Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
دانشمندان معتقدند با پیروی از چند عادت سالم در زندگی روزانه می‌توان روند زوال عقل و حافظه را کندتر یا حتی برعکس کرد.

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از گاردين، مغز سالم انسان نقشي كليدي در فرايند پا به سن گذاشتن ايفا مي‌كند و اين فرايند شامل چند عملكرد ذهني از جمله به ياد آوردن، استدلال كردن و طرح و برنامه داشتن مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين حافظه است كه شخصيت ما را نشان مي‌دهد و بدون آن گذشته نداريم، نمي‌توانيم براي آينده برنامه‌ريزي كنيم و قادر نيستيم از امروزمان لذت ببريم. در اين ميان، مهارت‌هاي استدلال و برنامه‌ريزي كمك مي‌كنند از عادت‌هاي زندگي سالم خود بيشترين استفاده را بكنيم و بدن و ذهن سالم داشته باشيم.

امروز مردم طولاني‌تر از هر زمان ديگر زندگي مي‌كنند. آنها كه سال 1900 به دنيا آمده بودند، خيلي خوشبخت مي‌شدند اگر مي‌توانستند 50 سالگي‌شان را جشن بگيرند. حالا ديگر سال‌هاست اميد به زندگي در بسياري كشورها از مرز 80 سال گذشته، هر چند بيماري‌هاي سنين ميانسالي و بالاتر چون آلزايمر و ديابت بر كيفيت زندگي‌ها تاثير منفي گذاشته است. با ورود به دوران ميانسالي سلول‌هاي مغزي براي زنده ماندن بيشتر تلاش مي‌كنند و سلول‌هاي سالم در معرض حمله عوامل بيماري‌زا قرار مي‌گيرند.

گرچه از دست دادن بخشي از توانايي‌ها و فعاليت‌هاي مغز پيامد ناگزير دوران پيري است اما مي‌توان با در پيش گرفتن عادت‌هاي سالم از جمله خوردن ماهي، ورزش منظم روزانه و داشتن يك خواب خوب شبانه روند ابتلا به بيماري‌هاي اين دوره را كند و در برخي موارد برعكس كرد. در حالت عادي يك فرد 45 ساله مغزي بدتر از يك جوان 25 ساله دارد و اگر كاري براي مراقبت از مغزمان انجام ندهيم، اين زوال مغزي با شدت بيشتر ادامه مي‌يابد.

پيشگيري هميشه بهتر از درمان است و با اينكه ژنتيك نقشي انكارناپذير در سلامت مغز انسان در گذر زمان دارد اما شايد بتوان نقش عادت‌هاي زندگي را حياتي‌تر از ژنتيك دانست. طبيعي است انسان با ژني به دنيا مي‌آيد كه خودش نقشي در به وجود آمدن نداشته اما در عين حال مي‌توان با چهار گام كم‌هزينه و آسان به فرمول ورود موفقيت‌آميز به دوران پيري دست يافت. آنچه مي‌خوانيد، توصيه‌هاي دكتر گري اسمال، استاد دانشگاه و مدير مركز طول عمر در دانشگاه كاليفرنيا در لس‌آنجلس آمريكاست.

فعاليت جسمي

براي داشتن يك زندگي طولاني‌تر و بهتر، حتما نبايد يك ورزشكار حرفه‌اي باشيد. 20 دقيقه پياده‌روي پرفشار روزانه خطر ابتلا به زوال عقل را كاهش مي‌دهد و سلامت كلي بدن را بهبود مي‌بخشد. فعاليت بدني نقشي اساسي در توليد پروتئين دارد كه آن هم در برانگيختن سلول‌هاي مغزي براي برقراري ارتباط بهتر با اعضاي بدن موثر است. با ورزش مغزي بزرگ‌تر خواهيد داشت و طبعا يك مغز بزرگ‌تر همان‌قدر بهتر است؛ عقل سالم در بدن سالم.

فعاليت ذهني

بازي كردن، داشتن ارتباط‌هاي اجتماعي و سفر رفتن سلول‌هاي مغز را به جنبش وامي‌دارند و درس خواندن در دانشگاه با كاهش خطر ابتلا به زوال عقل رابطه مستقيم دارد. گرچه گوشي‌هاي هوشمند و فناوري‌هاي نوين باعث حواس‌پرتي ما مي‌شوند اما سرگرم شدن با برخي بازي‌هاي ذهني مهارت‌هاي چندوظيفه‌گي و حل مساله را تقويت مي‌كند و جستجوي آنلاين مي‌تواند مدارهاي عصبي را به فعاليت بيشتر وادارد.

مديريت هيجان و اضطراب

هيجان و اضطراب مراكز حافظه مغز را ضعيف مي‌كند و ترشح هورمون كورتيزول ذهن را موقت از كار مي‌اندازد. مراقبه (مديتيشن)، يوگا، تاي‌چي و ديگر روش‌هاي ريلكسيشن مي‌تواند در كاهش اضطراب و بهبود حالت روحي و ذهني موثر باشد. در اين ميان، نبايد از نقش ريلكسيشن در افزايش طول كروموزوم‌ها و در نتيجه بيشتر شدن اميد به زندگي غافل بود. گذراندن وقت با دوستان و داشتن يك خواب خوب شبانه هم در كاهش اضطراب موثر است.

رژيم غذايي سالم

داشتن اضافه‌وزن در ميانسالي كه پيامد قطعي دارد و آن افزايش خطر ابتلا به زوال عقل در پيري است. كنترل پروتئين دريافتي و ورزش منظم روزانه از عوامل اصلي در مبتلا نشدن به اضافه‌وزن است. پس از 12 هفته فعاليت منظم منجر به كاهش وزن مي‌توان نتايج آن را خيلي زود در سلامت ذهن و عقل ديد. امگا3 موجود در ماهي و آجيل، ميوه و سبزي را نبايد فراموش كرد. پرهيز از استفاده از بيسكوييت، چيپس و ديگر غذاهاي فرآوري‌شده راه حل ديگر است؛ موادي كه خطر ابتلا به ديابت را افزايش مي‌دهند و خطر ابتلا به زوال عقل را دوبرابر مي‌كنند.

در همین زمینه: خودکشی ۸۰۰ هزار نفر در سال | هزینه ۲.۵ تریلیون دلاری برای سلامت روان روش‌های تشخیص بیماری‌ها در آینده نزدیک متحول می‌شود سلفی بگیر و بمیر | مرگ بیش از ۲۵۰ نفر در شش سال اخیر فروشگاهی که آلرژی می‌فروشد | دومین مرگ با خوردن ساندویچ خطر ۵۰ درصدی زوال عقل، سکته و پارکینسن در کمین زنان بالای ۴۵

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۶۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طب ایرانی یکی از اصول ششگانه سبک زندگی را محیط می‌داند

 سید مهدی میرغضنفری، معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به نامگذاری سومین روز از هفته سلامت با عنوان «سلامت خانواده و سلامت زمین» اظهار داشت: از منظر حکمای طب ایرانی هر اقلیمی مزاج خود را دارد و با دانستن مزاج هر اقلیم می‌توانیم برای زندگی یا سفر مکان مناسب تری که متناسب با مزاجمان باشد را انتخاب کنیم.

وی افزود: همچنین با دانستن مزاج هر اقلیم بهتر می‌توانیم از اقلیم‌ها محافظت کنیم، زیرا زمانی که افراد حالشان در یک مکان و سرزمین خوب است بهتر می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند و نیز تلاش بیشتری در جهت سالم نگه داشتن آن می‌کنند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه سلامت زمین و سلامت انسان با یکدیگر عجین هستند، گفت: یکی از خصوصیات طب ایرانی آن است که سلامت انسان را در ارتباط با سلامت محیط می‌بیند یعنی اگر محیط ناسالم باشد سلامت انسان مختل می‌شود و این مسأله آنقدر اهمیت دارد که طب ایرانی یکی از اصول ششگانه سبک زندگی را محیط می‌داند.

 وی ادامه داد: برخی اقلیم‌ها گرم و خشک هستند و بعضی سرد و تر، برخی زمین‌ها شوره زار یا خاک رس، برخی در مجاورت با دریا و کوه و همه اینها تفاوت اقلیم‌ها از لحاظ مزاج محسوب می‌شوند.

این متخصص فیزیولوژی افزود: هر کدام از این حالات مزاجی، اثرات مختلفی بر سلامت انسان‌های با مزاج متفاوت دارند.

 سید مهدی میرغضنفری در پایان گفت: باید بدانیم زمانی که بحث سلامت زمین مطرح می‌شود تنها به این معنا نیست که ما زباله در طبیعت نریزیم بلکه باید بدانیم هر منطقه و اقلیم چه خصوصیاتی دارد و با خصوصیاتی که دارد چطور باید خودمان را وفق دهیم تا در آن منطقه بتوانیم سالم بمانیم و سالم زندگی کنیم و همچنین در جهت سالم نگه داشتن آن منطقه بکوشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد در شرایط آلوده است
  • رسیدن به سن تکلیف آغاز مرحله جدید زندگی است
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • طب ایرانی یکی از اصول ششگانه سبک زندگی را محیط می‌داند
  • فاصله‌ زیادی تا رسیدن به وضعیت مطلوب در عرصه تبلیغ داریم
  • آرمان بنفشی برای نجات ۴ نفر گرفتار در چاه قربانی شد
  • مصرف نمک و شکر در ایران چهار برابر استاندارد جهانی