Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@20:25:01 GMT

راهکاری جز کشتن این حیوانات درنده نداریم

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۵۸۱۸

راهکاری جز کشتن این حیوانات درنده نداریم

  به گزارش خبرگزاری برنا ؛ حمله گرگ‌ها به روستای زردین از توابع شهرستان تفت و نگرانی اهالی این منطقه از حملات مجدد آن ‎ ها، علاوه بر خسارات مالی ناشی از تلفات دام‌های اهالی، آنها را به لحاظ امنیت جانی نیز تهدید می‌کند.

  مردم روستای زردین معتقد هستند که محیط‌زیست نباید به زنده‌گیری این حیوانات درنده بسنده کند چرا که تاکنون موفقیتی در این رابطه حاصل نشده لذا باید هر چه زودتر برای حفاظت از جان و مال مردم نسبت به معدوم‌سازی آن‌ها اقدام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سید علیرضا میرسلیمی» دهیار روستای زردین ، در رابطه با حمله حیوانات وحشی به روستاییان زردین و دام‌های آن‌ها،  گفت: روزانه به طور متوسط سه راس دام در این روستا در اثر این حملات قربانی می‌شوند و اهالی روستا معمولاً از انجام حملات از سوی گله‌ای متشکل از شش یا هفت حیوان درنده شبیه گرگ گزارش داده‌اند.

وی با بیان این که روند تلفات‌دهی همچنان ادامه دارد، اضافه می‌کند: در این رابطه از سوی مسئولان محیط زیست  نیز تله‌گذاری‌ها انجام شده ولی تاکنون موفقیتی در این رابطه حاصل نشده است.

این مسئول از نگرانی‌های ایجاد شده ناشی از حمله گرگ‌ها به دو نفر از اهالی روستای زردین نیز خبر می‌دهد و می‌گوید: در حال حاضر مردم علاوه بر دام‌هایشان باید نگران سلامتی خودشان نیز باشند، هر چند که این دو مورد حمله به اهالی، خسارات جانی نداشته است .

وی با اعتقاد بر این که اقدام محیط‌زیست در رابطه با زنده‌گیری این حیوانات نمی‌تواند مزاحمت آنها را از روستا دور کند، می‌گوید: راهکاری جز کشتن این حیوانات درنده نمی‌تواند روستای زردین را از شر آنها نجات دهد .

«محمدرضا خواجه» رییس محیط زیست شهرستان تفت نیز در این رابطه گفت: این رویداد که به تازگی در روستاها بسیار شایع شده، از چالش‌های طبیعی بخش نیر محسوب می‌شود.

وی با تکذیب اخباری مبنی بر رهاسازی این حیوانات مزاحم از سوی محیط‌زیست، می‌گوید: این گونه‌ها گرگ نیستند و در واقع گونه‌های هیبرید شده‌ای از گرگ مانند سگ‌گرگ و سگ‌تول هستند که به علت خشک‌سالی، تخریب زیستگاه و عدم مدیریت پسماندهای خانگی از طبیعت به روستاها هجوم آورده‌اند .

این مسئول با اشاره به وجود این حادثه در دیگر روستاها و مناطق شهرستان تفت مانند پشت‌کوه، شواز و نصرآباد، تصریح می‌کند: این بحران طبیعی تاکنون از روستاهای مذکور نیز گزارش شده و خساراتی را نیز به دامداران و روستاییان وارد کرده است ولی متاسفانه به دلیل عدم وجاهت قانونی، محیط زیست از پرداخت به آنها معذور است .

وی پیشگیری از بروز خسارت را راهکار موجود و کنونی عنوان می‌کند و در این باره ادامه می‌دهد: متاسفانه شرایط امنیتی برخی از آغول‌های دامداران و حصارهای آن‌ها ضعیف است ولی بهترین و موثرترین گزینه حفاظت بیشتر از دام‌ها، در نظر داشتن این حادثه برای چراندن دام‌ها در مراتع و فضاهای باز و حتی بیمه کردن دام‌ها است .

خواجه با اشاره به این که حملات این حیوانات به انسان تاکنون خسارتی در بر نداشته است، می‌گوید: چون این گونه‌ها هیبریدهای گرگ هستند و گونه اصلی گرگ محسوب نمی‌شوند، مربوط به حیطه‌ی حیات وحش نیستند لذا به دلیل موثر نبودن زنده‌گیری و حمله آنها به اهالی، می‌توان آن‌ها را معدوم‌سازی کرد .

وی در این خصوص اضافه می‌کند: شکارچیان معتمد محلی می‌توانند با دریافت مجوز از محیط زیست اقدام به شکار این گله کنند ولی مردم در نظر داشته باشند که استفاده از ترقه‌ها و عوامل صدادار می‌تواند در هنگام حمله این جانوران در برابرشان تا رسیدن ماموران محیط‌زیست، مقاومت کنند.

این مسئول در بخش پایانی وجود راهکارهای دیگر مانند مداخله و همکاری نیروی انتظامی منطقه به همت بخشداری را یادآور می‌شود و تاکید می‌کند: تاکنون حدود 15 راس دام در این حوادث زخمی و حدود پنج دام نیز تلف شده‌‌اند لذا همکاری همه‌جانبه برای رفع این معضل را خواستاریم .

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حیوان سرما طبیعت محیط زیست نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۵۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت خبری ناسا، با افزایش رویداد‌های آب و هوایی شدید در سراسر جهان به دلیل تغییرات آب و هوایی، نیاز به تحقیقات بیشتر درباره شرایط سیاره زمین نیز افزایش یافته است. برای ناسا، تحقیقات آب و هوایی نه تنها شامل انجام مطالعات مربوط به این رویدادها، بلکه همچنین توانمندسازی محققان همه کشور‌های همکار و همسو برای پیشبرد این کار را در بر می‌گیرد. به همین منظور سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا تلاش‌های گسترده‌ای در راستای توسعه هوش مصنوعی انجام می‌دهد که حاصل آن ساخت ابزار قدرتمندی برای دستیابی به اهداف تعریف شده است.

این سازمان سال گذشته با شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام برای ایجاد یک مدل بنیادین از زمین براساس فناوری هوش مصنوعی همکاری کرد؛ این مدل که بر روی مقادیر زیادی از داده‌های هماهنگ شده مهم‌ترین ماهواره‌های زمین‌شناسی ناسا و سازمان فضایی اروپا متمرکز است راه‌حل‌های قابل دسترس و اجرایی را برای مقابله با چالش‌های محیطی فراهم می‌کند؛ شرکت پژوهشی آی‌بی‌ام، بزرگترین سازمان پژوهش صنعتی در جهان بوده و دارای دوازده آزمایشگاه در شش قاره است.

به گفته دانشمندان، مدل‌های پایه به‌عنوان راه‌حلی عمل می‌کنند که از آن می‌توان مجموعه‌ای از برنامه‌های کاربردی را توسعه داد و راه‌حل‌های قدرتمند و کارآمد را ممکن ساخت. مانیل ماسکی، سرپرست علوم داده در دفتر مدیر ارشد داده‌های علمی ناسا (OCSDO) توضیح می‌دهد: مدل‌های بنیادین می‌دانند چه چیز‌هایی در داده‌ها نشان داده می‌شوند و چگونه باید پردازش شوند تا بیشترین خروجی را داشته باشند و بدین شکل است که از آنها می‌توان در ابعاد مختلف استفاده کرد و اثرگذاری آن را وسعت داد.

استفاده از هوش مصنوعی و توسعه آن به عنوان یکی از ابزار‌های کلیدی در مبارزه با تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست، اهمیت بسیاری دارد واز این رو، ناسا با بهره گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی و علم باز، به شکل فعال در این زمینه‌ها ورود کرده است.

یکی از برنامه‌های کلیدی این سازمان، برنامه «هوش مصنوعی برای زمین» (AI for Earth) است که از هوش مصنوعی برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های زیست‌محیطی استفاده می‌کند. از طریق این برنامه، داده‌هایی مانند داده‌های سنجش از دور و داده‌های جوی برای پیش‌بینی تغییرات آب و هوا به صورت تلفیقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین، ناسا از مدل‌های پیشرفته هواشناسی برای کمک به بررسی و پیشگیری از فاجعه‌های طبیعی مانند سیل و خشکسالی استفاده می‌کند؛ این اطلاعات به جمع‌آوری داده‌های جامع و دقیق و جلوگیری از وقوع حوادث در آینده کمک می‌کند. به علاوه، ناسا با اهمیت دادن به اصول علم باز، امکان دسترسی به داده‌های متقابل و کارآمد جهت تحلیل و بهبود فهم از تاثیرات تغییرات آب و هوا و حفظ محیط زیست را فراهم می‌کند. این رویکرد باعث افزایش شفافیت و همکاری بین محققان و متخصصان محیط زیست می‌شود و درواقع تلاش‌های ناسا در زمینه استفاده از هوش مصنوعی و علم باز برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و ارتقاء محیط زیست باعث ترکیب همه امکانات موجود و بهره‌گیری تمام و کمال از آنها برای رسیدن به اهداف برجسته محیط زیستی می‌شود.

محققان باور دارند، پوشش تمام جنبه‌های علم زمین مستلزم چندین مدل پایه است که بر روی انواع مختلف مجموعه داده‌ها آموزش دیده‌اند. با این حال، دانشمندان این حوزه بر این باورند که مدل‌های آینده ممکن است روزی در یک مدل جامع ترکیب و منجر به شکل‌گیری یک فناوری هوشمند صرف بررسی زمین شوند که تجزیه و تحلیل و پیش‌بینی بی‌نظیری برای انواع رویداد‌های آب و هوایی و محیطی ارائه می‌کند.

هر چه نوآوری در آینده بیشتر باشد، مدل‌های بنیادی اقلیمی ناسا و آی‌بی‌ام، جهش‌هایی را در علم زمین امکان‌پذیر می‌سازد که هرگز قبلاً و پیش از آن نبوده است. اگرچه ابزار‌های قدرتمند هوش مصنوعی کار محققان را بهبود می‌بخشد، اما تلاش تیم تحقیقاتی برای بهره‌گیری از علم و تبدیل آن به ابزار، فرصت‌های اکتشاف را افزایش می‌دهد و به هر کسی اجازه می‌دهد که راه را برای تحقیقات پیشگامانه برای کمک به مراقبت بهتر از سیاره هموار کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد
  • ضرورت اصلاح قانون معادن به نفع محیط زیست
  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • نشست شورا‌های محیط زیست در زاهدان
  • کشف صد هزار حلزون در شهرضا
  • (ویدیو) هشدار جدی کارشناس محیط زیست به تهرانی‌ها
  • معاون شهردار تهران: دوره قبل مدیریت شهری زیست شبانه و نگهداری از حیوانات خانگی را ترویج می‌داد