Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارشی درباره گنج ها و آثار تاریخی از نظر می‌گذرانید که باستان‌شناسان و جویندگان گنج را با دیدگاه‌های متفاوت خود مقابل هم به تصویر می‌کشد.

به گزارش شریان نیوز،  باستان شناسان زنگ های خطر را به صدا درآورده اند، ماریون بلوگر زن آلمانی سرپرست تیم باستان شناسی در یک منطقه تاریخی به جامانده از رومی هاست، او تیمش از ترس جویندگان گنج در تلاشند تا حد امکان به صورت مخفیانه حفاری های خود را انجام دهند، زیرا اگر جویندگان به تب و تاب بیفتند به حفاری های عمیق تری دست خواهند زد و احتمالا به یک شی تاریخی با ارزش را که اطلاعات بسیاری از گذشتگان در آن نهفته آسیب می زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برآورد آسیبهای ناشی از حفاری های غیرقانونی هرچند مشکل بوده اما به گفته پلیس سر به میلیون ها یورو می زند. این روزها جستجوی گنج با ابزارهای مدرن به سرگرمی خیلی ها بدل شده است.در منطقه ای که ماریون و تیمش تحقیق می کنند، بسیاری از مردم هم در حال جستجو برای یافتن اشیای عتیقه و قیمتی هستند.

بنا بر اعلام دویچه وله هرسال در مسابقات قهرمانی جویندگان گنج در آلمان، تعداد بسیاری از شهروندان شرکت می کنند و کسی موفق به یافتن بیشترین و گرانترین سکه های قیمتی و طلا شود بدون شک برنده این رقابت خواهد بود. ماریون در طول برگزاری این مسابقات با شرکت کنندگان وارد گفت و گو شد و به آنها هشدار داد این سرگرمی تا چه حد می تواند موجب تخریب آثار تاریخی شود.

ماریون بلوگر سرپرست تیم باستان شناسی

تصویری از مسابقات جویندگی اشیای با ارزش قدیمی برای پیروزی و کسب جام طلا

پیتر هنریش همکار این زن هم درباره روند قانونی کار پس از یافتن یک عتیقه و مجوزهای مورد نیاز برای حفاری به حضار توضیحاتی داد. وی همچنین گفت: صحبتهایی شنیده ام مبنی بر اینکه جویندگان اجازه دارند بدون محدودیت همه جا به دنبال گنج باشند، این حرف بدون قطعا اشتباه است!

پیتر هنریش

ماریون پس از این سخنرانی از یک تجربه تلخ صحبت کرد که شبی با تیم خود مشغول تحقیق در یک منطق بودند که پس از انها در نیمه های شب شخصی ناشناس با چنگک به جان قسمت حفر شده افتاده بود و اشیای قدیمی که هر کدام معدنی از اطلاعات درباره گذشته بودند را تاراج برد که بدون شک با شیوه غیراستاندارد خود به آنها آسیبهای بسیاری وارد کرده بود.

در ادامه آثار تاریخی را می بینیم که هر کدام در یک کیسه مخصوص شماره گذاری شده قرار می گیرند و مشخصات دقیق آنها به همراه اطلاعاتی ارزشمند ثبت خواهد شد.


بسیاری از جویندگان گنج در کمال میل با باستان شناسان همکاری می کنند اما بعضی دیگر مانند اکسل تیل فن کراخت یک جوینده سر موضع خود ایستاده و معتقد است این باستان شناسان هستند که مدام در تعقیب آنها بوده و برایشان دردسر ایجاد می کنند.

بیشتر بخوانید:کشف سکه های طلا حین تخریب یک سالن تئاتر قدیمی +تصاویر

اکسل تیل فن کراخت

وی همچنین معتقد است جویندگان به هیچ عنوان سارق آثار تاریخی نیستند و این برچسب ها به آنها نمی چسبد اما در این میان کسانی هستند که به دنبال ادوات نظامی،بمب یا چیزهایی از این قبیل متعلق به گذشته هستند،این کار نه تنها ممنوع بلکه بسیار خطرناک است.

موردی دیگر که از نظر باستان شناسان یک فاجعه تهدید آمیز محسوب می شود گروهی مافیایی است که به صورت پنهانی به مقبره های باستانی حمله برده و آثار به جا مانده را تخریب می کنند.

ماریون در پایان به این نکته اشاره کرد که آنها می خواهند جویندگان را به همکاری دعوت کرده تا از به خطر افتادن اطلاعات موجود در آثار تاریخی مدفون که برای آیندگان بسیار ارزشمند خواهد بود،جلوگیری کنند.

ماریون به همراه تیمش در حال جستجو

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۳۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت

هنگامی که گروهی از محققان در سال ۱۹۲۲ مقبره «شاه توت» را باز کردند، مجموعه‌ای از اتفاقات منجر شد تا ۲۰ نفر از آن‌ها هر کدام به شیوه‌ای عجیب کشته شوند. اتفاقی که به «نفرین توت عنخ‌آمون» معروف شد. حالا یک دانشمند ادعا می‌کند که علت این راز عجیب را کشف کرده است.

به گزارش روزیاتو، متون مصر باستان تهدید کرده‌اند که هرکسی که بقایای یک عضو مومیایی‌شده خانواده سلطنتی را بر هم بزند، بر اثر بیماری که هیچ پزشکی توان تشخیص آن را ندارد کشته خواهد شد. با این حال راس فلوز معتقد است که یک دلیل بیولوژیکی پشت این مرگ‌های مرموز وجود داشته است.

هاوارد کارتر اولین دانشمندی که وارد مقبره توت عنخ‌آمون شد

این مطالعه مشخص کرد که علت مسمومیت با تشعشعات، ناشی از عناصر طبیعی حاوی اورانیوم و زباله‌های سمی است که عمداً داخل آرامگاه مهر و موم شده قرار داده شده بود.

سطح تشعشعات داخل مقبره توت عنخ آمون به قدری بالاست که هر فردی که با آن تماس پیدا کند به احتمال زیاد به دوز کشنده بیماری تشعشع و سرطان مبتلا می‌شود.

فلووز در مطالعه خود نوشت: «جمعیت مصر چه در دوران باستان و چه معاصر با بروز غیرمعمول سرطان‌های مربوط به فرآیند خونسازی، استخوان/خون/لنف روبه‌رو بوده‌اند که علت اصلی شناخته‌شده آن قرار گرفتن در معرض اشعه است».

قرار گرفتن در معرض این مواد می‌تواند منجر به سرطان‌های خاصی شود، مانند سرطانی که جان هاوارد کارتر باستان‌شناس را گرفت. او اولین فردی بود که بیش از ۱۰۰ سال پیش پا به درون مقبره شاه توت گذاشت و تابوت حفاظت‌شده فرعون را پیش روی خود دید.

هاوارد کارتر (راست) در حال قدم زدن با لرد کارناروون (چپ) بیرون مقبره توت عنخ‌آمون در سال ۱۹۲۲

لرد کارناروون تا سال‌ها اولین قربانی «نفرین فرعون» تلقی می‌شد

کارتر در سال ۱۹۳۹ پس از مبارزه‌ای طولانی با لنفوم هوچکین که گمان می‌رفت ناشی از مسمومیت با تشعشعات باشد، درگذشت.

لرد کارناروون، سرمایه‌گذار بریتانیایی این پروژه و یکی دیگر از مردانی که به آرامگاه پر از گنجینه قدم گذاشت، پنج ماه بعد از این کشف بر اثر مسمویت خونی ناشی از گزش شدید پشه درگذشت. او اولین قربانی نفرین فرعون بود.

ناهار در مقبره؛ تمام باستان‌شناسان حاضر در این عکس در دهه ۵۰ زندگی‌شان درگذشتند

سایر افراد درگیر در این حفاری بر اثر خفگی، سکته مغیز، دیابت، نارسایی قلبی، ذات‌الریه، مسمومیت، مالاریا و قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس جان باختند. همه آن‌ها در دهه ۵۰ سالگی خود از دنیا رفتند.

آرتور ویگال، مصرشناس بریتانیایی، که در مراسم بازگشایی مقبره توت عنخ‌آمون شرکت کرده بود به بال و پر دادن به افسانه نفرین متهم شد. او به همکارانش گفته بود که کارناروون پس از ورود به مقبره «در عرض شش هفته» خواهد مرد. خود ویگال هم در ۵۴ سالگی بر اثر سرطان درگذشت.

در حالی که می‌توان این مرگ‌ها را عجیب دانست، نظریه نفرین نیز احتمالاً با اتفاقات عجیبی که هنگام باز شدن مقبره اتفاق افتاد تقویت شده است.

طبق گزارش نشنال جئوگرافیک، در حول و حوش زمانی که حفاری‌ها مقبره را باز کردند، قاهره دچار قطعی برق عجیب و طوفان شن شد.

در یک نقطه دیگر در طول حفاری، سگ مورد علاقه کارناروون ظاهراً زوزه‌ای هولناک کشید و ناگهان افتاد و مُرد.

با این حال، این رادیواکتیویته تنها به مقبره شاه جوان ختم نشده است. مطالعات مدرن سطوح بسیار بالایی از تشعشعات را در مقبره‌های مصر باستان، در حد ۱۰ برابر استاندارد‌های ایمنی پذیرفته شده، تأیید می‌کند.

این مطالعه که در Journal of Scientific Exploration منتشر شد، توضیح داد که سطوح بالای تشعشعات در ویرانه‌های مقبره پادشاهی قدیم، در دو مکان در جیزه و در چندین مقبره زیرزمینی در سقارا نیز ثبت شده است. همین نتیجه در سرتاسر مقبره اوزیریس در جیزه نیز یافت شد.

گلدان‌های حاوی مواد ناشناس که زیر هرم پله‌ای کشف شدند

مطالعات دیگر مستقیماً گاز رادون را در مکان‌های مختلف مقبره‌های سقارا اندازه‌گیری کرده‌اند.

هزاران گلدان حفاری شده در زیر هرم پله‌ای در دهه ۱۹۶۰ حاوی بیش از ۲۰۰ تن مواد ناشناس بود که هنوز شناسایی نشده‌اند و این نشان می‌دهد که سموم با بقایای مومیایی دفن شده‌اند.

دیگر خبرها

  • جدال جنجالی مدافعان تاتنهام در زمین!
  • حضور گل‌گهر با دو لباس مختلف در جدال با شمس‌آذر!
  • حضور شمس آذر با دو لباس مختلف در جدال با گل‌گهر!
  • دنیله اورساتو داور جدال برگشت پاری سن ژرمن و دورتموند
  • با اعلام رسمی بایرن مونیخ؛ رافائل گریرو بازی حساس با رئال مادرید را از دست داد
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!
  • «جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم
  • بازگشت دانیال به امید دو رقمی در پرسپوليس
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد
  • افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت