Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان گفت: برداشت‌های غیرمجاز و بی‌رویه عاملان اصلی تخریب منابع آب زیرزمینی هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسعود رازمند، مجری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در گفتگو با هرمز اظهار کرد: سفره‌های آب زیرزمینی مخازنی هستند که طی هزاران سال در اثر نفوذ باران در زمین ایجادشده‌اند، درگذشته استفاده بشر از این سفره‌ها به حفر چاه‌های دستی و یا قنات‌ها محدود می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان بیان کرد: از دهه 40 شمسی با همگانی شدن استفاده از موتورپمپ برداشت از آب‌های زیرزمینی با حفر چاه‌های عمیق و نیمه عمیق شدت گرفت.

رازمند تصریح کرد: از آب زیرزمینی باید به‌اندازه‌ای برداشت کنیم که آب باران می‌تواند به داخل زمین نفوذ و آن را جایگزین کند که اگر میزان برداشت ما بیشتر باشد سطح آب زیرزمینی پایین می‌رود و درواقع افت سطح آب زیرزمینی اتفاق می‌افتد.

وی درباره اثرات افت آب زیرزمینی، افزود: کم شدن آبدهی چاه‌ها، چشمه و قنات‌ها، اجبار به تغییر محل چاه یا کف شکنی، نشست زمین، شور شدن تدریجی سفره آب، ایجاد محدودیت در مصارف کشاورزی-صنعت و شرب و افزایش سرسام‌آور هزینه‌های تأمین برق و سوخت چاه‌ها از اثرات افت آب زیرزمینی به شمار می‌روند.

مجری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در خصوص نشست زمین‌ بر اثر بی‌ آبی، گفت: سفره زیرزمینی شامل دانه‌های خاک است که بین آن‌ها حفره‌های خالی وجود دارد و آب می‌تواند به داخل آن نفوذ و ذخیره شود.

رازمند اضافه کرد: در اثر برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی لایه‌های زمین فشرده‌شده و این حفره‌ها از بین می‌روند در این حالت حتی اگر باران هم ببارد دیگر آب نمی‌تواند به داخل زمین نفوذ کند، نشست زمین ترک‌ها و شکاف‌های بزرگی در زمین ایجاد می‌کنند که ریزش چاه‌های آب، تخریب جاده‌ها ساختمان‌ها، اراضی کشاورزی و... را به دنبال خواهد داشت مانند اتفاقی که در دشت‌ میناب حادث شد.

وی گفت: سفره‌های آب شیرین در بیشتر موارد همجوار سفره‌های آب‌شور هستند و این همجواری باعث می‌شود تا در صورت برداشت بیش‌ از اندازه از سفره آب شیرین آب‌شور به‌طرف آن پیشروی کند که چنین اتفاقی در سفره‌های ساحل استان هرمزگان ازجمله آبخوان دشت میناب اتفاق افتاده است.

مجری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان درباره راهکارهای حفاظت از منابع آب، افزود: تغییر سیستم آبیاری در اراضی کشاورزی از سنتی به مدرن، جلوگیری از برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی از طریق چاه‌ها، انسداد چاه‌های فاقد پروانه، نصب ابزار اندازه‌گیری بر روی چاه‌ها، پیاده‌سازی مدیریت مشارکتی و تشکل‌های آب ران در آب‌های زیرزمینی، اطلاع‌رسانی لازم به بهره‌برداران منابع آب و درواقع همراهی کردن بهره‌برداران در امر حفاظت از منابع آب ازجمله راه‌های حفاظت از منابع آب است.

رازمند خاطر نشان کرد: بدیهی است در صورت عدم اجرای راه‌کارهای فوق، در آینده‌ای نه‌چندان دور، شاهد از بین رفتن منابع آب زیرزمینی دشت‌ها و به خطر افتادن تمامی سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۴۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد

شهردار منطقه ۲۰ تهران با تأکید بر برخورد قاطع در جلوگیری از تخلفات ساختمانی در حریم، از تخریب و آزادسازی مستحدثات در حریم این منطقه خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، رضا شنگی با اشاره به تخریب ساخت‌وساز‌های غیرمجاز اظهار داشت: با توجه به بخشنامه‌های مربوط به تعیین تکلیف ساخت‌وسازهای حریم و براساس بازدیدهای مستمر و دستور قضایی، چند مورد تخلفات ساختمانی و زمین های زراعی شناسایی و با حضور اداره حریم، شهرداران نواحی، نیروهای کلانتری، یگان حفاظت، شهربان و حریم‌بان تخریب و آزادسازی شد. 

وی با تأکید بر افزایش گشت‌های نظارتی برای پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز افزود: 10 هزار و 500 مترمربع آزادسازی زمین و تخریب فنس‌کشی، دیوارکشی، پی کنی، در محدوده اراضی کوی مقداد و صنعت 2 انجام شد.

شهردار منطقه 20 تهران در ادامه سخنانش گفت: در همین راستا تخریب دیوار غیرمجاز سفره‌خانه سناتور واقع در خیابان شهید آوینی، تخریب ضلع غربی تصفیه‌خانه به مساحت 180 مترمربع و آزادسازی 40 هزار متر زمین زراعی و تخریب 1000 متر مربع بنای غیرمجاز در خاوران، روستای قاسم‌آباد تهرانچی، اراضی حریم قاسم‌آباد و کریم‌آباد انجام شد.

35 هزار مترمربع از اراضی زراعی و باغی پردیس آزادسازی شد

 شنگی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم مدیریت شهری، مسئله ورود جدی و قاطع به ساخت‌وسازهای بدون مجوز است که با تمام قدرت با هرگونه تخلف برخورد خواهیم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • انسداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان
  • اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز در ٢٠ هکتار از اراضی کرمان
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم
  • هشدار؛ جان زمین در خراسان‌شمالی مکیده می‌شود
  • ‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد