Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@03:06:42 GMT

ما و جنگل‌های زاگرس

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۱۰۷۶

ما و جنگل‌های زاگرس

هفته نامه آوای کرمانشاه در شماره 1410 روز سه شنبه 24 مهر 97 مطلبی را با عنوان «ما و جنگل‌های زاگرس» منتشر کرده است.

در این یادداشت آمده است: یکی از چالش‌های جدی که توجه جامعه شناسان را به خود جلب کرده و ممکن است تهدید وجودی برای کشورها به دنبال داشته باشد؛ چالش‌های زیست ‌محیطی است. حتی وقتی که از مفهومی مبهم و پیچیده چون فروپاشی اجتماعی نیز صحبت می‌شود یکی از زمینه‌های احتمالی ایجاد آن، چالش‌های زیست‌ محیطی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بحران آب، آلودگی هوا، از بین رفتن جنگل‌ها و... از این جمله‌اند. حتی برخی جامعه شناسان با بهره ‌گیری از چارچوب جامعه ‌شناسی احساسات تلاش می‌نمایند که به همبستگی مثبت میان بحران‌های زیست‌ محیطی و شورش‌های اجتماعی بپردازند. مجموعه این مسائل اهمیت توجه به چالش‌های زیست‌ محیطی و ابعاد خسارت ‌بار آن بیش از پیش می‌نماید.
متاسفانه ما زیاد به ابعاد احتمالی چالش آور و زیان‌ بار مسائل زیست‌ محیطی بی‌ توجه یا کم‌ توجهیم. جدای از بحران جدی در حوزه آب و مسئله ریزگردها، استان کرمانشاه در سال‌های اخیر با چالش دیگری هم‌ دست به گریبان بوده است.
سال‌هاست که در استان کرمانشاه شاهد آتش گرفتن جنگل‌های بلوط زاگرس هستیم. اتفاقی که بیشترین حجم آن در فصل تابستان رخ می‌دهد که پوشش گیاهی خشک ‌شده و با کمترین سهل‌انگاری و بی‌مبالاتی افراد، ده‌ها هکتار از پوشش جنگلی استان سوخته و از بین رفته است. در کنار این موضوع، قطع درختان بلوط زاگرس توسط افراد با انگیزه‌های مختلف را بایستی اضافه کرد. این موضوع باعث شده تا پوشش جنگلی زاگرس با خطر نابودی مواجه شود. این در حالی است که این کمربند سبز، نقش مهمی در بهبود چرخه زیست ‌محیطی این منطقه از کشور دارد.
کم‌ توجهی دراین ‌باره می‌تواند زیان‌هایی فراتر از تصور به دنبال داشته باشد. واقعیت این است که بایستی مسئولان ما از نگرش سنتی به مسائل زیست‌ محیطی فاصله بگیرند. نگرشی که فعالیت و دغدغه زیست‌ محیطی را موضوعی لوس و لوکس می‌داند و فکر می‌کند این موضوع نه اولویت مردم است و نه موضوعی مهم، لذا هم نسبت به فعالان عرصه محیط ‌زیست بی ‌توجه یا کم ‌توجه‌اند یا هشدارهای آن‌ها نسبت به خطرات زیست ‌محیطی را جدی نمی‌گیرند. برای همین هم است که علیرغم تذکرات، اعتراض‌ها و حساسیت‌های فعالان محیط‌ زیست، اقدامی متناسب و در خور انجام نمی‌شود.
برخی هستند که فکر می‌کنند هزینه کردن و برنامه ‌ریزی داشتن برای چالش‌های زیست‌ محیطی، ضرورتی ندارد و آنچه که گفته می‌شود تنها هیاهو و آگراندیسمان عده‌ای است. پایین بودن ارقام بودجه‌ای در حوزه محیط ‌زیست و انتشار کمترین خبر و عکس یا گزارش از حساسیت یا دغدغه مسئولان یا اقدام عملی آن‌ها تایید کننده وجود این نوع نگاه است.
البته این موضوع را نمی‌توان نگاه کلان و کلی و ثابت دانست. قطعا حساسیت در میان مجموعه‌ای از مسئولان امر نسبت به این موضوعات وجود دارد اما این میزان حساسیت کافی نیست. باید مطالبه در حوزه‌های زیست‌ محیطی از یک ‌سو و دغدغه و اقدام عملی مسئولان از سوی دیگر به جریانی عمومی تبدیل شود.
واقعیت این است که اگر دیر بجنبیم، جنگل‌های بلوط زاگرس با تهدید جدی مواجه شده و در خطر نابودی قرار می‌گیرند. امیدواریم حساسیت و اقدام فوری از جانب تمامی کسانی که می‌توانند به نحوی به تداوم حیات طبیعی بلوط ‌های زاگرس کمک کنند به نحوی برانگیخته شود که بعدها حسرت از بین رفتن این کمربند سبز را نخوریم.
8066

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد جنگل هاي زاگرس آواي كرمانشاه رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۱۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد

دانشگاه فردوسی مشهد، این رتبه‌بندی‌ها در بازه زمانی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۲ میلادی و براساس رتبه و تعداد تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه Web of Science در زمینه فناوریهای سبز به دست آمده است.

بر اساس این گزارش، فناوریهای سبز به فناوریهایی اطلاق می‌شود که تهدیدهای سلامت انسانی و محیطی را به حداقل رسانده و به کاهش اثرات زیست‌محیطی حاصل از فعالیت مجموعه‌های فناورانه کمک کند.

موسسه آنکتاد (UNCTAD) وابسته به سازمان ملل متحد، فناوری‌های سبز را به فناوری‌های پنل خورشیدی، برق خورشیدی متمرکز، زیست توده و سوخت زیستی، انرژی باد و هیدروژن سبز و وسایل نقلیه الکتریکی تقسیم‌بندی کرده است.

موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) نیز با اعلام این رتبه‌بندی، بر اهمیت بررسی و تحلیل جایگاه فناوری‌های سبز کشورهای پیشرو جهانی و اسلامی و نقش مؤثر آن در سیاست‌گذاری و بهبود وضعیت فناوری‌های سبز و تأثیر آن بر جامعه تأکید کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • پایش واحد های شن و ماسه شهرستان چایپاره
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • حساسیت فوق‌العاده یک مسئول نسبت به بیت‌المال! + فیلم
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض