Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره پرونده جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار مشهور عربستانی، و تأثیر آن در خط بطلان کشیدن بر ادعاهای بن‌سلمان مبنی بر معرفی عربستان به عنوان کشوری مدرن و پیشرو گفت: با نگاهی به اتفاقات اخیر در اتمسفر سیاسی عربستان می‌توان متوجه شد که اداره عربستان همچنان به صورت طایفه‌گرایی و قبیله‌ای است و آخرین اتفاقی که در این راستا قابل تحلیل است مسئله حضور یکی از روزنامه‌نگاران باسابقه عربستانی در کنسولگری عربستان در استانبول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا خاشقچی از آل سعود فاصله گرفت؟

وی ادامه داد: این فرد به نام جمال خاشقجی، که در حقیقت با شناختی که نسبت به او دارم، وی را «جعبه سیاه» بن‌سلمان معرفی می‌کنم، اطلاعات زیادی را در طول مدت همکاری با سرویس‌های امنیتی عربستان به دست آورده است. وی 14 سال جانشین بالاترین مقام امنیتی رژیم آل سعود بوده و از بسیاری از معاملات و همکاری‌های بن سلمان اطلاع داشته و به دلایلی که می‌توان آن را دلایل انسانی خواند از حدود یکسال و نیم گذشته، از رژیم تروریست آل سعود فاصله گرفت.

صدرالحسینی اظهار کرد: این جدایی به دلیل عدم توجه بن سلمان به نصیحت‌های وی در خصوص حملات وحشیانه و سبوعانه به مردم مظلوم یمن رخ داد. از آن تاریخ به بعد خاشقجی از سیستم رسمی آل سعود جدا شد و به آمریکا رفت و در آنجا با توجه به تجربیات و اطلاعاتی که داشت توانست یک ستون ثابت را در روزنامه واشنگتن‌پست برای مطالب خودش به دست بیاورد. با عنایت به اینکه خاشقجی یک فرد نسبتا معارض با اقدامات بن‌سلمان محسوب می‌شد و اطلاعات فراوانی هم از این رژیم تروریستی داشت، به نظر می‌رسد این گم شدن ایشان و شایعاتی در خصوص مثله‌کردن وی تا خارج کردنش از ترکیه، که او را فعلا فردی مفقود نشان می‌دهد، پشت صحنه چهره واقعی آل سعود را روشن کرد.

پرونده خاشقجی چهره قبیله‌ای و ضد حقوق بشر رژیم تروریست آل سعود را روشن کرد

این کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: آل سعود در سال‌های اخیر تلاش می‌کرد چهره‌ای متمدن از خود نشان دهد و علیرغم حمایت‌های رسمی، بی‌پرده و آشکار عربستان از داعش، آل سعود مدت قابل توجهی در کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل به عنوان عضو ناظر حضور داشت و مدتی هم رئیس این کمیسیون بود که تعجب همه جهانیان را برانگیخته بود.

وی یادآور شد: همه این فضاسازی‌ها و سناریوسازی‌های سعودی‌ها و آمریکایی‌ها برای این بود که از این رژیم تروریست چهره‌ای دموکراتیک بسازند اما واقعیت صحنه این رژیم با این اتفاق به خوبی مشخص شد. البته این چنین اتفاقی نه برای اولین‌بار بوده و نه آخرین‌بار خواهد بود. اتفاقاتی مانند دستگیری 250 شاهزاده سعودی توسط بن‌سلمان، تیراندازی در کاخ، اقدامات وحشیانه این رژیم علیه مردم یمن و لجبازی علیه قطر از نمونه‌های نگاه قبیله‌گرا، ضد دموکراتیک، ضد حقوق بشر و استبدادی وی و رژیم آل سعود محسوب می‌شود.

چگونگی بهره‌برداری ایران از این اتفاق؛ تبیین رسانه‌ای ماهیت واقعی آل سعود

صدرالحسینی درباره چگونگی بهره‌برداری ایران از این اتفاق در تقابل با جنگ رسانه‌ای و سیاست‌های ایران‌هراسانه سعودی‌ها علیه کشورمان گفت: بعد از اتفاقی که در منا برای حجاج سراسر دنیا از جمله کشورمان رخ داد و صدها نفر از حجاج ما به شهادت رسیدند، جمهوری اسلامی ایران در حوزه رسانه‌ای، نه رسمی، وارد یک جنگ رسانه‌ای علیه عربستان شده است.

وی تصریح کرد: البته براساس دکترین سیاست خارجی، جمهوری اسلامی ایران علاقمند نیست به هیچ کشور اسلامی حتی تعرض در شکل نرم  آن هم داشته باشد تا رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها از آن نفع ببرند، اما پس از اقداماتی که رژیم تروریست آل سعود علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران انجام داد و تلاش کرد منافقین و ضد انقلاب را علیه نظام و کشور فعال کند و بن‌سلمان و برخی مقامات دیگر عربستانی اعلام کردند که می‌خواهند جنگ را به داخل خاک ایران بکشانند، یک جنگ رسانه‌ای کاملا مشهود پدید آمده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: اما اینکه جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی و با زیر پا گذاشتن تمام قوانین و عرف دیپلماتیک وارد یک جنگ نرم با یک کشور مسلمان شود عاقلانه و به مصلحت نیست. امروز پس از نابودی داعش در عراق و سوریه، منطقه نیاز به ثبات دارد و براین اساس نسبت به این مسئله، علیرغم ضرورت شفاف‌سازی، تبیین چهره واقعی آل سعود و واکاوی اقدامات بن سلمان علیه اسلام، منطقه و کشورمان در حوزه رسانه‌ای، باید دقت کرد که اتفاقی نیفتد و از منازعه بین دو کشور دشمنان جهان اسلام و در رأس آنها امریکا و رژیم صهیونیستی بهره ببرند.

صدرالحسینی با بیان اینکه این مسئله نیازمند ظرافت و هوشمندی خاصی است، گفت: ضرورت دارد در عین آگاه کردن اذهان مردم دنیا نسبت به حکومت فعلی عربستان و ماهیت ضد حقوق بشری و نیز تروریستی آن، از تشدید منازعه و اقداماتی که دشمنان منطقه از آن سود ببرند پرهیز کنیم. البته با همه این اوصاف جمهوری اسلامی ایران هیچ خط قرمزی برای تأمین امنیت ملی خود نخواهد داشت.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: جمال خاشقچی بن سلمان آل سعود جنگ رسانه ای قبیله گرایی جعبه سیاه ایکنا کنسولگری استانبول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۶۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاد اسلامی اقدام رژیم صهیونیستی در تعطیلی دفتر الجزیره را محکوم کرد

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، جنبش جهاد اسلامی فلسطین روز یکشنبه اقدام کابینه رژیم صهیونیستی مبنی بر تعطیلی دفتر شبکه الجزیره قطر را در فلسطین اشغالی محکوم کرد و آن را در راستای مخفی کردن جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی دانست.

جنبش جهاد اسلامی فلسطین خاطرنشان کرد،‌ تعطیلی دفتر الجزیره در فلسطین اشغالی یک اقدام هدفمند برای سرپوش گذاشتن بر حقیقت و مخفی کردن جنایت‌های جنگی دشمن صهیونیستی علیه ملت فلسطین در اراضی اشغالی است.

این جنبش با اشاره به همزمانی تعطیلی دفتر الجزیره در فلسطین اشغالی با تهدیدات رژیم صهیونیستی برای یورش زمینی به رفح، گفت که دشمن در تدارک ادامه نسل‌کشی ملت فلسطین است و سعی در تحریف واقعیت‌ها، کارشکنی در انتقال حقایق به جهانیان و تحمیل روایت‌های خود بر فضای رسانه‌ای دارد.

این جنبش از نهادهای بین‌المللی و رسانه‌های مختلف خواست تا تلاش برای رسواسازی جنایت‌های وحشیانه رژیم صهیونیستی را بیشتر کنند.

در همین ارتباط، جهاد اسلامی با اشاره به شهادت ۱۴۱ نفر از خبرنگاران و تیم رسانه‌ای، از ایفای نقش مؤثر و جانفشانی روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه در پوشش اخبار حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به باریکه غزه قدردانی کرد.

این جنبش همچنین خواستار تداوم تلاش‌های الجزیره برای رساندن صدای مظلومان و بی‌گناهان باریکه غزه به گوش جهانیان شد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه اعلام کرد که کابینه وی به اتفاق آرا با تعطیلی دفتر شبکه خبری تلویزیونی الجزیره قطر در فلسطین اشغالی موافقت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش سازمان حقوق بشری از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در رفح
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • وحدت اسلامی؛ راهکار مقابله با توطئه دشمنان/ لزوم تمسک مسلمانان به قرآن کریم و مساجد
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • ایروانی: هیچ یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند
  • واکنش حماس به جنگ اشغالگران علیه خبرنگاران و رسانه‌ها
  • تعطیلی شبکه الجزیره نقض آزادی بیان است
  • تصویب ممنوعیت فعالیت شبکه «الجزیره» در کابینه رژیم صهیونیستی
  • جهاد اسلامی اقدام رژیم صهیونیستی در تعطیلی دفتر الجزیره را محکوم کرد