Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@08:15:54 GMT

آلودگی ۱۰کانون به آنفلوانزای پرندگان

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۴۳۱۷

علیرضا رفیعی پور در نشستی خبری با بیان اینکه در سال جاری دو کانون سنتی و هشت کانون صنعتی آلوده به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شده است، اظهار داشت: در مردادماه امسال، گزارشی از شیوع ویروس در واحدهای مرغداری نداشتیم.

به گفته رفیعی پور، در شهریور ماه نیز تنها یک مورد آلودگی گزارش شده که این مسئله بیانگر اقدامات موثر دامپزشکی در این زمینه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته با شیوع ویروس آنفلولانزای فوق حاد پرندگان در کشورمان مواجه بودیم، گفت: در سال ۸۶، ۲۷۵ کانون آلوده به ویروس داشتیم که این عدد در سال گذشته به ۷۴۸ مورد افزایش یافت.

وی تصریح کرد: این مسئله نشان می دهد ویروس از حوزه حیات وحش به حیات اهل در حال انتقال است که با اقدامات سازمان دامپزشکی و واکسیناسیون هدفمند مرغ های تخم گذار، انتظار داریم امسال با طغیان این ویروس در کشور مواجه نشویم.

رفیعی پور با اشاره به اینکه برنامه ما این است که هر هفته ۱۵ میلیون دوز واکسن در این حوزه مصرف کنیم، گفت: خوشبختانه با برنامه ریزی های انجام شده، اعمال تحریم ها، تأثیری بر این روند ندارد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنان خود درباره آخرین وضعیت بیماری تب برفکی در کشور اظهار داشت: تب برفکی گاوی در سال ۹۲، هزار و ۱۵۰ مورد در سال ۹۴، هزار و ۳۶۱ مورد و در سال ۹۶، ۹۵۰ مورد گزارش شده است.

وی همچنین با اشاره به پهلو گیری یک کشتی حاوی پنج هزار تن گوشت طی هفته جاری در یکی از بنادر کشور، تأکید کرد: از سه ماه گذشته، کشتی های کانتینر دار به دلیل بحث تحریم ها برای حمل گوشت در برزیل با وارد کنندگان همکاری نکردند و پیشنهاد این بود که بنا بر مقررات دامپزشکی به روش دیگری بارگیری انجام شود که در این روش کالا ۵ روز زودتر به ایران می رسد و این کار بزرگی بود که در راستای تأمین امنیت غذایی کشور انجام شد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ویروس پرندگان واکسیناسیون گوشت کشتی برزیل ایران آلودگی آنفلوانزای پرندگان دامپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۴۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کمتر از یک هفته پس از پایان مهلت سازمان دامپزشکی برای اصلاح مقررات فواصل بهداشتی واحد‌های دامی و صنایع وابسته در ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۳، مجتبی نوروزی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: در دستورالعمل جدیدی که تدوین آن به پایان رسیده، فواصل بهداشتی میان واحد‌های دامی و صنایع وابسته در برخی موارد کلا حذف شده و در موارد دیگر نیز ۵۰ و یا ۳۰ درصد کاهش یافته است.

مقررات حرائم بهداشتی واحد‌های دامی، که با هدف پیشگیری از شیوع بیماری‌ها و آفات، مانع از احداث چنین واحد‌هایی در فواصل نزدیک می‌شد، حدود ۱۵ سال قبل تصویب شد، اما این قانون به دلیل جامعیت کلی، در موارد متعددی سختگیرانه عمل می‌کرد و به علت ایجاد اشکالات و محدودیت‌هایی در روند تولید و توسعه، منتقدان فراوانی پیدا کرد.

از ابتدای امسال و با نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" توجه کارشناسان اقتصادی، مدیران اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تسریع در هموارتر ساختن مسیر مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی بیش از پیش جلب شد که در این میان، حذف یا اصلاح قوانین قدیمی و یا نامناسبی مانند مقررات مربوط به رعایت فواصل و حرائم بهداشتی واحد‌های دامی بیشتر از قبل مورد تاکید قرار گرفت.

از نگاه منتقدان مقررات حرائم بهداشتی، بدون استفاده ماندن اراضی اطراف یک واحد تولیدی مانند دامداری، نخستین پیامد آشکار اجرای این قانون بود و باعث شد، به مرور، زمین‌های بسیاری باوجود برخورداری از شرایط و امکانات مناسب، بدون استفاده بماند.
علاوه بر این، منوط شدن فعالیت در عرصه تولیدات دامی و غذایی به رعایت این مقررات، باعث شد که دریافت مجوز احداث واحد تولیدی جدید، حتی در حد ماهیان زینتی نیز بسیار دشوار و گاه، غیر ممکن شود که همین موضوع، به نوبه خود زمینه را برای فراهم شدن بستر فساد یا امضا‌های طلایی آماده کرد.
منتقدان اجرای مقررات فواصل بهداشتی، آسیب‌های متعدد دیگری را نیز از بابت این مقررات متوجه اقتصاد کشور می‌دانند و معتقدند که با تغییرات ایجاد شده در عرصه فناوری و حتی سبک زندگی، ضروری است که برخی از محدودیت‌های این قانون حذف و یا اصلاح شود.

با اصلاح دستورالعمل فواصل بهداشتی که رئیس سازمان دامپزشکی از تدوین آن خبر داده است، فاصله بین واحدها یا کارخانه هایی که یک نوع فعالیت دارند، قابلت حذف شدن دارد.
نوروزی در این باره گفت: حریم بهداشتی صنایع وابسته به دام نسبت به یکدیگر مانند دو سردخانه مربوط به فرآورده‌های خام دامی می‌تواند صفر باشد. همین طور بین دو کشتارگاه دام به لحاظ مسائلی بهداشتی حفظ فاصله الزام نیست چون هر دو واحد یک فعالیت دارند. در گذشته این محدودیت ها بین ۵۰۰ متر تا یک کیلومتر بود.

وی با بیان اینکه فواصل کارخانه های اقلام خوراکی و بسته بندی مواد غذایی تا واحدهای دام و صنایع وابسته توسط کمیته فنی هر استان تعیین خواهد شد، تصریح کرد: این کمیته‌های ۵ نفره توسط سازمان غذا و دارو کشور تشکیل شده و فعالیت شأن از سوی سازمان دامپزشکی کشور مورد ارزیابی قرار خواهد کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور
  • بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است
  • ۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد
  • کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • آموزش‌های مرتبط با آبزیان در استان بوشهر گسترش می‌یابد
  • صادرات ۲۹ قلم فرآورده دامی از استان البرز
  • کشف هشت هزار کیلو گرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در البرز
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد در البرز معدوم شد
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا