Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@11:13:46 GMT

«فرسفج» احیا می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۷۹۴۸۴

«فرسفج» احیا می‌شود

فرماندار شهرستان تویسرکان گفت: باید بر روی ظرفیت‌های شهر فرسفج سرمایه‌گذاری کرده و بتوان در راستای جذب گردشگر و ایجاد اشتغال به جذب جمعیت پرداخت تا این شهر احیا شود.

‌به گزارش ایسنا، من‌حبیب مومیوند در آئین شکرگزاری برداشت سیب فرسفج اظهار کرد: باغ‌های سیب فرسفج با سرسبزی و زیبایی و ترکیب رنگ سبز و سرخ بسیار رویایی و زیبا هستند و جای شکرگزاری نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: فرسفج یکی از شهرهای قدیمی شهرستان تویسرکان با پیشینه‌های تاریخی و فرهنگی بسیار قوی است و این را می‌توان از سفال‌های قدیمی این شهر و وجود کاروانسرای فرسفج و پل عباسی این شهر تشخیص داد و بسیار متأسف هستیم که دیگر خبری از آن کارگاه‌های پررونق سفال شهر نیست.

فرماندار تویسرکان اظهار کرد: با توجه به کم شدن جمعیت شهر فرسفج وظیفه شهرداری و شورای این شهر است که با رونق دادن به کارگاه‌های سفال و کوره‌های آجرپزی و ایجاد اشتغال و مهیا کردن زمینه‌های جذب جوانان برای کسب‌وکار در این شهر تلاش کنند. 

وی اعلام کرد: با وجود ظرفیت بالای گلخانه‌های فرسفج که بیشترین آمار گلخانه این شهرستان را به خود اختصاص داده، بهتر است بر روی این زمینه‌ها سرمایه‌گذاری کرده و بتوان در راستای جذب گردشگر و ایجاد اشتغال به جذب جمعیت پرداخت تا فرسفج احیا شود و جان دوباره‌ای بگیرد.

مومیوند عنوان کرد: تویسرکان در استان در جذب تسهیلات ارزان‌قیمت رتبه نخست را دارد و خواهان این هستیم که اهالی این شهر برای ایجاد یک سردخانه و صنایع تبدیلی محصول سیب تلاش کرده و از این تسهیلات استفاده کنند و ما تا جایی‌که در توانمان باشد به تحقق این امر کمک می‌کنیم و در جذب سرمایه‌گذار هم تلاشمان را خواهیم کرد.

وی با اعلام اینکه وجود کاروانسرای فرسفج در جذب گردشگر و ایجاد اشتغال در شهر فرسفج بسیار موثر است، از شهردار، شورا و رئیس میراث فرهنگی تویسرکان درخواست کرد با ایجاد غرفه‌هایی در این کاروانسرا و جذب سرمایه‌گذار برای ایجاد اشتغال به رونق و احیای این شهر کمک کنند.

فرماندار تویسرکان اضافه کرد: تقاضای ما از شرکت‌های موجود در شهرک صنعتی فرسفج این است که نیروهای کاری خود را از جوانان بومی فرسفج تأمین کنند.

وی یادآور شد: دو سوم شهرستان تویسرکان کوهستانی و یک سومش دشت است و با توجه به اینکه با کم‌آبی مواجه هستیم از کشاورزان می‌خواهیم برای تغییر سیستم آبیاری خود از پرفشار به کم‌فشار و قطره‌ای با کمک جهادکشاورزی و استفاده از تسهیلات و یارانه‌ای که به این بحث تخصص یافته، در حفظ منابع آب شهرستان کوشا باشند و کشت محصولات پرآب‌بر را کاهش داده و محصولات کم‌آب‌بر مانند کلزا و زعفران را کشت کنند.

مومیوند در ادامه گفت: برگزاری این آئین‌ها به رونق بیشتر شهرستان تویسرکان و افزایش جمعیت و ایجاد اشتغال کمک می‌کند و نمونه بارز این امر برگزاری همایش ملی گردو، مبل و منبت و فرش دستباف تویسرکان در 16 مهر است که از نظر تعداد بالای غرفه‌ها و حضور بی‌نظیر آحاد مردم در تویسرکان در نوع خود کم‌نظیر بود.

وی ادامه داد: هدف ما از برگزاری همایش ملی گردو و مبل و منبت و فرش دستباف دو مورد عمده بود؛ یکی معرفی محصولات تویسرکان و دیگری معرفی خود شهرستان در سطح کشوری و جهانی بوده که خوشبختانه مقصود حاصل شد.

برگزاری آئین شکرگزاری برداشت سیب در فرسفج

گفتنی است امروز آئین شکرگزاری برداشت سیب فرسفج با حضور فرماندار تویسرکان، شهردار فرسفج و دیگر مدیران ادارات مربوطه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، ‌شهردار فرسفج در این آئین با اشاره به اینکه فرسفج شهر سیب و سفال استان است، اعلام کرد: فرسفج با داشتن 43 هکتار سطح زیرکشت به شهر شکوفه‌های سیب معروف بوده و بهترین سیب در فرسفج تولید می‌شود.

عباس جلالوند تعداد باغداران سیب این شهر را بین 100 تا 150 نفر اعلام کرد که 50 نفر بهره‌برداران عمده این محصول هستند و عنوان کرد: سفال پیشینه شهر فرسفج است که متأسفانه به فراموشی سپرده شده و هدفمان زنده کردن این هنر است.

وی ابرازامیدواری کرد هرچه زودتر بتوانیم در اتاق بازرگانی تویسرکان انجمن تولید و صادرکنندگان محصولات کشاورزی را تشکیل دهیم تا دست دلالان را از بازار عرضه و تقاضای این محصولات کوتاه کرده و بازارهای خوب با قدرت خرید بالا برای محصولات پیدا کنیم.

جلالوند ادامه داد: هدف بعدی این است که با آموزش و آگاهی باغداران اتحادیه سیب‌داران فرسفج را  تشکیل داده تا برای فروش محصولات با بهترین ارزش‌افزوده با مشکل مواجه نشوند و این امر باعث بهتر شدن باغات و ایجاد اشتغال در این شهر می‌شود.

معاون مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان نیز گفت: سیب از میوه‌هایی است که در احادیث و روایات فراوانی از خواص درمانی آن گفته و سفارش به خوردن آن شده و سرمنشأ سلامتی است.

رحیم بیات اضافه کرد: نخستین شهر استان از لحاظ برداشت سیب نهاوند با سهمی افزون بر 50 درصد بوده و دومین شهر تویسرکان است که سالانه 1200 تن سیب برداشت می‌کند.

وی افزود: بیشترین عامل تولید سیب تراکم باغات و استفاده از روش‌های نوین باغداری است و هدف جهادکشاورزی آموزش باغداران به منظور پرورش باغ‌هایی با کمترین هزینه و بهترین استفاده از خاک و آب و در نهایت تولید بهترین سیب است.

بیات یادآور شد: هدف جهادکشاورزی ایجاد باغ‌های متراکم با درختان پایه‌کوتاه و با تکنولوژی‌های مدرن و کوددهی به موقع است تا بهترین و بیشترین سیب شهرستان را تولید کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۹۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور فرعی و کوهستانی گنجنامه- تویسرکان بازگشایی شد

به گزارش جام جم آنلاین همدان، مهرداد آهکی گفت: از اواسط اسفند سال ۱۴۰۲ عملیات بازگشایی محور گنجنامه-تویسرکان با فعالیت ۱۰ نفر نیروی راهدار،۱ دستگاه برف خور،۱ دستگاه گریدر،۲ دستگاه لودر،۳ دستگاه کامیون برفروبی آغاز شده بود و تاکنون ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ادامه داشته است.

مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای استان همدان افزود: در این مسیر کوهستانی، ۱۴ کیلومتر آن بسیار کولاک گیر بوده و در برخی از نقاط ارتفاع کولاک برف به ۶ متر نیز می رسد که با فعالیت جهادی عوامل راهداری عملیات برفروبی و بازگشایی این مسیر به پایان رسیده است.

وی بیان کرد: بیش از ۲ هزار متر مربع در محور گنجنامه-تویسرکان با استفاده از آسفالت گرم چاله گیری و لکه گیری انجام شده است و عملیات لق گیری سنگ ها، تعمیر و نصب گادرریل و نصب نیوجرسی نیز در حال انجام است.

آهکی در پایان گفت: محور گنجنامهتویسرکان از امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه با هماهنگی کمیسیون ایمنی راهها،مدیریت بحران استانداری و پلیس راه استان بطور کامل بازگشایی می شود.

دیگر خبرها

  • گرامیداشت یاد شهدای معلم و مدافع حرم تویسرکان
  • احتمال ریزش سنگ‌ریزه در محور گنجنامه‌-تویسرکان
  • خطر ریزش‌سنگ در محور گنجنامه - تویسرکان
  • خطر ریزش‌سنگ در محور گنجنامه- تویسرکان
  • احتمال ریزش سنگ ریزه در جاده گنجنامه-تویسرکان
  • محور فرعی و کوهستانی گنجنامه- تویسرکان بازگشایی شد
  • محور فرعی و کوهستانی گنجنامه تویسرکان بازگشایی شد
  • جاده گنجنامه-تویسرکان بازگشایی شد
  • بازگشایی محور فرعی و کوهستانی گنجنامه- تویسرکان
  • افتتاح چند طرح بهداشتی در تویسرکان و کبودراهنگ