Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: استان از نظر استقرار واحدهای مرغداری و تخم‌مرغ اشباع‌شده و تراکم این صنعت در قم بالا است. ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۷ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمدرضا طلایی ظهر امروز در هشتمین کارگروه عمرانی و زیربنایی که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار داشت: راه‌اندازی دام‌پروری و واحدهای گلخانه‌ای از مصادیق فعالیت‌های کشاورزی محسوب شده و مشمول قانون تغییر کاربری نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مسئله راه‌اندازی واحدهای گاوداری در اراضی کشاورزی و صنعتی کفت: احداث دامداری‌ها در درجه  نخست از سیاست‌های کلی کشور ناشی شده و باید بر طبق مبنای سیاست‌های کلی کشور درزمینهٔ احداث این قبیل واحدها حرکت کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با تأکید بر ممنوعیت راه‌اندازی واحدهای گاوداری در اراضی صنعتی گفت: احداث مجتمع‌های دامداری در استان قم از سال‌های گذشته ممنوع شده است، و تغییر کاربری اراضی برای راه‌اندازی واحدهای دامداری کاری بسیار دشوار است.

طلایی با تأکید بر مجاز بودن راه‌اندازی واحدهای گاوداری و گلخانه در اراضی کشاورزی عنوان کرد: هیچ قانون و مجوزی، راه‌اندازی گاوداری و گلخانه‌ها را جزء قانون تغییر کاربری‌ها محسوب نکرده و نمی‌توان بر مبنای آن آب موردنیاز این واحدها را به بهانه تغییر کاربری محدود کرد.

وی با اشاره به برخی از مفاد قانونی در راه‌اندازی واحدهای جدید گاوداری در سطح اراضی شخصی و کشاورزی خاطرنشان کرد: واگذاری اراضی ملی استان در اختیار مسئولان بوده اما در واگذاری اراضی شخصی مسئولان استانی اختیار خاصی نداشته وصرفا در محدوده اراضی دولتی می‌توانند از احداث گاوداری‌ها جلوگیری کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم تأکید کرد: ظرفیت تولید دام در استان هرگز اشباع‌نشده و تقویت دام پرواری از سیاست‌های استان بوده و باید این روند ادامه داشته باشد، 60 درصد واحدهای دامی استان پرواری بوده و بیش از 4.2 درصد گوشت مصرفی کشور را تأمین می‌کند.

طلایی با بیان اشباع شدن استان قم از نظر وجود واحدهای تولید مرغ ادامه داد: استان قم از نظر استقرار واحدهای مرغداری و تخم‌مرغ اشباع‌شده و تراکم این صنعت در قم بالا است اما درزمینهٔ احداث و راه‌اندازی واحدهای دام‌پروری ظرفیت‌های خالی در استان زیاد است.

وی عنوان کرد: اظهارنظر نهایی درباره تغییر کاربری اراضی به دستور استاندار به دستگاه‌های تخصصی واگذارشده و ازاین‌رو نیز باید به بررسی‌های دستگاه‌های تخصصی در این‌گونه مسائل احترام گذاشت، از بهمن‌ماه سال گذشته صرفاً 8 پرونده برای راه‌اندازی واحدهای دامداری به جهاد کشاورزی استان ارسال‌شده که در این زمینه فقط 2 پرونده جدید بوده و 6 پرونده دیگر نوعاً برای تغییر کاربری و یا جابه‌جایی بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد: فعالیت‌های دام‌پروری و گلخانه از مصادیق کشاورزی محسوب شده و تغییر نوع مصرف آب در آن مطرح نمی‌شود و مصوبه توزیع عادلانه آب نیز در این مبحث محلی از اعراب ندارد، مسئله ساماندهی واحدهای پرورش دام به دلیل جلوگیری از گسترش تب برفکی از دستورالعمل‌های ملی برای تمام استان‌ها و به‌ویژه استان قم است.

طلایی ادامه داد: خالی بودن ظرفیت‌های برخی واحدهای دام‌پروری دلیل محکمی برای تعطیلی آن‌ها نیست، با این استدلال باید بخش قابل‌توجهی از واحدهای راکد صنعتی موجود در شهرک‌های صنعتی استان نیز تعطیل شود، میزان مصرف آب درزمینهٔ دامداری در مقایسه با کشاورزی و باغداری بسیار کمتر بوده و از این منظر به‌صرفه‌تر است.

انتهای پیام/ ز

R7854/P41362/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۴۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد

رئیس جهاد کشاورزی مازندران از اجرای تجهیز و نوسازی ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان بین ۲۱۰ هزار هکتار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، بابک مؤمنی عصر امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در برنامه زنده رادیویی «رادیو سراسری گفت‌وگو» با اشاره به اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری این استان اظهار کرد: بزرگترین طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران در شهرستان آمل در حال اجراست.

وی با بیان اینکه تجهیز اراضی با محوریت اراضی شالیزاری در حال اجراست و متوسط مالکیت اراضی شالیزاری ۰.۷ هکتار است، تاکید کرد: تجهیزات و امکانات در اختیار این مزارع قرار ندارد و ابعاد قطعات مهندسی شده و هندسی نیست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه با توجه به حرکت کشاورزی به سمت اقتصادی و هوشمندانه، باید اراضی کشاورزی ما اقتصادی و مهندسی شده باشد، اظهار داشت: این طرح با الگوگیری از کشور ژاپن در ایران اجرا شد و یک نظام تحویل و مدیریت آب با محوریت آب و آبیاری و زهکشی اراضی در هر یک از قطعات اجرایی شد که مصرف نهاده‌ها را مدیریت بهینه می‌کند و انقلابی در مدیریت مزارع به‌وجود می‌آورد.

مؤمنی این طرح را زیرساختی و مهم دانست و گفت: از ۲۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان ۶۰ هزار هکتار تاکنون تجهیز و نوسازی شد و سرعت اجرای این پروژه با توجه به محدودیت منابع کند است و باید با جدیت و شتاب بیشتری دنبال شود.

وی با بیان اینکه به دنبال توسعه و ارتقا این طرح هستیم که بتوانیم سامانه‌های کم فشار آبیاری و انتقال آب با لوله را هم در این طرح اجرا کنیم، تصریح کرد: آب‌بندان را در بالادست مزارع و در پایین دست مزارع نیز بازچرخانی آب را داریم تا منجر به کاهش تلفات آب را داشته باشیم.

این مسؤول با اشاره به اینکه با توجه به اینکه انتقال آب و زهکشی اراضی در مزارع سنتی اراضی شالیزاری وجود نداشت طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری به صورت کامل و با همه ملحقات طرح در روستای نوایی محله فریدون‌کنار اجرایی شد، خاطرنشان کرد: این طرح به عنوان یک پایلوت ملی است تا در جایگاه یک کار ترویجی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 750896

دیگر خبرها

  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • رفع تداخلات اراضی پیش‌نیاز تثبیت مالکیت است
  • تولید ۸۷۰۰ تن تخم مرغ در واحدهای مرغ تخمگذار استان قزوین
  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • جوجه ریزی ۴ میلیون و ۳۸۰ هزار قطعه‌ای در استان قزوین
  • جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل