Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - محافل اقتصادي از سقوط ارزش پول ملي عربستان سعودي در مقابل دلار، در بازار ارزي روز دوشنبه خبر دادند.
به گزارش پايگاه خبري الخليج آنلاين، ارزش ريال عربستان در بازارهاي ارزي به پايين ترين سطح خود از ژوئن 2017 تا کنون رسيده است.
عربستان اين روزها بحراني ترين روزهاي خود را از بعد سياسي و اقتصادي مي گذراند و افزايش تنش هاي سياسي ميان عربستان و جامعه بين المللي پس از ناپديد شدن «جمال خاشقجي»، روزنامه نگار مشهور عربستاني را مي توان از جمله عوامل موثر در اين وضعيت بحراني دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاشقجي روزنامه نگار عربستاني از روز دوم اکتبر پس از ورود به کنسولگري عربستان در استانبول مفقود شده است.
بنا بر اعلام برخي از محافل رسانه اي ترکيه، او در ساختمان اين کنسولگري به قتل رسيده است.
به نوشته راي اليوم، در صورت اثبات نقش رياض در ماجراي ناپديد شدن خاشقجي اوضاع عربستان با گذشته کاملا متفاوت خواهد بود.
«عبدالباري عطوان»، روزنامه‌نگار مشهور دنياي عرب در مقاله اي نوشت: سران سعودي با بحران بي‌سابقه‌اي مواجه شده‌اند و ممکن است اين موضوع به مسدود شدن دارايي‌هاي عربستان در خارج اين کشور از جمله آمريکا منجر شود و در صورت اين تحول اوضاع عربستان پس از اين ماجرا با گذشته کاملا متفاوت خواهد بود.
کارشناسان اقتصادي، جنگ عربستان ضد يمن و حمايت گسترده از گروه‌هاي تروريستي در منطقه و جهان و همچنين تنش با قطر را از ديگر عوامل کاهش ارزش پولي و سهام بورس در اين کشور و ديگر مشکلات اقتصادي آن عنوان کرده اند.
بحران اقتصادي و فضاي تيره سياسي حاکم بر عربستان
در مجموع فضاي تيره و تار سياسي حاکم بر عربستان بر بحران اقتصادي اين کشور سايه افکنده و بر اين مشکلات افزوده است.
در پي مفقود شدن «جمال خاشقچي» روزنامه نگار عربستان پس از ورودش به کنسولگري سعودي در استانبول، شمار زيادي از رسانه ها- روزنامه نگاران و سرمايه گذاران از شرکت در کنفرانس ماه جاري ميلادي (اکتبر) در رياض با عنوان « ابتکار سرمايه گذاري آينده » انصراف داده اند.
اين درحالي است که پيامدهاي سياست هاي اقتصادي آمريکا و دنباله روي عربستان از اين سياستهاي توطئه آميز که تبعاتش کاهش سطح سهام بورس هاي جهاني و نوسانات و افت نسبي بهاي جهاني نفت طي هفته هاي اخير بوده است نيز در کاهش ارزش سهام عربستان و سقوط ارزش پول اين کشور تاثير داشته است.
افزايش اشتباهات آل سعود با روي کار آمدن بن سلمان

از زمان روي کارآمدن ملک سلمان در عربستان سياستهاي اشتباه آل سعود در عرصه هاي سياسي و اقتصادي اين کشور ابعاد گسترده تري يافته است.
اين درحالي است که در چارچوب «معامله قرن» نيز ثروت هاي هنگفت عربستان در قالب امضاي قراردادهاي تسليحاتي و اقتصادي و تجاري چند صد ميليارد دلاري در اختيار واشنگتن قرار مي گيرد تا بدين ترتيب از طريق امنيت وارداتي، هم چنان رژيم سعودي سلطه خود را بر عربستان حفظ کند.
اما اين زد و بند سياسي و اقتصادي مافيايي به قيمت وخامت اوضاع اقتصادي عربستان تمام شده است.
بر اساس آمار بانک جهاني، رشد اقتصادي عربستان سعودي در سال 2017، نزديک به صفر بوده که اين رقم طي سال هاي گذشته تا کنون، بي سابقه بوده است.
اين درحالي است که در عرصه سياست خارجي و اقتصاد بين المللي نيز آل سعود همه اموال مردم عربستان را نيز پيشکش «دونالد ترامپ»، رئيس جمهوري آمريکا در جريان معامله قرن کرده است.
در پي انعقاد اين قرارداد بود که سير وخامت اوضاع اقتصادي عربستان تسريع شده است و جهانيان شاهد فرورفتن بيش از پيش عربستان در باتلاق سياستهاي اشتباه آل سعود هستند.
نويسنده: بيژن نجفي
133/110
کليدواژه عربستان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۰۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

شبکه ۱۲ در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشار‌هایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه ۱۲ اعلام کرد نیازمند تضمین‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود: امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم. امروز ما نیازمند تضمین‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرز‌های ۱۹۶۷ تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است. ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم. ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه ۱۲ تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده، اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از ۷ اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات ۷ اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه، عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان
  • کارنامه سیاست‌های مسکن پس از انقلاب
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود