Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اربعین قوام‌دهنده فرهنگ و هویت فراگیر اسلامی است، گفت: اربعین میراث جلوه‌گری فداکاری برای عقیده مقدس و ثابت قدم در مقابل طاغوت است.

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، همایش بین‌المللی «اربعین میراث معنوی مشترک ملل جهان اسلام» به همت بنیاد ایرانشناسی و با همکاری هیأت اندیشه‌ورز معاونت بانوان ستاد اربعین و با حمایت معنوی کمیسیون ملی یونسکو- ایران در تالار محتشم بنیاد ایرانشناسی و با حضور جمعی از پژوهشگران و متخصصان حوزوی، میراث فرهنگی ناملموس و فرهنگ و هویت اسلامی امروز (دوشنبه ۲۳ مهر ماه) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*فقهی‌زاده: «اربعین» قوام‌دهنده هویت فراگیر اسلامی است

عبدالهادی فقهی‌زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اربعین را قوام‌دهنده فرهنگ و هویت فراگیر اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: اربعین بزرگداشت مقدس‌ترین واقعه تاریخ شیعه است. عاشورا پیش از آنکه حسینی باشد، حسنی است، زیرا قبل از ایشان، امام حسن (ع) و قبل از امام حسن (ع)، امام علی (ع) و قبل از ایشان، پیامبر (ص) علم مبارزه با جاهلیت را برافراشتند.

وی با بیان اینکه جاهلیت در ذهن و حیات خودش ادامه دارد، افزود: این جاهلیت در عاشورا تمام قد در مقابل اسلام ایستاد و به ظاهر پیروز شد. ولی در حقیقت جاهلیت بدنام شد.

فقهی‌زاده ابراز داشت: امام حسین (ع) این جاهلیت دوباره جان گرفته را به زمین زد. در واقع عاشورا جلوه تقابل دو نظام اندیشه‌ای و اخلاقی است. عاشورا فرهنگ ایثار است که در مقابل فرهنگ خودبینی قد علم کرده است و سپاه یزید و معاویه، سپاه جاهلیت است.

وی با تأکید بر اینکه جهل و جهالت به معنی نادانی نیست، ادامه داد: جهل یعنی استیصال، ضلالت، کینه‌توزی، قبیله‌گرایی، انفعال، زود برافروخته شدن و عاقبت را ننگریستن است و آنچه در سپاه معاویه و سران این سپاه جلوه کرد، جهالتی بود که با رنگ و لعابی مقدس به نام دین به صحنه آمد.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جاهلیت اینجا است که عده‌ای به نام دین اصل دین را برای خدا سر بریدند، اظهار داشت: عاشورا و اربعین تنها متعلق به مسلمانان نیست و افتخار می‌کنیم که این میراث بزرگ را اسلامی می‌دانیم و به آن می‌بالیم. میراثی که جلوه‌گر فداکاری برای عقیده‌ای مقدس و ثابت قدم در مقابل طاغوت است. در واقع عاشورا حسینی، حسنی، علوی و محمدی است.

*مهنام: وجود بیش از ۴۰۰ شیعه در جهان/ اربعین شایسته‌ترین الگو برای کرامت انسانی است

در این همایش شیدا مهنام مدیرگروه علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو-ایران محور سخنانش را «اربعین متضمن وفاق اجتماعی و ارمغان‌آور صلح میان اقوام و ملت‌ها» قرار داد و گفت: یکی از المان‌های خطیر و پر اهمیت در علوم فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و بین المللی وجود اشتراکاتی بین الاذهانی فیمابین مردمان جامعه هدف است. اشتراکاتی که گاهی با درون مایه اعتقادی و مذهبی نمود یافته و به مراتب اثرات فزونتری از خویش بر جای خواهد گذاشت.

وی واقعه اربعین را یکی از شعائر بزرگ جهان تشیع توصیف کرد و افزود: این حرکت عظیم فرهنگی، اجتماعی، عقیدتی و سیاسی برای دولت‌های شیعی مشروعیت مضاعف، نوعی اقتدار روزافزون و توأم با امنیت به همراه خواهد داشت.

مهنام با اشاره به آخرین آمار‌های برگرفته از مرکز تحقیقات و پژوهش‌های آمارگیری استراتژیک انگلستان گفت: این مرکز تعداد آمار جمعیتی شیعیان را بیش از ۴۰۰ میلیون برآورد کرده است، همچنین آیین اربعین را بزرگترین رویداد مذهبی می‌داند. البته با توجه به ممنوعیت ابراز مذهب در برخی کشورها، این آمار قطعاً بیش از این تعداد می‌باشد.

وی با تأکید بر اینکه صلح میان ملت‌ها و دولت‌ها با تسلیحات نظامی و ابزار سخت افزاری ممکن نیست، ادامه داد: امروز یک اثر هنری، گاهی ابیاتی از مشاهیر و مفاخر، یک رویداد فرهنگی، یک تابلوی نقاشی چه بسا مؤثرتر و شایسته‌تر گفتمان صلح و همگرایی را میان دو کشور برقرار سازد. سازمان جهانی یونسکو با حمایت از عضویت فلسطین، محکوم کردن رژیم اشغالگر اسرائیل برای وحشی‌گری و ویرانگری میراث فرهنگی در سوریه و همچین بزرگداشت روز بین‌المللی فلسطین نشان داده است که درگیر ملاحظات سیاسی نیست.

مدیرگروه علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو-ایران با بیان اینکه میراث اربعین شایسته‌ترین الگو برای کرامت انسانی، احترام متقابل، صبر و مدارا است، خاطرنشان کرد: جوانان ما نیاز به الگو‌های کاریزما برای قدرت‌بخشی اعتماد، باور و تفکرات خود دارند که این امر یک همگرایی در رفتار و خودباوری ارزشی را توسط مسئولان و پژوهشگران را می‌طلبد.

وی با تأکید بر اینکه سخنان زینب‌وار نیاز به سبک زندگی زینب‌گونه دارد، ادامه داد: برای نفوذ بیشتر در دل جوانان و استفاده از چنین میراث معنوی با ارزشی نیاز به ایجاد اعتماد متقابل و اعتقاد و باور ارزشی آن‌ها با استفاده از چنین ظرفیت‌های ارزشمندی در کشور داریم که خواسته مقام معظم رهبری نیز برای جوانان اسلام چیزی به جز این نیست.

منبع: فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اربعین 97 اربعین جهان اسلام عتبات کربلا امام حسین عبدالهادی فقهی زاده کمیسیون ملی یونسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۲۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به هویت ملی، رمز موفقیت صداوسیما

پیمان جبلی در آیین تجلیل از برنامه‌سازان نوروز و ماه مبارک رمضان که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، رضایت و استقبال گسترده مردم عزیز از برنامه‌های رمضانی و نوروزی صدا و سیما و تقدیر رهبر آن معظم انقلاب را مایه افتخار رسانه ملی توصیف کرد.

جبلی با اشاره به اینکه که رسانه ملی در مدتی کوتاه دو مرتبه مورد تفقد و تحسین رهبری قرار گرفت، گفت: رسانه ملی دو رویداد را با سربلندی رقم زد، نخست اقدام بی سابقه در راه‌اندازی ۲۰۰ کانال انتخاباتی و دوم ویژه‌برنامه‌های ایام نوروز و رمضان که تلاش کردیم در تراز رسانه محبوب مردم، ایفای نقش کنیم و درنتیجه آن، رسانه ملی هم مورد توجه مردم و هم مورد عنایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.

وی افزود: بررسی میزان مخاطبان ما در دو مناسبت ویژه امسال امیدبخش بود و به‌مثابه تلنگری برای مدیران، برنامه‌سازان، هنرمندان و حتی منتقدان است که جایگاه، نقش و موقعیت منحصربه‌فرد صداوسیما را جدی‌تر بگیرند. اینکه تک‌قسمت‌هایی از برخی برنامه‌های ما می‌توانند ده‌ها میلیون بار در فضای مجازی دیده شوند، گواهی برهمین گفته است.

جبلی همچنین گفت: باید چهره‌ها، ستاره‌ها و عناصر درخشان رسانه‌ملی را قدر دانست. جایگاه هنرمندان برای تبیین مسئولیت‌های اجتماعی و نقش هدایتگری آنها برجسته است.

رئیس رسانه ملی از مشارکت نهاد‌ها و مؤسساتی، چون سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری و ... در ساخت برنامه‌ها به‌ویژه در این ایام قدردانی کرد و با اشاره به ویژگی‌های متفاوت برنامه‌سازی برای عید نوروز که با ایام ماه مبارک رمضان مقارن شده بود، اظهار کرد: با افتخار و با عزم و جدیت برنامه‌سازان و همکاران، میزان مخاطبان ما نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافته بود. البته که رقابت سنگین در این زیست‌بوم، تغییر مصرف رسانه‌ای و ذائقه‌های مختلف، کار را سخت‌تر کرده است و تولید برنامه‌های کیفی باید در بالاترین سطح اتفاق بیفتد تا مخاطب ماندگار باشد.

جبلی تأکید کرد که بر تحول در رسانه ملی پافشاری می‌کنیم، نه یک قدم کوتاه آمدیم و نه یک قدم کوتاه خواهیم آمد.

وی گفت: سندتحول، میثاق‌نامه دوره مدیریتی جدید است و با قاطعیت دنبال خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه پرچم تحول ما دو رنگ دارد؛ «هویت» و «عدالت»، عنوان کرد: سبک زندگی ایرانی اسلامی، فرهنگ و ادبیات و شعر، باور‌ها و اعتقادات عمیق و راسخ دینی، اقوام متنوع ایرانی، پاره فرهنگ‌ها و آداب و رسوم شیرین مناطق مختلف کشورمان، لهجه‌ها و سنتها، باور به قرآن و ائمه (ع)، احساس تعلق امتی و تاثیر گذاری جهانی، انقلاب اسلامی و شهدا و هنر انقلاب و... عناصر هویتی ما هستند و از همین رهگذر، مصمم بودیم در برنامه‌های مختلف به‌خوبی به این عناصر توجه کنیم.

رئیس رسانه ملی اضافه کرد: پرداختن تام‌وتمام به عناصر هویت ایرانی سرلوحه اقدامات ما در حوزه هویت محوری است و به‌عنوان نمونه، اگر به شعر می‌پردازیم برای آن است که از هویت قومی و ملی‌مان غفلت نکنیم. همچنین بر خودمان فرض می‌دانیم که اگر به گوشه‌ای از خاک ایران توجه می‌کنیم، از گوشه دیگر غافل نشویم. همچنین توجه به قرآن و عترت و معارف اسلامی جزئی مهم از هویت ایرانیان است که در برنامه‌های موفق قرآنی و آئینی به آن توجه شد. 

جبلی با اشاره به اینکه افتخار ما این است که رسانه ملی در این دوره با برنامه‌های قرآنی و اعتقادی موفق و فاخر شناخته می‌شود گفت: قرآن حجت را بر ما تمام کرد چرا که با برنامه ریزی مناسب و توجه همزمان به محتوا و رویکرد و سازوکار رسانه ملی موفق شد برنامه‌ای قرآنی را در شمار پرمخاطب‌ترین و محبوب‌ترین برنامه‌ها قرار دهد.

رئیس رسانه ملی همچنین با اشاره به بازدید‌های چند صد میلیونی محتوا‌های تولیدی رسانه ملی در فضای مجازی گفت: این که گمان کنیم عصر تلویزیون به سر آمده است درست نیست و اگر ما پرچم هویت و عدالت را برافراشته نگه داریم و همزمان به محتوا و قالب جذاب توجه کنیم، می‌توانیم جلوتر از همه رقبای دیگر بایستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق نشان‌دهنده اراده پولادین مردم تحت هدایت رهبر انقلاب بود
  • رئیسی: عملیات وعده صادق نشان‌دهنده اراده پولادین مردم تحت هدایت رهبر انقلاب بود
  • توجه به هویت ملی رمز موفقیت صداوسیما
  • توجه به هویت ملی، رمز موفقیت صداوسیما
  • هسته های هنری در استان بوشهر ایجاد می شود
  • مقایسه ارتش پهلوی با ارتش جمهوری اسلامی، هویت انقلاب ما است + فیلم
  • ثبت ۲ هزار و ۱۰۰ اثر ملی و ۸ اثر جهانی در خراسان رضوی
  • رونمایی از مجموعه مقالات همایش بین‌المللی آثار جهانی فرهنگ و شعائر حسینی در کربلا،فردا
  • رونمایی از مجموعه مقالات همایش بین‌المللی آثار جهانی فرهنگ و شعائر حسینی در کربلا
  • راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی در اردبیل