Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت نظری، عضو شورای شهر تهران خواستار چاپ نام و قیمت محصولات با خط بریل در فروشگاه‌ها جهت استفاده نابینایان شد.

اخبار اجتماعی ایران/ حجت نظری در نود و چهارمین جلسه علنی شورای شهر تهران ضمن تبریک موفقیت کاروان ورزشی کشور در مسابقات پاراآسیایی و کسب مقام سوم آسیا، اظهار داشت: امیدوارم مدیریت شهری، تمهیدات لازم برای قدردانی از این عزیزان را بیندیشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور نماینده اقشار مختلف در شورا

عضو شورای شهر تهران در بخش بعدی سخنان خود اظهار کرد: دیروز روز جهانی عصای سفید بود و تذکر نخست من هم درباره روشن‌دلان عزیز است. علی‌رغم آنکه در جلسات قبلی پیشنهاد داده بودم امکان حضور نماینده اقشار یا انجمن‌های مختلف در مناسبت‌های خاص در صحن شورای شهر فراهم شود، اما متاسفانه به این مساله توجهی نشد که من امیدوارم از جلسات بعدی، بتوانیم نمایندگان انجمن‌ها و فعالان حوزه‌های گوناگون را در مناسبت‌های مرتبط، به صحن شورا دعوت کنیم.

نظری ادامه داد: همان‌طور که در هفته نیروی انتظامی ریاست محترم پلیس پایتخت به صحن شورا آمدند، کاش در جلسه یکشنبه یا جلسه امروز نیز حداقل نماینده‌ای از روشن‌دلان به شورا دعوت می‌شد تا از مشکلات خود و دیگر نابینایان بگوید. متاسفانه مشکلات زیادی برای توان‌یابان در شهر وجود دارد که روشن‌دلان نیز از آن مستثنی نیستند.

وی  در دومین پیشنهاد خود گفت: مشخصا از مدیرعامل مجموعه فروشگاه‌های شهروند می‌خواهم که هنگام چاپ و نصب نام محصولات و قیمت آن‌ها روی قفسه‌ها، امکان چاپ این موارد با خط بریل نیز فراهم شود؛ چراکه در صحبت با شماری از نابینایان متوجه شدم که خرید کردن، یکی از مشکلات جدی آنهاست.

نظری در ادامه سخنان خود عنوان کرد: ممکن است بدانید که "شودان" ورزش مخصوص نابینایان است اما متاسفانه محل‌هایی که این عزیزان بتوانند چنین ورزشی را انجام دهند، بسیار کم است. من امیدوارم بتوان در راستای تحقق شهر همه، چنین امکاناتی حداقل در بوستان‌ها و اماکن ورزشی شهرداری تهران قرار بگیرد تا روشن‌دلان نیز از سهم خود از این شهر استفاده کنند.

انتقاد از ساخت و ساز در محدوده کاخ گلستان

عضو شورای شهر تهران افزود: سرای سیگارچی در مجاورت کاخ موزه گلستان با قدمتی بالغ بر ۴۴۰ سال، یکی از منحصر به فردترین مجموعه‌های تاریخی ایران است که در سی و هفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی یونسکو در کشور کامبوج، واجد ارزش‌های ثبت جهانی شناخته شد و به شماره 1422 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. این اثر تاریخی پس از ثبت، زیر چتر حمایتی سازمان یونسکو قرار گرفته و در نتیجه هرگونه اقدامی که موجب مخدوش شدن حریم این بنا شود، به ثبت جهانی کاخ گلستان لطمه وارد می‌کند.

نظری با بیان اینکه در ادوار گذشته شاهد بودیم که با وجود قرارگیری کاخ موزه گلستان در محدوده ثبتی مجموعه ارگ تاریخی و بازار تهران و همین‌طور حریم این دو مجموعه، حریم کاخ گلستان توسط سرای موسوم به دلگشا شکسته شد، اظهار کرد: درنتیجه این اثر که تازه در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده بود، در فهرست میراث در خطر جهانی قرار گرفت. حال اخیراً در اقدامی مغایر با ضوابط حریم کاخ جهانی گلستان و ارگ تاریخی و بازار تهران، شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، اجازه تخریب و نوسازی موقوفه موسوم به سرای سیگارچی که متعلق به منیرالسلطنه است را صادر و اجازه ساخت با ارتفاع ده و نیم متر را داده است.

وی تاکید کرد: این مجوز در حدود و اختیارات شورای فنی میراث فرهنگی استان تهران نبوده و با توجه به ثبت جهانی این مجموعه، صلاحیت تصمیم‌گیری در حریم کاخ جهانی گلستان برعهده سازمان میراث فرهنگی کشور است. به همین سبب از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می‌خواهم نسبت به این تخلف محرز ورود کرده و همچنین شهرداری تهران، تا تعیین تکلیف این مجوز، از دادن هرگونه مجوز ساخت و ساز به این موقوفه خودداری کند./ ایلنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۳۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محوطه جهانی نقش‌رستم به‌دلیل فرونشست تعطیل شد | مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید: فرونشست نقش رستم بحرانی تر از تخت جمشید است

همشهری آنلاین - محمد باریکانی: فرونشست‌های متعدد رخ داده در محوطه باستانی ثبت جهانی شده نقش‌رستم، این مجموعه را در ۲ روز گذشته به تعطیلی کشاند تا تیم پایش، حفاظت و مرمت در آن مستقر شوند و گزارش علمی خسارات وارد شده به نقش رستم را ارائه کنند تا ساماندهی این میراث جهانی ایران آغاز شود.

علیرضا عسگری‌چاوردی به وزارت میراث‌فرهنگی گفته است که بخشی از فرونشست‌های رخ داده در نقش رستم به‌دلیل فرونشست عمومی دشت مرودشت رخ داده و بخش دیگر آن به آوار گسترده باروهای خشتی نقش رستم بازمی‌گردد که در بارندگی‌های چند روز اخیر دچار رانش شده است.

به گزارش همشهری، فرونشست عمومی دشت مرودشت به‌دلیل برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی رخ داده و هزاران چاه غیرمجاز واقع در اطراف این محوطه باستانی که کارکرد کشاورزی داشتند با برداشت میلیاردها مترمکعب آب به پایین رفتن سطح سفره‌های آب زیرزمینی این منطقه و خشکیدگی آبخوان‌های زیر سطح خاک منجر شده‌اند که به ایجاد ترک‌ها و شیارهای عمیق و طولانی در این منطقه و درست در نزدیکی نقش رستم، تخت جمشید، آرامگاه کورش و دشت پارسه انجامیده است.

نقش رستم رکورددار فرونشست در دشت پارسه

دکتر علیرضا عسگری‌چاوردی، مدیر پایگاه میراث‌جهانی تخت جمشید: آب قابل شرب تا ۱۰ سال آینده در تخت‌جمشید، پارسه و دشت مرودشت وجود ندارد و تمامی چاه‌های آب این منطقه به‌دلیل شوری زیاد غیرقابل استفاده خواهند شد. موضوع فرونشست در تخت‌جمشید و دشت پارسه پیچیده شده است. اقدام لازم در وهله نخست برای مقابله با این پدیده، بستن چاه‌های آب بود که بسیاری از چاه‌ها پر شدند، اما مقابله با فرونشست زمین در دشت مرودشت و تخت‌جمشید نیاز به‌کار علمی دقیق و تحقیقات جدی دارد. برای ما مشخص است که حریم درجه یک تخت‌جمشید تا ۱۰سال آینده با بی‌آبی مطلق مواجه می‌شود. دشت پارسه اکنون تبدیل به محدوده کشاورزی در تخت‌جمشید شده و کشاورزی در این شهر وسیع باستانی که ویرانه‌های زیادی از تمدن‌های مختلف را در خود جای داده است در حال انجام است. خشکسالی حوضه آبریز رودخانه سیوند و خشکیدگی چشمه‌ها و قنات‌های بسیاری که در دشت مرودشت، تخت‌جمشید و پارسه قرار داشتند، موجب شد که دشت پارسه از یک باغشهر دوره هخامنشی به پهنه‌ خشک با ویرانه‌های متعدد تبدیل شود. بحران فرونشست البته در دشت پارسه شدیدتر از تختگاه تخت‌جمشید است؛ چون تخت‌جمشید در کوهپایه بنا شده و فرونشست آن با فرونشست‌هایی که در باروی خشتی نقش‌رستم وجود دارد، متفاوت است. کوه رحمت و کوه حسین در تخت‌جمشید از نظر گسل و زمین‌شناسی تفاوت دارند و به همین دلیل میزان تأثیرگذاری فرونشست در این دو بخش متفاوت است. در نقش‌رستم به‌دلیل وجود گسل‌های زمین‌شناسی، حجم فرونشست بیشتر است؛ ضمن آنکه مسئله فرونشست و زلزله مسئله دائمی دشت مرودشت بوده که در دوره هخامنشیان و دوره‌های بعد هم اتفاق افتاده است. تخت‌جمشید در دامنه یک کوه‌سنگی و صخره‌ بنا شده و فونداسیون پیرامونی آن از بلوک‌های سنگی است که از دامنه همان کوه برداشت شده است؛ بنابراین در سطح تختگاه تخت‌جمشید، تأثیرات فرونشست چندان زیاد نیست، اما اگر ادامه پیدا کند، خطرناک است. در محدوده حریم درجه یک تخت‌جمشید و دشت پارسه، فرونشست‌ها عمدتا در نقاطی هستند که زمین‌ رسوبی است. به‌دلیل سست‌بودن بافت خاک در لایه‌های سطحی و زیرین، دشت پارسه تأثیر بیشتری از فرونشست‌ گرفته است. هم‌اکنون برنامه ۱۰ساله پایان کشاورزی در دشت پارسه برای تغییر کاربری کشاورزی به پهنه گردشگری در دروازه پردیس پارسه و تل آجری در حال انجام است تا جامعه محلی متوجه شود می‌توان از کشاورزی به گردشگری در پهنه تاریخی مهم‌ترین شهر تاریخی ایران باستان، یعنی پارسه به رفاه بیشتر رسید و نرخ فرونشست را نیز کاهش داد.

کد خبر 849192 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تخت جمشید فرونشست زمین تاریخ - باستان‌ شناسی فرهنگ - میراث فرهنگی مجله آثار باستانی ایران

دیگر خبرها

  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • اسرائیل از مقاومت فلسطینیان خسته شده است/جنبش دانشجویی شکل گرفته،برخلاف تصور صهیونیسم جهانی است
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • تصمیم زاکانی برای ساخت فرهنگسرا به قیمت نابودی درختان
  • محوطه جهانی نقش‌رستم به‌دلیل فرونشست تعطیل شد | مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید: فرونشست نقش رستم بحرانی تر از تخت جمشید است
  • فیلم سرقت میلیاردی از فروشگاه موبایل‌فروشی در تهران
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • محوطه باستانی نقش رستم دچار آبگرفتگی شد