Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@03:00:39 GMT

لزوم افزایش بهره‌وری نیروی کار در دانشگاه‌ها

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۸۳۰۷

لزوم افزایش بهره‌وری نیروی کار در دانشگاه‌ها

به گزارش ایکنا؛ ایسنا نوشت: دکتر محمدسعید سیف ظهر امروز در نشست هم‌اندیشی تعامل دانشگاه و صنعت در دانشگاه قم عنوان کرد: استان قم دارای ویژگی‌های خاص و برجسته‌ای است و دانشگاه قم نیز به عنوان یک دانشگاه با سابقه، ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد که باید مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: وزارت علوم دهه‌های مختلفی را پشت سر گذاشته است و در حال حاضر بیش از توسعه کمی، نقش دانشگاه در توسعه و پیشرفت کشور مورد توجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم بیان کرد: دانشگاه‌های نسل اول تنها مکانی برای آموزش بودند و پژوهشی درآن‌ها انجام نمی‌شد و دانشگاه‌های کشور در دهه 60 اینگونه بود؛ نسل دوم دانشگاه‌ها در دهه 70 باعث افزایش رشد علمی کشور شد و رشته‌های جدیدی شکل گرفت و پژوهش‌های خوبی نیز انجام شد.

وی ادامه داد: دهه سوم دانشگاه‌ها که برابر بود با دانشگاه‌ها در دهه 80، وارد فاز جدید شد و ارتباط دانشگاه با صنعت شکل گرفت، در این دوره که تاکنون نیز ادامه دارد، هدف دانشگاه‎ها تربیت متخصص و کارآفرین است و اقدامات خوبی نیز در این زمینه به طور محدود انجام شد.

سیف تصریح کرد: لازم نیست تمام دانشگاه‌ها به یک گونه باشند و هنوز در دنیا دانشگاه‌های نسل اول و دوم وجود دارد و هرکدام نقش جداگانه ای دارند، این الگو می‌تواند در دانشگاه‌های ایران نیز اجرا شود و مسیر پیشرفت و هدف گذاری هر دانشگاه با توجه به ظرفیت و پتانسیل آن باشد.

وی گفت: اکنون در دنیا بحث ظهور دانشگاه‌های نسل چهارم است، این نوع دانشگاه‌ها اتاق فکر دولت و جامعه هستند و اغلب راهکارهای حل مشکلات باید از دانشگاه‌ها ارائه شود؛ این نوع دانشگاه‌ها در کشور محدود است و باید هدف گذاری به این سمت باشد که دانشگاه‌های اثرگذار در جامعه افزایش یابند.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم اظهار کرد: ایران دارای ویژگی‌های استراتژیک خاصی است و شرایط بسیار خوبی دارد که می‌تواند از این فرصت برای توسعه کشور استفاده کند.

وی با بیان اینکه اکنون دانشگاه‌ها در کشور بهره‌وری مناسبی ندارند، خاطرنشان کرد: در سال 96تعداد دانشجویان کشور، 4ونیم میلیون نفر بوده که از این تعداد 1میلیون نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی و 100هزار نفر دانشجوی دکتری هستند؛ هزینه بسیاری برای تحصیل این افراد می‌شود و این هزینه ها باید ثمره داشته باشد و برای پیشرفت کشور موثر باشد.

سیف عنوان کرد: در حال حاضر خروجی خوبی از دانشگاه‌ها وجود ندارد، باید استفاده حداکثری از ظرفیت دانشگاه انجام شود و از توانمندی‌ها و امکانات به درستی استفاده شود و دانشگاه‌ها بهره وری مناسبی داشته باشد.

وی افزود: وجود افراد با تحصیلات دانشگاهی در کشور یک فرصت بسیار خوب برای پیشرفت است ولی اکنون این فرصت تبدیل به یک تهدید شده است؛ مشکل اشتغال فارغ التحصیلان یکی از دغدغه‌هایی است که اکنون در کشور وجود دارد و این به دلیل عدم بهره وری درست از ظرفیت منابع انسانی است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم بیان کرد: بیشترین درصد بیکاران دانشگاهی مربوط به فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی است، همچنین طبق آمار سرشماری سال 95، تعداد کل بیکاران دانشگاهی به عدد 3میلیون و 250هزار نفر رسیده است؛ برای حل مشکلات موجود در زمینه اقتصاد و اشتغال، باید بهره‌وری نیروی کار در دانشگاه‌ها افزایش یابد و دانشجویان پس از کسب توانمندی‌های لازم وارد بازار کار شوند.

وی ادامه داد: بهبود فضای کسب و کار، کاهش تصدی گری دولت‌ها و نهادها، استفاده بهینه از بازارها و نیازهای کشور و مدیریت صحیح همکاری‎های بین المللی از روش‌های بیرون آمدن از مشکلات اقتصادی کشور است که از این راهکارها تنها یک مورد بر عهده دانشگاه است و مابقی به دولت مربوط می‌شود و به همین جهت نباید تمام مشکلات را بر گردن دانشگاه انداخت.

سیف تصریح کرد: در ارتباط صنعت و دانشگاه موارد بسیاری دخیل هستند که باید همگی به درستی وظایف خود را انجام دهند و اگر این اتفاق نیفتد، اقدامات ثمره‌ای ندارد.

وی خاطرنشان کرد: به منظور تسهیل ارتباط دانشگاه و صنعت یک سامانه برای عرضه و تقاضای پژوهش وفناوری طراحی شده است که در ارتباط با صنعت و دانشگاه بسیر موثر است و صنعتگران بهتر و راحت تر می‌توانند از پژوهش های دانشگاهی مطلع شوند و دانشگاهیان نیز پژوهش‌های خود را به صنعتگران معرفی کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۸۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی خیام نکویی ظهر پنج شنبه در بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان (شاهرود) ضمن بیان اینکه در تولید انواع محصولات کشاورزی باید از دانش و فناوری‌های جدید بهره گرفت، ابراز داشت: وجود شرکت‌های دانش بنیان و روی آوردن آنها به بخش کشاورزی از جمله نیازهای اساسی است.

وی ضمن بیان اینکه تنها هفت درصد شرکت‌های دانش بنیان معادل ۷۰۰ شرکت در بخش کشاورزی فعال هستند، افزود: با توجه به نیاز کشور این میزان شرکت دانش بنیان باید به ۲۰ درصد افزایش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است، ابراز داشت: انتظار می‌رود تا شرکت‌های دانش بنیان پا را فراتر نهاده و در این مقوله‌ها ورود کنند.

خیام نکویی ضمن بیان اینکه صنف و صنعت کشور نیز یک و نیم تن گندم نیاز دارند، تصریح کرد: با بهره‌گیری از دانش و فناوری نوین داخلی افزایش تولید گندم در دستور کار است.

وی ضمن بیان اینکه افزایش تولید گندم تا ۱۹ میلیون تن هدف گذاری شده است، افزود: با رشد بهره‌وری در تولید گندم و فناوری‌های جدید معتقدیم این هدف گذاری محقق خواهد شد.

کد خبر 6088589

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • امروز نیروی هوایی ارتش، نیرویی آماده و با اقتدار برای حفاظت از کیان کشور است
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با انعقاد تفاهم نامه شرکت ایرانول و دانشگاه شریف
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • برخورد ویژه با ۵ گروه کالایی قاچاق در تهران
  • لزوم بهره گیری از ظرفیت هنر دراجرای کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان