Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:08:54 GMT

ابداع دوربین خودروهای خودران با الهام از چشم میگو

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۳۱۷۵

ابداع دوربین خودروهای خودران با الهام از چشم میگو

پژوهشگران دانشگاه "ایلی‌نوی" موفق شدند با الهام از چشم میگو، نوعی دوربین ابداع کنند که برای استفاده در خودروهای خودران مناسب است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتال‌ترندز، گروهی از پژوهشگران "دانشگاه ایلی‌نوی در اربانا-شمپین"(UIUC)، دوربینی را با الهام از چشم "میگوی دهان‌پا"(mantis shrimp) ابداع کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میگوی دهان‌پا، یکی از پیچیده‌ترین سیستم‌های بصری را در میان حیوانات دارد. پژوهشگران با تقلید از بینایی سخت‌پوستان توانستند بهبود قابل توجهی در دوربین‌های تجاری کنونی ایجاد کنند. شاید این ابداع بتواند به دید واضح‌تر خودورهای خودران و پیشگیری از تصادفات کمک کند.

"ویکتور گروو"(Viktor Gruev)، مهندس الکترونیک و رایانه دانشگاه ایلی‌نوی گفت: این دوربین به ما امکان می‌دهد از اطلاعات "قطبش" در محدوده دینامیکی بالا تصویربرداری کنیم. قطبش، یکی از ویژگی‌های امواج عرضی است که جهت نوسان را در صفحه عمود بر انتشار موج نشان می‌دهد. تصویربرداری از این اطلاعات، موضوع مهمی است زیرا قطبش نور، یکی از ویژگی‌های اساسی آن است که انسان‌ها از آن بی‌خبر هستند. این دوربین می‌تواند اطلاعات مهمی درباره محیط تصویربرداری شده از جمله ویژگی مواد سازنده اشیای آن و شکل هندسی آنها، ارائه دهد. همچنین این دوربین برای تصویربرداری در هوای ناملایم یا مه‌آلود مناسب است زیرا اطلاعات مربوط به قطبش می‌توانند به بهبود وضوح اشیای موجود در جاده کمک کنند.

این دوربین در محدوده دینامیکی می‌تواند به بررسی روشن‌ترین و تاریک‌ترین نقاط تصویربرداری شده کمک کند. برای مثال، اگر راننده از یک تونل تاریک بیرون آید و به فضای روشن روز وارد شود، برای چند ثانیه نور خورشید، خیره‌کننده است. افزایش محدوده دینامیکی، به دوربین امکان می‌دهد تا برای این تغییر به آرامی تنظیم شود.

گروو و همکارانش پس از دیدن تصادفات اخیر خودروهای خودران، تصمیم گرفتند مشکل تشخیص را با روش زیست‌تقلیدی حل کنند. آنها برای ساخت این دوربین، از چشم میگوی دهان‌پا الهام گرفتند زیرا چشم این میگو می‌تواند تصاویر روشن و تاریک را به صورت همزمان ببیند.

گروو افزود: در این کار، و نوآوری صورت گرفته است. ما پیکسل‌ها و نانوذراتی را برای ایجاد قطبش استفاده کردیم. عملکرد پیکسل، با آنچه در دوربین‌های معمولی می‌بینیم، بسیار متفاوت است و امکان یک واکنش سریع را به شدت نور فراهم می‌کند. این تغییر به ما کمک کرد محدوده دینامیکی دوربین را از حدود 60 دسی‌بل که در دوربین‌های معمولی، متداول است، تا حدود 140 دسی‌بل بالا ببریم. سپس، نانوسیم‌هایی از جنس آلومینیوم به هر پیکسل اضافه کردیم تا کاربر بتواند ویژگی‌های قطبش نور را احساس کند.

گروو باور دارد که این دوربین، برای خودروهای خودران و سیستم GPS زیر آب کاربرد خواهد داشت.

مقاله این پژوهش، در مجله " Optica" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام ميگو خودروی خودران دانشگاه ایلینوی دوربين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۳۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر نادر رنگی از اوج قدرت آلمان نازی / ماشین‌های خودران در نیم قرن پیش / زنجیره اتفاقات پس از ترور رفیق حریری / تماشای زیبایی‌های جهان از آسمان با کیفیت 4K

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 


تصاویر نادر رنگی از اوج قدرت آلمان نازی

پیش از آنکه آلمان تحت پیشوایی هیتلر، جنگ جهانی دوم را آغاز کند، دوره شکوفایی و قدرتی داشت که تصاویر این ویدیو نشانی از آن دوران است. در بخشی از این ویدیو، مراسم اهدای پرچم طلایی به کارخانه هواپیماسازی سیبل فلوگزگورک در هاله را خواهید دید. در دوره ناسیونال سوسیالیسم (نازیسم) به آن دسته از واحد‌های عملیاتی جبهه کارگری آلمان (ده آ اف) که بیش از ۲۰۰ عضو داشتند پرچم رسمی داده می‌شد. این پرچم‌ها پیش‌زمینه سرخی داشتند که در مرکز آن سمبل دا آ اف قرار داشت. (یک چرخ‌دنده سیاه با ۱۴ دندانه که درون آن یک صلیب شکسته بود) از ابتدا هم بسته به نوع واحد این پرچم‌ها، اندکی با یکدیگر تفاوت داشتند، اما در سال ۱۹۳۶ هیتلر برای افزایش بهره‌وری بنگاه‌های اقتصادی، نام ناسیونال سوسیالیسم الگو را معرفی کرد. این عنوان به شرکت‌هایی داده می‌شد که توانسته باشند، به بهترین شکل سبک زندگی نازی که رژیم هیتلر پروپگاندای آن را تعریف کرده بود پیاده کنند. اضافه بر این، عنوان در اول می ‌هر سال این واحد، این امتیاز را پیدا می‌کرد که به عنوان یک شرکت الگو، پرچم طلایی دا آ اف را داشته باشد که یک پرچم خاص به شمار می‌رفت. این پرچم تنها یک سال به آن شرکت داده و در سال بعد شرکت الگو دوباره انتخاب می‌شد.

 


ماشین‌های خودران در نیم قرن پیش

ماشین‌های خودران شاید رویایی است که به اندازه خود وسایل نقلیه عمر داشته باشند. این تصاویری است از یک ماشین خودران که در سال ۱۹۷۱ تهیه شده و نشان می‌دهد که یک خودرو مسیری را بدون راننده و با کمک امواج الکترونیکی و واحد دریافت‌کننده‌ای که در جلو آن نصب شده طی می‌کند. این اولین نمونه از ماشین خودران را که شاید اولین گام در مسیر رسیدن به تکنولوژی‌های پیشرفته امروزی باشد در ویدیو تابناک ببینید.

 

 

زنجیره اتفاقات پس از ترور رفیق حریری

رفیق بهاءالدین حریری (ابو بهاء) مشهور به رفیق حریری، سیاست‌مدار، نخست‌وزیر و فعال اقتصادی لبنانی _ سعودی بود. وی طی دو دوره بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۸ و از ۲۰۰۰ تا استعفایش در ۲۰ اکتبر ۲۰۰۴ نخست‌وزیر لبنان بود. او رهبری پنج کابینه در دولت لبنان را طی دوران مسئولیتش برعهده داشت. در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ بر اثر انفجار بر سر راه کاروان موتوری‌اش در بیروت به قتل رسید. حزب‌الله با استناد به تصاویر ویدئویی از تحرکات هوایی اسراییل بر فراز بیروت در مسیر حرکت رفیق حریری و نیز حضور «غسان الجد» یک روز قبل از ترور در محل جنایت، تاکنون اسرائیل را مسئول این ترور می‌داند، اما در ادامه اسنادی منتشر شد که از نقش عربستان در این ترور حکایت داشت. حریری خواستار خروج سوریه از خاک لبنان بود و همین باعث شد سوریه نیز در معرض اتهام قرار بگیرد و پس از ترور رفیق حریری، ارتش سوریه تحت فشار افکارعمومی، خاک لبنان را پس از سه دهه ترک کرد. پس از این اتفاق، اسرائیل به لبنان حمله کرد که جنگ ۳۳ روزه رقم خورد. زنجیره این اتفاقات را در تابناک می‌بینید.

 

 

قطارهای شهری را چگونه می‌شویند؟!

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که قطار‌های شهری و ترن‌های مترو چگونه تمیز می‌شوند؟ در این ویدیو چگونگی شست و شوی آنها را می‌بینید.

 

 

تماشای زیبایی‌های جهان از آسمان با کیفیت 4K

وقتی جهان را از بالا نگاه کنید، این کره خاکی را از زاویه‌ای دیگر تماشا می‌کنید که می‌تواند شگفتی تازه‌ای در مواجهه با شکوه هستی برای هر تماشاگری رقم بزند. برش‌هایی از گوشه گوشه زمین را با کیفیت 4K در تابناک می‌بینید.

دیگر خبرها

  • کفش هایی با الهام از رم باستان (عکس)
  • تصاویر نادر رنگی از اوج قدرت آلمان نازی / ماشین‌های خودران در نیم قرن پیش / زنجیره اتفاقات پس از ترور رفیق حریری / تماشای زیبایی‌های جهان از آسمان با کیفیت 4K
  • طراحی مد با الهام از یک غذای مکزیکی! (عکس)
  • کتاب‌های کارآفرینان که باید قبل از تأسیس استارت‌آپ بخوانند
  • بهار بارانی سودجان از لنز دوربین شهروندخبرنگار
  • افزایش کارایی توربین بادی با بال پرنده
  • الهام علی‌اف: متن توافق صلح بین باکو و ایروان وارد جزییات شده است
  • تقابل هوش مصنوعی و انسان در نبرد هوایی ارتش آمریکا!
  • اولین اتوبوس‌ خودران شیفت شب جهان در سئول (فیلم)
  • سفری به یادماندنی به طبیعت روستای نیاکان در قالب تصاویر