Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نشست تخصصی تجارب مشترک حفاظت و مرمت ایران ـ ایتالیا توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و با حضور مائورو کونچتوری، سفیر ایتالیا در تهران و تعدادی از اندیشمندان و مرمتگران ایرانی و ایتالیایی برگزار شد.

به‌گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، حمید فدایی، مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد در ابتدای این نشست به مروری بر عملکرد پایگاه میراث جهانی پاسارگاد پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ابتدا به مستند نگاری آرامگاه کوروش بزرگ با لیزر اسکن و اسکن نوری اشاره کرد و در ادامه از مستندنگاری و نقشه برداری کاخ اختصاصی و نقوش برجسته سنگی با استفاده از تکنیک لیزر اسکن و اسکن نوری خبر داد.

متخصص حفاظت و مرمت افزود: ساخت و تجهیز آزمایشگاه و کارگاه حفاظت، حفاظت، مرمت و استحکام بخشی ماسه سنگ‌های کف کاخ اختصاصی و مرمت سنگ در پاسارگاد و نیز حفاظت و نگهداری پایه ستون‌های سنگ سیاه کاخ اختصاصی از جمله برنامه‌هایی بودند که با همکاری موسسه عالی حفاظت و مرمت رم انجام شد.

وی در ادامه از طراحی و نصب یکپارچه مدولار شفاف بر روی درگاه‌های کاخ اختصاصی، پایش عوامل محیطی در مجموعه میراث جهانی پاسارگاد، طراحی سیستم دیتابانک و توسعه مرکز اسناد پایگاه میراث جهانی پاسارگاد و طراحی سیستم دیتابانک و توسعه مرکز اسناد پایگاه میراث جهانی پاسارگاد با همکاری این موسسه خبر داد.

فدایی همچنین توضیحاتی در باره برنامه‌های باستان شناسی و فعالیت‌های عمرانی و معماری برای ساماندهی محوطه ارایه کرد.

فدایی با اشاره به برگزاری کارگاه‌هایی از جمله دوره آموزشی مدیریت ریسک و تاثیرات آلودگی محیطی بر روی آثار هنری توسط موسسه عالی حفاظت و مرمت رم – ایتالیا برای کارشناسان پایگاه میراث جهانی پاسارگاد گفت: از فعالیت‌های معرفی و فرهنگی پایگاه نیز می‌توان به انتشار مجموعه مقالات، طراحی و انتشار ۷ شماره خبرنامه و طراحی و راه اندازی وبگاه پایگاه میراث جهانی پاسارگاد پایگاه میراث جهانی پارسه پاسارگاد اشاره کرد.

اهداف تفاهم نامه همکاری موسسه عالی حفاظت و مرمت رم – ایتالیا با ایران

در ادامه نشست کلودیا پروسپری پورتا، معمار متخصص در حفاظت و مرمت و سرپرست و هماهنگ کننده اعضای هیات ایتالیایی با عنوان چشم انداز و اهداف تفاهم نامه همکاری موسسه عالی حفاظت و مرمت رم – ایتالیا با ایران» به ایراد سخنرانی پرداخت.

معمار متخصص در حفاظت و مرمت با اشاره به امضای تفاهمنامه مشترک ۵ ساله علمی، آموزشی، تحقیقی و تکنولوژی ایران – ایتالیا در زمینه حفاظت و مرمت آثار تاریخی بین پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و موسسه عالی حفاظت و مرمت رم گفت: در این تفاهمنامه مواردی همچون مستندنگاری، تحقیق، حفاظت و مرمت آثار تاریخی با تمرکز بر دیوار نگاره‌های سنگی، اشیا چوبی، باستان شناسی زیرآب، محوطه‌های مدفون، توسعه سیستم دیتابانک و دوره‌های آموزشی لحاظ شده است.

وی گفت: اولویت این تفاهم نامه بر اجرای روش ها، توسعه تئوری‌ها و پروتکل‌های اجرایی و نیز پیش برد پروژه حفاظت و مرمت پاسارگاد است.

پروسپری پورتا افزود: در این زمینه پروژه سیستم اطلاعات جغرافیایی مدیریت ریسک برای محوطه‌های میراث جهانی برای شناسایی و ارزیابی بحران‌های طبیعی و نیز طراحی نقشه ریسک محوطه، خطر‌ها و آسیب شناسی پیشنهاد شده است.

پروسپری پورتا هدف این پروژه را توصیف معیار‌های حفاظتی در تلفیق با برنامه مدیریتی محوطه اعلام کرد و افزود: معیار‌های حفاظتی در تلفیق با مناظر فرهنگی و میراث طبیعی در سطوح منطقه‌ای با فعالیت‌های کم اثر برای پشتیبانی پلان مدیریت محوطه در بلندمدت و اقدامات روزانه توصیف شده است.

حفاظت و مرمت سنگ، فلز و تزئینات وابسته به معماری

کارلو یوسائی، مرمت گر موسسه عالی حفاظت و مرمت رم دیگر سخنران این نشست بود که با عنوان تجارب حفاظت و مرمت سنگ، فلز و تزئینات وابسته به معماری صحبت کرد.

این مرمتگر آثار تاریخی همچنین تصاویری از مرمت‌هایی که توسط او و گروهش در طی سالیان دراز انجام شده بود را به نمایش گذاشت که از جمله این تصاویر می‌توان به نمونه‌هایی از ترکیبات سیستم‌های مکانیکی برای جلوگیری از استفاده از چسب، مرمت برخی از مجسمه‌های برنزی فضای باز با توجه ویژه به حفظ پاتین‌های طبیعی، مرمت برخی اشیا سنگی باستانی، مرمت بخش‌های بیرونی موزه لوور و مرمت مجسمه‌های گالیری اپولو در موزه لوور اشاره کرد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: میراث فرهنگی باستان شناسی میراث جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۵۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است

مصطفی ده پهلوان امروز، ۳۰ فروردین ماه در حاشیه مراسم رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی در این مجموعه جهانی برگزار شد، گفت: ظرفیت آثار در حوزه میراث فرهنگی در استان فارس بسیار گسترده است و شهرت جهانی دارد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به شعار امسال روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی که به شکلی به تاب‌آوری در مقابل مخاطرات محیطی تاکید دارد، اشاره کرد و گفت: معتقدم این شعار به شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان جهش تولید و مشارکت مردم مطرح‌شده گره می‌خورد چراکه اگر میراث فرهنگی پشتوانه مردمی نداشته باشد محکوم به فنا خواهد بود.

ده پهلوان افزود: برای نمونه برداشت بی‌رویه آب و فرونشست‌های زمین خطرات جبران‌ناپذیری را برای مجموعه‌های جهانی، چون تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم به وجود می‌آورد.

 وی با اشاره به اینکه طبق آمار‌های ارائه‌شده حدود ۷۰ چاه غیرمجاز در دشت مرودشت پلمپ شده است، افزود: زمانی حفاظت و صیانت از آثار تاریخی به‌درستی رخ می‌دهد که علاوه بر میراث فرهنگی جامعه هدف، چون مردم و حتی ادارات و سازمان‌ها براین مهم تأکید داشته باشند.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در ادامه سخنانش اخذ سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید را اتفاق بزرگ و مهمی دانست و گفت: موضوع صیانت و پاسداشت از میراث فرهنگی وجوه مختلفی دارد که بخشی از آن به حفاظت‌های داخلی و علمی خود مجموعه‌ها و بخش دیگر آن به قوانین و مقررات موجود برمی‌گردد.

وی اضافه کرد: سند مالکیت تخت جمشید اقدام ارزشمند و بزرگی است که باعث می‌شود حفاظت و صیانت از این مجموعه عظیم راحت‌تر صورت گیرد.

ده پهلوان ادامه داد: زمانی که میراث فرهنگی در پناه قانون قرار می‌گیرد بی‌تردید راحت می‌توان از آنها حفاظت و حراست کرد.

وی به تعامل خوب وزارت میراث فرهنگی با قوه قضاییه در بحث حفاظت از آثار تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون برای رسیدگی به جرائم حوزه میراث فرهنگی شعبه‌ای ویژه در تهران فعال‌شده است.

طی مراسمی که به مناسبت روز جهانی محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار شد، سند مالکیت تخت جمشید با حضور تنی چند از مسئولین کشوری و استانی و شهرستان مرودشت رونمایی شد و بیش از ۱۰۰ نفر از پیسشکسوتان، استادکاران، کنشگران و افراد موثر در تحقق مسئولیت اجتماعی و مدیران دولتی تجلیل به عمل آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • موزه تخصصی تخت جمشید توسعه می‌یابد
  • فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • ۴۲ دستور کار برای حفاظت و مرمت از میراث فرهنگی خراسان رضوی
  • ۴۲ دستورکار برای حفاظت و مرمت از میراث خراسان رضوی
  • روزی به نام بناهای تاریخی/ از آسیب‌های میراث فرهنگی غافلیم
  • ‌سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید فردا رونمایی می‌شود
  • برگزاری نشست تخصصی تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر بحران‌های طبیعی در گلستان
  • فردا بازدید از تمامی اماکن تاریخی استان فارس رایگان است
  • برگزاری نشست تخصصی و علمی تاب‌آوری بناها و محوطه‌های تاریخی در برابر بحران‌های طبیعی 
  • سند مالکیت مجموعه جهانی «تخت جمشید» رونمایی می‌شود