Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بیش از ۲۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به آبخیزداری در کشور اختصاص یافت. ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۴ استانها مرکزی نظرات

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، هوشنگ جزی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع آبخیزداری در کشور اظهار داشت:  22 میلیون دلار اعتبار امسال از محل صندوق توسعه ملی معادل 7 هزار میلیارد ریال برای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری اختصاص یافت که این منابع مالی به جهت افزایش تغذیه سفره‌های زیر زمینی و مقابله با خشکسالی ها، کنترل عوامل فرسایش آبی و افزایش پوشش گیاهی مراتع کشور تخصیص داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: 26 میلیون هکتار از حوزه‌های آبخیز کشور که در معرض فرسایش هستند آماده انجام اقدامات آبخیزداری هستند، در این راستا منابع لازم برای مطالعه 11 میلیون متر مکعب آن تامین و مطالعات پنج میلیون متر مکعب آن انجام و در زمینه 9 میلیون متر مکعب آن هیچ اقدامی تاکنون نشده است، به دنبال تخصیص این اعتبارات 700 هزار هکتار از اراضی آبخیزداری تحت عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و آبخیزداری قرار می‌گیرند.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: نفوذ و ذخیره‌سازی آب به منابع زیرزمینی تا بیش از 500 متر مکعب در هر هکتار و همچنین افزایش علوفه تا بیش از 100 کیلوگرم در سال از اثراتی است که به دنبال اجرای عملیات آبخیزداری ایجاد می‌شود.

جزی تصریح کرد: وجود بیش از 86 میلیون هکتار مرتع و بیش از 30 میلیون هکتار بیابان در کشور، ضرورت برنامه‌ریزی موثر در حوزه آبخوان‌داری و آبخیزداری را ایجاد می‌کند باید با توجه به شرایط اقلیمی موجود مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: از دیگر اقداماتی که می‌تواند در ذخیره‌سازی آب موثر باشد لایروبی رسوبات جمع‌شده در سدها است که طبق برآورد انجام‌شده سالانه بیش از 200 میلیون متر مکعب رسوب در سدهای کشور جمع می‌شود.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور  ادامه داد: از جمله برنامه‌هایی که امسال در دستور کار داریم می‌توان به انجام عملیات مدیریت مراتع در 50 هزار هکتار، عملیات جنگل‌کاری در بیش از 20 هزار هکتار، تهیه سند کاداستر 8 میلیون هکتار و مبارزه با آفات و حریق اشاره کرد.

جزی عنوان کرد: 50 نوع عملیات در قالب طرح های آبخیزداری و آبخوان‌داری کشور انجام می‌شود که شامل ایجاد سد خاکی، لایروبی سدها و اجرای عملیات گابیون‌بندی است.

انتهای پیام/ح

R41371/P1357/S6,73/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۵۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ هزار هکتار از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با مشارکت مردم انجام شد

فریبرز عباسی، مجری طرح توسعه سامانه نوین آبیاری گفت:  بیش از ۹۰درصد طرح های توسعه سامانه های نوین آبیاری توسط مردم و بخش خصوصی عملیاتی می‌شود.   به گفته او، وزارت جهادکشاورزی به عنوان نماینده دولت و حاکمیت با برنامه‌ریزی، سیاست گذاری و نظارت بر اجرا نقش ۱۰ درصدی را در این میان ایفا می کند.   عباسی ادامه داد: طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از اوایل دهه ۷۰ در کشور شروع شد و همواره در اسناد بالادستی و برنامه‌های توسعه‌ ای کشور مانند برنامه اقتصاد مقاومتی از  طرح‌های محوری وزات جهاد کشاورزی بوده و در سراسر کشور اجرا شده است.   مجری طرح توسعه سامانه نوین آبیاری ادامه داد:  با توجه  به نحوه مدیریت و بهره‌برداری از طرح توسعه سامانه ها تا ۴۰درصد در افزایش تولید اثرگذار است.   به گفته او، تاکنون حدود ۳ میلیون هکتار توسعه انواع سامانه های نوین آبیاری در کشور داشته ایم که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از آن بر عهده مردم است.    مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری گفت: از ۳ میلیون هکتار توسعه انواع سامانه های نوین آبیاری حدود ۳۰۰هزار هکتار به دلیل اثربخشی طرح ۱۰۰درصد با مشارکت مالی مردم بوده است. باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • اجرای طرح‌های آبخیزداری کلید مقابله با خشکسالی
  • اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد
  • آبخیزداری ومدیریت هفتاد میلیون متر مکعب روان آب در جنوب کرمان
  • اجرای عملیات آبخیزداری نیازمند حدود ۳.۵ همت اعتبار است
  • رفع تصرف ۱۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • هدر رفت باران در روزگار کم‌آبی
  • برداشت غیرمجاز سالانه ۳۰ میلیون متر مکعب آب در خراسان‌شمالی
  • ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار متر مکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • ۳۰۰ هزار هکتار از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با مشارکت مردم انجام شد