Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاظمی با تاکید بر اینکه عاشورا پیامی جهانی دارد گفت: فرهنگ عاشورا باید در قالب لباس عاشورایی به جهانیان صادر شود.

«خدیجه کاظمی»در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره های متعدد مد و لباس گفت: برگزاری یک چنین جشنواره ها و نمایشگاه هایی با محوریت پوشش مد و لباس عاشورایی در کشور یک نیاز اساسی بود و جای خالی آن همیشه احساس می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نمایشگاه لباس عاشورایی پیام بین المللی برای جهانیان دارد

 استاد دانشگاه شریعتی با بیان اینکه سومین دوره نمایشگاه لباس عاشورایی در تهران برگزار می شود، بیان کرد: جا دارد این نمایشگاه در سطح استان ها و حتی کشورهای خارجی نیز برگزار شود، چون نمایشگاه لباس عاشورایی مختص ایرانیان نیست و همه ساله مشاهده می کنیم که مردم با هر نژاد، قومیت و زبان از کشورهای مختلف سالروز شهادت سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) را زنده نگاه می دارند و عزاداری می کنند و در راهپیمایی اربعین نیز شرکت می کنند بنابراین نمایشگاه لباس عاشورایی پیام بین المللی برای جهانیان دارد.

 

وی اظهار کرد: ایرانیان در برگزاری همه ساله مراسم عاشورا و تاسوعای حسینی المان هایی را در عزاداری مانند علم، پرچم و … استفاده می کنند که هر یک دارای مفاهیم و معانی خاصی هستند. مردم بسیاری از المان های عاشورایی را به طور خاص نمی شناسند، مثلا نمی‌دانند که سرو، دست و علم سمبل چه چیزی است و شیر چه نمادی در واقعه عاشورا و شمشیر چه معنایی دارد، هر یک از المان‌ها دارای مفهوم و معنای خاصی از واقعه عاشورا هستند.

 

وی بیان کرد: نمایشگاه لباس عاشورایی می تواند در راستای شناساندن نمادها و المان های مربوط به واقعه عاشورا و انتقال فرهنگ عاشورا به عنوان یک رویکرد فرهنگی مهم در کشور موثر واقع شود.

 

کاظمی اظهار کرد: وقتی از مردم می پرسیم که چرا در ایام محرم و صفر لباس مشکی به تن می کنند پاسخ های متعددی را می دهند. عده ای اعتقاد دارند لباس مشکی نوعی ابراز همدردی با اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است و برخی هم احترام به ماه محرم و شهادت سید و سالار شهیدان می دانند. بهتر است در خصوص نوع پوشش مردم در ایام محرم لباسی را به جامعه بتوان طراحی و عرضه کرد که مطابق با عرف جامعه و جلوگیری از ترویج لباس های نامناسب در مراسم عزاداری و هیئت های مذهبی باشد. لباس ها باید طوری طراحی شوند که با معانی و مفاهیم عاشورایی هماهنگی و همخوانی داشته باشند.

 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در دهه های گذشته که نه ماهواره وجود داشته و نه تلگرام و اینترنت، برای تبلیغات مفاهیم و معانی خاصی را بر روی پشت و جلوی لباس  چاپ می کردند مثلا در کشور انگلستان افرادی بودند که با لباس های منقش به تصاویر تبلیغاتی در سطح شهر می گشتند و معانی خاصی را به سمع و نظر مردم می رساندند لذا فرهنگ عاشورا که غنی تر از هر فرهنگی در جهان است نیز می تواند از طریق لباس به نسل های مختلف منتقل شود.

 

المان های عاشورا با هویت ایرانی اسلامی ما همخوانی دارد

وی اظهار کرد: همه المان های عاشورا به نوعی با هویت ایرانی اسلامی ما همخوانی دارد. المان ها حامی مفاهیمی چون رشادت، وفاداری، آزادگی، شهادت، شجاعت، آزادی خواهی و عدالت است که ترویج و تزریق فرهنگ عاشورا در جامعه یک نیاز مهم و اساسی می باشد.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه لباس عاشورایی می‌تواند در راستای تحقق شعار سال، حمایت از کالای ایرانی نقش بسزایی ایفا کند، افزود: برخی از مفاهیم برگرفته از فرهنگ عاشورا را می توان در قالب یک پوشش و مد اسلامی تولید و چاپ به وسیله پارچه ها و دوخت ایرانی عرضه کرد و اگر چنین شود ما توانسته ایم در جهت شکوفایی تولید انبوه و حمایت از کالای ایرانی گامی موثر برداریم.

 

کاظمی با بیان اینکه هویت هر شهروند ایرانی برگرفته از تمدن اصیل ایرانی است، خاطرنشان کرد: چون هویت مردم ایران با دین و فرهنگ آمیخته شده برای جهانیان شناخته شده است. در نمایشگاه لباس عاشورایی در سال های آینده پیشنهاد می کنیم بخشی را با نام کارگاه طراحی و دوخت با ایده های جدید و آنی برای عموم مردم در نظر گرفته شود تا ایده های خلاقانه مردم عادی که در بازدید از نمایشگاه به ذهن‌شان می‌رسد جمع آوری و در طراحی و دوخت لباس با محوریت فرهنگ عاشورایی استفاده شود.

 

فرهنگ عاشورا در قالب لباس عاشورایی به جهانیان صادر شود

وی با بیان اینکه فرهنگ عاشورا در قالب لباس عاشورایی باید به جهانیان صادر شود، افزود: عاشورا پیامی جهانی دارد که مختص کشور ایران نیست.

 

کاظمی افزود: طراحان لباس عاشورایی باید گام را فراتر از چاپ نقوش و المان های عاشورایی روی تی شرت و شال بگذرانند و بیشتر روی طراحی فرم و برش پارچه و رنگ لباس های عاشورایی تمرکز کنند تا در انتقال معانی و مفاهیم و ارزش های فرهنگ عاشورایی موفق عمل کرده باشند.

 

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه فرهنگ عاشورا در قالب لباس عاشورایی باید به جهانیان صادر شود، گفت: کشورمان ایران همان طور که در صادر کردن انقلاب اسلامی به جهانیان موفق عمل کرده است باید در انتقال فرهنگ عاشورا در قالب برگزاری نمایشگاه لباس عاشورایی به جهانیان وارد عمل شود.

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی کانون های مساجد اوقات فراغت اربعین بیرجند وزیر علوم تحقیقات و فناوری خراسان جنوبي ارزانی کانون های فرهنگی هنری مساجد لباس عاشورایی مد و لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۴۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز زمین پاک، نمادی برای حفاظت از محیط زیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، روز جهانی زمین پاک یکی از رویداد مهم جهانی به شمار می‌رود که هر ساله در تمام کشور‌ها برای ارتقاء آگاهی و آموزش در مورد مسایل زیست‌محیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین برگزار می‌شود.

روز جهانی زمین پاک را که هر ساله در ایران در دوم اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، باید یک جنبش محیط زیستی تلقی کرد تا همگان از اهمیت زمین و مزایای بی بدیل آن و گام‌هایی که می‌توانند برای حفظ آن بردارند، آگاه شوند. البته مردم دیگر نقاط جهان این روز را هر ساله در ۲۲ آوریل گرامی می‌دارند.
این روز، روزی برای ارتقاء آگاهی و آموزش در مورد مسایل زیست‌محیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین است در حقیقت یکی از دلایل نامگذاری چنین روزی در پاسخ به بحران محیط زیست صورت گرفت و نتایج بسیار خوبی در پی داشت. در پی برگزاری نخستین روز زمین پاک، موجی از اقدامات محیط زیستی به راه افتاد در حقیقت از جمله اهدافی که برای نام گذاری این روز بر شمرده شده است می‌توان به کمک به حل بحران تغییرات آب و هوایی، پایان بخشیدن به آلودگی پلاستیکی، حفاظت از گونه‌های در معرض انقراض و تشویق جنبش‌های محیط زیستی اشاره کرد. این روز که بعد از گذشت ۵۰ سال همچنان یک رویداد مهم جهانی محسوب می‌شود و هر ساله برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌های متعددی را در سراسر جهان به ارمغان می‌آورد، گاهی به یک روز ختم نشده و هفته‌ای به نام هفته زمین را به خود اختصاص می‌دهد، در ایران این هفته به نام هفته محیط زیست نامگذاری شده است و در این مدت اقدامات مهمی برای بالا بردن آگاهی مردم و حفاظت از محیط زیست صورت می‌گیرد.

نقش فرهنگ سازی در کاهش آسیب‌های محیط زیست
با توجه به اهمیت محیط زیست سالم در زندگی امروز، نقش فرهنگ سازی در کاهش آسیب‌های حاصل از تخریب‌ها و آلاینده‌های رو به گسترش در شهر‌ها بسیار مهم است و می‌تواند در نهادینه ساختن باور، پاک بودن و پاک زیستن نقشی انکار ناپذیر ایفا کند. بسیاری از کارشناسان به نقش سازمان‌های مردم نهاد و نیز آحاد مردم در قالب انجمن‌های زیست محیطی تاکید می‌کنند.
یک فعال محیط زیست در این خصوص گفت: خودخواهی‌های انسانی باعث شده تا محیط زیست مورد تهدید قرار گیرد. فرهنگ سازی می‌بایست از اجتماعات کوچکتر آغاز شود به عنوان مثال در اردو‌های دانش آموزی که در طبیعت برگزار می‌شود، نیاز است تا کودکان و نوجوانان را با نحوه حفاظت از این سیاره آبی و دوستی با محیط زیست آشنا کرد. افرادی مانند دانش آموزان، کشاورزان، زنان و کوهنوردان می‌توانند به خوبی دوستی با محیط زیست را به دیگران آموزش داده و در جهت پاکسازی سیاره آبی تلاش کنند. از بین رفتن انرژی تنها قسمت کوچکی از پیامد‌ها و مشکلات آلودگی‌های زیست محیطی و رها کردن زباله در طبیعت است که در روز جهانی زمین پاک در سطح جهانی مورد استقبال قرار می‌گیرد. لازم است، بدانیم که هر یک از ما با فعالیت‌هایی به ظاهر کوچک می‌توانیم دوستی خود را با این سیاره آبی اثبات کرده و این احساس را در روز جهانی زمین پاک به اشتراک بگذاریم؛ بنابراین در مرحله نخست باید فرهنگ سازی را از خودمان شروع کنیم، زیرا با کار‌های کوچک نیز می‌توان باعث شد تا زمین بتواند نفس بکشد. به عنوان مثال با مصرف کمتر کاغذ می‌توانیم باعث کاهش قطع درختان شویم و این همان چیزی است که در روز جهانی زمین پاک در مورد دوستی با این سیاره آبی بیان می‌شود. از طرف دیگر با کاهش مصرف کاغذ به طور مستقیم زباله کمتری نیز تولید خواهد شد. یکی دیگر از توصیه‌های کارشناسان محیط زیست درباره دوستی با این سیاره آبی در روز جهانی زمین پاک این است که در مصرف آب صرفه جویی کنیم، زیرا که آبادانی زمین و رشد و نمو گیاهی وابسته به آب است.
همچنین با گسترش فرهنگ سازی‌ها می‌توان از انداختن زباله در داخل رودخانه ها، جوی‌ها و آب راه‌ها جلوگیری کرد. استفاده نکردن از کیسه نایلونی و جایگزین کردن کیسه پارچه‌ای به جای آن، اهمیت دادن به بازیافت زباله و حرکت در کمک به این حرکت مفید زیست محیطی، انجام دادن حرکت‌های اجتماعی مانند پاک سازی کوهستان، رودخانه‌ها و جنگل‌ها به منظور پاک سازی آنها از زباله و ... از دیگر اقداماتی به شمار می‌روند که می‌توان برای حفاظت از زمین انجام داد؛ و چه خوش گفت سهراب سپهری که …
یادم باشد کاری نکنم که به قانون زمین بر بخورد.

مهدی حسن پور و گزارشی از روز زمین پاک:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ضرورت ارتقای ایمنی راه‌ها فرهنگ سازی و قانون مداری است
  • درخواست موزیلا برای اتخاذ تدابیر واتس‌اپ در انتخابات‌های جهانی
  • برنامه‌های هفته فرهنگی سنندج در قالب ۱۹ عنوان برگزار می‌شود
  • پیام «وعده صادق» به قیمت نفت در بازارهای جهانی
  • سند ملی سبک پوشش اسلامی چه کمکی به صنعت پوشاک کشور می‌کند؟
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد
  • تولیدات خراسان شمالی به ۳۸ کشور جهان صادر می‌شود
  • سمیعی: کنسرت‌های موسیقی در بوشهر طبق مجوزهای قانونی برگزار می‌شود
  • گشایش نمایشگاه دستاورد‌های دانش آموزان عشایر جرقویه
  • روز زمین پاک، نمادی برای حفاظت از محیط زیست