Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@16:27:27 GMT

وقتی رگ خواب ترامپ در دست عربستان باشد

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۷۷۹۶۶

وقتی رگ خواب ترامپ در دست عربستان باشد

به گزارش جام نیوز، خبرگزاری روسی اسپوتنیک در مقاله‌ای به بررسی وابستگی آمریکا و کشورهای غربی به پول عربستان پرداخت و نوشت: معلوم نیست این روزها عربستان سعودی مطیع آمریکا می باشد و یا آمریکا مطیع عربستان سعودی، اما یک مساله روشن است و آن تاثیر پول عربستان بر ترامپ می باشد.

 

در ادامه این یادداشت را ملاحظه می‌کنید:

 

آیا در تاریخ کوتاه ایالات متحده می توان رئیس جمهوری را یافت که به اندازه آقای ترامپ برده پول باشد و بالطبع چون سعودی ها پول زیادی در اختیار دارند رئیس جمهوری ایالات متحده وقتی در مورد پول انها صحبت می کند از هیچ تعارفی حاشا نمی کند و به صراحت از ارادت خود نسبت به پول عربستان صحبت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آقای ترامپ به صراحت اعلام کرده که تا کل پول عربستان را به جیب نزند دست از سر سعودی ها بر نخواهد داشت و احتمالا تصمیم دارد تا قبل از پایان دوره ریاست جمهوری خود چنین کاری را انجام دهد.


با بزرگ شدن ماجرای ترور آقای خاشقچی بسیاری در ایالات متحده تقاضای برخورد با عربستان را دارند و اکثرا به سمت اعتیاد مزمن آمریکا بر تحریم دیگر کشورها روی آورده اند، اما رئیس جمهوری ایالات متحده به صراحت اعلام کرده که حاضر نیست برای جان یک نفر، هر کس که می خواهد باشد، چندصد ملیارد دلار قرارداد های تسلیحاتی با عربستان را بر هم زند.

 


از طرف دیگر برخی مقامات عربستان سعودی انگشت روی نقطه ضعف ترامپ گذاشته اند و تهدید کرده اند تا در صورت اعمال فشار بر کشورشان نه فقط قرارداد های تسلیحاتی با آمریکا را لغو می کنند و تسلیحات مورد نیاز خود را از روسیه و چین تامین می کنند بلکه با آقای ترامپ در تحریم نفتی ایران همکاری نمی کنند و قیمت بشکه نفت را به بالای ۲۰۰ دلار می رسانند و همچنین در منطقه خاورمیانه دست از رویارویی با ایران بر می دارند تا ایران بر کل منطقه خاورمیانه مسلط شود و همه نقشه های آمریکا به هم بخورد.


ماجرا دقیقا شبیه تهدید هایی بود که عربستان زمان تصویب قانون جاستا مطرح کرد و منجر شد ۲۵ صفحه از گزارش نمایندگان دستگاه های امنیتی آمریکا که به صراحت عربستان را مسئول ماجرای ۱۱ سپتامبر می دانستند حذف شود، یا زمانی که سازمان ملل تصمیم داشت نام عربستان را به دلیل کودک کشی کودکان یمنی در لیست سیه قرار دهد اما به گفته دبیر کل سابق سازمان ملل به دلیل تهدیدهای مالی عربستان از ماجرا گذشتند.


در واقع سعودی ها هم به نوعی خواستند دندان های خود را به آقای ترامپ و ایالات متحده نشان دهند و بگویند اگر وقتی آقای ترامپ پادشاه آنها را به سخره می گیرد و چپ و راست توهین نثار آنها می کند، دندان هایشان را برای لبخند زدن به نمایش نمی گذارند و آنها نیز توانایی آن را دارند که آمریکا را گاز بگیرند.


به هر حال هر چه قدر هم برخی ممکن است نسبت به رفتارهای شاهزاده محمد بن سلمان و تیم حاکم برعربستان سعودی انتقاد داشته باشند، اما می توانیم بگوییم ولیعهد جدید عربستان می تواند جزو معدود شاهزاده های سعودی، اگر نخواهیم بگوییم تنها شاهزاده، باشد که جسارت تلنگر زدن به آمریکا و انگلیس و… را دارد و قطعا همین ماجرا می تواند یک تجربه برای محک زدن قدرت و نفوذ ایالات متحده و انگلیس در عربستان سعودی به شمار آید.

 

قطعا اگر در نهایت حرف عربستان سعودی به کرسی بنشیند و ایالات متحده و انگلیس و بقیه کشور هایی که مدعی حمایت از حقوق بشر و آزادی بیان هستند عقب نشینی کنند آنوقت می توان گفت فعلا عربستان سوار است و بقیه پیاده و سعودی ها توانسته اند بخوبی رگ خواب همه کشور های غربی را در دست بگیرند.


فراموش نکنید که چند هفته از ادب کردن کانادا توسط عربستان سعودی هنوز نگذشته و همه کشور های غربی هنوز صدای چوب هایی را که کانادایی ها از سعودی ها خوردند در گوششان هست، چوب هایی که کانادایی ها خوردند و بقیه خود را به ناشنوایی زدند، همان کانادایی که در همه موارد در حمایت از آمریکا و انگلیس و… پیشقدم بود.


حال باید منتظر مماند و دید این بار هم غربی ها مزه چوب سعودی ها را خواهند چشید یا چند تا سیاستمدار با غیرت میانشان پیدا می شود تا در مقابل چوب ها ایستادگی کنند؟

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اسپوتنیک ترامپ غرب کانادا عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۷۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز (جمعه) در جریان گفت‌وگوی با همتای آمریکایی خود «آنتونی بلینکن» که با هدف حل و فصل اختلافات تجاری و سیاسی میان دو قدرت به پکن سفر کرده است، اظهار داشت: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وانگ یی به آنتونی بلینکن گفت که «کشتی غول پیکر» روابط چین-آمریکا، متعادل و استوار شده بود، «اما عوامل منفی در رابطه ۲ کشور همچنان در حال ایجاد و افزایش است».

وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه روابط پکن-واشنگتن با اختلالات مختلفی مواجه است، تصریح کرد: حقوق توسعه مشروع چین بی‌جهت سرکوب شده است و منافع اصلی ما با چالش‌هایی مواجه است.

بلینکن پاسخ داد که برای پیشبرد دستور کار تعیین شده توسط جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا و شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین هنگام دیدار آنها در سانفرانسیسکو در ماه نوامبر (آبان/آذر)، به «دیپلماسی فعال» نیاز است.

وی با اشاره اینکه «در تصمیم‌گیری ما هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رودررو وجود ندارد»، اضافه کرد که می‌خواهد اطمینان حاصل کند چین و آمریکا در مورد زمینه‌هایی که با هم اختلاف دارند، حداقل برای جلوگیری از سوء تفاهم و اقدامات نسنجیده، تا حد امکان شفاف هستند.

بر اساس این گزارش، بلینکن قرار است چندین ساعت با وانگ یی پشت در‌های بسته در «مهمانخانه دولتی دیائویوتای» جلسه برگزار کند، زیرا طرفین تلاش می‌کنند با وجود دستور کار گسترده و پیچیده، پیشرفت در روابط ۲ کشور را حفظ کنند.

بلینکن اولین وزیر خارجه آمریکا است که در طول ۱۴ سال گذشته به شانگهای سفر می‌کند، وی سفر خود به چین را روز چهارشنبه از این شهر اقتصادی آغاز کرد.

روابط پکن و واشنگتن در سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی از جمله حادثه بالن‌های بدون سرنشین و دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رهبر سابق تایوان در آمریکا همراه بوده است.

واشنگتن که در حال حاضر روابط پر تنشی را با پکن به ویژه بر سر موضوع تایوان سپری می‌کند، بار‌ها از متحدان اروپایی‌اش خواسته است که فشار بر چین را افزایش دهند تا مانع کمک آن به روسیه شوند.

ایالات متحده مدعی است که کمک چین به روسیه شامل مواد و فناوری برای ساخت موشک، پهپاد، تانک و هواپیما و سایر افزار‌های کلیدی دیگر است.

این درحالی است که آمریکا و کشور‌های غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صد‌ها میلیارد دلار کمک به کی‌یف ارائه کرده‌اند. کمک‌های نظامی به اوکراین با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمک‌ها به تانک، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌ها و مهمات خوشه‌ای گسترش یافته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر اعلام کرد که این کشور قاطعانه اتهامات بی‌اساس آمریکا را درباره مبادلات تجاری و اقتصادی معمول خود با روسیه رد می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض