Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یکی از مظاهر عیاشی و ولخرجی لجام گسیخته سردمداران رژیم ستمشاهی، برگزاری مراسمی نکبت‌بار و طاغوتی موسوم به جشن‌های ۲۵۰۰ ساله بود و این همه در حالی بود که در همان مقطع اکثریت مردم ایران بویژه روستاییان در فقر مطلق به سر می‌بردند و از حداقل امکانان زیستی محروم بودند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، در دوران سیاه پهلوی دوم، با وجود فقر و مشکلات حاد ایران و محرومیت شدید اقشار مختلف مردم بویژه روستاییان، سردمداران رژیم ستمشاهی غرق در اسراف و تبذیر و عیاشی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقر مطلق مردم و جشن‌های طاغوتی
یکی از مظاهر عیاشی و ولخرجی لجام گسیخته سردمداران رژیم ستمشاهی، برگزاری مراسمی نکبت‌بار و طاغوتی موسوم به جشن‌های ۲۵۰۰ ساله بود. مراسمی که هدف از آن چیزی جزء مانور تجمل و تفرعن بواسطه پول‌های نفتی نبود؛ و این همه در حالی بود که در همان مقطع اکثریت مردم ایران بویژه روستاییان کشور در فقر مطلق به سر می‌بردند و از حداقل امکانان زیستی محروم بودند.

اهداف رژیم ستمشاهی از برگزاری مراسم پرهزینه
محمدرضا پهلوی با مشاوره صهیونیست‌ها و بهاییان، درصدد بود تا با برگزاری جشن‌های موسوم به ۲۵۰۰ ساله و دعوت از سران سایر کشورها، برای خود مشروعیت ایجاد کند؛ لذا در مهر ۱۳۵۰ پس از چندین بار تعویق، این مراسم در مرودشت استان فارس با هزینه‌ای بالغ بر ۳۵۰ میلیون دلار برگزار شد.

رژیم ستمشاهی به سرکردگی محمدرضا پهلوی، در صدد بود تا با برپایی جشن‌های ۲۵۰۰ ساله و سفارش اجناس و اشیاء پر زرق و برق و گران قیمت از جیب ملت ایران، ضعف مفرط خود و رژیمش را بپوشاند.

به گفته نزدیکان دربار، بعد از این جشن‌ها که با حیف و میل و تشریفات بسیار پرهزینه همراه بود، محمدرضا پهلوی در توهم و جنون داشتن قدرت لایزال فرو رفت و بر قساوت و استبداد خود و رژیم تحت امرش افزود.

برای برگزاری این مراسم، سازمانی عریض و طویل موسوم به «شورای مرکزی جشن‌های شاهنشاهی» تأسیس شد و «اسدالله علم» وزیر وقت دربار هم به عنوان رئیس شورای مرکزی جشن‌ها، تعیین شد.

تجهیزات خارجی و گران قیمت مراسم طاغوتی رژیم ستمشاهی
دست‌اندرکاران این مراسم، به دستور پهلوی دوم، تمام امکانات و تجهیزات آن را با گران‌ترین قیمت ممکن از خارج تهیه کردند؛ دکور خیمه‌های محل جلوس مهمانان این مراسم، توسط یک شرکت فرانسوی طراحی شد، موسیقی آن را یک آهنگساز اهل اروپای شرقی نواخت و غذا‌های اعیانی این مراسم را هم یک رستوران فرانسوی با بیش از ۱۳۰ خدمه طبخ کرد.

هزینه گزاف ۳۵۰ میلیون دلاری
اما هزینه‌های گزاف جشن‌های ۲۵۰۰ ساله که به گفته دست‌اندرکاران آن، شانزده میلیون و هشتصد هزار دلار، اما در واقع تا ۳۵۰ میلیون دلار خرج بر روی دست ملت ایران گذاشت، یکی از موارد قابل تامل این مراسم فوق تجملاتی بود.

در اواخر دهه ۴۰، قیمت نفت نهایتا ۲ دلار در هربشکه بود؛ بنابراین علی‌رغم افزایش تولیدات ایران، درآمد‌های ارزی ناشی از فروش نفت کشور، کمتر از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در سال بود. این امر بدان معناست که رژیم ستمشاهی برای برگزاری مراسم موسوم به ۲۵۰۰ ساله، حدود یک چهارم درآمد‌های نفتی کشور را هدر داد.

این همه در حالی بود که در آن مقطع، بواسطه فساد لجام گسیخته و ناکارآمدی رژیم وابسته پهلوی، بسیاری از مردم ایران با مشکلات عمده معیشتی مواجه بودند و تقریبا همه روستاییان کشور در محرومیت مطلق به سر می‌بردند.

اعتراف یکی از عناصر رژیم پهلوی؛حتی پول آسفالت نداشتیم!
خاطرات و نوشته‌های عناصر رژیم پهلوی در مقطع برگزاری مراسم مزبور، بیانگر فقر شدید مردم و حتی خزانه خالی دولت وقت است. اسدالله علم در یکی از روزنوشت‌های خود در مقطع منتهی به برگزار جشن‌های ۲۵۰۰ ساله، از نبود پول برای آسفالت معابر اصلی شهر‌های بزرگ کشور، ورشکستگی اکثر شرکت‌ها و بحران مالی دانشگاه‌ها خبر می‌دهد؛ با این وجود، این‌ها موضوعاتی نبود که برای محمدرضا پهلوی اهمیت داشته باشد، این فرد جاه طلب در آن مقطع تنهایی به برگزاری هر چه تجملاتی‌تر جشن‌های ۲۵۰۰ ساله فکر می‌کرد.

محرومیت مطلق روستاییان کشور در عصر سیاه پهلوی دوم به روایت آمار
برای آگاهی از محرومیت مطلق روستاییان کشور در مقطع منتهی به برگزاری این جشن‌ها کافی است بدانیم در اواخر دهه ۴۰ و اوایل دهه ۵۰، جمعیت روستایی کشور، ۶۸ درصد و غالب بر جمعیت شهری بود؛ نرخ سواد این روستاییان زیر ۱۰ درصد و روستا‌های دارای برق به یک درصد نیز نمی‌رسید. همچنین تعداد روستا‌های دارای جاده آسفالته در آن دوران به تعداد انگشتان دست می‌رسید. کمتر از ۵ روستا دارای آب لوله کشی بودند. فضای آموزشی این روستا‌ها زیر ۱۰ درصد و خانه بهداشتی هم در هیچ روستایی وجود نداشت. همچنین در آن دوران سیاه، حتی غالب شهر‌های کشور نیز گازکشی نشده بود چه برسد به روستا‌هایی که از اولیه‌ترین امکانات زیستی محروم بودند.

وضعیت بغرنج شهرنشینان در روزهایی که جشن‌های طاغوتی تدارک دیده می‌شد
اما وضعیت بغرنج مردم در آن دوران، تنها منحصر به روستاییان ما نبود؛ بلکه در شهر‌های کشور نیز محرومیت و آسیب‌های اجتماعی موج می‌زد.

در آن مقطع که رژیم طاغوت در پی ولخرجی برای برگزاری مراسم موسوم به ۲۵۰۰ بود، ایران یکی از بدترین کشور‌ها در بخش مرگ و میر کودکان و نسبت پزشک به بیمار در غرب آسیا بود. یکی از پایین‌ترین نرخ‌های آموزش عالی مربوط به این کشور بود. افزون بر این، ۶۸ درصد از جمعیت بزرگسال بی‌سواد بودند، ۶۰ درصد از کودکان نمی‌توانستند دوره دبستان را به صورت کامل طی کنند و تنها ۳۰ درصد از داوطلبان کنکور می‌توانستند وارد دانشگاه‌ها شوند.

مطابق آمار موجود در جراید آن زمان، ۶۴ درصد شهرنشینان در سال ۱۳۵۱ (یک سال بعد از جشن‌های ۲۵۰۰ ساله) دچار سوء تغذیه بودند.

با این همه مصائب و محرومیت‌ها در آن دوران، محمدرضا پهلوی در رأس رژیم ستمشاهی تنها به ولخرجی برای برگزاری هر چه تجملاتی‌تر جشن‌های ۲۵۰۰ ساله فکر می‌کرد و دغدغه دیگری جزء چپاول ثروت ملی ایرانیان برای ارضای جنون تفرعن‌آمیز خود نداشت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رژیم ستمشاهی اسدالله علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۷۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک

به گزارش خبرگزاری مهر، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق گفت: امروز ما میراث دار پیوندهای تمدنی عمیقی بین ایران و عراق هستیم. در دوران جدید میز جمهوری اسلامی ایران پشتیبان ملت عراق و طوایف بوده است. ما به دنبال عراقی قوی و مستقل هستیم و معتقد هستیم تنها این مسئله است که می‌توان امنیت جمهوری اسلامی ایران را نیز تضمین کند.

وی افزود: ریخته شدن خون ایرانی‌ها و عراقی‌ها در کنار یکدیگر نشان دهنده وحدت است. توسعه روابط با عراق از جمله رویکردهای مهم جمهوری اسلامی ایران است. رفع مشکلات موجود می‌تواند سرعت توسعه روابط را افزایش دهد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه ظرفیت‌های متعددی برای توسعه روابط از جمله روابط اقتصادی بین دو کشور وجود دارد تا سطح زندگی و رفاه دو ملت را بیش از پیش بالا برد، گفت: با توجه به پیشرفت‌های علمی ایران در حوزه‌های مختلف، امکان همکاری‌های مختلف وجود دارد. از جمله ظرفیت‌ها، صادرات خدمات فنی مهندسی ایرانی در حوزه‌های سد سازی، ساختمان سازی و … است. برای این منظور باید مشکلات حل و فصل شود. از جمله این مشکلات مطالبات شرکت‌های ایرانی از طرف عراقی است.

خاندوزی با اشاره به اینکه توانمندی شرکت‌های ایرانی نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های عراق داشته و می‌تواند نقش بیشتری داشته باشد. شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های دارو، کشاورزی، ساختمان، لیزر و موارد دیگر از جمله مواردی که می‌توان از ظرفیت آنها برای توسعه همکاری دو کشور استفاده کرد.

وی ادامه داد: از جمله مهم‌ترین شبکه‌های ریلی، خشروی، خانقین و بغداد و همچنین شلمچه بصره است. در مورد راه آهن شلمچه بصره توافق انجام شده و پروژه در مسیر انجام است اما مشکلاتی مانند مین روبی وجود دارد که باید با کمک دو کشور حل و فصل شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه آشنایی فعالان اقتصادی دو کشور از جمله تجار دو کشور می‌تواند به توسعه روابط بخش خصوصی دو کشور شود، گفت: از جمله راهکارهای سرمایه‌گذاری مشترک برای دو کشور احداث شهرک صنعتی مشترک است که از جمله توافقات قبلی اجلاس است. زمین این کار توسط دولت عراق تخصیص داده شده است و درخواست توسعه زیرساخت‌های لازم را داریم.

هدف‌گذاری توسعه روابط تجاری دو کشور تا ۲۰ میلیارد دلار

خاندوزی تاکید کرد: در اجلاس ششم بر توسعه روابط تجاری با ۲۰ میلیارد دلار تاکید شد. این موضوع نیازمند نظام حقوقی مناسب، همکاری‌های گمرکی، تقویت مکانیزم قابل اتکا پرداخت و … است. در حوزه استاندارد، امضای تفاهم همکاری الزامی است. سازمان استاندارد ایران پیش‌نویس لازم را ارسال کرده اما هنوز پاسخی از سمت طرف عراقی دریافت نکرده است. به منظور توسعه نجارت، سازمان توسعه تجارت پیشنهاد معرفی تجار و کالاهای قابل صادرات عراقی را داده است تا ظرف ماه‌های آینده شاهد یک نشست مشترک باشیم.

وی با بیان اینکه توافقات انجام شده و تعیین شده در کمیته‌های تخصصی ظرف دو روز گذشته می‌تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور باشد، گفت: ضمن اینکه برخی تفاهم‌نامه های مهم همکاری دو کشور آماده شده است که در سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهور به عراق به امضا خواهند رسید.

وزیر اقتصاد در ادامه گفت: ششمین دور از اجلاس کمیسیون مشترک ایران و عراق با همگرایی بالای دو کشور به پایان خود رسید. گام عملیاتی بسیار مهمی برای به نتیجه رساندن توافقات دورهای قبلی اجلاس برداشته شد. برای آنکه بتوانیم در جلسه مشترک مقامات عالی دو کشور دستاوردهای اقتصادی مهمی را بهره‌برداری کنیم، توافقات خوبی انجام شد. بر همین اساس شش کمیته تخصصی بین کارشناسان دو کشور تشکیل و موارد مختلف را بررسی کرد.

پیش‌بینی وزیر تجارت عراق از اجرای پروژه‌های مشترک

اثیر داود سلمان وزیر تجارت عراق نیز در این اجلاس گفت: پیوندهای دو کشور ایران و عراق عمیق است. ظرفیت خوبی برای همکاری دو کشور وجود دارد. ضمن اینکه منافع مشترک و روابط مستحکم اجتماعی بین دو کشور برقرار است. همه این مواردی دلیلی است برای توسعه همکاری‌های اقتصادی دو کشور.

وی ادامه داد: در صدد ایجاد پروژه‌های مشترک تخصصی در دو کشور هستیم. امیدوار هستیم این پروژه‌ها با کمک نهادهای ایرانی و عراقی و به ویژه فعالیت‌های بخش خصوصی، به درستی پیش برود. امیدوار هستیم که سطح روابط تجاری دو کشور تا حدی که آرزوی دو کشور است افزایش پیدا کند. در این رابطه باید بر سیاست‌های همگون دو کشور تاکید کرد.

اثیر داود با اشاره به اینکه ایران دومین شریک تجاری عراق است گفت: برنامه دولت فعلی عراق گشودن زمینه‌های همکاری با کشورهای همسایه و استفاده از ظرفیت‌های دو کشور است. ملاقات‌هایی با بازرگانان بخش خصوصی ایران خواهیم داشت و صحبت‌های آنان را گوش خواهیم داد. با وزیر و معاون اول رئیس جمهور توافق کردیم تا در پرتو این مکانیزم یک تاجر ایرانی بتواند وارد بازار عراق شود.

وی افزود: ما به فراهم کردن شرایط سرمایه‌گذاری در عراق توجه داریم. در عراق شاهد ساخت و بازسازی‌های مسکونی هستیم و ایران باید در این کار سهم داشته باشد. در این زمینه نیز توافقنامه‌ای امضا شده است. انتظار ما این است که بتوانیم از یک شریک قدرتمند در این زمینه استفاده کنیم. شیوه کار ما آشکار و واضح است و تنها می‌خواهیم در زمینه عملکرد هماهنگ باشیم.

مقدمات سه ماهه برای اجلاس ششم

علی فکری رئیس سازمان سرمایه‌گذاری های خارجی ایران نیز در ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری ایران و عراق گفت: طی یک سال گذشته شاهد نتایج مثبتی در حوزه تجارت، صدور خدمات فنی و مهندسی بودیم که از جمله نتایج نشست سال گذشته بود. از جمله مواردی که در نشست قبلی مورد توافق دو طرف قرار گرفت، می‌توان به پروژه شهرک صنعتی مشترک و آغاز پروژه راه آهن شلمچه به بصره اشاره کرد.

وی اظهار کرد: در اجلاس کمیسیون مشترک فعلی که مقدمات آن از سه ماه قبل آغاز شد، طرفین ضمن بررسی و تبادل نظر بین موضوعات مختلف گفتگو کردند. موارد در شش کمیته تخصصی مورد بررسی و توافقات انجام شد.

کد خبر 6098823 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • سفر به ایران قدیم؛ این مرد خلبان مخصوص بالگرد اشرف پهلوی بود (+عکس)
  • اسنادی از شرایط بغرنج اقتصاد ایران در سال منتهی به انقلاب ۵۷
  • مرد آهن‌خواری که دنیا را مبهوت خود کرد
  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • برگزاری مراسم ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر در ارومیه
  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور /با متخلفان برخورد شود
  • (ویدئو) روستاییان سیستان آب سیلاب می‌خورند!
  • برگزاری مراسم «سه شنبه های شهدایی» در ایلام
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه