Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@06:07:11 GMT

مشکلات محیط زیست ناشی از تصمیمات نادرست گذشته است

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۱۱۵۴

مشکلات محیط زیست ناشی از تصمیمات نادرست گذشته است

اصفهان -ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت : مشکلات و معضلات امروز منابع طبیعی و محیط زیست ناشی از تصمیمات نادرست گذشته است.

به گزارش ایرنا، مهدی بصیری روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت بیست و پنجمین سال تاسیس جمعیت حمایت از منابع طبیعی و محیط زیست(پیام سبز) در مجتمع مطبوعاتی اصفهان افزود : شرایطی که امروز بر منابع طبیعی و محیط زیست حاکم است در گذشته قابل پیش بینی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی شخم زدن مراتع و کشت گندم در آن ها برای خودکفایی در تولید گندم، صدور پروانه حفر چاه های متعدد، صدور بی رویه چرای دام به بهره برداران و بهره برداری بی رویه از جنگل ها سبب شده است تا امروز منابع طبیعی و محیط زیست دچار مشکلات متعددی شود.
وی اظهارداشت : در رابطه با توسعه هنوز یک اتاق فکر هم نداریم و اصول توسعه پایدار را زیر پا گذاشته ایم و بسیاری از زمین های حاصلخیز کشاورزی به ساختمان سازی ها تبدیل شده است در حالی که توسعه فقط ساختمان سازی نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد : در رابطه با مسائل روز باید چاره اندیشی کرد و نمی توان نظاره گر تخریب های گذشته بود.
بصیری همچنین با اشاره به زاینده رود و موضوع بازچزخانی آب در این رود یادآور شد : با اجرای طرح بازچرخانی آب، می خواهند صورت مساله اساسی زاینده رود که همان خشک شدن آن است پاک کنند و اگر آب در این رود جاری شد دیگر نمی توان گفت که در زاینده رود آبی وجود ندارد.
به گفته وی تشکل های محیط زیستی در رابطه با طرح بازچرخانی آب در زاینده رود با استاندار اصفهان جلسه داشته اند و مخالفت خود را در رابطه با این طرح را اعلام کرده اند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان افزود : میزان بارندگی ها در سه سال قبل بیش از طبیعی بود اما زاینده رود هشت ماه و تیم خشک بود زیرا بیش از ظرفیت زاینده رود بارگذاری شده است و حقابه، حقابه داران داده نشد.
بصیری هدف از تاسیس جمعیت حمایت از منابع طبیعی و محیط زیست را انجام کار علمی، اطلاع رسانی و آموزش همگانی و به دور از ظاهر سازی بیان و اضافه کرد : متاسفانه رسانه ها به این جمعیت بی توجه بوده اند.
وی بر حمایت از تشکل های محیط زیستی تاکید کرد و گفت : اگر مسوولان در رابطه با محیط زیست آموزش دیده باشند، تصمیم های غلط نمی گیرند.
جمعیت حمایت از منابع طبیعی و محیط زیست(پیام سبز)، اولین سازمان مردم نهاد محیط‌ زیستی در استان اصفهان و یکی از باسابقه‌ ترین‌ها در کشور است که در سال 1372 به همت گروهی از دانشگاهیان و کارشناسان منابع طبیعی و محیط زیست شکل گرفت.
این سازمان غیردولتی محیط‌ زیستی، محورهای اصلی فعالیت خود را بر آموزش و آگاه ‌سازی جامعه و تحلیل و نقد روند توسعه قرار داده است.
از طرح ‌های عملی این جمعیت، بازیافت کاغذ در دانشگاه صنعتی اصفهان و نجات کرفس کوهی از خطر انقراض است.
دریافت جایزه ملی محیط زیست و لوح تقدیر از برنامه عمران ملل متحد(UNDP) از جمله دستاوردهای معنوی جمعیت پیام سبز در 24 سال فعالیت آن است.
8114/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيط زيست اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۱۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه حل اصلی برخورد با فاضلاب‌های خطرناک، اجرای یکسان قانون برای همه است

به گزارش قدس خراسان، با افزایش خشکسالی و کاهش منابع آب‌های سطحی، استفاده از آب‌های زیرزمینی از جمله چاه‌ها، قنات‌ها و چشمه‌ها بیش از پیش در دستور کار قرار گرفته است که مراقبت از سلامت این منابع، حساسیت ویژه دارد. 

با گشت و گذاری در خیابان‌های شهر، شاهد فعالیت مشاغل متفاوتی از جمله آزمایشگاه‌ها، کارواش‌ها، مراکز رادیولوژی، رستوران‌ها و سایر مشاغل هستیم و این پرسش مطرح است که سرنوشت فاضلاب نه چندان فراوان اما بسیار آلاینده این مراکز چه می‌شود؟

در پاسخ به این پرسش، رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد ضمن اشاره به مشاغل مختلف آلاینده گفت: افزون بر آزمایشگاه، کارگاه‌های کوچک مثل کارگاه‌های مهرسازی که رزین را با حلال‌های مخصوص آب می‌کنند و فاضلاب‌های بدی دارند و کارگاه‌های آبکاری که از کروم هم استفاده می‌کنند و فلزات سنگین این فاضلاب‌ها سرطان‌زایی جدی دارند و حتی مغازه‌های تعویض روغن و فعالیت‌های مشابه در شهرها هستند که نمی‌توان آن‌ها را به محیط دیگری منتقل کرد.

کامران داوری ادامه داد: روش مرسوم در دنیا این است که بشکه‌های بزرگی به این مشاغل داده می‌شود تا در طول هفته پسماندهای فاضلاب خود را در آن بریزند. شهرداری در پایان هفته این بشکه‌ها را جمع‌آوری می‌کند و یک بشکه خالی برای جمع‌ کردن فاضلاب هفته بعد تحویل می‌دهد و در نهایت هزینه‌ای از این مشاغل دریافت می‌شود.

مدیریت پسماند، درآمدزاست

وی در توضیح این روش اظهار کرد: این بشکه‌ها سپتیک نیست و فقط ویژه حمل فاضلاب است که توسط خودروهای مخصوص با بشکه‌هایی با رنگ‌های ویژه مثلاً رنگ زرد برای بیمارستانی، آبی برای فلزات سنگین و سایر رنگ‌ها جمع‌آوری می‌شود و در نهایت در یک چرخه مشخص بازیافت شده و درآمد ایجاد می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در شهر و کشور ما هم شرکت‌های دانش‌بنیانی وجود دارند که اقدام به جمع‌آوری این پسماندها می‌کنند؛ اما به دلیل اینکه صاحبان این مشاغل این ترس را دارند که در همکاری با شرکت‌های مزبور موانعی توسط محیط زیست و سایر سازمان‌های نظارتی برای کسب و کارشان به وجود بیاید، بنابراین از همکاری با این شرکت‌ها خودداری می‌کنند؛ یعنی به جای ساماندهی جریان غلط مخفی ایجاد شده که در نهایت موجب بیماری می‌شود و مشکلی را حل نمی‌کند، این جریان در سایه بی‌توجهی همچنان ادامه دارد.

غفلت از اجرای درست قواعد بهداشت محیط

داوری آلایندگی فاضلاب‌های آزمایشگاهی را این گونه توصیف و تشریح کرد: در فاضلاب‌های آزمایشگاهی آموزشی، مقدار مواد آلاینده‌ای که تولید می‌شود بسیار محدود و متنوع است؛ اما آزمایشگاه‌هایی که کسب و کار دارند، به صورت مرتب از یک سری مواد استفاده می‌کنند و تولید پسماند مشخصی دارند و حل این جریان نیازمند رعایت قواعد بهداشت محیط است.

وی افزود: اگر فردی فاضلاب حمام خانه‌اش را از زیر در خانه به داخل کوچه بریزد، طبق قانون می‌توان با او برخورد کرد و حتی قاضی می‌تواند حکم زندان بدهد چون بهداشت مردم به خطر می‌افتد؛ اما در کنار آن، فاضلاب خام و نیمه تصفیه شده وارد کشف‌رود می‌شود و هیچ اقدام قانونی در برابرش صورت نمی‌گیرد؛ یعنی قوانین وجود دارد ولی اعمال نمی‌شود.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: واحدهای تولیدکننده دارای فاضلاب آلوده در سطح شهر وجود دارد و نمی‌توان آن را کتمان کرد. با رعایت مسائل زیست محیطی، یک کسب و کار تعطیل نمی‌شود؛ اما عملاً هزینه تمام شده آن بیشتر خواهد شد که در نهایت خدمات‌گیرنده آن را متقبل می‌شود؛ ولی همچنان شاهد وجود این آلودگی‌ها هستیم. به هر حال ما قانون داریم و راه حل، اعمال یکسان قانون است و با اجرای درست قوانین می‌توان به سمت رفع این مشکلات حرکت کرد.

کارشناسان از تداوم خشکسالی و افزایش دما در منطقه خراسان تقریباً دو برابر سایر مناطق، خبر می‌دهند و همین نکته یعنی باید به حفاظت از منابع آب‌های زیرزمینی در کنار استفاده بهینه از آن بسیار توجه کرد. 

در کنار این نکته، شاهد کسب و کارهایی هستیم که در یک فضای کوچک بخشی از یک منزل مسکونی جریان دارند؛ اما به طور مداوم فاضلاب بسیار خطرناکی را وارد چرخه سیستم فاضلاب مشهد می‌کنند که بر دو بستر چاه‌های جذبی و اگو تعریف شده و می‌توان به سفیدگری نقره با سیانور یا فعالیت‌های دندانسازی اشاره کرد.

به نظر می‌رسد به دلیل اینکه در برخی از مشاغل به ویژه آنان که به صورت زیرزمینی فعال هستند، دانش کمی در زمینه خطرات فاضلاب‌ها وجود دارد، اطلاع‌رسانی و ایجاد حساسیت درباره وجود فاضلاب‌های خطرناک می‌تواند کمی چاره‌ساز باشد؛ اما به هر شکل باید نهادهای متولی پاسخگو باشند که چه اقدام‌هایی برای مدیریت این فاضلاب‌های متنوع و پراکنده در سطح شهر مشهد در راستای حفظ سلامت منابع آبی وجود دارد؟

خبرنگار: طاهره فجر داودلی

طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • برخورد قاطع دستگاه قضایی با متخلفان حوزه منابع طبیعی و محیط زیست
  • برخورد بازدارنده دستگاه قضایی با متخلفان حوزه منابع طبیعی و محیط زیست
  • ایجاد موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی شهرستان بروجرد دستور کار محیط زیست لرستان قرار گرفت
  • ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسید
  • راه حل اصلی برخورد با فاضلاب‌های خطرناک، اجرای یکسان قانون برای همه است
  • مشکلات آلودگی آب سرخون به نفت هنوز وجود دارد
  • دانش سنتی حاصل قرن‌ها آزمون و خطا در محیط طبیعی و اجتماعی است
  • کسب رتبه دوم خراسان رضوی در پایش‌ های زیست محیطی کشور
  • خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد
  • انجام خط‌کشی‌های ترافیکی سازگار با محیط زیست در قم