Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهلی نو - ایرنا - دولت دهلی نو برای مقابله با آلودگی فزاینده هوا ناشی از آتش زدن مزارع در ایالت پنجاب ، یک برنامه عملیاتی فوری را در پایتخت هند آغاز کرد.

به گزارش ایرنا، به نقل از شبکه خبری 'ان دی تی وی' در روز دوشنبه، کیفیت هوای دهلی نو پایتخت هند در روزهای اخیر افت کرده و باعث شد دولت دهلی نو برنامه فوری مقابله با آلودگی هوا را از امروز (دوشنبه) در این شهر به اجرا بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دلیل عمده گسترش این آلودگی ها، آتش زدن زمین های کشاورزی توسط روستاییان در ایالت پنجاب است که بادهای مساعد دودهای عظیم ناشی از آن را به سوی دهلی نو می آورد.
آلودگی هوای دهلی نو همه ساله در فصل پاییز به دلیل آتش زدن زمین های کشاورزی در ایالت های همجوار از جمله پنجاب و هاریانا و همچنین فرا رسیدن جشن بزرگ دیوالی که با آتش بازی گسترده همراه است، افزایش می یابد. تصاویر گرفته شده توسط سازمان ناسا آمریکا نشان می دهد که آتش زدن زمین های کشاورزی در دو ایالت همجوار دهلی نو هم اکنون آغاز شده است.
آرویند کجریوال سروزیر ایالت دهلی اعلام کرده است که مساله آلودگی را با سروزیران ایالت های همجوار درمیان گذاشته است اما آنها هیچ گونه اقدامی برای کاهش آلودگی هوای دهلی نو انجام نداده اند.
وی گفت با انجام این کار از سوی روستاییان ایالت های همجوار، تمام منطقه از جمله دهلی نو بار دیگر به محفظه گاز تبدیل خواهد شد و مردم با مشکلات تنفسی روبرو خواهند شد که در واقع یک جنایت است.
دولت دهلی نو قصد دارد در صورتی که کیفیت هوای پایتخت هند در سطح متوسط و ضعیف قرار گیرد، آتش زدن زباله ها در سرتاسر شهر را ممنوع کند و اقدامات پیشگیری آلودگی را اجرایی کند.
اما اگر کیفیت هوا به سطح بسیار ضعیف برسد سایر اقدامات از جمله ممنوعیت استفاده از ژنراتور های گازوئیلی، افزایش هزینه های پارکینگ ها و همچنین افزایش قطار های مترو و اتوبوس به اجرا در خواهند آمد.
دولت همچنین قصد دارد در صورت قرار گرفتن آلودگی هوا در سطح قرمز و بسیار سمی اقدامات فوری مانند تمیز کردن دائم خیابان ها، آب پاشی معابر، ممنوعیت ورود کامیون ها به شهر، ممنوعیت فعالیت های ساختمان سازی و همچنین تعطیلی احتمالی مدارس را به اجرا درآورد.
علیرغم فشار دولت دهلی نو بر کشاورزان برای ترک این عادت، یک اتحادیه کشاورزان در ایالت پنجاب اعلام کرده است که کشاورزان هیچ چاره ای جز آتش زدن زمین های کشاورزی ندارند.
وزارت محیط زیست هند پروژه ای تحت عنوان «طرح عملیات جامع» با نام اختصاری کَپ تهیه کرده است که با تکمیل آن به مبارزه با آلودگی هوا در کلانشهر دهلی خواهد رفت.
در این طرح که قبلا پیش نویس آن در ماه مارس (فروردین ) نهایی شده بود، بخش هایی با مهلت تعیین شده جهت اجرا در نظر گرفته شده ومسائلی چون نظارت بر کیفیت هوا، آتش زدن مزارع، مدیریت ترافیک و کنترل انتشار قید شده است. دادگاه عالی محیط زیست و وزارت محیط زیست نیز جلسه ای بر روی مسائلی همچون سیاست سختگیرانه استفاده از پارکینگ عمومی وارتقا سیستم حمل نقل عمومی تاکید ویژه کردند.
در اردیبهشت ماه سال جاری، سازمان جهانی بهداشت در تازه ترین گزارش خود در مورد کیفیت هوا در کلان شهرهای با جمعیت بیش از 14 میلیون نفر، دهلی نو را آلوده ترین شهر جهان اعلام کرد و شهر مومبای هند نیز در رتبه چهارم جهان قرار گرفت. جمعیت 17 میلیون نفری دهلی نو تاثیرات آلودگی هوا را افزایش می دهد.
پایتخت هند در سال های متوالی به عنوان آلوده ترین شهر جهان معرفی شده است. درحالی که اقداماتی در این شهر برای کنترل آلودگی انجام شده است اما برای کنترل آلودگی در سایر مناطق هند اقدامی صورت نگرفته است.
یک موسسه آمریکایی به نام تاثیرات سلامت قبلا درگزارشی اعلام کرد در سال 2018 بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در جهان در هند و چین اتفاق خواهد افتاد.
در خصوص هند، این موسسه اعلام کرد که استفاده از سوخت های فسیلی و جامد مهمترین عامل بروز بیماری می باشد. در سال 2015 بیش از 267 هزار نفر در هند به دلیل استفاده از سوخت های فسیلی و جامد جان خود را از دست داده اند. این آمار 25 درصد از آمار کل مرگ و میر ناشی از ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا را در هند تشکیل می دهد.
پزشکان می گویند ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا از طریق جریان خون وارد قلب می شود و باعث بروز بیماری های قلبی ،حمله های قلبی و فشار خون می شود.
به گفته مقامات بهداشتی هند، آلودگی هوا باعث آسیب دائمی به ریه ها و مرگ 1.3 میلیون نفر در سال دراین کشور می شود.
هند کشوری است که به دلیل توسعه صنعتی از سوخت های دیزلی به مقدار فراوان استفاده می کند ،یکی از راهکارهای دولت هند برای مبارزه با آلودگی هوا ، استفاده حداقلی از سوخت دیزلی است.
گرد وغبار،ترافیک،دود ناشی از سوخت های فسیلی آلاینده و جمعیت زیاد، دهلی نو پایتخت هند را در ردیف آلوده ترین شهرهای جهان قرار داده است.
دولت دهلی نو در ماه نوامبر سال گذشته به دلیل آلودگی شدید هوا مجبور شد بیش از 1800 مدرسه را در این شهر به مدت سه روز تعطیل کند.
آساق**267**1424**1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي هند دهلي نو آلودگي هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۶۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۸۵ برنامه به مناسبت دهه کرامت در کهگیلویه و بویراحمد اجرا می‌شود

رئیس شورای تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد از اجرای ۲۸۵ عنوان برنامه با مشارکت و همکاری ۲۷ نهاد مختلف به مناسبت دهه کرامت در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، حجت‌الاسلام سید جواد خاضع، امروز _سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت_ در نشست ستاد دهه کرامت کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: دهه کرامت امسال با ۲۸۵ برنامه مذهبی، فرهنگی، هنری و ورزشی در این استان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه برنامه‌های دهه کرامت با مشارکت و همکاری ۲۷ نهاد مختلف برگزار خواهد شد، افزود: برخی از مهم‌ترین برنامه‌های مورد نظر برای برگزاری در کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد کهگیلویه و بویراحمد به مناسبت دهه کرامت امسال شامل جشن‌های سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، محافل قرآنی، برپایی نمایشگاه کتاب و نمایش فیلم است.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: اعزام مبلغ به مناطق محروم و کم‌برخوردار، راه‌اندازی کاروان‌های شادی در سطح شهرهای مختلف استان، توزیع بسته‌های معیشتی، برگزاری رقابت‌های مختلف ورزشی، همایش دختران مسجدی، تجلیل از دختران برتر مسابقات هنری و نشست‌های تخصصی برای معرفی هر چه بیشتر فضائل اخلاقی و ابعاد شخصیتی حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) نیز از دیگر برنامه‌های مهم پیش‌بینی شده برای برگزاری در کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد استان به مناسبت دهه کرامت امسال خواهد بود.

وی تصریح کرد: تعامل، همکاری و هم‌افزایی هر چه بیشتر دستگاه‌های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد برای اجرای بهینه‌تر برنامه‌های دهه کرامت امسال به‌ویژه جشن‌های سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) ضروری است.

کد خبر 747278

دیگر خبرها

  • چرا ایرانی‌ها بیشتر در دام بدافزار‌ها می‌افتند؟
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • ۵ بوستان مهم تهران پذیرای ویژه تهرانی‌ها بود
  • ۳۰۰ برنامه هفته کار و کارگر در مازندران اجرا می شود
  • ۲۷ سال برنامه‌های «راه شب» را اجرا کردم
  • مهار کامل تورم ماهانه و نقطه به نقطه استان یزد
  • مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو
  • ۲۸۵ برنامه به مناسبت دهه کرامت در کهگیلویه و بویراحمد اجرا می‌شود
  • ۵۰۰میلیون دلار پروژه توسط متخصصان ایرانی در سریلانکا اجرا شده است
  • اخراج پناهجویان قانونی روابط کابل اسلام آباد را بهم خواهد زد