Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-25@13:49:26 GMT

قرص برنج روزی 2 نفر را می‌کشد

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۲۹۴۴

ایلنا نوشت: سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در پنج الی شش ماه اول سال هر روز ۲ نفر کشته بر اثر مسمومیت قرص برنج داشتیم که این جمعیت بیشتر شامل جوانان است.

ایرج حریرچی در امروز نشست خبری خود با اشاره به اینکه شیوع اختلالات روانی ۲۳.۴ دهم درصد است، گفت: این آمار در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال ۲۱ الی چهاردهم درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در سنین ۲۰ تا ۲۹ سال ۲۴.۶ دهم درصد است. اختلال اضطراب از خفیف تا زیاد در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال ۱۵ الی ۳ دهم درصد است و در سنین ۲۰ تا ۲۹ سال ۱۵.۶ دهم درصد است.
وی افزود اختلال خلقی در سن ۱۵ الی ۱۹ سال ۱۲.۸ درصد و در سنین ۲۰ تا ۲۹ سالگی ۱۵.۱۶ درصد است که این نشان می دهد؛ در این زمینه باید اقدامات متعددی را انجام دهیم.
حریرچی در خصوص مسمومیت بر اثر قرص برنج گفت: متاسفانه در پنج الی شش ماه اول سال هر روز ۲ نفر کشته بر اثر مسمومیت قرص برنج داشتیم که این جمعیت بیشتر شامل جوانان است. امسال در پنج ماه اول سال ۳۰۸ نفر فوتی ناشی از مصرف قرص برنج داشته‌ایم که به نسبت سال گذشته شاهد ۳۰ درصد افزایش این آمار بوده ایم و سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ مسمومیت با قرص برنج ۷ درصد افزایش داشته است و از سال ۹۰ تاکنون ۴ هزار و ۱۰۹ نفر کشته شده ناشی از مصرف قرص برنج داشته‌ایم.
سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: قرص برنج هیچ پادزهر اختصاصی ندارد و اقدامات درمانی هم معمولاً حمایتی و بدون نتیجه است.باید درخصوص قرص برنج اقدامات پیشگیرانه انجام دهیم یکی از این اقدامات نامه دکتر هاشمی است که در این نامه پیشنهاد شده است افرادی که قرص برنج را توزیع می‌کنند یا می‌فروشند در خودکشی افرادی که از آنها قرص را تهیه کردند شریک هستند.
وی با اشاره به روز عصای سفید گفت: در کشور حدود ۱۵۰ هزار نفر افراد نابینا وجود دارد در خصوص افراد کم بینا این تعداد به ۷۵۰ هزار نفر افزایش پیدا می‌کند حدود ۲۰ درصد از معلولان جسمی حرکتی مربوط به نابینایی و کم بینایی شدید است علیرغم اقدامات خوبی که در این زمینه انجام شده و حدود ۲۵ درصد معابر شهری برای نابینایان مناسب‌سازی شده است متاسفانه ۷۵ درصد معابر شهری در تهران مناسب برای افراد نابینا نیست و در شهرستانها این وضعیت بدتر است.
وی افزود: مراقبت هایی که برای نابینایان باید انجام دهیم شامل اقدامات فراهم آوری وسایل کم بینایی مثل عینک است و در وهله بعد شامل عصای سفید است علاوه بر این باید برای شغل و اشتغال افراد نابینا هم اقداماتی انجام دهیم تا آنها هم بتوانند مانند بقیه زندگی راحت و با نشاطی داشته باشند دسترسی به پایانه های مناسب برای نابینایان تحصیل کرده حدود ۴۰ درصد است که این عدد مناسبی نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص نحوه خونگیری که از دانش آموزان دختر در شهر قزوین اتفاق افتاده بود و انجام آزمایش هایی برای تایید سلامت آنها پس از خونگیری گفت: در وهله اول باید بگویم از سرنگ استفاده نشده و از لانست استفاده شده است و در اثر بی تدبیری هایی که وجود داشت این اتفاق افتاده است چراکه ارگان‌هایی که در این زمینه مسئول بودند، نظارت‌های لازم را انجام نداده بودند قوه قضاییه آموزش و پرورش و هلال احمر در این زمینه اقدامات خوبی انجام دادند. وزارت بهداشت هم اقداماتی در این زمینه انجام داد.
وی افزود این مسئله و انعکاس خبری آن باعث می‌شود نظارت های بیشتری در این زمینه به وجود بیاید و برای اینگونه اقدامات نامه های رسمی بگیرند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به هفته سلامت گفت: شعار هفته سلامت روان به مردم و دولت‌ها تاکید دارد که این جهان در حال تغییر با دگرگونی‌ها و پیشرفت فضای مجازی که معایب و مزایای فراوانی دارد همراه است بر همین اساس راهی جز خودمراقبتی وجود ندارد. در واقع بهترین مسیر برای سلامت مادام العمر با سلامت روان آغاز خواهد شد.
حریرچی تاکید کرد: خودمراقبتی منجر به افزایش سلامت روان می‌شود.جوانان امروز بیشترین زمان خود را در فضای مجازی می‌گذارند و با تجربه بازی‌های خشونت‌آمیز روبرو می‌شوند و مدام در معرض آسیب‌های اجتماعی هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با رفع همپوشانی‌های بیمه‌ای و تاکید بر آن اضافه کرد: بر اساس قانون باید رفع همپوشانی‌های بیمه‌ای انجام شود و حذف دفترچه‌ای که بدون پرداخت حق بیمه است ضروری است. این کار توسط سازمان بیمه سلامت و تامین اجتماعی و نیروهای مسلح انجام می‌شود و به تدریج پیش می‌رود.
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص درخواست کمک‌های خیرخواهانه در رسانه‌ها اظهار داشت: درخواست وزارت بهداشت این است که اقدامات خیرخواهانه به گونه‌ای نباشد که در مورد کارهای خیر مردم به قصه چوپان دروغگو فکر کنند. پیشنهاد می‌کنم مردم قبل از هرگونه کمکی از صحت و سقم آن مطلع شوند. اخیراً با موضوعی مواجه بودیم که بیمار قبلاً درمان شده و پدر قبل از تولد فرزند اهدای عضو کرده و هزینه را هم دریافت کرده اما در فضای رسانه موضوع به گونه‌ای دیگر مطرح شد که در این خصوص دادستانی وارد عمل شده و اقدامات لازم انجام می‌شود.
حریرچی یادآور شد: برخی اتفاقات از بیخ و بن دروغ است. مثلاً برخی افراد با در دست داشتن نسخه ام‌آر‌آی در اماکن عمومی درخواست کمک می کنند اما وقتی پزشکی قصد کمک به آنها را دارد از این موضوع امتناع می‌ورزند در واقع این افراد بیمار نیستند و فقط قصد جمع‌آوری کمک دارند.
وی در خصوص داروهای بیماران سرطانی گفت: در 98 درصد موارد داروی بیماران مبتلا به سرطان رایگان است یا حداکثر با دریافت 5 تا 10 درصد فرانشیز به آنها ارائه می‌شود. نکته مهم این است که بیش از 90 درصد هزینه‌های کودکان مبتلا به سرطان توسط طرح تحول سلامت تقبل می‌شود. علاوه بر این موسسه‌های معتبری چون محک و مهرانه درزمینه کمک‌های مالی برای بیماران فعالیت می‌کنند. موسسات خیریه سالانه 1700 میلیارد در محیط دانشگاه‌های علوم پزشکی صرف پروژه‌های عمرانی کرده‌اند.
وی تاکید کرد: ما نیاز به اقدامات خیرخواهانه داریم اما به صورت سازمانی شده و مردمی و خودجوش و باید توجه داشت که خیرین اغلب علاقه‌ای به رسانه‌ای کردن اقدامات خود ندارد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۲۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین آب استان اصفهان نخستین مطالبه مردم و علما است

استاندار اصفهان صبح سه‌شنبه چهارم اردیبهشت ماه با آیت الله مرتضی مقتدایی نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری دیدار و برنامه‌ها و اقدامات مدیریت استان در حوزه‌های مختلف را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان، آیت الله مرتضی مقتدایی در دیدار با استاندار اصفهان اظهار کرد: خدمات انجام شده در استان اصفهان مشهود است و امیدواریم این اقدامات مورد عنایت حضرت ولیعصر (عج) نیز قرار بگیرد.

وی ادامه داد: ضروری است مردم نیز از اقدامات انجام شده مطلع شوند و در جریان روند خدمت‌رسانی قرار بگیرند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در خصوص تأمین آب استان، گفت: این مورد مکرراً توسط مردم مطالبه می‌شود و انتظار می‌رود با برنامه‌ریزی مشخص و کاربردی این مسئله اساسی استان به بهترین نحو به ثمر برسد.

وی همچنین از دیدارهای بدون واسطه استاندار اصفهان و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان با آحاد مردم در جریان سفرهای شهرستانی و تلاش جهت رفع مسائل مردم تقدیر و قدردانی کرد.

تأمین آب نخستین مطالبه مردم و علما در اصفهان

سیدرضا مرتضوی، استاندار اصفهان نیز در این دیدار عنوان کرد: در دیدار با علما و بزرگان استان، همه بزرگواران مطالبه پروژه‌های تأمین آب را دارند و ما نیز بر این باور هستیم که تأمین آب استان اولویت نخست است.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: البته سایر مشکلات استان را زمین نگذاشته‌ایم و در تلاش هستیم تا با نگاهی جامع زمینه‌های رفع چالش‌ها و توسعه همه‌جانبه استان اصفهان را رقم بزنیم.

برگزاری مستمر قرارگاه آب اصفهان

مرتضوی ضمن اشاره به تشکیل قرارگاه آب در استان، بیان کرد: به صورت هفتگی دو روز در هفته جلسات مستمر قرارگاه آب استان را تشکیل می‌دهیم و تأمین آب استان را در سطح ملی مکرراً پیگیری کرده‌ایم.

وی گفت: سال‌ها است که آب‌هایی از استان خارج می‌شود اما آبی جایگزین آن نشده است از این رو تقویت آبخوان و حوضه آبریز را در دستور کار قرار داده‌ایم.

استاندار اصفهان اجرایی شدن پروژه‌های بلاتکلیف استان در حوزه تأمین آب را قدم بعدی مدیریت استان در تأمین آب دانست و اظهار کرد: در این بخش هم اینک اغلب پروژه‌های متوقف شده، فعال شده است.

وی با اشاره به خروج بیش از یک میلیارد متر مکعب آب از جنوب استان و لزوم بهره‌مندی از این آب به عنوان یک منبع درون استانی، گفت: مطالعات گسترده‌ای در این خصوص انجام شد و با تأیید ریاست جمهوری پروژه‌ای را برای بهره گیری از منابع درون استان شروع کردیم و در تلاش هستیم که تا پایان سال به نتیجه برسانیم.

استاندار اصفهان با اشاره به تأمین آب استان از دریای جنوب، گفت: قریب به دو دهه، بحث انتقال آب از دریای جنوب به استان اصفهان مطرح بود، از اواخر مردادماه ۱۴۰۱ مراحل اجرایی پروژه شروع و در سال نخست از فاصله یکهزار کیلومتری موفق شدیم ۵۰۰ کیلومتر از مسیر را اجرا کنیم.

مرتضوی گفت: در نظر داریم در سال جاری و سال آینده اجرای خط را به اتمام برسانیم و در مجموع طبق برنامه‌ریزی‌ها اجرای این پروژه در سه سال آینده به سرانجام خواهد رسید.

وی یادآور شد: این پروژه با بالاترین سرعت در حال اجرا است و در روند اجرا در کشور بی‌نظیر است.

وی با اشاره به مشکل آلودگی هوا به عنوان دومین چالش کلان استان، بیان کرد: انجام فیلتراسیون، استانداردسازی و جابه‌جایی برخی واحدهای صنعتی، گسترش حمل‌ونقل عمومی و استانداردسازی سوخت مصرفی خودروها از جمله اقداماتی است که در حوزه آلودگی هوا در حال انجام است.

مرتضوی همچنین به دیدارهای مردمی، برگزاری سفرهای شهرستانی، برگزاری متفاوت شورای‌های اداری استان و حضور مستمر مدیران استان در مرکز سامد و پاسخگویی به مسائل مردم اشاره و اقدامات انجام شده را تشریح کرد.

کد خبر 747213

دیگر خبرها

  • نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد
  • کره شمالی: اقدامات بیشتری برای حفظ قدرت نظامی خود انجام می‌دهیم
  • پیش‌بینی ۸۰ درصدی نشاء مکانیزه در بهشهر
  • نخستین نشاء مکانیزه برنج در بهشهر
  • حمل ریلی شمش از فولاد پاسارگاد به بلغارستان برای نخستین بار در راه آهن فارس
  • چگونه خسارات سیل را کاهش دهیم؟
  • اعضای دولت به صورت شبانه‌روزی برای حل مشکلات و توسعه کشور می‌کوشند
  • تأمین آب استان اصفهان نخستین مطالبه مردم و علما است
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • تصادف منجر به فوت در چهارمحال و بختیاری