Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-09@00:30:33 GMT

رفع تبعیض، راهم را روشن می سازد

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۷۸۴۶

رفع تبعیض، راهم را روشن می سازد

سازمان آموزشی، علمی، فرهنگی ملل متحد(یونسکو) و شورای جهانی نابینایان در 1950 میلادی در جلسه ای مشترک، قانون «عصای سفید» را تصویب کردند و 15 اکتبر را روز جهانی «عصای سفید» نام نهادند.
در این قانون همه حقوق اجتماعی فرد نابینا به عنوان عضوی از یک جامعه متمدن انعکاس یافته و با هدف ﺗﻮﺟﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ حل ﻣﺸﮑل این قشر و اﯾﺠﺎد ﻣﺤﯿﻂ ﻫﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن از ﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ، برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عصای سفید از زمان جنگ جهانی اول به عنوان یک نماد خاص برای نابینایان در جامعه بین المللی شناخته شد. هر چند استفاده از آن به شکل امروزی به 1921 میلادی باز می گردد.
زمانی که «جیمز بیگز» عکاس اهل بریستول انگلیس بر اثر یک سانحه بینایی خود را از دست داد برای در امان بودن از خطر وسایل نقلیه از عصایی به رنگ سفید که براحتی برای همگان قابل مشاهده بود، استفاده کرد.
بنابراین نابینایی که یک نوع معلولیت است محدویت نیست و پشت هر معلولیت توانمندیهای زیادی وجود دارد که برای شکوفایی و پرورش آنها نیاز به عینک خوش بینی است.
شعار 'رفع تبعیض، راهم را روشن می سازد' به منظور برابری حقوق نابینایان چون دیگر افراد جامعه برای حضور در اجتماع است و زمانی این شعار تحقق می یابد که روشندلان بدون هیچ دغدغه ای به زندگی خود ادامه دهند.
نابینایان بارها بارها فریاد زدند که نیازمند نگاه دلسوزانه و ترحم آمیز جامعه نیستند بلکه باور قدرت و توانمندی این قشر و فراهم نمودن شرایط برای حضور در جامعه مهمترین خواسته های آنان از جامعه است.
نابینایان استان یزد همچون دیگر روشندلان همواره از تبعیض ها و بی مهری هایی که در جامعه نسبت به این افراد وجود دارد گله مند و رنجیده خاطر هستند.
حرف دل همه معلولان به ویژه نابینایان این است که تو راه را برایم هموار ساز ؛ من خود راه رفتن را خواهم آموخت.
روز جهانی نابینایان (عصای سفید) بهانه ای شد که به حرف های دل تعدادی از روشندلان استان گوش فرا دهیم.

***نداشتن باور مسوولان به توانمندی های روشندلان
روح الله رنجبر روشندل یزدی با اشاره به مشکلات این قشر گفت: تامین معیشت زندگی از ضروریات زندگی هر انسان است که لازمه آن شغل است.
وی افزود: نبود شغل در بین معلولان به ویژه نابینایان حادتر است و مسوولان، کارفرمایان اصلا توانمندیهای این قشر را باور و قبول ندارند.
رنجبر نقش رسانه ها در آگاه سازی توانمندی ها و موفقیت های آنان در زمینه های مختلف مهم دانست و افزود: رسانه ها باید با اطلاع رسانی و معرفی روشندلان موفق، نگاه جامعه نسبت به این قشر را تغییر دهند.
وی که کتابدار کتابخانه نابینایان استان یزد است به مناسب سازی محیط اشاره کرد و گفت: برخی از معابر به رغم اینکه هزینه مناسب سازی معابر برای نابینایان خرج شده اما چون کارشناسی نبوده برای نابینایان مشکل ساز شده است.
رنجبر که دارای مدرک کارشناسی علوم اجتماعی است خاطر نشان ساخت: برخی از خط کشی های انتهای آنها به جوی آب یا پله برقی و چراغ برق ختم می شود این در حالی است که مسیر نابینایان باید به دور از هرگونه خطر باشد.
وی گفت: متأسفانه در برخی موارد در پیاده‌روها موتورسیکلت یا پارک شده یا در حال تردد هستند لذا برای عبور و مرور نه تنها برای ما بلکه برای همه افراد مشکلاتی را به وجود می‌آورد.
این روشندل خاطر نشان کرد:چاله ها و کنده کاری های موجود در سطح شهر تردد و رفت و آمد را برای ما سخت تر کرده است به گونه ای که در هر بار خروج از منزل باید مراقب آسیب های احتمالی باشیم.
وی در ادامه افزود: در بسیاری از نرم افزارها که برنامه نویسان تهیه می کنند اصلا به فرد نابینا توجه ندارند و آن را نادیده می گیرند.

*** شعار روشندلان تساوی حقوق
این روشندل در بخشی از سخنان خود افزود: شعار ما روشندلان تساوی حقوق و برابری فرصت ها است باید حقوق ما چون دیگر افراد در جامعه دیده شود اصلا نیاز به ترحم و دلسوزی هم نداریم.
وی تصریح کرد: انتظار ما از مسوولان و مردم، توجه و ارزش قائل شدن به حقوق قانونی خودمان است و خواسته ای بیشتر از این نداریم و در بسیاری از موارد می توانیم کارهای خودمان را انجام دهیم.
رنجبر با بیان اینکه ما نابینایان بنا بر مصلحت پروردگار از نعمت بینایی محروم شدیم افزود: جامعه و مسوولان نباید نسبت به این قشر بی توجه باشند و نسبت به حقوق آنها بی اعتنایی کنند.
این روشندل ادامه داد: معتقدم مسوولان باید به جای رفع تکلیف، به وظایف انسانی خود عمل کنند.

*** رعایت حقوق شهروندی مهمترین خواسته معلولان
یکی دیگر از روشندلان استان یزد هم رعایت حق قانونی و شهروندی را از مهمترین خواسته نابینایان از مردم و مسئولان دانست و گفت: به نظر من این خواسته ای غیرمنطقی نیست.
سمیه قمریان که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی است افزود: ما نیاز به دلسوزی و ترحم نداریم بلکه رعایت حقوق ما در جامعه مهم است.
وی ادامه داد: ما هم مانند دیگر افراد جامعه حق استفاده از تمام امکانات را داریم پس باید رفع تبعیض حضور ما در جامعه فراهم کنند.

**کمبود امکانات ورزشی برای روشندلان
قمریان که نایب رییس هیات ورزشی نابینایان و کم بینایان یزد است اشاره ای به مشکلات این قشر در زمینه ورزش کرد و گفت: بیشتر بانوان نابینا و کم بینا به خاطر محروم بودن از چشم منزوی شده‌اند که با جذب آنان به ورزش حداقل می‌توانیم فرصتی برای تحرک، جهت یابی، سلامتی جسمی و روحی آنان فراهم کنیم.
وی از دیگر مشکلات افراد نابینا و کم بینای ورزشکار را مشکل ایاب و ذهاب کمبود تجهیزات ورزشی بیان کرد.

*** بی توجهی مسوولان به اشتغال روشندلان
رییس هیات مدیره جامعه نابینایان استان یزد هم نداشتن اشتغال را از مشکلات نابینایان استان بیان کرد و گفت: متاسفانه علارغم پیگیری و مکاتبات با واحدهای تولیدی در زمینه اشتغال این قشر، به نتیجه ای نرسیدیم.
محمد حسین کبیری، مسکن و مناسب ساز نبودن اماکن عمومی و پیاده روها از دیگر مشکلات روشندلان بیان کرد و افزود: در زمینه مناسب سازی محیط یکسری فعالیت در سالهای اخیر انجام شده اما نسبت به گذشته تحولی چندانی صورت نگرفته است

***محروم بودن 70 درصد روشندلان از شغل
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی یزد مهمترین مشکل نابینایان را اشتغال بیان کرد و گفت: 70 درصد جمعیت نابینایان استان علارغم داشتن توانمندیهای بسیار از شغل محروم هستند.
محمد حسین غنیمت اظهار داشت: طبق قانون حداقل سه درصد از مجوزهای استخدامی دستگاه های دولتی و عمومی به افراد دارای معلولیت اختصاص دارد اما دستگاهها زیر بار این قانون نمی روند.
وی مناسب ساز نبودن محیط را از دیگر مشکلات روشندلان استان بیان کرد و گفت: وقتی محیط برای تردد این قشر مناسب نباشد محبورند در منزل بمانند.

*** 17 درصد معلولان یزدی، نابینا و کم بینا هستند
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی یزد تعداد معلولان استان را 50 هزار نفر بیان کرد و گفت: هشت هزار و 500 نفر از این تعداد معادل 17 درصد را معلولان نابینا و کم بینا تشکیل می دهند.
وی افزود: این رقم در کشور 11 درصد است که نشان می دهد آمار افراد نابینا و کم بینا در این استان بیشتر از میانگین کشوری است.
غنیمت علت بالا بودن تعداد افراد مبتلا به معلولیت نابینایی و کم بینایی در استان را به بیماریها، دیابت، فشارخون و عفونی و ازدواج های همخون بیان کرد و اظهار داشت: همچنین عوامل ژنتیکی و مادرزادی هم در این معلولیت دخیل هستند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی یزد افزود: از مجموع هشت هزار و 500 معلول نابینا و کم بینا در استان چهار هزار و 300نفر انها در سازمان بهزیستی دارای پرونده هستند و از خدمات این سازمان بطور مستقیم بهره مند می شوند.
وی با بیان اینکه بقیه به صورت غیر مستقیم از خدمات سازمان بهزیستی برخوردار می شوند، ارائه کمک هزینه درمان، تحصیل، تامین وسایل توانبخشی و حرفه آموزی را از جمله خدمات سازمان متبوع خود به این افراد بیان کرد.
وی با بیان اینکه از مجموع روشندلان استان، یک چهارم آنها نابینای مطلق هستند اظهار داشت: یک مرکز روزانه خانواده و کودک کم بینا و نابینا در استان وجود دارد که در این مراکز به کودکان نابینا و کم بینا خدمات آموزشی و توان بخشی ارائه می دهد.
غنیمت با بیان اینکه 60 درصد علل نابینایی قابل درمان و 80 در صد آنها قابل پیشگیری است تصریح کرد: هزینه بزرگ کردن یک فرزند نابینا چهار برابر فرد بینا است.
وی دوران طلایی درمان نابینایی را سه تا 6 سال بیان کرد.
23 مهرماه روز جهانی نابینایان نامگذاری شده است.
2088/ 6197
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان دستگاه های دولتی قانون کارشناسی ارشد معلولان یونسکو راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۷۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد

نهمین قسمت از برنامه «کافه نقد» با اجرای مهران ده‌نمکی، به تحلیل محتوایی رئالیتی‌شو «پدرخوانده» پرداخت. سعید ابوطالب؛ کارگردان، نویسنده و تهیه‌کننده این رئالیتی‌شو، هادی مومنی؛ فعال رسانه‌ای و عباس گل؛ روزنامه‌نگار مهمانان این برنامه بودند.

ابوطالب در ابتدای این برنامه گفت: بازی‌های نقش منفی یا بازی‌های دورهمی به ویژه مافیا، قبل از اینکه وارد شبکه نمایش خانگی شوند، مردم آن‌ها را در خانه‌هایشان یا در دورهمی‌هایشان بازی می کردند. این مدل رئالیتی‌شو در ابتدا توسط یکی از پلتفرم‌ها به من پیشنهاد شد. من آن را دوست نداشتم زیرا آن را بلد نبودم و فکر نمی‌کردم بتواند چیزی به مخاطب عرضه کند.

وی اضافه کرد: ما نیازمند سرگرمی سالم برای مخاطب هستیم اما آن سرگرمی حتما باید حاوی پیام باشد. درباره این بازی تحقیق کردیم و متوجه شدیم که می‌توانیم آن را هنجاری و خانوادگی کنیم. البته هنجاری از این جهت که ادبیاتی برای بازی ایجاد کنیم. من چند مدل از این بازی را تحت عناوین «شب‌های مافیا»، «ارتش سری»، «ضد» و «پدرخوانده» ساختم؛ به‌علاوه برنامه‌ای به نام «سناتور» را طراحی کردیم که دو ماه دیگر آماده تصویربرداری خواهد بود.

در ادامه، عباس گل گفت: باید کار را در دو بعد فرم و محتوا بررسی کرد. در بحث فرم، مخاطب کار را پس نمی‌زند و یک کار استاندارد و خوش‌ساخت می‌بیند اما در بخش محتوا باید تبعات آن را در نظر گرفت. مثلا از یک مدل محتوا همزمان چند کار پخش می‌شود و این اتفاق مخاطب را اشباع می‌کند. مساله دیگر این است که فضا بیش از حد لاکچری است درصورتی که نیازی نبود.

تهیه‌کننده و کارگردان «شب‌های مافیا» راجع به انتخاب مخاطب برای دیدن محتواها در تلویزیون و سکوها گفت: برنامه‌ها در صداوسیما به این شکل است که مخاطب تلویزیون را روشن می کند، برنامه یا سریال مورد علاقه‌اش را تماشا می‌کند و بعد آن را خاموش می‌کند. اما در نمایش خانگی مخاطب باید اشتراک بخرد زیرا بخش خصوصی است. مخاطب در یک فضای آزاد حق انتخاب دارد. این جریان آزاد برنامه‌سازی است و به جای تنظیم‌گری باید تشویق کرد.

هادی مومنی نیز در ادامه این مباحث افزود: درباره آثاری از این دست یک نوع نقد رایج در فضای عمومی وجود دارد. حتما به گوشتان خورده که مافیا به‌عنوان یک پیام و اثر در دلش ترویج دروغ و فریب‌کاری دارد.

«مافیا» یک بازی روانشناسانه است

ابوطالب درپاسخ به این نوع نقدها توضیح داد: بله این اولین نقد محتوایی بود که به این بازی وارد شد. این بازی، یک بازی روانشناسانه بوده است. کاربردهای روانشناسانه دارد. در این بازی آدم‌بدها یک‌سوم آدم‌خوب‌ها هستند. آنهایی که دروغ می‌گویند آدم‌بدها و آنهایی که راست می‌گویند آدم‌خوب‌ها هستند. درواقع ما دروغ نمی‌گوییم بلکه سعی می‌کنیم دروغ را از راست تشخیص دهیم.

وی ادامه داد: ما انتظار داریم که یک جهان انتزاعی مانند کشتی دزدان دریایی یا انبار قاچاق مافیای سیسیل بسازیم زیرا می‌خواهیم همزات‌پنداری صورت نگیرد. بازیگران جلوی دوربین نقش‌شان را بازی و پشت صحنه با همدیگر روبوسی می‌کنند. نمی‌خواهیم بازیگران لباس ایرانی-اسلامی داشته باشند

تهیه‌کننده «پدرخوانده» افزود: ایراد می‌گیرند که چرا لباس ایرانی-اسلامی ندارند، ما نمی‌خواهیم داشته باشند. حتی روی اسم کاراکترها نیز اسامی سینمایی گذاشته‌ایم. از طرف دیگر این تغییر برای مخاطب، جذاب است. ما رئالیتی‌شو هستیم زیرا متن نداریم. محتوا و خط فکری داریم. می‌دانیم کجا می‌رویم. البته تعدادی از پلتفرم‌ها هم از این برنامه می‌سازند اما به بازیگر متن می‌دهند تا وایرال شود. در صورتی که متن‌نویسی با ذات رئالیتی‌شو مغایرت دارد.

آثاری مانند «پدرخوانده» به مخاطب وفادار بوده‌ است

مومنی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه وقتی به تاریخ سینما برمی‌گردیم گویی دوگانه‌ای بین آثاری که وفادار به واقعیت بوده‌اند و آثاری که جهان تخیلی را بازتاب می‌دهند، وجود داشته است، سپس خاطرنشان کرد: در سینمای امروز ایران با دو نوع اثر روبه‌رو هستیم. یکی آثاری که توسط نهادها ساخته می شوند و عموما بودجه‌های کلان دارند اما نتواسته‌اند مخاطبان زیادی را جذب کنند. طیف دیگر آثار طنز هستند. در واقع ما دو جریان اصلی در سینما داریم. سینمای محتواگرا و سینمای طنز. خارج از این جریان دیگری نمی‌بینیم.

وی ادامه داد: نگاه برخی منتقدان این است که آثار طنز با تمام ضعف‌هایی که دارند، به روح هنر نزدیک‌ هستند؛ زیرا در آنجا مساله سرگرمی و مخاطب اهمیت دارد. ما این اتفاق را در نمایش خانگی می‌بینیم. در واقع نمایش خانگی معطوف به مخاطب است. به نظر من آثاری مانند «پدرخوانده» به مخاطب وفادار بوده‌اند زیرا مخاطب منفعل نیست. در واقع ما با فعلیت مخاطب روبه‌رو هستیم یعنی اثر طوری ساخته می‌شود که مخاطب به‌عنوان بخشی از اثر وارد آن شود تا خودش جهان معنا و تداعی‌ها را بسازد.

ابوطالب سپس درباره رده سنی این برنامه مطرح کرد: ما درخصوص رده سنی مقاومتی نداریم. هرچند تاکنون تذکری از این بابت به ما داده نشده است. زمانی که ما تصمیم می‌گیریم فصل جدید برنامه را بسازیم به نظرات مخاطبان مبنی بر اینکه کدام بخش‌ها را دوست داشته و کدام بخش‌ها را نداشته‌اند، توجه می‌کنیم. زمانی که مخاطب احساس کند ما به نظر او اهمیت می‌دهیم، با ما همراه می‌شود همچنین اینکه سینما هم به برنامه‌های محتواگرا و هم به برنامه‌های سرگرم‌کننده احتیاج دارد.

برنامه «کافه نقد» با اجرای مهران ده‌نمکی و با هدف نقد و تحلیل سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیون و شبکه نمایش خانگی، پنجشنبه‌ها ساعت ۱۸:۳۰ از رادیو نمایش پخش می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • «باران کوثری» سه داستان کوتاه را برای نابینایان روایت کرد
  • ایران در این پایگاه مخفی برای حزب الله لبنان پهپاد می سازد؟ | جزئیات ادعای تلگراف
  • یک مرد 19 ساله آینده والیبال ایران را می‌سازد
  • آموزش و پرورش زیرساخت کشور را می‌ سازد
  • «هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد
  • ۱۰ مدال برای مازندران در مسابقات شنای کم بینایان و نابینایان کشور
  • درخشش شناگران روشندل ساروی در مسابقات قهرمانی کشور