Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - ' واشنگتن پست ' نوشت: آمریکا هیچ احتیاجی به پادشاهی سعودی ندارد و لزوما باید در روابطش با ریاض بازنگری کند.

به گزارش ایرنا ؛ این روزنامه آمریکایی در سرمقاله روز دوشنبه خود نوشت ؛ سوال ها و ابهاماتی پیرامون حادثه ناپدید شدن ' جمال خاشقچی' روزنامه نگار منتقد سعودی مطرح است، اما عربستان به همه آنها با توپ و تشر پاسخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رژیم سعودی روز یکشنبه در بیانیه ای تهدید کرد:' اگر این پرونده منجر به تحریم شدن عربستان شود؛ ریاض با یک اقدام بزرگتر به آن پاسخ خواهد داد'.
طبق پیش بینی رسانه های دولتی سعودی این اقدام بزرگ می تواند اعم از؛ قطع تولید نفت ، قطع خرید سلاح از آمریکا و در عوض خرید سلاح از روسیه، و نیز قطع کمک اطلاعاتی در امر مبارزه با تروریسم باشد.
'ترامپ' رئیس جمهور آمریکا گفته است که 'ملک سلمان' پادشاه عربستان روز دوشنبه در یک تماس تلفنی به او اطلاع داده است که اصلا نمی داند چه اتفاقی افتاده است.
ترامپ گفت:' ظاهرا به نظرم می رسد که اینها امکان دارد قاتلان بدذاتی بوده باشند'.
عجیب است. ترامپ تا قبل از این در مورد سعودی ها ونقششان در این ماجرا اینطور قضاوت نکرده بود. لابد این پیش داوری ترامپ ناشی از این است که سعودی ها هم خودشان کم کم دارند به حقیقت اعتراف می کنند.
CNN گزارش داده است که رژیم سعودی دارد خودش را آماده اعتراف می کند که خاشقچی کشته شده است، آن هم حین بازجویی.
اگر چنین باشد، باید تمام افرادی که در کشته شدن این خبرنگار دست داشته اند تقاص پس بدهند. ضمنا هرکس که دستور این عملیات غیر قانونی برای کشتن خاشقچی را داده است نیز جزء متهمان ردیف اول است و باید مکافات عملش را پس بدهد.
دستگاه های اطلاعاتی آمریکا با رهگیری اطلاعات کشف کرده اند که 'محمد بن سلمان' ولیعهد عربستان دستور قتل خاشقچی را داده است. بن سلمان ولیعهد بی شرمی است که خاشقچی بارها در مطالبش در 'واشنگتن پست' از او انتقاد کرده بود.
با روشنتر شدن پرونده؛ سوالهای زیادی پیرامون ناپدید شدن خاشقچی مطرح شده است که باید به همه آنها پاسخ داده شود.
هر بلایی که سر خاشقچی آمده باشد؛ احیانا از جریان روند آن صدا و فیلم ضبط شده است. این نوارها و فیلم ها کجا هستند؟
سزاوار است که مسئولان ذیصلاح بنشینند و محاسبه کنند ببینند، اگر لازم باشد روابط واشنگتن- ریاض قطع شود، آمریکا چه چیز و یا چیزهایی را از دست خواهد داد؟ سرنوشت جریان تولید نفت چه خواهد شد؟ سرنوشت آن 110 میلیارد دلاری که برای فروش سلاح به عربستان پیش بینی شده است چه خواهد شد؟ سرنوشت جنگ با تروریسم چه خواهد شد؟
از اولویت 'نفت' شروع می کنیم. طبق آمار اعلام شده توسط ' اداره اطلاعات انرژی آمریکا' ؛ عربستان در سال 2017 به میزان 9 درصد از نفت خام وارداتی آمریکا را تامین کرده است که معادل روزانه 960 هزار بشکه می شود.
اما امروز آمریکا به لطف انقلابی که در زمینه تولید نفت از سنگ 'شیل' انجام داده است؛ دیگر از حیث انرژی یک کشور وابسته نیست. امروز نه عربستان، بلکه این آمریکاست که بزرگ ترین تولید کننده نفت خام در جهان است.
سال گذشته صدور نفت خام آمریکا به 6.38 میلیون بشکه در روز رسید. این رقم معادل هفت برابر نفت خامی است که در همان سال آمریکا از عربستان وارد کرده است. اگر سعودی ها شیرهای نفت خود را ببندند و یا آمریکا را بایکوت کنند، قیمت نفت بالا خواهد رفت، اما این افزایش قیمت موقتی است. بلکه این قطع تولید نفت عربستان به نفع شرکتهای آمریکایی تولید کننده نفت شیل خواهد بود. آنها این شکاف تولید را پر خواهند کرد و ضربه مخربی بر صنعت نفت عربستان وارد خواهند آورد.

** اولویت دیگر، موضوع فروش سلاح است.
پارسال در سفر ترامپ به ریاض، عربستان قول خرید 110 میلیارد دلاری سلاح از آمریکا را به رئیس جمهور آمریکا داد. اما این موضوع هنوز که هنوز است فقط در حد همان وعده باقی مانده است و عملی نشده است.
' بروس ریدل' از اعضاء موسسه ' بروکینگز' گفته است:' از روزی که ترامپ روی کار آمده است؛ سعودی ها هنوز حتی یک قرارداد تسلیحاتی هم با او امضا نکرده اند'.
موضوع ارسال قطعات یدکی هواپیما از آمریکا به عربستان و همچنین پشتیبانی تکنیکی از سعودی، نیز موضوع مهمی است چون روسیه نمی تواند در این بخش به درد عربستان بخورد و امکانات آن را ندارد. بنابراین اگر ارسال قطعات و لوازم یدکی هواپیما و حمایتهای تکنیکی به عربستان قطع شود؛ نیروی هوایی سعودی بی درنگ زمین خواهد خورد.
در نتیجه؛ این یک مزیت بزرگ برای پایان یافتن بمبارانهای خونین یمن خواهد بود.
سازمان ملل هم اعلام کرده است که عربستان احتمالا باید بابت جنایات جنگی اش در یمن پاسخگو باشد.

** همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم.
عربستان در این زمینه با آمریکا همکاری اطلاعاتی دارد. در این زمینه؛ ' اندرو میلر' از اعضاء ' پروژه دمکراسی خاورمیانه ' در واشنگتن می گوید:' قطع کردن این همکاری؛ اشتباه بس بزرگی است... به خصوص با توجه به اینکه هم کنگره و هم مردم آمریکا خوب می دانند این عربستان سعودی است که سوخت لازم برای افراط گرایی را تامین می کند'.
میلر به قانونی اشاره می کند که کنگره آن را در سال 2016 مصوب کرد. به گفته میلر این قانون به دولت آمریکا مجوز می دهد هرگاه دولت سعودی بانی یک عمل تروریستی باشد، علیه او دعوی قانونی تنظیم کند.
فحوای سخن آنکه؛ همانطور که ترامپ هم پیشتر بدان اشاره کرده است؛ عربستان لحظه ای بدون حمایت امنیتی آمریکا زنده نخواهد ماند.
اگر بنا شود روابط دو کشور قطع شود، طرفی که بازنده حتمی خواهد بود؛ یقینا عربستان است.
آمریکا دیگر هیچ احتیاجی به پادشاهی سعودی ندارد. این موضوع قبلا هم ثابت شده است. ترامپ بیش از حد در مورد وزن رابطه دو کشور غلو می کند. همین بزرگ نمایی ها بوده است که تا به امروز رهبران سعودی را تشویق کرده است هر کاری دلشان می خواهد بی شرمانه و بلکه هم جنایتکارانه انجام بدهند و از عقوبت آن برهند.
نتیجه پرونده خاشقچی هرچه باشد، تفاوتی نمی کند، باید یک بازنگری در روابط فیمابین واشنگتن - ریاض صورت بگیرد و این رابطه حتما از نو شکل دهی شود. این یک امر واجب است که اجابت آن برعهده کنگره است.
اروپام**1591** 1546

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیاسی امریکا عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۱۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تساوی تاریخی تاجیکستان با عربستان در جشن نوروز

تیم ملی فوتبال تاجیکستان در مقدماتی جام جهانی، موفق شد عربستان سعودی را متوقف کند.

به گزارش تابناک ورزشی؛ تاجیکستان که در جام ملت‌های آسیا هم از گروه خود صعود کرده و نتایج درخشانی ثبت نموده بود، در هفته چهارم مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۲۶ در قاره آسیا در خانه خود مقابل عربستان و مانچینی به تساوی دست یافت.

وحدت هنانوف مدافع تاجیک باشگاه پرسپولیس در دقیقه ۳۴ به دلیل مصدومیت زمین بازی را ترک کرده بود.

تاجیکستان نیمه اول را با یک گل به میهمان پرستاره واگذار کرده بود اما در دقیقه ۸۰ روی کار تیمی و سانتر از جناح راست، دروازه عربستان صدرنشین را باز کرد تا جشن نوروزی این تیم و مردم تاجیکستان کامل شود.

بازی رفت دو تیم در عربستان با یک گل دیرهنگام به سود سعودی‌ها پایان یافته بود اما اینبار شاگردان مانچینی نتوانستند با امتیاز کامل از مهلکه خارج شوند.

با این نتیجه مساوی ، تاجیکستان با یک بازی بیشتر از اردن پیشی گرفت و با پنج امتیاز منتظر دو هفته پایانی مسابقات انتخابی جام جهانی است. آنها روی مصاف اردن و عربستان و شکست احتمالی فینالیست جام ملت‌ها حساب باز کرده اند.

دیگر خبرها

  • هرتزوگ: بایدن دوست فوق‌العاده‌ای برای اسرائیل است
  • درخواست آمریکا برای مشارکت ژنرال‌هایش در طراحی حمله به رفح
  • آینده بشریت به روابط چین و آمریکا بستگی دارد
  • (عکس) «گوی اژدها»؛ یک شهربازی عجیب در عربستان سعودی!
  • شروط کرملین برای مذاکره با آمریکا
  • حمله وزیر تندرو نتانیاهو به بایدن
  • فراز و فرودهای مناسبات عراق و عربستان/ رویکرد اقتصادی همگرایانه
  • تساوی تاریخی تاجیکستان با عربستان در جشن نوروز
  • دیدار «سید عمار حکیم» با ولیعهد سعودی
  • افشای دیدار ضدبرجامی جان کری و سعودالفیصل در داخل هواپیما به روایت روحانی /چه کسانی ترامپ را برای خروج از برجام تشویق کردند؟