Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، الهه ستوده، از مؤلفان کتاب قرآن پایه اول، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره محتوای کتاب قرآن پایه اول گفت: این کتاب با در نظر گرفتن گروه سنی دانش‌آموزان در پایه‌های مختلف تدوین شده و با توجه به تغییرات ایجاد شده در طی سال‌های مختلف، آموزش‌هایی به معلمان داده شده و کتاب راهنمای تدریس هم تدوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از معلمان انتظار می‌رود براساس دوره‌هایی که طی کرده‌اند و همچنین کتاب «راهنما معلم» بتوانند به دانش‌آموزان آموزش دهند و ایجاد انگیزه کنند.

وی با اشاره به اینکه برخی بیان می‌کنند محتوای کتاب برای دانش‌آموزان سخت است، افزود: بخشی از سال تحصیلی که می‌گذرد، آموزش‌های قرآن با لوحه‌ها آغاز می‌شود و در دروس ابتدایی پیام‌ها، داستان‌ها و شعرهای قرآنی با دانش‌آموزان کار می‌شود. روخوانی مورد نظر ما نیست، اما لوحه‌ها در املای فارسی و حتی خواندن آن به دانش‌آموزان کمک می‌کند و اگر زیر و زِبَری دارد، به راحتی می‌توانند بخوانند و سختی خاصی هم ندارد. کلمه «اَبا، دَنا و سارَ» در لوحه زمانی است که این حروف را در کتاب فارسی خوانده‌اند؛ از این رو این لوحه کمک می‌کند تا آنان هم یادگیری الفبای فارسی تثبیت شود و هم با زبان قرآن آشنا شوند.

ستوده با اشاره به دلایل تغییر رسم‌الخط قرآن در دوره ابتدایی بیان کرد: بعد از پایه سوم طبیعی است که رسم‌الخط قرآن تغییر یابد، چراکه دانش‌آموزان کم‌کم باید رسم‌الخط عربی را بیاموزند و بتوانند رسم‌الخط قرآن را بخوانند؛ از این رو در ابتدا موارد و نکات ساده و سپس موارد سخت آموزش داده می‌شوند. منتها مشکل اساسی سطح توقع معلمان است. آموزگاران با وجود آموزش‌هایی که دیده‌اند، به جای اینکه به صورت تشویقی به بچه‌ها آموزش دهند، کاملاً این آموزش فضای درسی به خود می‌گیرد. درست است که درس مجزایی است و نمره دارد، اما این سخت‌گیری‌ها سبب می‌شود تا بچه‌ها از آن فاصله بگیرند. این کتاب به قدری سهل و آسان است که در زمان تدریس هیچ وقت با بچه‌ها و یا خانواده‌ها دچار مشکل نشدم، چون می‌دانستم روند کار چگونه است.

وی تصریح کرد: در یک سال گزارشی به دست ما رسید که معلمی به بچه‌ها گفته که کتاب را رونویسی کنند. مبنای ما اصلاً رونویسی نیست و یا برخی می‌گویند دروس کتاب را حفظ کنید که بازهم مبنا بر حفظ اجباری نیست. حتی پیام‌های قرآنی را با بازی و شیوه‌های جذاب به آنان آموزش می‎‌دهیم. نحوه تدریس معلمان کار را دشوار می‌کند. معلمانی داریم که براساس راهنما تدریس کرده‌اند و راضی هم هستند. در حین تألیف شش پایه از کتاب قرآن را هم تدریس کرده‌ام و بازخوردهای آن را دیده‌ام. نمی‌توانم بپذیرم که کتاب سخت و سنگین است. همه این‌ها به معلم برمی‌گردد و معلمان براساس وجدان کاری، روند آموزش را پیش می‌گیرند.

ستوده در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا به هدف آموزش کتاب قرآن که کمک به آموزش عمومی قرآن است نرسیده‌ایم، بیان کرد: مشکل این است که یکسری از معلمان سخت‌گیری می‌کنند و از یک طرف هم معلمانی داریم که توجهی به کتاب ندارند. همکاری داشتیم که روز اول به بچه‌ها گفته بود کتاب را کنار بگذارید و هر کسی در منزل یاد بگیرد و درس فقط ریاضی، علوم و فارسی هست. متأسفانه نظارتی که باید وجود داشته باشد نیست و وقتی نظارت نباشد سخت‌گیری و یا سهل‌گیری می‌شود. اگر در مقام معلم قرآن خواندن آن را بلد نباشم، چطور می‌توانم به دانش‌آموزان آموزش دهم و ایرادهای آن‌ها را برطرف کنم. بارها دیده‌ایم که معلمان در پایه‌های بالاتر اصلاً حوصله تدریس ندارند و بهانه‌شان نیز این است که حجم کتاب‌های دیگر سنگین بوده و نمره سایر کتاب‌ها برای خانواده‌ها اهمیت دارد.

وی در ادامه به راهکار این مسئله اشاره کرد و گفت: در دانشگاه فرهنگیان تدریس کرده‌ام و دانشجوها زمانی که کارورزی می‌رفتند و گزارش کارشان را می‌آوردند، می‌گفتند که معلم اصلاً کاری به کتاب قرآن ندارد. پس چرا شما می‌گویید که این درس را دقیق کار کنید. مسئله هم همین است وقتی کتابی تألیف می‌شود اهدافی برای آن وجود دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۶۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی

حسن دشتی نژاد مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت:دختران دانش آموز آبادان در یک کارگاه آموزشی با نحوه کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی از جمله چای ترش آشنا شدند.

در این کارگاه آموزشی خواص و ویژگی های دارویی آن، بازارپسندی ،  میزان عرضه و تقاضای این گیاهان در جامعه  و ظرفیت های اقلیمی شهرستان آبادان جهت کشت گیاهان دارویی  آشنا شدند .

در این دوره که به همت کانون بسیج مهندسین برگزار شد ،۵۰ دانش آموز  حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان آبادان آبادان

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی