Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@22:26:11 GMT

چرا زایمان طبیعی بهتر از سزارین است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۷۸۶۶۳

یک متخصص زنان و زایمان و عضو کمیته ترویج زایمان طبیعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: ۸۰ درصد زنان باردار به راحتی می‌توانند زایمان طبیعی داشته باشند و از عوارض زایمان به صورت سزارین در امان باشند.

به گزارش ایسنا، دکتر ناهید افتخاری ضمن اظهار تاسف از آمار بالای سزارین در کشور افزود: متاسفانه ایران بالاترین آمار سزارین را در جهان دارد، تقریبا در بیمارستان‌های دولتی آمار سزارین بین ۳۰ تا ۵۰ درصد و بیمارستان‌های خصوصی بالای ۹۰ درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتی که در کشورهای توسعه یافته و غربی، آمار سزارین بین ۲۰ درصد و حتی بعضی از کشورها حدود ۱۰ درصد است.

عضو کمیته ترویج زایمان طبیعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان یکی از دلایل رغبت زنان باردار به انجام زایمان به روش سزارین را عدم آگاهی آنان از عوارض سزارین عنوان کرد و گفت: بیشتر مردم فکر می کنند سزارین، بی‌درد و راحت است؛ در حالی که یک عمل جراحی بزرگ محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این آگاهی باید به مادران باردار و خانواده‌های آنها داده شود که زایمان طبیعی بهتر و راحت‌تر است، البته سزارین در مواقع نیاز و بر اساس ضرورت بهترین راه است، گفت: ترس از درد در هنگام زایمان طبیعی یکی از عواملی به شمار می‌رود که مادران به طرف سزارین می‌روند، اما درد یک پدیده فیزیولوژیک و خدادادی است.

این متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: انجام عمل جراحی سزارین علاوه بر اینکه خطر بروز عفونت‌ها را افزایش می‌دهد، احتمال چسبندگی رحم نیز در این نوع عمل بیشتر است، ضمن آنکه عمل سزارین می‌تواند ریسک خطر بالایی داشته و برای جنین و مادر مشکل‌زا باشد.

وی، افزایش طول مدت بستری در بیمارستان و افزایش هزینه های خانواده را بخشی از عوارض عمل سزارین عنوان کرد و گفت: خونریزی درعمل سزارین دو برابر بیشتر از زایمان طبیعی است، ضمن آنکه در عمل سزارین تحرک مادر بعد از انجام عمل جراحی کمتر است، به همین دلیل خطر آمبولی بیشتر می‌شود.

افتخاری خاطر نشان کرد: زنانی که به صورت سزارین زایمان می‌کنند به راحتی نمی‌توانند نوزاد را در همان ساعات ابتدایی در آغوش بگیرند و یا زمان شیردهی در این نوع زایمان دیرتر اتفاق می‌افتد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۸۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلاء به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰۰۰۰ زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آنها تشخیص اولیه سرطان سینه شأن بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آنها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلاء به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد سایر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلاء به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در اولین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای اولین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلاء به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

کد خبر 6090452

دیگر خبرها

  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • اعلام آمار مرگ و میرهای سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است