Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:23:34 GMT

ریشه مشکلات زیست محیطی ایران چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۹۸۵۱

ریشه مشکلات زیست محیطی ایران چیست؟

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور با تاکید بر اینکه شاید یکی از دلایل مهم وضعیت نابسامان محیط زیستی کشور، مواجهه و بهره‌برداری غیر اصولی و عدم توجه به ریشه‌های اصلی این بحران است، گفت:‌ نبود نگاه بلندمدت به برنامه‌ها و برخوردهای سلیقه‌ای با موضوعات مختلف در چند دهه اخیر، مهم‌ترین عامل مشکلات امروز در حوزه محیط زیست کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که مساله محیط زیست در دوران ما دیگر یک موضوع محلی داخلی به حساب نمی‌آید بلکه مساله‌ای فراملی و جهانی است. بنابراین هیچ جامعه‌ای نمی‌تواند خود را تافته جدابافته بداند و مسئولیت خود را به گردن دیگران افکند زیرا انسان‌ها در سرنوشت محیط زیست با یکدیگر مشترک هست

به گزارش ایسنا، عیسی علیزاده در مراسم افتتاحیه "چهارمین گردهمایی دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی کشور" که امروز در شهر بابلسر آغاز به کار کرد، گفت: مواهب طبیعی همچون آب، خاک، هوا، گیاهان و حیوانات از جمله نعمت‌هایی است که به صورت رایگان به بشر ارزانی شده است تا در تمامی ادوار تاریخ به عنوان یکی از مصادیق مهم حقوق بشر از آن استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه شاید اگر قرار بود انسان‌ها برای بهره‌مندی از مواهب طبیعی هزینه بپردازند؛ امروز محیط زیست این گونه نابسامان نبود، اظهار کرد: از جمله اصول پایه‌ای آن است که محیط زیست را به عنوان امانتی الهی در ردیف میراث‌های مشترک بشری بدانیم. در نتیجه چنین رویکردی انسان‌ها باید تمام تلاش خود را برای حفظ و بهبود محیط زیست به کار گیرند و آن را به نسل‌های آینده تحویل دهند.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر دانشجویان نقش خوبی در حوزه فرهنگ‌سازی محیط زیست ایفا کرده‌اند، گفت: مساله محیط زیست یک موضوع محلی داخلی نیست بلکه مساله‌ای فراملی و جهانی است و همه انسان‌ها در سرنوشت محیط زیست با هم مشترک هستند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در تعالیم دینی فرازهای متعددی در اهمیت خاک، آب، نباتات و حیوانات وجود دارد، تاکید کرد: متاسفانه ایران در چند دهه اخیر با مشکلات فراوانی در حوزه محیط زیست دست و پنجه نرم می‌کند، به گونه‌ای که به باور بسیاری از صاحب‌نظران، حیات این سرزمین به مخاطره افتاده است.

علیزاده همچنین اظهار کرد: دانشگاهیان و دانشجویان در عرصه پاسداشت و حفظ محیط زیست نقش انکارناپذیری دارند چون همین گروه باید بار فرهنگ‌سازی و ترویج فرهنگ آشتی و دوستی با محیط زیست و منابع طبیعی را به دوش بکشند.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر گروه‌های دانشجویی با توجه به دغدغه‌ها و دل‌مشغولی‌هایی که در حوزه محیط زیست دارند؛ نقش خوبی را ایفا کرده‌اند. همچنین سازمان دانشجویان معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی امید دارد که با برگزاری چهاردهمین گردهمایی باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست با محوریت آب و مدیریت پسماند نقش موثری را در حرکت به سوی بهبود مشکلات این حوزه ایفا کند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در پایان تاکید کرد:‌از جمله اهداف مهم گردهمایی دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی، هم‌اندیشی و همکاری جوانان دانشجو در تحلیل و شناخت مشکلات و همچنین مهارت‌افزایی و هم‌افزایی لازم در جهت فرهنگ‌سازی و ارائه راهکار برای حل مشکلات محیط زیستی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام جهاد دانشگاهي محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۹۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان،  محمد رضا علیمرادی گفت: در پی بارش‌های فرا نرمال در جنوب استان، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی و همچنین سرریز شدن سد‌های جنوب استان شاهد جا‌بجایی گونه تمساح از مناطق زیست طبیعی به سایر نقاط هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان افزود: در ادامه گشت و کنترل‌های یگان حفاظت محیط زیست شهرستان چابهار و همچنین در پی دریافت گزارش‌های مردمی دوستداران محیط زیست مبنی بر وجود تمساح، مامورین اجرایی پاسگاه‌های محیط بانی نگور و درگس اقدام به جاجایی این گونه‌ها کردند.
محمدرضا علیمرادی تصریح کرد: در روز‌های اخیر این سومین گونه تمساح است که از زیستگاه‌های طبیعی خارج شده که پس از بیومتری و اطمینان از سلامتی در زیستگاه اصلی و امن منطقه حفاظت شده باهوکلات رهاسازی شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان از شهروندان و دوستداران محیط زیست درجنوب استان خواست: در صورت مشاهده هر گونه حیات وحش مراتب را به نزدیکترین اداره محیط زیست شهرستان اطلاع و یا با سامانه شبانه روزی ۱۵۴۰ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند