Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد که برنامه این وزارتخانه در دولت دوازدهم عملیاتی کردن شعار محوری «ایران تهران نیست» بوده و در این راستا اقدامات شاخص و خوبی در روستاها و شهرهای کوچک کشور صورت گرفته است.

سید جواد ساداتی نژاد، نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی 22 مهرماه در گفت و گو با پایگاه خبری خانه ملت مدعی شده است که «وزارت ارشاد هیچ برنامه فرهنگی برای روستاها و شهرهای کوچک ندارد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا،وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به ادعای این نماینده مجلس، یکی از اهداف مهم این وزارتخانه را حمایت و تقویت آفرینش های فرهنگی و هنری، با رویکرد توجه به فرصت فضاها و زیرساخت های فرهنگی مناسب در مناطق مختلف کشور و اشتیاق مردمی به فعالیت های فرهنگی و هنری در روستاها و مناطق محروم عنوان کرده که در ارائه برنامه های سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه رای اعتماد مجلس شورای اسلامی مورد تاکید قرار گرفت.
براساس اعلام وزارت ارشاد، شعار «ایران تهران نیست» به عنوان یکی از برنامه های محوری در دوره جدید مدیریت این وزارت خانه مد نظر قرار گرفته و تاکنون ٩ سفر برنامه ای با اولویت مناطق کمتر برخوردار و تمرکز زدایی از مراکز استان ها و توجه به نقاط محروم و هدایت اعتبارات وزارتخانه به سمت این نقاط صورت گرفته است.
«حاصل این نگاه که از دولت یازدهم آغاز و در دولت دوازدهم ادامه یافته است، بروز طرح های ملی با محوریت روستا و تعداد قابل توجه رویدادهای فرهنگی و آفرینش های هنری با رویکرد تقویت نقش روستاها و شهرهای کوچک بوده است».
وزارت ارشاد همچنین به برخی فعالیت ها و اقدامات انجام گرفته در این دوره وزارت ارشاد اشاره و یادآور شده است: تاکنون بیش از 3800 روستا برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی برای یک رقابت فرهنگی به دبیرخانه مرکزی جشنواره ارسال کرده‌اند که در هر دوره به 10 روستا نزدیک به پنج میلیون ریال کمک‌های نقدی و غیرنقدی اهدا شده است.
در گزارش وزارت ارشاد یادآور شده است: این وزارتخانه با خرید ویژه کتاب از نمایشگاه کتاب تهران و ارسال به ١٠٠٠ روستای کشور به توانمندسازی فرهنگی روستاها از طریق ترویج کتاب و کتاب خوانی توجه ویژه ای نشان داده و تاکنون ٣٥ میلیارد ریال به جشنواره ها، فعالیت های فرهنگی و تأمین کتاب مورد نیاز کمک شده است.
اهم فعالیت های فرهنگی این وزارت خانه که در ادامه گزارش مورد اشاره قرار گرفته عبارتند از:
برگزاری کارگاه‌های آموزشی: حدود 120 کارگاه آموزشی ترویج کتاب‌خوانی در روستاهای سراسر کشور طی سال 1396 و نیمه نخست سال 1397 برگزار شده است.
اهدای کتاب: در سال 1396 حدود 14 میلیارد ریال و در نیمه نخست سال 1397، 23 میلیارد ریال کتاب و بسته‌های فرهنگی به روستاها و شهرهای شرکت کننده در دو برنامه «جشنواره روستاها و عشایر کتاب» و «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» ارسال شده است.
ایجاد شبکه روستاها و عشایر دوستدار کتاب: با پیشنهاد روستاهای برگزیده چهار دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و پشتیبانی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شبکه روستاهای دوستدار کتاب ایران به عنوان یک نهاد مردمی متشکل از مجمع عمومی و شورای هماهنگی فعالیت خود را در فضایی مستقل و در راستای اجرای ترویج کتاب و گسترش فرهنگ کتابخوانی آغاز کرده است. این شبکه به عنوان بازوی مشورتی و اجرایی برنامه‌های ترویج کتاب‌خوانی معاونت فرهنگی فعال شده است.
اعزام نویسندگان به روستاها: از سال 1396 تاکنون، بیش از 100 نویسنده کودک و نوجوان با سفر به روستاها و شهرهای کوچک سراسر کشور، کارگاه‌های آموزشی ترویج کتاب‌خوانی، نویسندگی و طراحی و مدیریت برنامه‌های فرهنگی را در فضاهای عمومی شامل مدارس، کتابخانه‌ها، مساجد، پایگاه‌های بسیج، و غیره برگزار کردند. این سفرها علاوه بر آشنایی روستاییان با نویسندگان و شیوه‌های ترویج کتاب‌خوانی، باعث شده است که خود نویسندگان هم در ارتباط مستقیم با فضاهایی بومی قرار گرفته و به مضامین و دستمایه‌های غنی و جدیدی برای خلق آثار ادبی جدید برسند.
برپایی جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان: جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی برنامه‌ای برای تشویق کتاب‌خوانی بچه‌ها در فضاهای گروهی و جمعی است. همه اعضای باشگاه‌ها از 50 درصد یارانه و حمایت خرید کتاب معاونت امور فرهنگی بهره‌مند می‌شوند. در دومین دوره برگزاری جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان بحث مشارکت روستاها جدی شد که به تشکیل پنج هزارباشگاه کتاب‌خوانی با بیش از 60 هزار عضو کودک و نوجوان در سراسر کشور انجامید.
تجهیز بیش ازچهارهزار کتابخانه کلاسی مقطع ابتدایی مناطق روستایی و عشایری در قالب فعالیت های مشترک بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش و مشارکت مستمر در راه اندازی نمایشگاه کتاب در مناطق روستایی که حاصل این تلاش و اقدام هوشمندانه، افزایش نرخ سرانه بهره مندی کتاب در مدارس از ٣ جلد به ٩ جلد بوده است.
انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران: این برنامه که تاکنون چهار دوره متوالی اجرا شده است، از جمله برنامه‌های فرهنگی خلاقانه‌ای است که در دولت یازدهم توسط معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی و با همکاری جمع زیادی از نهادهای ذی‌ربط دولتی و غیردولتی به اجرا رسیده است. نمونه بارز این رخداد عمیق فرهنگی انتخاب شهر کاشان به عنوان پایتخت کتاب ایران است. در طول چهار دوره اجرا، 370 شهر کوچک و بزرگ در این رقابت فرهنگی مشارکت داشته و برنامه‌های خلاقانه‌ و مؤثری را برای ترویج کتابخوانی در شهر را ارائه داده‌اند. در هر دوره از اجرا، یک شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران و چهار شهر به عنوان شهرهای خلاق حوزه کتاب، طی مراسمی با حضور معاون ریاست جمهوری معرفی می‌شوند و جوایز خود را دریافت می‌کنند. اهواز، نیشابور، بوشهر و کاشان چهار شهری است که به ترتیب در چهار دوره به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شده‌اند.
افزون بر برنامه‌ها و جشنواره‌های معاونت امور فرهنگی در قالب تفاهم‌نامه‌های استانی، بیش از60 درصد اعتبارات خود را به صورت مستقیم به استان‌ها تخصیص داده است.
علاوه بر اقدامات فوق با تفویض وزیر محترم، دبیرخانه فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ستاد عالی کانون های فرهنگی و مساجد کشور در سال جاری تشکیل شده است و تهیه و تدوین برنامه‏های فرهنگی هنری، آموزشی، کارآفرینی و... ویژه روستائیان و عشایر کشور برای سال ١٣٩٧ با پیش بینی اعتباری معادل 17میلیارد ریال از اقداماتی است که در این دبیرخانه به انجام رسیده است.
اختصاص بخشی از اعتبارات برنامه‏های تدوین شده ویژه روستا و عشایر کشور به مبلغ دو میلیارد و 830 میلیون ریال و واریز به استان‏ها جهت اجرا، جمع‏آوری گزارشات و اقدامات انجام شده در سطح حوزه‏ ستادی و استانی با موضوع فرهنگ و هنر روستا و عشایر در طول برنامه پنجم وسال ٩٦ جهت ارزیابی حوزه‏ها و پیگیری لازم جهت اخذ سایر اعتبارات به منظور اجرای برنامه های فرهنگی هنری در سطح روستا و عشایر از دیگر اقدامات دبیرخانه بوده است.
در حوزه سینمایی و هنری هم شمار فیلم های تولید شده در حوزه روستا و عشایر و فعالیت های فرهنگی و هنری اجرا شده در این حوزه از سوی معاونت ها و ادارات کل، فهرست بلندی دارد که همگی در گزارش عملکرد وزارتخانه منتشر شده است.
فراهنگ ** 1355 ** 1701

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي وزارت ارشاد گزارش عملكرد روستاها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۹۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست‌ خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.

روشنگری درباره مقاومت مردم غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در نمایشگاه کتاب/ ناشران و نویسندگان فعال تجلیل می‌شوند

در ابتدای این نشست، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران عنوان کرد: این دوره از نمایشگاه با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت تا پایان روز شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: امیدواریم با حضور انگیزه‌مند و مشتاقانه ناشران در دو بخش مجازی و حضوری این رویداد را به نقطه عطفی در فعالیت‌های فرهنگی و ارتقای دانش در کشور تبدیل کند. از همینجا از مردم و خانواده‌های خوب ایرانی برای حضور در نمایشگاه و استفاده از برنامه های فرهنگی در ایام برگزاری نمایشگاه دعوت می‌کنم. تلاش شده بخش‌های مختلف نمایشگاه ارتقا پیدا کند و ضعف‌ها و کاستی‌های ادوار قبل را جبران کنیم.

وی اظهار کرد: برای نخستین بار، نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا و پیش از آغاز نمایشگاه در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. ناشران هم می‌توانند از امروز عصر  کتاب ها و اقلام خود را به مصلی آورده و  چینش غرفه‌ها را آغاز کنند.

احمدوند افزود: علاوه بر ویژه برنامه‌های مربوط به وقایع غزه و روشنگری درباره مقاومت مردم غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و تجلیل از ناشران و نویسندگان فعال در این‌ حوزه،  به مناسبت همزمانی با دهه کرامت ویژه برنامه های برای پاسداشت جایگاه دختران و زنان مسلمان ایرانی درنظر گرفته شده است. با همکاری خوبی که با شرکت پست داشتیم امیدواریم پاسخگویی مناسبی به سفارش های مردمی با شرایط مطلوبی صورت بگیرد. حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب به صورت تکمیل و قاعده کند امسال هم ادامه خواهد داشت. 

وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم حجم استقبال مردمی در نمایشگاه امسال از سال‌های پیش بیشتر باشد و تقاضا می‌کنیم مردم روزهای حضور خودشان را تقسیم کنند تا در روزهای پایانی با تراکم جمعیت و از دحام مواجه نشویم.

احمدوند گفت: حدود ۶۰ ناشر خارجی  با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه امسال حاضر خواهند بود. در سال گذشته، ۴۵هزار عنوان‌ کتاب خارجی را داشتیم. پیش بینی ما این است که حدود ۷۰تن مرسوله خارجی  را داشته باشیم. در روزهای بیست و چهارم تا بیست و ششم اردیبهشت رویداد نشر ایرانی را در بخش ناشران خارجی خواهیم داشت که هدف آن معرفی صنعت نشر به  فعالان خارجی این عرصه است که در آن شاهد حضور ۲۰ مهمان خارجی هستیم.

جانمایی همه ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب در فضای مسقف

علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه کتاب نیز عنوان‌ کرد: امسال کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند. با همت مجموعه ساخت مصلی تهران کارگاه های ساخت و ساز جمع آوری و بهسازی شده است. تعداد پارکینگهای ما امسال در مجموعه چهل سرای جنوبی و در شماره ۲۱ حدود پنج هزار خودرو افزایش پیدا کرده است. با این حال درخواست ما از بازدیدکنندگان این است از سه درب جدیدی که به محوطه مصلی اضافه شده استفاده کنند که یکی برای نفرات و یکی برای خودروها درنظر گرفته شده است که درهای شماره ۴،۱۱ و ۲۴ هستند.. به این ترتیب از تمام جهات مصلی تهران ورودی نفر و خودرویی داریم.

بن دانشجویان 700 هزار تومان شد

رمضانی گفت: بحث گردشگری کتاب را در این دوره از نمایشگاه با جدیت دنبال می کنیم که امیدواریم در طول سال توسط رسانه ها دنبال شود.همان‌گونه که پیش از این اعلام شد میزان بن اهدایی به دانشجویان و طلاب ۷۰۰هزار تومان است که چهل درصد از این رقم توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی پرداخت خواهد شد. این مبلغ در سال گذشته۶۰۰هزارتومان بود. برای اساتید هم این مبلغ  ۸۰۰ هزار تومان است که پنجاه درصد آن توسط  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت می شود. 

وی افزود: امسال ۶۱۰خبرنگار در سامانه اهالی رسانه نمایشگاه ثبت نام‌کردند که از این تعداد ۲۷۵ نفر کارت ثابت و تعداد دیگری هم کارت تردد روزانه دریافت خواهند کرد. همچنین ۸۴نفر شهروند خبرنگار هم در نمایشگاه حضور خواهند داشت و اخبار آنرا پوشش میدهند که امیدواریم به زودی شاهد حضور تعداد زیادی از  از این جمع در سرویس های فرهنگی رسانه های مختلف باشیم.

وی افزود: ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه های خارجی هم رخ ادعای این رویداد فرهنگی را منعکس خواهند کرد.‌کارافزاهای «بله» و «نشان» در بحث جستجوی کتاب و جستجوی ناشران به کمک بازدیدکنندگان خواهند آمد. بیش از ۱۲۰نفر برای اطلاع رسانی و پاسخگویی به بازدیدکنندگان در نقاط مختلف مصلی مستقر خواهند شد.

سخنگوی نمایشگاه کتاب عنوان‌کرد:  تاکنون ثبت نام ۲هزار و ۶۱۹ ناشر در بخش های حضوری و مجازی این نمایشگاه نهایی شده است که این تعداد احتمالا افزایش خواهد یافت.

لازم به یادآوری است، سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از نوزدهم تا بیست و نهم اردیبهشت ماه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می شود.

این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند