Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-28@06:18:20 GMT

تکه‌تکه شدند تا ایران تکه‌تکه نشود

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۴۳۲۶

به گزارش پارس نیوز، 

 شروع ناگهانی یک جنگ، پرواز هواپیماهای دشمن بر فراز آسمان میهن، صدای توپ و گلوله، بمباران مناطق نظامی و غیرنظامی خبر از آغاز یک دوره تازه برای یک انقلاب نوپا می‌داد. دشمن بعثی به قصد نابودی، متوحشانه حمله‌ور شده بود و زمین و هوا را درمی‌نوردید تا خوزستان را مال خود کند و به تهران برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن روزهای آشفتگی و هیجان، در روزهایی که هنوز نیروهای نظامی سازمان درستی نداشتند، نیروهای ارتش وارد میدان شدند. تکاوران نیروی دریایی روی زمین دفاع می‌کردند و بچه‌های نیروی هوایی در آسمان، ضرب شست محکمی به دشمن نشان می‌دادند. در همان نخستین روزهای جنگ شیرمردانی سوار بر مرکب شجاعت بدون واهمه به مقابله با دشمن می‌پرداختند. شیرمردانی که نام‌شان در هیاهو و شلوغی آن روزهای نخستین کمتر برده می‌شود و گمنامی‌شان به اندازه کار بزرگ‌شان است. با سه چهره تأثیرگذار دفاع مقدس که با تجاوز دشمن سینه سپر کردند و اجازه عرض اندام به دشمنان ندادند بیشتر آشنا شویم. اولین‌هایی که مظلوم واقع شده‌اند و کمتر آن‌ها را می‌شناسیم.

شهید خالد حیدری

مهاباد، نام شهری است که اولین خلبان شهید دفاع مقدس در آن متولد و پس از ۳۲ سال در آن تشییع شد. به گفته مادر شهید، خالد از همان کوچکی از ضریب هوشی بالایی برخوردار بود و معلم‌هایش از هوش بالایش تعریف می‌کردند. عشق به هواپیما و آسمان مسیر زندگی او را برای همیشه تغییر داد. او در سال ۱۳۵۰ برای طی دوره دو ساله خدمت سربازی به نیروی هوایی تهران پیوست. شهید حیدری در این دوران با افسران و پرسنل نیروی هوایی شد و از نزدیک با نحوه کارشان آشنا شد.

با پایان یافتن دوره سربازی در امتحان ورودی دانشکده افسری شرکت کرد و به آرزوی کودکی‌اش رسید. شهید حیدری پس از گذراندن دوره یک ساله مقدماتی خدمت در نیروی هوایی، برای طی کردن دوره‌های تکمیلی عازم امریکا شد. او در مدت دو سال حضور در امریکا دوره‌های «تی ۳۷»، «تی ۳۸» و «اف ۴» وارد ایران شد و به درجه ستوان دومی مفتخر شد. زندگی آرام خالد به همراه همسر و دختر سه ماهه‌اش در شهریور ۱۳۵۹ رنگ و بوی دیگری گرفت. جنگنده‌های عراقی در ۲۹ شهریور ۱۳۵۹ به پایگاه نوژه حمله و آن را بمباران کردند. شهید حیدری آن روز در مرخصی بود و به محض شنیدن تجاوز دشمن، به پایگاه برگشت و آمادگی خود را جهت دفاع از میهن و شرکت در هرگونه عملیاتی اعلام کرد.

همسر شهید درباره آن روز می‌گوید: «آخرین روز تابستان ۱۳۵۹ در همدان پایگاه هوایی شهید نوژه بودیم. مرخصی داشت و در خانه ماند. به دلیل حمله هواپیماهای عراقی مرخصی‌اش لغو شده بود و باید می‌رفت. من مخالفت می‌کردم، اما او مدام مرا قانع می‌کرد و اصرار به رفتن داشت. یادم می‌آید روز اولی که عراق حمله کرد، بعد از دو ساعت که می‌خواست از خانه خارج شود، گفت: من می‌روم شاید برگشتنی نباشم، نزد مادرم برو، اینجا امن نیست.»

او در ساعت ۵ عصر آخرین روز شهریور ۵۹ در عملیاتی معروف به نام «انتقام» در حالی‌که به همراه تیم آلفارد از پایگاه سوم شکاری مأمور بمباران پایگاه هوایی کوت در استان میسان بود هواپیمایش مورد اصابت یک فروند موشک سام قرار گرفت و در رودخانه دجله سقوط کرد. در این حمله خلبان محمد صالحی به همراه خالد حیدری مفقود شد. با این اتفاق شهید حیدری اولین شهید نظامی دفاع مقدس لقب گرفت.

پس از سال‌ها در یک عملیات اکتشاف در سال ۱۳۹۱ در یک قبرستان در شهر کوت پیکر خلبان‌های آلفارد پیدا شد و طی مراسمی به ایران بازگرداننده و پس از برگزاری مراسم پیکر خالد حیدری به زادگاهش مهاباد انتقال داده شد و در آنجا به خاک سپرده شد. در عملیات لایروبی رودخانه دجله لاشه متلاشی شده هواپیمای عملیات آلفارد نیز پیدا شد.

شهید غلامرضا چاغروند

شهید چاغروند را یکی از مظلوم‌ترین شهدای دفاع مقدس می‌دانند. ماجرای شهادت و سرنوشت این شهید تا مدت‌ها مثل یک معما بود و خانواده و دوستان شهید کوچک‌ترین اطلاعی از غلامرضا نداشتند. روایت شهادت خلبان غلامرضا چاغروند مانند یک پازل است. از شروع تا تکمیل شدن و کشف رازهایش، سه سال و شش ماه طول کشیده است.

غلامرضا چاغروند در سال ۱۳۵۳ به استخدام هوانیروز درآمد و پس از گذراندن آموزش زبان انگلیسی و دوره‌های مختلف نظامی در تهران و مرکز آموزش هوانیروز اصفهان با درجه ستوان سومی ترخیص شد. پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۸ همزمان با شورش گروهک‌های معاند در کردستان به پایگاه هوانیروز کرمانشاه منتقل شد و در عملیات‌های مختلفی به مبارزه و درگیری با آن‌ها پرداخت.

شهید در همان سال ازدواج و تا ۳۰ شهریور ۵۹ در کردستان خدمت کرد. با شروع جنگ تحمیلی به جبهه ایلام اعزام و در آنجا مشغول خدمت شد. آخرین مأموریت شهید چاغروند در بعد از ظهر ۱۲ مهر ۵۹ انجام گرفت. او در آن روز به همراه کمک خلبانش ستوانیار مصری و گروهبان یکم عادل موسوی عازم مأموریت به منطقه دهلران شد و دیگر کسی هیچ اطلاعی از هلی‌کوپتر و سرنشینانش پیدا نکرد. ۱۲ مهر آغاز روزهای بی‌خبری بود. پس از مدتی مصاحبه دیگر سرنشینان هلی‌کوپتر از رادیو عراق پخش شد، ولی باز خبری از غلامرضا نبود. حتی نشانی از نام او در میان اسرا هم پیدا نشد.

در نهایت پس از شش ماه از طریق خانواده گروهبان یکم عادل موسوی نامه‌ای به دست خانواده خلبان چاغروند رسید که متن آن این چنین بود «ما در ظهر دوازدهم مهر ۵۹ در مرز دهلران اسیر شدیم. خلبان چاغروند شهید شد و خلبان حسین مصری را که تیر خورده بود به بیمارستان منتقل کردند. لطفاً به خانواده‌های آن‌ها اطلاع دهید».

نحوه شهادت، اما تا مدت‌ها نامشخص بود. تا اینکه پسر پیرمرد دفن‌کننده پیکر شهید غلامرضا چاغروند به‌نام «دیوان جالیزی» پیدا شد و در این خصوص گفت: «در بعد از ظهر دوازدهم مهر ۵۹ یک بالگرد در منطقه دهلران در حال پرواز بود. منطقه چند ساعت قبل به‌علت عقب‌نشینی نیروهای ایرانی در اشغال نیروهای بعثی بود. نیروهای دشمن به محض دیدن بالگرد آن را مورد هدف گلوله‌های خود قرار دادند. بالگرد به‌سمت کوه‌های اطراف پرواز کرد و به‌علت اصابت گلوله به هلی‌کوپتر و زخمی شدن کمک خلبان در یک کیلومتری جالیز بر زمین نشست. بلافاصله نیروهای مهاجم هلی‌کوپتر را به محاصره درآوردند و سرنشینانش را به اسارت درآوردند. فرمانده بعثی‌ها از خلبان می‌خواهد به امام امت توهین کند که با مقاومت چاغروند روبه‌رو می‌شود. این ایستادگی و مقاومت ایشان تا جایی ادامه دارد که یکی از افسران عراقی با سرنیزه به‌سمت او حمله می‌کند و وی را به شهادت می‌رساند.»

۱۲ مهر ۵۹، شهید چاغروند به همراه ۱۱ نفر دیگر اسیر می‌شود. بعثی‌ها از چاغروند می‌خواهند برای زنده ماندن باید به امام خمینی (ره) توهین کند، ولی او قبول نمی‌کند تا بعثی‌ها سر از بدنش جدا کنند. پیکرش دو روز در بیابان‌های موصل ماند تا اینکه پیرمردی عرب در روستای جلیز دهلران جنازه او را خاک کرد و به جرم خاک کردن شهید چاغروند ۱۰ سال به اسارت رفت. پیکر شهید در ۱۲ اسفند ۶۲ در روستای جلیز با یک متر خاکبرداری و در حالی‌که تنها استخوان‌های او در داخل لباس خلبانی‎اش مانده بود پیدا شد.

شهید علی اقبالی دوگاهه

شجاعت و دلیری سربازان امام از یک طرف و قساوت و بی‌رحمی دشمنان از طرفی دیگر، حوادث نادری را در جبهه‌ها رقم می‌زد. شهید اقبالی جوان‌ترین سرگرد تاریخ نیروی هوایی ایران و از خلبانان نابغه‌ای است که شهادتش داستانی بسیار عجیب و تلخ دارد. این نابغه هوایی در ۲۵ سالگی استاد خلبان جنگنده ۵F و در ۲۷ سالگی با درجه سرگردی جزو افسران ارشد نیروی هوایی ارتش ایران شد. سرلشکر خلبان «عباس بابایی» و سرلشکر خلبان «مصطفی اردستانی» از شاگردان تحت آموزش ایشان بودند. 

او تکمیل دوره خلبانی را به مدت ۲۲۰ ساعت در سال ۱۳۴۷ در پایگاه هوایی ویلیامز شهر فنیکس ایالت آریزونای امریکا را به پایان رساند و کسب رتبه نخست در بین بیش از ۴۰۰ دانشجوی خلبانی از کشورهای مختلف به عنوان خلبان نمونه این پایگاه را از آن خود کرد.

شهید اقبالی همچون دیگر همرزمانش با تهاجم دشمن بعثی از همان نخستین لحظات به صورت داوطلبانه مقابل دشمن ایستاد. این شهید دلیر در عملیات معروف کمان ۹۹ که در نخستین روز جنگ تحمیلی با شرکت ۱۴۰ فروند جنگنده از پایگاه‌های مختلف انجام شد شرکت کرد. شهید اقبالی در قالب لیدر دسته چهار فروندی به نام اسکارال از پایگاه دوم شکاری تبریز به هوا برخاست و پس از بمباران پایگاه هوایی موصل، به همراه همه همرزمانش سالم به پایگاه برگشت.

به خاطر شجاعت و مهارت در پرواز آوازه شهید اقبالی در جبهه پیچیده بود. صدام خشمگین از رشادت خلبانان نیروی هوایی ایران، دستور داده بود پس از دستگیری علی اقبالی بدنش به دو نیمه تبدیل شود. شهادتش در روز عید قربان مصادف با اول آبان ۱۳۵۹ رقم خورد. پس از بمباران موفق پادگان العقره در شمال عراق و همچنین در منطقه هوایی موصل هواپیمایش مورد اصابت قرار گرفت و در حالی که به نزدیکی مرز ایران رسیده بود هواپیمایش سقوط کرد و در خاک عراق مجبور به فرود اضطراری شد.

در حالی که زنده به اسارت مزدوران عراقی درآمده بود، به دلیل ضربات مهلکی که نیروی هوایی ارتش ایران در نخستین ماه جنگ بر پیکر ماشین جنگی عراق وارد کرده بود به دستور صدام و برای ایجاد رعب و وحشت در بین سایر خلبانان کشورمان، برخلاف تمامی موازین انسانی و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی رفتار با اسرا، به فجیع‌ترین و بی‌رحمانه‌ترین وضع به شهادت رسید. علی اقبالی هنگام شهادت ۳۱ سال بیشتر نداشت.

به دستور صدام، دو ماشین جیپ از دو طرف با طناب‌هایی که به بدن این خلبان پرافتخار بسته بودند بدنش را دو نیم کردند به طوری که نیمی از پیکر مطهرش در نینوا و نیمی در موصل عراق مدفون شد. رژیم بعث در تلاشی بی‌شرمانه برای سرپوش گذاشتن بر این جنایت هولناک، تا سال‌ها از اعلام سرنوشت آن شهید مظلوم خودداری می‌کرد و طی ۲۲ سال هیچ‌گونه اطلاعی از پیکر ایشان موجود نبود. چند سال پس از پایان جنگ در خرداد ۱۳۷۰، بر اساس گزارش‌های موجود عملیاتی و اطلاعاتی و نامه ارسالی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی مبنی بر شهادت ایشان و اظهارات دیگر اسرای آزاد شده و خلبانان اسیر عراقی، شهادت خلبان علی اقبالی دوگاهه محرز شد.

پس از ۲۲ سال و با پیگیری کمیته جستجوی اسرا و مفقودین و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، در پنجم مرداد سال ۸۱ بازمانده پیکر شهید سیدعلی اقبالی دوگاهه به ایران بازگشت و در قطعه شهدای دفاع مقدس بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: انقلاب زمین جنگ دفاع مقدس تجاوز عشق هواپیما سربازی ایران عراق خاک خانواده درآمد اصفهان شورش ازدواج جنگ تحمیلی مصاحبه بیمارستان امام خمینی جرم صلیب سرخ بهشت زهرا ایران خاک دفاع مقدس سربازی صلیب سرخ پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۴۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

رئیس‌جمهور بلاروس می‌گوید ائتلاف کشورهای غربی به عمد جنگ اوکراین را طولانی می‌کند، آن‌ها اوکراین را به یک معتاد به مواد مخدر تبدیل کرده‌اند که با وعده‌هایی مبنی بر دوز جدیدی از سلاح‌های اضافی و تزریق‌های مالی، افسارش را در دست داشته باشند.

به گزارش ایسنا، «الکساندر لوکاشنکو» رئیس‌جمهور بلاروس روز پنجشنبه و در نشست هفتمین کنگره خلق بلاروس گفت که اوکراین امروز به صلح نیاز دارد و امروز راحت‌ترین شرایط برای مذاکرات صلح وجود دارد.

او با اشاره به مذاکرات مسکو-کی‌یف در ترکیه گفت: بهتر است از توافقات استانبول شروع کنیم. متون اولیه‌ای که در هفته‌های ابتدایی جنگ بین مقامات روسیه و اوکراین در ترکیه مورد بحث قرار گرفت می‌تواند نقطه شروعی برای مذاکرات باشد. همه ارتش، روسای سرویس‌های اطلاعاتی غربی، سیاستمداران و سران کشورها علناً می‌گویند که نباید اجازه داد پوتین پیروز شود. اگر بر آن اصرار دارید، اکنون زمان مذاکره است.

براساس گزارش بلتا، لوکاشنکو گفت: همه بارها شنیده‌اند که وضعیت نظامی و سیاسی منطقه و جهان از سوی کارشناسان بحرانی ارزیابی می‌شود که قابلیت سرایت به یک درگیری جهانی را دارد. امروز ما در مورد نیروها و ابزارهایی صحبت خواهیم کرد که برای تشدید تهدیدها علیه امنیت ملی ما استفاده می شوند. خطر واقعی اصلی داشتن یک نقطه داغ در منطقه است؛ اوکراین.

اتحادیه اروپا یک چالش برای آمریکا

رئیس‌جمهور بلاروس تاکید کرد: واشنگتن هر کاری انجام می‌دهد تا کشور ما را به درگیری بکشاند، مکانیسمی را برای مشارکت سایر کشورها در آن راه اندازی کند، به عبارت دیگر، اروپای غربی و اروپای شرقی را تضعیف کند.

او با اشاره به درگیری‌های سنگین و تلفات جانی، کمبود مهمات و پرسنل نظامی در ارتش اوکراین به حملات پهپادی به زیرساخت‌های روسیه، کمک‌های مالی و نظامی آمریکا اشاره کرد و گفت: نداشتن پول به معنای از دست دادن فرصت برای تضعیف روسیه است. تخصیص ۶۰ میلیارد دلار از سوی ایالات متحده برای جنگ مهم‌ترین عامل تشدید درگیری در اوکراین است و این بسیار خطرناک است که موشک‌های دوربرد ارائه شده است.

رئیس‌جمهور بلاروس خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ارتش روسیه به سلاح های جدید مجهز شده و در هر تیپ دارای ذخایر زیادی است. ارتش روسیه در حال پیشرفت است، اگرچه این پیشرفت بسیار کند است.

او همچنین گفت: اتحادیه اروپا به یک چالش جدی برای ایالات متحده آمریکا تبدیل شده است. چین و روسیه تنها دشمنان آمریکایی‌ها نیستند. اروپا، اتحادیه اروپا، رقیب بسیار جدی برای آمریکاست. به همین دلیل است که ایالات متحده در پی آن است که اروپا را بیش از حد با یک درگیری نظامی درگیر کند.

تحرکات ناتو در اروپای شرقی

او افزود: ناتو در حال ایجاد پتانسیل تهاجمی خود در اطراف بلاروس است. ۱۸ کشور ناتو، از جمله لهستان و کشورهای بالتیک، قصد دارند حداقل ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در سال جاری صرف امور نظامی کنند. مجموع هزینه‌های دفاعی کشورهای ناتو در سال جاری برای اولین بار در تاریخ ناتو به حدود ۱.۲ تریلیون یورو خواهد رسید. بروکسل تصمیم گرفته است که تعداد نیروهای واکنش سریع را به ۳۰۰۰۰۰ نیرو (در حال حاضر ۸۰۰۰۰ نفر) افزایش دهد تا ماموریت پلیس هوایی ناتو در بالتیک را به یک عملیات نظامی تبدیل کند و همچنین گروه های رزمی مستقر در لهستان و بالتیک را سازماندهی مجدد کند.

لوکاشنکو تصریح کرد: واشنگتن در حال افزایش درجه خصومت ناتو در جهت بلاروس است. آمریکا موفق شده است مسکو و مینسک را به عنوان دشمن اهریمنی جلوه دهد. واشنگتن به طور پیوسته روایت‌های تهاجمی را علیه بلاروس و روسیه پیش می برد و درجه خصومت ناتو را در جهت ما افزایش می دهد.

وی افزود: نظامی‌کردن لهستان برای هر لهستانی، از جمله نوزادان، تا ۴۰۰۰ دلار هزینه خواهد داشت. برنامه‌های نوسازی فنی ارتش لهستان تا سال ۲۰۳۵ ، ۱۳۳ میلیارد دلار تخمین زده می شود. آیا لهستانی‌ها می دانند که تا ۴۰۰۰ دلار از هر شهروند از جمله نوزادان کسر می شود؟ لهستان و کشورهای بالتیک به طور هدفمند به پل ارتباطی ناتو تبدیل می‌شوند. ما می‌بینیم که چگونه فرودگاه‌ها، پایگاه‌های دریایی، پایگاه‌های آموزشی در آن سوی مرز غربی ما به سرعت رشد می‌کنند. آن‌ها در حال ایجاد پایگاه های رو به جلو برای استقرار و ذخیره سازی تجهیزات، سلاح و مواد اولیه هستند. تا به امروز، پنج مورد فرودگاه‌ها، دو پایگاه دریایی و ۶ سایت آزمایشی بزرگ در لهستان و کشورهای حوزه بالتیک ارتقا یافته‌اند.

هدف غرب از تسلیح اوکراین

لوکاشنکو گفت: غرب اروپای شرقی را عرصه بالقوه خصومت می‌داند. سامانه های دفاع موشکی آمریکا در دسامبر ۲۰۲۳ در لهستان به بهره‌برداری رسید. ما امکان استفاده از موشک‌های کروز تاماهاوک را که در آنجا مستقر شده و می توانند اهدافی را تا عمق کامل خاک بلاروس و بخش اروپایی فدراسیون روسیه هدف قرار دهند، به عنوان یک تهدید واقعی می‌دانیم. ما حقایق تجسس مستمر هوایی و فضایی در جهت شرقی توسط کشورهای غربی را ثبت می کنیم. تقریباً کل زرادخانه موجود کشورهای ناتو - از هواپیماهای شناسایی استراتژیک گرفته تا هواپیماهای بدون سرنشین و همچنین قابلیت‌های مربوطه کشورهای شریک - در حال استفاده است. اهداف فعالیت‌های جاری و ماهیت وظایفی که برای حفاری تا پایان ماه مه برنامه‌ریزی شده است، نشان می‌دهد که غرب منطقه اروپای شرقی را به‌عنوان عرصه بالقوه خصومت می‌داند. روسیه و بلاروس به عنوان دشمن شناخته شده‌اند.

رئیس‌جمهور بلاروس تاکید کرد: هیچ تجاوزی از خاک بلاروس علیه لهستان صورت نخواهد گرفت. نیازی به این کار نداریم.

به گفته لوکاشنکو، ائتلاف کشورهای غربی به عمد جنگ اوکراین را طولانی می‌کند، آن‌ها «اوکراین را به یک معتاد به مواد مخدر تبدیل کرده‌اند که با وعده‌هایی مبنی بر دوز جدیدی از سلاح‌های اضافی و تزریق‌های مالی، افسارش را در دست داشته باشند». اوایل آوریل ۲۰۲۴ در نشست بروکسل وزرای امور خارجه کشورهای ناتو در بروکسل ایجاد یک ماموریت برای اوکراین با بودجه اختصاصی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برای اوکراین پیشنهاد شد. قرار است کمک های مالی برای این پروژه به نسبت تولید ناخالص داخلی کشورهای ناتو تقسیم شود. 

وی تاکید کرد: دولت اوکراین جان اوکراینی‌ها را با سلاح معامله می‌کند. به عبارت دیگر، این پرداخت برای توانایی ادامه رویارویی با فدراسیون روسیه، برای خرابکاری فعال و فعالیت های تروریستی در مناطق روسیه که هم مرز با اوکراین و در اعماق خاک روسیه است، است.

لوکاشنکو همچنین گفت: واشنگتن کار برای بررسی آمادگی اجزای سه‌گانه هسته‌ای آمریکا را تشدید کرده است. تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی مستقر در خاک کشورهای عضو ناتو با سرعتی سریع در حال ارتقاء است. 

به گفته وی، بیش از ۲۰۰ موشک و بمب در پایگاه‌های هوایی اروپا مستقر شده است، از جمله پایگاه هوایی کلاین بروگل (بلژیک) - ۲۰ فروند، پایگاه هوایی بوشل (آلمان) - ۲۰، پایگاه هوایی آویانو (ایتالیا) - ۶۰، هوایی قدی. پایگاه (ایتالیا) - ۳۰، پایگاه هوایی اینجرلیک (ترکیه) - ۵۰، پایگاه هوایی وولکل (هلند).

دکترین نظامی روسیه و بلاروس

لوکاشنکو در گفت‌گو با خبرنگاران در حاشیه هفتمین نشست کنگره خلق بلاروس نیز با اشاره به استفاده از تسلیحات هسته‌ای گفت: روش استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در پیش‌نویس دکترین نظامی جدید تصریح نشده است.

او در پاسخ به این سوال که آیا دکترین نظامی جدید روش استفاده از تسلیحات هسته‌ای را تصریح می‌کند یا خیر، پاسخ داد: مکانیسم استفاده از تسلیحات هسته‌ای مشخص نشده است. این به من و پوتین بستگی دارد. علاوه بر این، ما با یکدیگر در مورد چگونگی، زمان و مکان استفاده از سلاح‌های تاکتیکی [سلاح‌های هسته‌ای] بلکه از سلاح‌های متعارف نیز مشورت می‌کنیم. من فرمانی را صادر کرده‌ام که فرمول استفاده از موشک‌های تاکتیکی هسته‌ای و بمب‌هایی را که توسط هواپیماها حمل می‌شود، مشخص می‌کند. همه این‌ها تصریح شده است و قابل درک است که چگونه باید عمل کرد و چه باید کرد. اما اکنون کمتر در مورد آن صحبت می‌کنم، زیرا احتمالاً صحبت در مورد سلاح های هسته‌ای برای ما چیز خوبی نیست. این یک سلاح وحشتناک است. خدانکند اگر مجبور به استفاده از آن باشیم.

لوکاشنکو گفت که اگر روسیه از سلاح‌های هسته‌ای در تلافی اقدامات غرب استفاده کند، ممکن است یک آخرالزمان رخ دهد.

رئیس‌جمهور بلاروس تاکید کرد: غرب خواهان پیروزی پوتین در رویارویی کنونی نیست. من به آن‌ها پیشنهاد می کنم پشت میز مذاکره بنشینند، یک معاهده صلح ببندند. اگر این کار را نکنند، پوتین قطعا پیروز خواهد شد. این همه ماجراست.

کمک آمریکا به اوکراین

لوکاشنکو افزود که با ولادیمیر پوتین همتای روس خود درباره تخصیص کمک نظامی آمریکا به اوکراین گفت‌وگو کرده است.

او گفت: هر ۲ رهبر می‌دانستیم که چنین تصمیمی اتخاذ خواهد شد اما این پول با توجه به هزینه‌های بالای مهمات چه چیزی را حل می‌کند؟ چیزی را حل نمی‌کند. من نمی‌دانم که اوکراین چه زمانی این بسته کمکی را دریافت می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمار اورژانس از مصدومان حوادث ترافیکی سالانه در ایران
  • حوادث ترافیکی در ایران سالانه منجر به ۷۰۰ هزار زخمی می‌شود
  • ببینید/ ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی
  • ببینید/ خلبان نامداری که درخواستِ کم کردن درجه‌اش را داشت!
  • شهید شیرودی خلبان تیزپرواز آسمان ایران
  • حماسه باشکوهی که شهید شیرودی رقم زد/در حد امکان وامدار تاریخ بودم
  • علی‌اکبر قربان شیرودی را می‌شناسید؟
  • اعطای بازوبند پهلوانی به فرمانده ناوگروه ۸۶ ارتش
  • عکس | بازوبند پهلوانی به فرمانده ناوگروه ۸۶ ارتش اعطا شد
  • لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند