Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@01:18:06 GMT

منتظر توافقات جدید نفتی باشیم؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۹۰۱۹

منتظر توافقات جدید نفتی باشیم؟

در آستانه ماه آبان و نزدیک شدن به آغاز رسمی تحریم های نفتی دولت آمریکا بیژن زنگنه وزیر نفت کشورمان در سفری غیر منتظره و از پیش اعلام نشده، روز دوشنبه وارد مسکو شد؛ سفری که بی ارتباط به وضعیت عرضه نفت و قیمت روز طلای سیاه در بازارهای جهانی نیست.

افزایش قیمت نفت همزمان با نزدیک شدن به تحریم های جدید ضد ایرانی از نیمه آبان سبب شد تا در کنار کاهش صادرات نفت ایران، قیمت نفت نیز افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حالی که ایران مخالف افزایش سقف تولید اوپک است اما اوپک و ۱۰ تولیدکننده متحد این گروه شامل روسیه، ۲۳ ژوئن در وین توافق کردند تولیدشان را مجموعا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند تا هر گونه کمبود عرضه به دلیل تحریم های آمریکا علیه ایران را جبران کنند.
این در حالی است که ایران در کنار مخالفت با تصمیم اوپک برای افزایش تولید اوپک و در حالی که بر اساس گزارش ها در ماه سپتامبر 50 هزار بشکه در روز کمتر تولید داشته، اعلام کرده است که خریداران جدیدی برای نفت خود پیدا کرده است.
بیژن زنگنه بلافاصله پس از ورود به مسکو، با الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه پشت درهای بسته دیدار کرد.

جلوگیری از تنش بیشتر در بازار نفت در دستور کار دو وزیر


مهم‌ترین دستور کار مذاکره دو طرف، مسئله پاسخگویی به نیازهای رو به رشد انرژی در سراسر جهان و جلوگیری از تنش بیشتر در بازار نفت عنوان شده است.
پس از پایان جلسه، دو وزیر از بهبود تولید بیشتر نفت، طبق توافق اوپک و همکاری های بین دو کشور در حوزه سوخت و انرژی خبر دادند.
وزیر نفت روسیه در دیدار با همتای ایرانی خود در مسکو گفت: با افزایش یک میلیون بشکه ای نفت این امیدواری بوجود می آید که بازار نفت به ثبات برسد و از هیجانی شدن بازار جهانی جلوگیری شود.
الکساندر نواک با تاکید بر ضرورت پایبندی به سقف های تعیین شده افزود: پایبندی به سهمیه های تعیین شده توسط کشورهای تولید کننده نفت علاوه بر ایجاد ثبات در بازار نفت، می‌تواند منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان و نیز امنیت سرمایه گذاری را در پی داشته باشد.
بیژن زنگنه هم در این دیدار گفت: دو طرف همکاری های ایران و روسیه در حوزه نفت و گاز و نیز مسائل مربوط به بازار جهانی نفت، امکان تنظیم تولید و استخراج نفت طبق تفاهم نامه های اوپک را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

---

وزیر نفت همچنین امروز نیز با بیان اینکه مذاکرات با اتحادیه اروپا دنبال می‌شود و اطلاعاتی به آمریکا نمی‌دهیم، درباره تداوم همکاری ایران با اوپک و غیراوپک گفت: ما مشکلی برای همکاری و تجمیع عقل نداریم ولی اوپک یک موضوع و غیراوپک موضوع دیگر است. ما نباید با ناهمکاری‌ها از مسئولیت‌هایمان چشم‌پوشی کنیم.
بیژن زنگنه در حاشیه چهاردهمین کنگره راهبردی نفت و نیرو افزود: بازار در شرایط عدم تعادل به سر می‌برد یک روز قیمت نفت 85 دلار  و روز بعد 83 دلار می‌شود، این مساله درست نمی‌شود زیرا بازار دچار فانتامنتال و گرفتاری شده یعنی کمبود عرضه وجود دارد اینکه با حرف درست نمی‌شود.

راهکارهای فروش نفت ایران


ایران و روسیه همواره پیش از این همکاری های نفتی  خود را داشتند. در دوران تحریم های قبل هم یکی از راهکارهای فروش نفت ایران، فروش نفت از طریق روسیه بوده است.
حدود دوسال پیش ایران و روسیه برای خرید نفت از ایران توافق کردند و مقرر شد روسها روزانه 100 هزار بشکه نفت از ایران خریداری کنند و 50 درصد از پول آن را کالا و 50 درصد دیگر را نقدا بپردازند.
گرچه این موضوع در دستور کار دو طرف قرار داشت اما زمان بر بودن فرآیند بررسی و اجرای این طرح موجب مسکوت ماندن آن شد. همچنین اجرای برجام نیز یکی از دلایلی بود که طرح فروش نفت ایران از طریق روسیه را متوقف کرد.

ادعای جدید رژیم صهیونیستی  درباره توافقات نفتی

بر این اساس روز گذشته وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشی مدعی شد تهران و مسکو به توافقی برای فروش نفت ایران و دور زدن تحریم‌های آمریکا دست یافته‌اند.
در گزارش وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی آمده است که ماه گذشته در تهران توافقی میان ایران و روسیه برای انتقال نفت خام تهران به روسیه و پالایش آن در این کشور و سپس فروش آن به بازارهای جهانی حاصل شد.

وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی همچنین در گزارش خود مدعی شد که ایران و روسیه بر سر ساز و کاری توافق کرده‌اند تا تاثیر تحریم‌های واشنگتن علیه تهران که صادرات نفت ایران را از ماه آینده  (میلادی) هدف قرار می‌دهد، کاهش دهند.

این ساز و کار به ایران اجازه می‌دهد تا نفت خام خود را از طریق دریای خزر ابتدا به روسیه صادر کند. این نفت در آن جا در پالایشگاه‌های روسی پالایش شده و سپس از آن جا به جهان صادر می‌شود.مسکو نیز در ازا قرار است ایران را از منافع تجاری و خدماتی که زمینه‌های آن مشخص نیست، بهره‌مند کند.

آخرین قیمت نفت در بازارهای جهانی


جدید ترین آمار از قیمت نفت در بازارهای جهانی، حاکی است که قیمت هر بشکه نفت برنت برای تحویل در ماه دسامبر، امروز با 9 سنت، معادل 0.1 درصد افزایش به 80 دلار و 87 سنت رسید.
همچنین قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا نیز برای تحویل در ماه نوامبر امروز با 5 سنت افزایش به 71 دلار و 83 سنت رسید.

منتظر توافقات جدید نفتی باشیم؟


از زمانی که زمزمه های تحریم دوباره نفتی ایران آغاز شد، وزیر نفت رایزنی های متعددی با شرکای نفتی و اوپک داشته است و این رایزنی ها همچنان ادامه دارد.
حال با سفر غیر منتظره وزیر نفت به روسیه و رایزنی های دو وزیر نفتی باید دید آیا احتمال توافقات نفتی جدید چه با روسیه و چه با اعضای اوپک وجود دارد؟

بیشتر بخوانید

نفت ایران همچنان روانه بازار می شود

نفت ایران خریدار دارد

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۹۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر یک وزیر کره شمالی به ایران 

در اتفاقی نادر، یک وزیر کره شمالی در راس هیات اقتصادی به ایران سفر می کند.

به گزارش عصرایران ، خبرگزاری دولت کره شمالی  اعلام کرد  هیاتی از پیونگ یانگ به ریاست وزیر تجارت بین‌الملل سفر به ایران را آغاز کرد.

خبرگزاری مرکزی کره (خبرگزاری دولت کره شمالی) گزارش داد "یون جونگ هو" وزیر روابط اقتصادی خارجی دیروز سه شنبه در رأس یک هیات ، پیونگ یانگ را به صورت هوایی به مقصد ایران ترک کرد. این خبرگزاری جزئیات دیگری ارائه نکرد.

این نخستین سفر اعلام شده یک وزیر کره شمالی به ایران بعد از گذشت سال هاست.
در سال های اخیر هیچ وزیری از ایران و کره شمالی به پیونگ یانگ و تهران سفر نداشته اند.

آخرین سفر یک وزیر کره شمالی به ایران مربوط به مرداد سال 97 است که وزیر خارجه کره شمالی به تهران سفر کرد.

خبرگزاری رویترز با انتشار خبر وزیر اقتصادی کره شمالی به تهران تلاش کرد احتمال ارتباط این سفر با روابط نظامی میان دو کشور را مطرح کند. رویترز نوشت: کره شمالی و ایران مدت‌هاست که مظنون به همکاری در برنامه‌های موشکی بالستیک هستند.

رویترز در فوریه گزارش داد که ایران تعداد زیادی موشک بالستیک را برای استفاده در جنگ با اوکراین در اختیار روسیه قرار داد. خبری که هیچ یک از کشورهای امریکا، روسیه، اوکراین و ایران آن را تایید نکردند.

کره شمالی همچنین مظنون به تامین موشک و توپخانه برای روسیه است اگرچه هر دو کشور این اتهام را رد کرده اند.

سایت اطلاع رسانی دولت کره جنوبی نشان می دهد که این وزیر کره شمالی ("یون جونگ هو" وزیر روابط اقتصادی خارجی) قبلاً برای تحکیم روابط کره شمالی با سوریه تلاش کرده بود.

ایران در کنار سوریه و چین و بلاروس و روسیه از معدود کشورهای جهان هستند که کره شمالی با آنها روابط سیاسی - اقتصادی عادی دارد. این کشورها در مجامع بین المللی و موضع گیری های سیاسی نیز از یکدیگر حمایت می کنند.

بررسی خبرهای خبرگزاری دولت کره شمالی نشان می دهد این وزیر همچنین نقش فعالی در معاملات رو به رشد بین کره شمالی و روسیه داشته است، زیرا در این ماه او در راس هیئتی به روسیه سفر داشت.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اعلام همدردی رهبر کره شمالی با پوتین افتتاحیه عجیب چند آپارتمان در کره شمالی با آتش بازی و آکروبات هوایی (فیلم) کره شمالی باز هم تسلیحات جدید رونمایی کرد

دیگر خبرها

  • پرسپولیس و آلومینیوم اراک؛ باز هم منتظر شگفتی باشیم؟
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • (ویدئو) حمله پهپادهای اوکراینی به تاسیسات نفتی روسیه
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • فیلم| حملۀ اوکراین به تأسیسات نفتی روسیه
  • سفر یک وزیر کره شمالی به ایران 
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • کنعانی: به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم