Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی با تاکید بر این نکته که به علت استمرار خشکسالی ها در سطح استان و اثرگذاری این عامل بر وضعیت کمی و کیفی منابع آبی استان، گفت: مهار، مدیریت و بهره وری از روان آب سیلاب ها، راهکاری بسیار مهم برای مقابله با پدیده خشکسالی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، اسلامی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار عصر اترک، اظهار کرد: انجام فعالیت های کشاورزی که به شدت به وجود منابع آبی وابسته است، متاسفانه کشور ایران و استان خراسان شمالی طی یک دهه اخیر به ویژه طی دو سال گذشته از مسئله پدیده خشکسالی و کاهش منابع آبی متاثر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسلامی تصریح کرد: بر اثر استمرار خشکسالی ها، استان خراسان شمالی طی دو سال زراعی گذشته با کاهش 30 درصدی بارش باران نسبت به دوره دراز مدت خود مواجه شده است.

وی گفت: در این شرایط یاد شده، منابع آبی استان از لحاظ کمی و کیفی تنزل یافته اند.

وی در ادامه عنوان کرد: با توجه به اینکه در شرایط این چنینی، اتخاذ راهکارهای کارشناسانه به منظور ارتقای بهره وری باید در اولویت امور باشد، اجرای طرح کشاورزی حفاظتی، اجرای طرح های آبخیزداری همچنین مهار، مدیریت و بهره وری از روان آب سیلاب ها راهکارهای بسیار مهمی برای عبور از این دوره خشکسالی واقع شده، هستند.

اسلامی بیان کرد: همانطور که باید در سطح مزارع و باغات استان استعداد کشت، حاصلخیزی خاک همچنین تغذیه و رطوبت خاک ها بررسی و ارزیابی شوند تا الگوی کشت هر منطقه مشخص شوند، علاوه بر آن، می بایست برای آبیاری اراضی کشاورزی در این وضعیت کم آبی، از وجود روان آب سیلاب ها نیز بهره گرفت.

وی تاکید کرد: باید همانند دیگر نقاط کشور که نسبت به مهار و بهره وری از روان سیلاب ها اقدام کرده اند، خراسان شمالی، این استان سیل خیز در این راستا گام بردارد.

وی افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی طرح های توجیهی برای مهار، مدیریت و بهره وری از روان آب سیلاب ها در استان برای مقابله با بحران کم آبی، را تهیه کرده است، با این وجود، اجرای آنها نیازمند تامین و دریافت اعتبارات است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی در خاتمه بر لزوم بکارگیری و بهره مندی از انرژی ها نو در عرصه کشاورزی با هدف پیوند میان انرژی و آب نیز تاکید کرد و گفت: حرکت به سوی صنعت گلخانه داری صنعتی و فنی در استان به ویژه در شهرستان اسفراین مهمترین حلقه زنجیره بهره گیری از منابع انرژی و آب خواهد بود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۶۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار فرماندار طرقبه-شاندیز به گردشگران برای احتمال وقوع سیلاب

فرماندار شهرستان طرقبه شاندیز گفت: گردشگران برای روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته‌جاری به دلیل بارش‌های رگباری و احتمال سیلاب به مناطق ییلاقی این شهرستان سفر نکنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی فرمانداری طرقبه و شاندیز، حمیدرضا ضیایی رحیمیان اظهار داشت: بر اساس اعلام هشدار نارنجی هواشناسی خراسان رضوی و مصوبات ستاد مدیریت بحران، این بارش‌ها در نواحی کوهستانی طرقبه شاندیز شدید رخ خواهد داد.

وی بیان کرد: به طور قطع حضور گردشگران همزمان با بارش‌های شدید در اطراف رودخانه‌ها و مناطق کوهستانی طرقبه شاندیز خطرساز خواهد بود.

فرماندار طرقبه شاندیز اظهار کرد: برای پیشگیری از عواقب احتمالی بارش‌های شدید، تصمیم‌های مقتضی برای مدیریت شرایط بحرانی در فرمانداری اتخاذ خواهد شد که نتایج آن اطلاع رسانی می‌شود.

کد خبر 751719

دیگر خبرها

  • هشدار فرماندار طرقبه-شاندیز به گردشگران برای احتمال وقوع سیلاب
  • هوای خراسان‌شمالی ۱۰ درجه خُنک‌تر می‌شود
  • هشدار نارنجی هواشناسی درباره سیلاب در ۱۰ استان
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • منبع تغذیه طرح آبرسانی غدیر از دز به کرخه تغییر یافت
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد / خسارت به اراضی کشاورزی در 3 روستا
  • خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت
  • بهره مندی از گلستان های گل محمدی برای جذب گردشگر
  • اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد
  • خسارت ۳۹۰ میلیاردی سیل به باغات خراسان شمالی