Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > دانش‌های بنیادی - ایسنا نوشت: دانشگاه "ام‌آی‌تی"(MIT)قصد دارد دانشکده "علوم رایانه و هوش مصنوعی" را در این دانشگاه احداث کند.

دانشگاه "ام‌.آی‌.تی"(MIT) اقدام به احداث دانشکده "علوم رایانه و هوش‌مصنوعی" کرده است. دانشگاه "ام‌آی‌تی" اعلام کرد قصد دارد با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلار ، کالجی جداگانه برای مطالعه علوم رایانه، هوش مصنوعی و قوانین مرتبط با آنها افتتاح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کالج که کالج "علوم رایانه استفان شوارتزمن"(Stephen A. Schwarzman) نام دارد، ۵۰ جایگاه هیئت علمی دانشگاهی را به ارمغان خواهد آورد که تعداد پرسنل دپارتمان "هوش مصنوعی و رایانش" دانشگاه "هوش مصنوعی" را دو برابر می‌کند. ام‌.آی‌.تی قصد دارد منابع رایانش و هوش مصنوعی را برای تمامی صنعت‌ها قابل دسترس کند.

مقامات دانشگاه اظهار کرده‌اند که امیدوارند سرمایه‌گذاری‌های جدید آنها یک صدای بین‌المللی برای توسعه هوش مصنوعی باشد. "رافائل ریف"(Rafael Reif) که از سال ۲۰۱۲ ریاست دانشگاه "ام‌.آی‌.تی" را بر عهده گرفت، گفت: همانطور که علوم کامپیوتری در حال تغییر دادن دنیای ما هستند، ام‌.آی‌.تی قصد دارد که گام خود را در این زمینه برداشته و مطمئن شود که این علوم به نفع همه انسان‌ها استفاده ‌شوند.

بنابراین در راستای این چالش جهانی، ام‌.آی‌.تی نیز در حال تغییر خود است. دانشکده "شوارتزمن" ام‌.آی‌.تی یک مرکز بین‌المللی برای تحقیقات "رایانش" و "تحصیلات" را تشکیل خواهد داد و یک مرکز مناسب برای ابزارهای جدید و قدرتمند "هوش مصنوعی" خواهد بود.

"رایانش" به کاربری یا توسعه فناوری رایانه، سخت‌افزار یا نرم‌افزار رایانه می‌گویند. رایانش شامل تخصص‌های فناوری اطلاعات است که به رایانه‌ها، سخت‌افزارها یا نرم‌افزارها و دیگر دانش‌های تخصصی مربوط می‌شود. " استفان شوارتزمن" سرمایه‌گذاری است که سرمایه‌گذاری پروژه را متقبل شده است و یک میلیارد دلار اهدا کرده است. وی تاکنون نیز در این دانشگاه سرمایه‌گذاری‌هایی را انجام داده و در سال ۱۹۸۵ شرکت "بلک استون"(Blackstone) را تاسیس کرد.

این سرمایه‌گذار هم‌اکنون به‌عنوان مدیرعامل اجرایی و رییس هیئت مدیره شرکت بلک‌استون فعالیت می‌نماید. وی هم‌اکنون با دارایی خالص ۱۰٫۷ میلیارد دلار، در رتبه ۱۱۵ از فهرست ثروتمندترین افراد جهان قرار دارد. "رافائل ریف" ادامه داد، این دانشکده دانشجویان و محققان هر رشته را تجهیز خواهد کرد تا از رایانش و هوش مصنوعی برای ترویج و پیشرفت رشته‌های خود استفاده کنند.

شوارتزمن در سال جاری پنج میلیون دلار به دانشکده بازرگانی دانشگاه "هاروارد" نیز اهدا کرد تا از مطالعات جدید محققان آن حمایت کند. وی گفت: امید ما این است که آمریکا با توسعه هرچه بیشتر هوش‌ مصنوعی، در شکل دادن به این فناوری گامی رو به جلو بردارد. اقدام جدید دانشگاه "ام‌.آی‌.تی" به آمریکا کمک می‌کند که چالش‌های مرتبط با هوش مصنوعی و رایانش را حل کند.

برنامه ریزی شده که این پروژه از سپتامبر سال بعد آغاز شده و تا سال ۲۰۲۲ میلادی تکمیل گردد.

 

5656

کلید واژه‌ها : هوش مصنوعی - آی تی - دانشگاه هاروارد -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: هوش مصنوعی آی تی دانشگاه هاروارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۴۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران

لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تهران، پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود؛ بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نماد‌های آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

فایل لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران»، از اینجا قابل دریافت است.

دیگر خبرها

  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • دهقانی فیروزآبادی: «مرکز ملی هوش مصنوعی» به زودی تأسیس می‌شود
  • «کارور ملی هوش مصنوعی» به زودی تاسیس می‌شود
  • ۱۷ برابر شدن قرار داد‌های دانشگاه شاهد با صنعت
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد