Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنکارا- ایرنا- جان دوندار و ایلهان تانیر دو روزنامه نگار روزنامه جمهوریت ترکیه که از حدود 2 سال پیش از این کشور متواری شده اند، در فهرست قرمز و افراد تحت تعقیب قرار گرفتند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، دادستانی استانبول برای جان دوندار به اتهام انتشار مدارک محرمانه به قصد جاسوسی 15 تا 20 سال حبس و برای ایلهان تانیر نیز به اتهام عضویت در گروه های تروریستی 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 تا 15 سال زندان درخواست کرده است.
شعبه 27 دادگاه جرائم سنگین شهر استانبول پس از محاکمه غیابی این افراد ، امروز حکم تعقیب این افراد به علت متواری و نامشخص بودن مکان حضور آنان را صادر کرد.
بر اساس حکم صادر شده، پلیس ترکیه باید با هماهنگی پلیس بین الملل، دوندار را که هم اکنون در بلژیک به سر می برد و نیز تانیر را که در یک کشور خارجی نامشخص ساکن است، دستگیر کرده و برای محاکمه به مرجع قضایی ترکیه تحویل دهد.
این دو روزنامه نگار در سال 1394 دستگیر و روانه زندان شده بودند ولی اوایل اسفند ماه سال 1395 با حکم دادگاه قانون اساسی ترکیه آزاد شدند و روند محاکمه آنها ادامه داشت.
درخواست استرداد این دو روزنامه نگار از آلمان و بلژیک و برخی از کشورهای اروپایی از جمله موضوعات مورد مناقشه ترکیه با طرف های اروپایی در دو سال گذشته بوده است.
اعلان فهرست قرمز برای جستجو، بازداشت و استرداد مجرمین در یک سطح بین المللی است و توسط دبیر کل اینترپل و بر اساس درخواست رسمی کشورهای عضو مورد رسیدگی قرار گفته و صادر می شود.
حکومت های ناقض آزادی بیان، به طور گسترده از اعلان قرمز اینترپل (پلیس بین الملل) برای هدف قرار دادن روزنامه نگاران منتقد استفاده می کنند و به همین دلیل مدافعان آزادی بیان در جهان، خواستار اصلاح ساز و کار پلیس بین الملل شده اند تا امکان سوء استفاده از آن علیه روزنامه نگاران وجود نداشته باشد.
پیش از این شعبه 14 دادگاه جزائی شهر استانبول در پرونده افشای اسناد و اخبار مربوط به ارسال سلاح توسط کامیون های سازمان اطلاعات ترکیه(میت) به معارضان سوری در سال 2013 میلادی، روندار را تحت محاکمه قرار داده و به علت عدم حضور در دادگاه، به صورت غیابی حکم دستگیری او را صادر کرده بود.
زندانی شدن بیش از 150 خبرنگار در ترکیه پس از کودتای 25 تیرماه سال گذشته موجب واکنش ها و انتقادات وسیع در سطح جهان شده و بنا به اعلام سازمان گزارشگران بدون مرز، ترکیه در رده های آخر آزادی رسانه در جهان قرار گرفته است.
شبس**خاورم/1905 **1917

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي روزنامه نگار ترك اعلان قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۷۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در حال حاضر حمل بار از طریق خط ریلی و انتقال بار ترانزیتی از طریق جاده به ریل یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و اهداف دولت سیزدهم به شمار می‌رود که در برنامه هفتم هم در این بخش تاکید شده است به طوری که برنامه ریزی برای انتقال و حمل بار در راستای تکمیل کریدور‌های حمل ونقلی در دستور کار قرار گرفته است.

یکی از کریدور‌های که در این زمینه نقش بسیار موثر و راهبردی دارد خط‌آهن خواف-هرات خط راه‌آهنی استاندارد است که قرار است خواف در ایران را به شهر هرات در غرب افغانستان متصل کند. این راه‌آهن در چهار بخش ساخته می‌شود که دو بخش آن در خاک ایران و دو بخش در خاک افغانستان قرار دارد. جمهوری اسلامی ایران ساخت سه قطعه اول این پروژه را از محل کمک‌های خود به افغانستان تقبل  کرده است.

طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان تکه‌ای مهم از پازل ارتباطی میان کشور‌های منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی میان خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات واقع در شمال غرب افغانستان ایجاد کند.

طرح راه آهن خواف - هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در کریدور ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است. همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی کشورمان از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

براساس این گزارش ابتدای اردیبهشت ماه  راه‌آهن افغانستان اعلام کرد یک هزار و ۱۰۰ متریک تُن سنگ معدنی از ایستگاه راه آهن روزنک از طریق ایران به ترکیه صادر شده است، این صادرات شامل سنگ معدنی تالک بوده که به شهر مرسین ترکیه صادر شده است. این نخستین محموله «تالک» افغانستان است که از طریق ایران راهی ترکیه شده است.

گفتنی است این قطار با استفاده از مسیر ریلی هرات - خواف در حال صادرات محصولات تولیدی افغانستان به بازار‌های ترکیه و اروپا است.

 طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان، قطعه‌ای مهم از جورچین ارتباطی میان کشور‌های منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات در شمال غرب افغانستان پیوند دهد.

تیرماه سال گذشته با ورود نخستین محموله باری از این مسیر ریلی به افغانستان، دورنمای مثبتی از تغییر جغرافیای اقتصادی (ژئواکونومیک) منطقه به نفع کشور‌های غرب آسیا رقم خورد.

احداث خط ریلی خواف - هرات به دلیل تغییر و تحولات اخیر در افغانستان دچار مشکل شده بود که در دو سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده و تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی، خط تکمیل و نخستین قطار باری تیرماه پارسال از جمهوری اسلامی ایران وارد افغانستان شد. لازم به ذکر است تردد عمده قطار‌های باری در این مسیر ریلی بین المللی هنوز فعال نشده است.

این در حالی است که روز گذشته اعلام شد که  اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران، به اطلاع می‌رساند طبق استعلام و بررسی‌های صورت گرفته، تاکنون هیچ قطار تجاری ترانزیتی از سوی کشور افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است، اما برخی از رسانه‌ها اعلام کرده بود که این قطار به دلیل نبود لوکومتیو متوقف شده است که طبق اعلام شرکت راه آهن در حال حاضر هیچ قطار تجاری از سمت افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است.

گفتنی است  طبق روال مرسوم عبور بار‌های ترانزیتی از کشور‌های مختلف، ابتدا تشریفات قانونی و هماهنگی لازم و اخذ مجوز برای عبور بار از کشور‌های میانی مسیر انجام شده و سپس نسبت به اعزام قطار اقدام می شود. این در حالی است  که برای عبور قطار ذکر شده از افغانستان به ترکیه از مسیر ایران، هماهنگی مربوطه و نهایتا صدور مجوز راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • مرگ سرنشین خودرو سوخت بر در تعقیب و گریز پلیس
  • مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است
  • پشت پرده دیدار رهبر حماس با اردوغان در استانبول
  • زمان مهاجرت ایرانیان ساکن ترکیه فرا رسید؟/ بحران اقتصادی در راه استانبول
  • کشف ۷۳ فقره انواع سرقت در گلستان/ دستگیری ۳۵۴ متهم تحت تعقیب
  • عکس | هنیه در استانبول با اردوغان دیدار کرد
  • هنیه در استانبول با اردوغان دیدار کرد
  • هنیه و اردوغان در استانبول دیدار کردند
  • نخستین صادرات ریلی افغانستان به ترکیه از مسیر ایران
  • پلیس در تعقیب قاتل پسر ۱۷ ساله