Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@23:33:14 GMT

عدم پذیرش سی‌اف‌تی به‌مثابه خودتحریمی

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۷۰۷۹

اصل کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم، مربوط به پول‌شویی است و متأسفانه با این‌که ما جز آسیب‌دیده‌های پدیده پول‌شویی هستیم اما دقت کافی در قوانین داخلی نداشته و نداریم و بنابراین باید قوانین داخلی را محکم کنیم. آفتاب‌‌نیوز : به‌ عنوان یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حدود دو ماه پیش به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) رأی مخالف دادم، زیرا تلقی‌ام این بود که اگر قرار است به یک کنوانسیون بپیوندیم باید راه‌های شیطنت احتمالی برخی کشورها را ببندیم، در پیش‌نویس اولیه لایحه CFT این راه‌ها بسته نشده بود و منافذ متعددی باز بود که امکان ظلم‌های فراوان به کشورمان را مهیا می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته پس‌ از این‌که این لایحه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رفت، تمام این موارد احصا شد و مشکلاتی که وجود داشت، مرتفع شد، بنابراین من در حرکت بعدی نظر خود را تغییر دادم و تصحیح کردم و به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون تأمین مالی تروریسم رأی موافق دادم.
نکته دیگر این است برخلاف آن‌چه عده‌ای تصور می‌کنند تصویب این لایحه نه خوشحالی دارد و نه عزا، زیرا پیوستن به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم یک ضرورت است. درعین‌حال برخی کشورها به دنبال بهانه بودند تا ایران این لایحه را تصویب نکند و این موضوع را دستاویزی قرار دهند تا اتهاماتی را متوجه کشورمان کنند و تهمت و افترای تروریست بودن به ایران بزنند و به‌نوعی ما را تحت‌فشار قرار دهند. 
اصل کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم، مربوط به پول‌شویی است و متأسفانه با این‌که ما جز آسیب‌دیده‌های پدیده پول‌شویی هستیم اما دقت کافی در قوانین داخلی نداشته و نداریم و بنابراین باید قوانین داخلی را محکم کنیم.
ما به‌طور مشخص و مسلم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در حدود ۱۵ سال نخست بودجه‌نویسی صراحتاً از بودجه سازمان‌های آزادی‌بخش نام می‌بردیم. این در حالی است که هر سازمان آزادی‌بخشی که دشمن آمریکایی‌ها باشد، تروریست تلقی می‌شود و هر سازمانی که دوست آمریکایی‌ها باشد ولو اینکه اقدامات تروریستی انجام دهد، تروریست به‌حساب نمی‌آید.
در ضمن این را می‌دانیم که دنیا این لایحه را برای ما ننوشته که تصور کنیم بخواهد از طریق آن علیه کشورمان اقدام کند، ولی می‌توانند علیه ما سوءاستفاده‌هایی داشته باشند، اما با اصلاحات انجام‌شده در این لایحه، حداکثر راه‌های سوءاستفاده بسته شد و بنابراین عدم قبول آن فقط برای ما ضرر و زیان در پی داشت، زیان‌های این موضوع هم گسترده‌تر از زیان‌های اقتصادی بود.
درواقع اگر به این کنوانسیون نمی‌پیوستیم و لایحه مربوط به آن را تصویب نمی‌کردیم، اقتصادمان خاکستری می‌شد. در مورد تحریم‌های سازمان ملل این موضوع را عنوان می‌کردیم که تحریم‌های بانکی سازمان ملل عیناً نسخه‌های خاکستری خواهد بود و اگر نسخه خاکستری باقی می‌ماندیم، دیگر برجام به کار ما نمی‌آمد. 
آن زمان که ما به این کنوانسیون ملحق نشدیم، یک دلیل داشت و آن دلیل این بود که سازمان ملل ایران را تحریم کرده بود که تحریم‌های بانکی ازجمله آن‌ها بود و بنابراین الحاق ما به این کنوانسیون بی‌معنی بود، اما حالا که آن تحریم‌ها لغو شده اگر به آن ملحق نشویم خود تحریمی اتفاق می‌افتد، بنابراین نمی‌توانستیم به این کنوانسیون ملحق نشویم و برای حفظ وضعیت اقتصادی و حفظ دادوستدی که روزی و معیشت مردم را تأمین می‌کند، این کار لازم بود.
علیرضا محجوب  کد خبر: ۵۵۱۲۹۴ تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۶

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سی اف تی خود تحریمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۷۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو

​مدیرعامل بانک صادرات ایران در نشست‌هایی جداگانه با مدیران عامل و مدیران ارشد دو خودروساز بزرگ کشور، برای استفاده از تجربیات تخصصی این بانک در تأمین مالی صنعت خودرو به هم‌اندیشی پرداختند. - اخبار بازار -

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، محسن سیفی در دیدار با محمدحسن محمد‌زاده، مدیرعامل شرکت ایران‌خودرودیزل و همچنین دیدار با علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران‌خودرو، ضمن تشریح توانمندی‌های این بانک در زمینه تجربه موفق همکاری و شیوه‌های تخصصی تأمین مالی صنعت خودرو کشور، برای توسعه همکاری و تحقق اهداف منویات مقام معظم رهبری در «جهش تولید با مشارکت مردم» و همچنین کمک به تعمیق داخلی‌سازی و افزایش تولید محصولات این شرکت‌ها اعلام آمادگی کرد.

او توسعه همکاری، تسریع و تسهیل ارائه خدمات مالی نقدی و غیرنقدی و تجربیات ویژه و الگوی موفق بانک برای حل مشکلات تأمین مالی زنجیره تأمین سایر خودروسازان و قطعه‌سازان کشور در بانک صادرات ایران را تشریح و تبیین و کمک به تولید با استفاده از ظرفیت‌های شعب داخلی و خارجی بانک را مورد تاکید قرار داد.

سیفی گفت: بانک صادرات ایران به عنوان یکی از بانک‌های اصلی کشور، از سال‌های گذشته در کنار خودروسازان کشور بوده و اکثر خودروسازان کشور با بانک صادرات ایران تعامل مناسبی داشته و دارند.

مدیرعامل بانک صادرات ایران با تاکید بر اینکه بدنه کارشناسی و ارکان بانک، تجربه و شناخت دقیقی از شرایط فعالیت خودروسازان کشور دارند، افزود: در بخش‌های اعتباری و طرح و برنامه بانک، برای طراحی محصولات ویژه، تجربه‌های موفقی وجود دارد و این شناخت موجب می‌شود که سرعت و کیفیت ارائه خدمات مالی و بانکی به این صنعت روز به روز بهتر شود و امروز با افتخار، همکاری مطلوبی با خودروسازان و قطعه‌سازان کشور داریم.

محمدحسن محمد‌زاده، مدیرعامل ایران‌خودرودیزل در این دیدار با استقبال از توسعه همکاری با بانک صادرات ایران، با ارائه اهداف و برنامه‌های این شرکت در سال جاری به تعدد شرکت‌های زیرمجموعه این شرکت اشاره کرد و گفت: استفاده از این شرکت‌ها عمق داخلی‌سازی شرکت ایران‌خودرو دیزل را افزایش داده و از این رو میزان ارزبری شرکت نسبت به سایر خودروسازان کمتر است.

او ویژگی دیگر این شرکت را تنوع محصولات آن برشمرد و افزود: تنوع محصولات ایران خودرو دیزل از جمله ون، انواع اتوبوس، انواع کشنده، کمپرسی و باری و از جمله بزرگترین سالن تولید اتوبوس خاورمیانه در این شرکت وجود دارد.

محمد‌زاده از تولید و فروش اتوبوس برقی داخلی شهری به شهرداری برخی کلان‌شهرهای کشور و همچنین فروش 1000 دستگاه اتوبوس دیزلی به شهرداری‌های کشور خبر داد و بر تداوم تولید و رفع نیازهای مختلف کشور به این محصولات، تاکید کرد.

علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو نیز در نشستی که با اتفاق مدیران ارشد این شرکت با مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران، برگزار شد، از همکاری بانک صادرات ایران طی سال‌های اخیر قدردانی کرد و گفت: باید با تلاش و  توسعه همکاری به دنبال حل مشکلات این صنعت و مردم باشیم.

 او افزود: بانک صادرات ایران سهم بسزائی در توفیقات مجموعه‌های بزرگ صنعتی دارد و امروز این سهم بیش از سایرین است.

مدیرعامل ایران‌خودرو با بیان برخی دغدغه‌ها و مشکلات بخش تولید، افزود: بانک‌ها به ویژه بانک صادرات ایران با وجود محدودیت‌های فراوان، کمک‌های بزرگی و بسیار ارزشمندی به صنعت خودرو کرده‌اند به طوری که اگر این کمک‌ها نباشد، امکان کسب موفقیت‌های بیشتر در این صنعت وجود ندارد.

محسن سیفی در جریان این دیدارها به اتفاق معاونان شعب، اعتبارات، طرح و برنامه و همچنین مدیران ارشد بانک در حوزه‌های ارز و بانکداری شرکتی، راهکارها و محصولات نوین بانک برای تأمین مالی زنجیره تأمین در صنعت خودرو را ارائه و برای کمک به این صنعت اعلام آمادگی کرد. 

دیگر خبرها

  • اتهام مرتبط با تامین مالی تروریسم به عناوین مجرمانه اضافه شد
  • عنوان اتهامی مرتبط با تامین مالی تروریسم به عناوین مجرمانه اضافه شد
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی