Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@08:47:16 GMT

جنگل مهمترین رکن پیشگیری از سیل است

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۹۴۷۸

جنگل مهمترین رکن پیشگیری از سیل است

​ مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مهمترین رکن پیشگیری از سیل را جنگل ها دانست و خاطرنشان کرد: این جنگل ها هستند که می توانند بخش زیادی از منابع آب را به زمین نفوذ دهند و به عنوان سدهای زنده آب را نگه دارند.

به گزارش ایسنا، ابوالقاسم حسین پور در نشست ویژه بررسی پروژه‌های آبخیزداری استان گیلان، با اشاره به وقوع سیلاب‌های اخیر، اظهار کرد: روند بروز سیل در کشور طی سال های اخیر باعث شد که سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به جد به این موضوع ورود کند و لذا با دستور ریاست سازمان اکیپی متشکل از کارشناسان دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری، رانش و زمین لغزش در مناطق شمالی حضور پیدا کردند و به بررسی وقوع سیل در این مناطق، رفتار حوضه‌های آبخیز، تاثیرگذاری فعالیت های صورت گرفته در گذشته و برنامه های آتی می پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سیل اخیر در گیلان از شدت بسیاری زیادی برخوردار بود، تصریح کرد: بارش های بیش از 300 میلی متر طی 24 ساعت نشان از یک نوسانات اقلیمی و تغییرات آب و هوایی دارد که در کشور رخ داده و لذا شاهد تشدید سیل ها به ویژه در مناطق شمالی هستیم.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، با بیان اینکه حوزه های آبخیز در مناطق جنگلی و بالادست گیلان توانستند در سیل اخیر ایفای نقش کنند، گفت: سیل از دو منظر پیشگیری(که به بالادست برمی گردد) و خارج از محدوده حوزه های آبخیز(که مربوط به پایین دست و فعل و انفعالات در مسیر های سیلاب است) بررسی می شود. سازمان جنگل ها با اقدامات لازم در همه زیربخش ها پیشگیری را مدنظر قرار داده است.

این مقام مسئول، بهره برداری غیر مجاز شن و ماسه از بستر رودخانه ها، تجاوز به حریم رودخانه ها و ساخت و سازهای غیر فنی و غیر اصولی در حاشیه رودخانه ها را از جمله عوامل تشدید سیل دانست و متذکر شد: در مدیریت سیلاب پیشگیری مقدم است لذا در نشستی که با نمایندگان فائو در تهران داشتیم، همکاری ها حول سه محور مشخص شد که یکی از این محورها مدیریت ریسک به ویژه در بخش سیل است.

حسین پور ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی ایران، یکی از اقدامات پیشگیرانه که باعث کاهش خطرپذیری سیل در کشور خواهد شد، آبخیزداری و آبخوانداری است.

وی با تاکید بر اینکه حوزه های آبخیزداری باید ایمن بوده و بیشترین نقش را در کنترل و هدایت سیل داشته باشند، گفت: هزینه کردن برای حفاظت از منابع طبیعی در حوزه های آبخیز بالادست نتیجه بخش تر خواهد بود تا اینکه هزینه ها را صرف مقابله با بحران ها و جبران خسارات(که بی تردید بیشتر است) کنیم.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مهمترین رکن پیشگیری از سیل را جنگل ها دانست و خاطرنشان کرد: این جنگل ها هستند که می توانند بخش زیادی از منابع آب را به زمین نفوذ دهند و به عنوان سدهای زنده آب را نگه دارند. البته مناطق پرباران گاهی با تندآب ها و سیلاب های سهمگین مواجه هستند و لذا در صورت افزایش شدت باران نیاز به فعالیت های آبخیزداری داریم.

وی با بیان اینکه فعالیت های آبخیزداری موجب کاهش هفت برابری دبی سیل و کاهش 50 درصدی حجم سیلاب می شود، اظهار کرد: در زمان اوج سیل ثانیه ها و دقیقه ها ارزشمند هستند و اگر سیلاب در یک زیرحوزه با چند دقیقه تاخیر به مسیر دیگر اتصال پیدا کند، در پایین دست کاهش حجم آب و در نتیجه کاهش خسارت سیل چشمگیر خواهد بود که نشان دهنده ایفای نفش آبخیزداری است.

حسین پور، با اشاره به حضور اکیپ سازمان جنگل ها در مناطق سیلخیز کشور، یادآور شد: مباحث پیشگیری از سیل را دنبال می کنیم و نگاه سازمان جنگل ها به مناطق شمالی ویژه است و لذا اعتبار اختصاص یافته به پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری با رشد دو برابری در سال جاری مواجه بوده که در صورت همکاری استان ها، این منابع افزایش پیدا خواهد کرد.

این مقام مسئول، با بیان اینکه آبخیزداری در شرایط اقلیمی ایران می تواند به خشکسالی و کم آبی پاسخ دهد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در مواقع بروز سیلاب شاهد خروج حجم بسیار آب از مناطق هستیم که بی تردید با آبخیزداری و آبخوانداری می توانیم از نزولات آسمانی بهره مند شویم.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها یادآور شد: تاکید ما در حفاظت از حوزه های آبخیز بر جنگل است لذا در راستای سیاست توقف بهره برداری از جنگل علاوه بر حفاظت از جنگل، با قاچاق چوب و آتش سوزی ها مقابله می شود. همه باید در حفظ جنگل کوشا باشیم، زیرا پوشش گیاهی جنگلی بیشترین نقش را در جلوگیری از سیل دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 19 حوزه آبخیز در گیلان در دست اقدام پروژه های آبخیزداری است، عنوان کرد: در سیل اخیر در حوزه های آبخیز گیلان مشکل نداشتیم و خسارات به خارج از جنگل و در مسیر رودخانه هایی که از مناطق جمعیتی عبور می کنند وارد شد لذا امیدواریم به جایی برسیم که کلیه حوزه های آبخیز ما دارای فعالیت های آبخیزداری و آبخوانداری باشد و به شاخص های پایداری برسند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام جنگل سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۹۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین بخش بازار سرمایه اعتمادسازی و مشارکت مردم است/ احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه

در برنامه صف اول عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار بررسی شد و مجید عشقی، رئیس سازمان بورس به سوالاتی پاسخ داد.

عشقی گفت: سال ۱۴۰۲، به واسطه اتفاقاتی که افتاد سال سختی برای بازار سرمایه بود. در طول دو سال و نیم گذشته سعی شده که بسترسازی لازم برای جذب سرمایه به بخش مولد اقتصاد و ارائه خدمات به سهامداران انجام شود و تلاش شد افرادی که در صف مجوز مربوط به ارائه خدمات مالی بودند بررسی و پاسخگویی شوند که اکنون این صفوف پایان پیدا کرده و به درخواست‌ها به روز پاسخ داده می‌شود.

او افزود: سال گذشته علیرغم تلاطم در بازار سرمایه دو نمونه داشتیم که شرکت‌ها به صورت خرد برای تامین مالی حضور پیدا کردند. بورس به دلیل ماهیتی که دارد یکی از مصادیقی است که می‌تواند شعار سال و مشارکت مردم را تحقق بخشد. مشارکت مردم در بورس سابقه دارد و ۱۲ میلیون نفر به صورت مستقیم در بورس سرمایه گذاری کرده اند و ۵۰ میلیون نفر نیز از طریق سهام عدالت در بورس ذی نفع هستند. برای ایجاد این مشارکت نیازمند اعتمادسازی هستیم. اگر میخواهیم مشارکت مردم را در بازار سرمایه جلب کنیم باید مفروضاتی داشته باشیم و تا پایان دوره سرمایه گذاری به آنها پایبند باشیم. اعتمادسازی مهمترین بخش در بازار سرمایه است و تمام دستگاه‌ها  باید کمک کنند که اعتماد با تصمیمات به موقع به بازار سرمایه بازگردد.

عشقی ادامه داد: موردی که رئیس جمهور و مقام معظم رهبری هم به آن اشاره نمونده اند، بحث تصدی گری دولت و دخالت دستگاه‌های دولتی در شرکت هاست که مخاطرات جدی برای امنیت سرمایه گذاری ایجاد می‌کند. تغییرات متعدد مدیران در بنگاه‌های اقتصادی هم ضربه جدی به بنگاه‌ها می‌زند و سرمایه گذاری در این شرکت‌ها با مخاطره روبرو می‌شود. در حال حاضر طیف وسیعی از ابزار‌ها و صندوق‌ها در اختیار سرمایه گذاران قرار داده ایم تا نسبت به ریسکی که تمایل دارند سرمایه گذاری انجام دهند.

او در خصوص بازگشت سرمایه افرادی که تاکنون در بورس متضرر شده اند گفت: از سال ۹۹ تاکنون تورم تجمیعی ما حدود ۳۰۰ درصد بوده، اما قیمت سهم‌ها تقریبا ۲۵ درصد زیر شرایط اوج در سال ۹۹ است. سهامداران سبد خود را با اوج سال ۹۹ مقایسه می‌کنند که باید بگوییم همچنان جبران نشده است. یکی از دلایل این موضوع این مسئله است که سودآوری شرکت‌ها به واسطه افزایش قیمت‌های سمت بهای تمام شده، کاهش پیدا کرده است.

عشقی با اشاره به وضعیت بورس با توجه به رخداد‌های اخیر گفت: رخداد‌های سیاسی در کل دنیا روی بازار‌های سرمایه اثر می‌گذارد و در بازار ما هم این اتفاق طبیعی بود و در بازار هیجان ایجاد شد. به همین دلیل سازمان بورس برای آنکه از حق سهامدار دفاع کند و معاملات تحت تاثیر هیجانات نباشد، دامنه نوسان برای چند روز محدود شد. این نوع تصمیم‌ها چه در کشور ما چه در کشور‌های دیگر مسبوق به سابقه است. روز گذشته و امروز معاملات متعادل بود و التهابات کنترل شد. از هفته آینده به روند عادی معاملات و دامنه نوسان عادی بازمی گردیم.

عشقی در خصوص واریز سود سهام عدالت گفت: مجموعه اتفاقاتی که برای شرکت‌ها افتاده، باعث شد شرکت‌ها مرتکب تخلف شوند و در پایان سال نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند. امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودهارا جمع آوری کنیم و باقی مانده سود سهام عدالت را پرداخت کینم. زمان دقیق این پرداخت توسط شورای عالی بورس مشخص خواهد شد.

رئیس سازمان بورس در خصوص اقدامات آموزش بازار سرمایه گفت: برنامه مدونی در حال اجرا شدن است که سواد مالی و اقتصادی به صورت پایه‌ای به دانش آموزان آموزش داده می‌شود که البته در کوتاه مدت نتایج آن حس نخواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • آبگیری بندهای سنگی و ملاتی و گوراب ها در سیرجان
  • آبخیزداری ومدیریت هفتاد میلیون متر مکعب روان آب در جنوب کرمان
  • اجرای عملیات آبخیزداری نیازمند حدود ۳.۵ همت اعتبار است
  • هدر رفت باران در روزگار کم‌آبی
  • سرمایه گذاری ۱۷۵ میلیارد تومانی در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری ایلام هزینه
  • مهمترین بخش بازار سرمایه اعتمادسازی و مشارکت مردم است/ احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه
  • امروز ۱۰ نفر در سیلاب استان‌های جنوبی آسیب دیدند
  • توجه به آبخیزداری و آبخوانداری در راستای حفظ محیط‌زیست و رونق کشاورزی
  • نابودی در کمین درختان زاگرس+ فیلم
  • اعتراض رضاوند به سهیل مهدی: قانون جنگل!