Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-26@05:12:48 GMT

ضعف‌های امنیت در اینترنت 5G

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۱۹۴۶

ضعف‌های امنیت در اینترنت 5G

ایتنا - اینترنت 5G بر اساس پروتکل‌های امنیتی و استانداردهای اینترنتی عمل نخواهد کرد و به همین دلیل امنیت سایبری کاربران به خطر خواهد افتاد.
محققان به تازگی از آسیب‌پذیری و ضعف‌های امنیتی جدیدی در نسل پنجم اینترنت 5G خبر داده‌اند که ممکن است در آینده امنیت سایبری و حریم خصوصی کاربران را به خطر بیاندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا از ایسنا، از آنجا که اخبار نسل جدید اینترنت 5G در گوشه و کنار جهان منتشر شده و کاربران بسیاری نیز در انتظار اجرای آن هستند، کشورهای زیادی با همکاری بزرگترین اپراتورهای اینترنت و غول‌های تکنولوژی در جهان درصدد برقراری این نسل جدید از اینترنت هستند.

اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه‌ای را برای توسعه تیم ارتباطات بین‌المللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) آغاز کرد. در نتیجه رسما یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک بدنبال برقراری و راه‌اندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت 5G در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره هستند و از توانایی‌ها و برنامه‌های خود در این زمینه رونمایی می‌کنند.

حالا به تازگی برخی از محققان و پژوهشگران فعال در حوزه امنیت سایبری و فناوری مدعی شده‌اند که نسل پنجم شبکه اینترنت 5G دارای دو آسیب پذیری و حفره امنیتی است که ممکن است امنیت سایبری کاربران و مشترکان متصل به اینترنت را به چالش بکشاند و به مخاطره بیاندازد.

به گفته این کارشناسان، شبکه اینترنت پرسرعت 5G که مدتهاست به شدت تبدیل به یکی از ترندهای روز برای اپراتورهای مخابراتی شده است و هر یک از این شرکت ها نیز درصدد هستند تا با همکاری غول های تکنولوژی و دولت‌های مختلف، بتوانند زیرساخت های لازم برای توسعه این فناوری را ایجاد و شبکه پرسرعت اینترنت 5G را راه اندازی کنند، بر اساس پروتکل‌های امنیتی و استانداردهای اینترنتی عمل نخواهد کرد و همین امر نیز امنیت سایبری و محافظت از حریم خصوصی کاربران متصل به آن را زیر سوال خواهد برد.

آنها با بهره گیری از یک تکنیک رمزنگاری جدید دریافته و اعلام کرده اند که اینترنت 5G تحت تاثیر نحوه ضعیف پیاده سازی استانداردهای کنونی احتمال دارد که موجب تحمیل هزینه های اضافی برای استفاده کاربران از اینترنت شود.

یکی دیگر از ضعف‌های امنیتی شبکه اینترنت همراه 5G، آن است که راه را برای هکرها و مجرمان سایبری برای ردیابی و تعیین موقعیت مکانی کاربران باز می‌گذارد و این امر حریم خصوصی و اطلاعات شخصی و هویتی آنها را به شدت به مخاطره می‌اندازد.

آنها همچنین مدعی شده‌اند که دستگاه و ابزارهای پیشرفته برای ردیابی افراد بدون شک امنیت کاربران شبکه 5G را تهدید خواهد کرد. آنها ضمن اشاره به چالش‌های پیش روی اپراتورهای مخابراتی و کاربران شبکه اینترنت 5G، نتیجه‌گیری کردند که هم اکنون تمامی دست اندرکاران، سازمان‌های رگولاتوری و تنظیم مقررات و نهادهای مسئول در قانون گذاری اینترنتی موظف خواهند بود با رعایت تمامی مسائل مربوط به حفظ حریم خصوصی کاربران، استاندارد و پروتکل‌های امنیتی جدیدی را وضع کنند تا تمامی چالش های ممکن برطرف شود.

بسیاری از بزرگترین شرکت‌های مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوکیا، اریکسون، هواوی و غیره به شدت در حال رقابت برای راه‌اندازی نخستین شبکه اتصال به اینترنت نسل پنجم 5G هستند. نسل پنجم شبکه اینترنت تلفن همراه، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه می‌شود.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اینترنت 5G امنیت سایبری حریم شخصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۱۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات پلیس فتا در زمینه ارتقای امنیت کنکور سراسری

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار وحید مجید گفت: با توجه به حساسیت مربوط به ایام کنکور و پیرو مجموعه اقدامات سال گذشته، از ابتدای سال جاری پلیس فتا فراجا ضمن هدایت و نظارت عملیاتی کلیه رده‌های پلیس سایبری در سراسر کشور در زمینه ارتقا امنیت آزمون‌های کنکور سراسر نوبت اول اردیبهشت ۱۴۰۳ اقدام کرده است.

این مقام ارشد سایبری ادامه داد: با انجام اقدامات اطلاعاتی، عملیاتی و رصدهای تخصصی بالغ بر ۳۰۰ نشانگاه مجرمانه مورد شناسایی قرار گرفته است که از این تعداد ۸۰ مورد موضوع تحت اقدام عملیاتی بوده و تعداد ۲۰ نفر از مدیران و گردانندگان اصلی این صفحات، کانال و اکانت که مدعی فروش و واگذاری سوالات کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ با قبولی تضمینی در کنکور و آزمون و یا واگذاری ادوات تقلب افزار بوده اند دستگیر و به مراجع قضائی جهت سیر مراحل قانونی پرونده شأن معرفی شده اند.

وی با اشاره به اینکه اقدامات لازم جهت شناسایی سایر مرتکبان و مجرمان در این رابطه در حال اجرا می‌باشد، افزود: برابر رصدهای صورت گرفته و تحلیل روش‌های کلاهبرداری افراد مذکور مشخص شده است دریافت رمز ارز و مسکوکات طلا و سکه نیز یکی از روش‌های دریافت وجوهات از سوی مجرمان بوده است.

رئیس پلیس فتای فراجا خبر داد: تا کنون در این رابطه بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال معادل رمز ارز و تعداد ۵۰ قطعه انواع سکه طلا از این افراد کلاهبردار، کشف و ضبط شده است.

سردار مجید با اشاره صریح به این موضوع که تا کنون هیچ گونه نمونه سوال از متهمان و مجرمان مرتبط با کنکور سراسری کشف نگردیده است؛ یکی از شگردهای این افراد را واگذاری نمونه سوالات ادوار گذشته عنوان کرد.

رئیس پلیس سایبری کشور خاطر نشان کرد: این افراد کلاهبردار در بسیاری از موارد پس از دریافت وجوهات از پاسخگویی به متقاضیان و مالباختگان امتناع کرده اند لذا هموطنان گرامی ضمن حفظ هوشیاری به هیچ عنوان فریب این افراد را نخورند.

این مقام مسئول گفت: در صورت مشاهده موارد مشکوک؛ افراد می‌توانند بلافاصله با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا در سراسر کشور تماس بگیرند و از خدمات انتظامی و تخصصی این پلیس بهره مند شوند.

کد خبر 6086445

دیگر خبرها

  • هشدار احمدیان به کشور‌های میزبان مراکز امنیت سایبری صهیونیستی
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر در دام بدافزار‌ها می‌افتند؟
  • کلاهبرداری سایبری با ترفند وام فرزندآوری در اصفهان
  • پرداخت وام فرزندآوری؛ شیوه جدید کلاهبرداران سایبری
  • اینترنت خانگی 5G چیست؟
  • پرداخت وام فرزندآوری؛ بهانه جدید کلاهبرداران سایبری
  • پرداخت «وام فرزندآوری» ترفند جدید کلاهبرداران سایبری
  • با واتس‌اپ بدون اینترنت، فایل منتقل کنید
  • با واتساپ بدون اینترنت ، فایل منتقل کنید
  • اقدامات پلیس فتا در زمینه ارتقای امنیت کنکور سراسری