Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@21:07:15 GMT

حریره شهری سنگی در اعماق خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۴۸۷۷

حریره شهری سنگی در اعماق خلیج فارس

یکی از جاهای دیدنی جزیره رویایی کیش شهر تاریخی حریره اثری باقی مانده از دوره ساسانیان و اوایل دوره اسلامی با قدمتی 800 ساله است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ جزیره کیش یکی از سرسبزترین جزایر خلیج فارس دارای جاهای دیدنی شگفت انگیز است که طبیعت در طی سال های طولانی آن را به وجود آورده و با دست بشر تغییراتی در آن ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از جاهای دیدنی جزیره رویایی کیش شهر تاریخی حریره در شمال این جزیره در کنار مجموعه ورزشی المپیک که اثری باقی مانده از دوره ساسانیان و اوایل دوره اسلامی با قدمتی 800 ساله است.

 این شهر باستانی با مساحتی بالغ بر 120هکتار بیان گر این مطلب است که روزگاری شهری بزرگ و آباد در این منطقه وجود داشته و جمعیت زیادی در این آبادی زندگی و امرار و معاش کرده اند و دست تقدیر تنها ویرانه هایی زیبا از این شکوه و جلوه ها باقی گذاشته است.

خانه اعیانی، مجموعه حمام، بخش کارگاهی و صنعتی و اتاق های شیار داری که برخی معتقدند ویژه صید مروارید بوده و عده ای از بومیان نیز عقیده دارند برای گرفتن شیره خرما کاربرد داشته از بخش های مختلف شهر باستانی حریره است که گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور به خود جذب می کند.

این اثر که در شهریورماه 1376 به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده؛ اگر چه که به ندرت اتاق‌ها و سقف‌های سالمی بر جای مانده اما با جاذبه های تاریخیش تبدیل به یکی از نقاط دیدنی هرمزگان شده است.

خانه اعیانی در شهر حریره با دارا بودن اتاق های فراوان و مساحت زیاد نشانگر این موضوع است که خانوارهای زیادی در این اتاقک ها زندگی کرده اند و نوع معماری خاص آن را می توان نماینده بی چون و چرای خانه های قدیمی و انواع مرسوم خانه سازی در فلات ایران که شامل شهرهایی چون یزد، اصفهان و کاشان دانست.

در ساخت و تزیین نمای خانه عیانی از کاشی های ستاره دار که تنها ثروتمندان در آن زمان می توانستند تهیه کنند استفاده شده که نشان می دهد سازنده این بنا فردی پولدار بوده است.

یکی از آثار کشف شده در شهر حریره مسجد تاریخی آن است که معرف حضور مسلمانان با تمدن و فرهنگ غنی اسلامی در آن دوران است؛ این مسجد کهن با مساحت دو هزار متر مربع در هیچ کجای آن سقف نبوده و دارای یک مناره و چهار محراب بوده است.

کانال های افقی و زیر زمینی و چاه های متعددی در گوشه و کنار این شهر تاریخی دیده می شود که مجموعه بسیار جالب و نادری را به وجود آورده؛ هرچند که عملکرد آن هنوز روشن نیست اما می توان حدس زد که ارتباطی با صیادی ماهی، مروارید و مرجان داشته باشد و یا اینکه یک راه مخفی برای گریز از دشمنان در مواقع اضطراری بوده است.

بناهای این شهر بیشتر از سنگ، ملاط ساروج و روکش گچ بوده و پس از کاوش های باستانی قطعات سفال سلادن و اسگرافیاتو از درون این شهر تاریخی کشف شده که نشان دهنده قدمت کهن آن است.

با بازسازی برخی از بناهای این شهر تاریخی و ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی هرساله در فصل های مختلف سال مخصوصا فصل پاییز و زمستان که دارای آب و هوای معتدل و مطلوب بوده گردشگران داخلی و خارجی زیادی به این منطقه سفر می کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۴۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین همایش بین‌المللی خلیج فارس دربوشهر برگزار می‌شود

ایسنا/بوشهر  دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی خلیج فارس گفت: دومین همایش بین المللی خلیج فارس با حضور مهمانان خارجی از پنج کشور در بوشهر برگزار می شود.

به گزارش ایسنا، علی اکبر کیانی  امروز ۶ اردیبهشت در نشست خبری با اشاره به جزئیات برگزاری این همایش در بوشهر، اظهار کرد: این همایش طی دو روز در روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری در دانشگاه خلیج فارس و در سطح بین المللی برگزار می شود.

وی بیان کرد: به جهت ارتقای اعتبار علمی همایش و مقالات، مجوزهای ISC یا همان پایگاه استنادی جهان اسلام اخذ شده است و بالغ بر۱۵۰ خلاصه مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که ۵۰ درصد اصل مقاله را دادند و حدود یک سوم برای ارائه مقاله به همایش دعوت شدند.

کیانی با بیان اینکه ۱۰ نفر مهمان خارجی از کشورهای عراق، هند، چین، روسیه و بنگلادش به این همایش دعوت شدند، گفت: حداقل ۵ نفر حضور قطعی دارند و جزو سخنرانان این برنامه هستند.

دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی خلیج فارس با بیان اینکه این همایش در دو روز علمی و فرهنگی برگزار می شود، گفت: این همایش در سه زبان ارائه خواهد شد که در نوع خود استثنایی است. در همایش های مشابه نهایتا دو زبان ارائه می شده است.

کیانی با بیان اینکه محور همایش تجارت دریایی و حمل و نقل است، اظهار کرد: با توجه به اهمیت خلیج فارس از نظر بازرگانی و تجاری و حمل و نقل دریایی، گروه تاریخ محور این همایش مهم را این موضوع قرار داد. این موضوع با توجه به تمدن خلیج فارس انتخاب شده است.

حمید اسدپور، دبیر علمی همایش بین المللی خلیج فارس، افزود: گستره زمانی این همایش از عهد باستان تا معاصر و با نیم نگاهی به آینده است و حتی مقالاتی پیرامون آینده پژوهی در خصوص این موضوع دریافت شده است.

وی با اشاره برنامه های روز فرهنگی همایش، گفت: بازدید از مناطق تاریخی دشتستان از جمله دژ و دانشکده کشاورزی و نیز در بوشهر بازدید از موزه دریانوردی خلیج فارس، بازدید و معرفی ظرفیت تاریخی استان، برپایی نمایشگاه تاریخی و فرهنگی خلیج فارس از دیگر برنامه ها است.

اسدپور همچنین بازدید از کتابخانه دانشگاه خلیج فارس و برپایی غرفه های آثار سنتی و غذای دریایی در حاشیه این همایش را از دیگر برنامه ها عنوان کرد و گفت: علاوه بر این مسابقه دو میدانی از میدان رئیسعلی دلواری تا دانشگاه خلیج فارس به صورت عمومی برگزار می شود.

دبیر علمی همایش بین المللی خلیج فارس با اشاره به پیام دومین همایش بین المللی خلیج فارس گفت: دوستی مهمترین پیام این همایش است و اینکه خلیج فارس یک حوزه تمدنی و مکان فرهنگی بوده است‌.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است
  • ما نیازمند معلمان تراز انقلاب هستیم
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • اعلام برنامه‌های هفته ملی خلیج فارس و روز معلم در قشم
  • دومین همایش بین‌المللی خلیج فارس دربوشهر برگزار می‌شود
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • حق امضا از خطیر گرفته شد؟!
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار می‌شود
  • توسعه و نوسازی شهر بوشهر مستلزم نگاه ملی است