Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@20:43:37 GMT

برنامه ستاره محور به جايي نمي رسد

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۸۶۳۹

برنامه ستاره محور به جايي نمي رسد

خبرگزاري آريا - بيژن بيرنگ از جمله فارغ‌التحصيلان ادبيات نمايشي است که هرچند سابقه فعاليت هم در سينما و هم براي شبکه نمايش خانگي را دارد اما بيش از هر چيز به واسطه فعاليت‌هاي تلويزيوني‌اش شناخته مي‌شود. بيرنگ کار در تلويزيون را با کارگرداني تلويزيوني مجموعه «در خانه» آغاز کرد و به دنبال آن با مشارکت در ساخت برخي آثار طنز محبوب کودکان و نوجوانان و از جمله «چاق و لاغر» فعاليت خود را امتداد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اوج شهرت بيرنگ زماني بود که با همراهي مسعود رسام مجموعه تلويزيوني «همسران» را ساخت؛ موفقيت اين مجموعه در جلب مخاطب و به دنبال آن ساخت مجموعه «خانه سبز» بود که شهرت بيرنگ را دوچندان کرد. «سرزمين سبز» مجموعه بعدي بيرنگ بود که به اندازه «خانه سبز» ديده نشد. بيرنگ در ميانه دهه 80 اجراي يک برنامه گفت‌وگومحور با عنوان «باز هم زندگي» را برعهده گرفت و به‌دنبال آن مجموعه‌هايي مانند «شام ايراني» و «عشق تعطيل نيست» را براي شبکه خانگي توليد کرد. بهانه‌مان براي گفت‌وگو با بيژن بيرنگ، سرنوشت طرحي تلويزيوني با عنوان «بابا‌لنگ‌دراز ايراني» بود و ديري نگذشت که بيرنگ از طرح تازه‌اش براي راه‌اندازي يک برنامه گفت‌وگو محور به‌روز حرف زد.
بابا لنگ دراز ايراني» بالاخره به کجا رسيد؟ يادم مي‌آيد خيلي مشتاق توليدش بوديد؟
طرحم آماده بود و براي توليد آن را به شبکه دوي سيما هم ارائه دادم و خيلي هم مشتاق بودم که به جريان بيفتد اما اشتياقم کور شد، چون آن قدر روال تأييدش به طول انجاميد که اگر هم به سرانجام برسد ديگر خودم رغبتي به توليدش ندارم.
يعني بناست تغيير فاز دهيد و به جاي توليد يک مجموعه نمايشي، ساختاري تازه را براي کارگرداني انتخاب کنيد؟
اين روزها خيلي دوست دارم يک برنامه گفت‌وگومحور داشته باشم، چون فکر مي‌کنم روزگاري است که زدن به عمق بيش از هر چيز ديگر براي جامعه‌مان لازم و ضروري است. البته در ميانه دهه 80 هم تجربه اجراي «باز هم زندگي» را داشتم و در آنجا هم کوشيدم برخي مباحث اجتماعي، روان‌شناسي و خانوادگي را طرح نموده و برايش راه حل پيدا کنم و حالا هم فکر مي‌کنم نياز داريم به يک برنامه گفت‌وگو‌محور عميق براي طرح معضلاتي که گريبان‌مان را گرفته!
چه در تلويزيون و چه در سامانه‌هاي مجازي برنامه گفت‌وگومحور کم نداريم. آيا اين تعدد برنامه گفت‌وگو‌محور ورودتان به اين عرصه را پرريسک نمي‌کند؟
آنچه از برنامه گفت‌وگو‌محور در تلويزيون يا فضاي مجازي باب شده يک‌سري برنامه گفت‌وگومحور است که محورشان حضور چهره‌هاست؛ کار به جايي رسيده که ديگر اجراي اين برنامه‌ها را هم به چهره‌ها مي‌دهند تا پتانسيل مخاطب را بالا ببرند. ابدا به دنبال چنين برنامه‌اي نيستم. من مي‌خواهم يک برنامه موضوع محور راه بيندازيم که به گونه‌اي تخصصي به موضوعات مبتلابه جامعه ورود کند. طرح اين برنامه سال‌ها در ذهنم بوده‌است و در دو سال اخير به اين نتيجه رسيده‌ام که مي‌توان بهتر از هر زمان ديگري اين طرح را اجرايي کرد.
مگر در دو سال اخير چه اتفاقي رخ داده که شما را به اجراي اين برنامه گفت‌وگو‌محور
راغب کرده است؟
غلبه فضاي مجازي در اين سال‌ها بيشتر شده و بارها پيش آمده که مخاطبان فريب دروغ‌هاي اين فضا را خورده‌اند. در اين شرايط جامعه نياز دارد به مطرح کردن مصائبش در قالب برنامه‌اي تحليلي که بتواند به عمق بزند. اين يک واقعيت است که اگر سراغ خرد جمعي برويم بسياري از مشکلات حل خواهد شد و حتي زماني که با مسعود رسام سريال‌هايي مانند «خانه سبز» را مي‌ساختيم سعي مي‌کرديم طوري داستان‌پردازي کنيم که اهميت خرد جمعي نمايش داده شود. در روزگار غلبه سايبر که اين خرد جمعي اهميت بيشتري مي‌يابد پس چرا از طريق يک برنامه گفت‌و‌گو محور تخصصي اهميتش را ارج ننهيم.
از صحبت‌هايتان اين طور استنباط مي‌شود که به دنبال اجراي برنامه‌اي هستيد که در موضوعات مبتلابه جامعه به‌لحظه ورود کند و راهکار عملياتي دهد؟
همين بالا و پايين رفتن قيمت ارز را ببينيد که چه التهابي را وارد جامعه کرده! اين مسأله‌اي است که در برنامه‌هاي مختلف راديو و تلويزيون از ميزگرد گرفته تا گفت‌و‌گوي چالشي و گزارش‌هاي خبري بدان پرداخته‌شده‌است، اما جاي برنامه‌اي عامه‌پسند که با حضور مستقيم مخاطب در فضايي مفرح به چنين مسأله حادي ورود کند کاملا خالي است. مشکل اين است که مسائل مهم را در برنامه‌هايي ارائه مي‌دهيم که مخاطب ندارد و اگر برنامه گفت‌وگو‌محور مدنظرم راه بيفتد اين خلأ تا حد زيادي جبران خواهد شد.
البته مشکل اصلي، طرح مسأله بدون ارائه راهکار عملياتي حل آن است!
همين طور است. اين يک روند غلط بوده که مدام با نگاه انتقادي طرح مشکل مي‌کنيم، اما به عمق ماجرا نمي‌رويم. واقعيت اين است که با زير سوال بردن همه چيز و همه کس به نتيجه نمي‌رسيم. وقتي مسأله‌اي در کشور پيش مي‌آيد همه در ضررش سهيم هستيم پس وقتي بناست برنامه‌اي درباره اين مسأله توليد شود بايد برنامه‌اي باشد که راهبرد دهد. درباره غلبه فضاي مجازي بر زندگي ايرانيان، کم‌محتوا توليد نشده است اما وقتي بخش عمده اين محتواها مي‌شود زير سوال بردن فضاي مجازي، معلوم است که مخاطب گارد مي‌گيرد و محتواي‌مان به درد نمي‌خورد. مسأله را بايد کاملا واقعگرايانه ارائه کرد و کنارش هم راهبرد داد؛ اين کار مشکلي است.
مشکل کجاست؛ پيدا کردن راهبرد؟؟
برنامه‌هاي راهبردي گروه تحقيق و پژوهش ويژه و منسجم مي‌خواهد، يعني نمي‌شود به اطلاعات و داده‌هاي خبري يا مجازي اعتماد کرد و بايد سراغ پژوهشگراني رفت که سال‌هاي سال عمرشان وقف کشف يک راهبرد شده‌است. يادم مي‌آيد حين توليد «باز هم زندگي» بارها در پيدا کردن پژوهشگر مرتبط با موضوع مجبور شديم موضوع را عوض کنيم. همين حالا در کشورمان با معضل آموزش و پرورشي روبه‌روييم که کودکان را در مسير استعدادهايشان قرار نمي‌دهد و تازه بعد از فارغ‌التحصيلي از دانشگاه است که فرزندان ما درمي‌يابند مسير را اشتباه رفته‌اند! کدام برنامه کليدي را ديده‌ايم که در اين باره راهبرد عملياتي دهد؟
سوالي که پيش مي‌آيد اين است که چرا صاحب سريال‌هاي پرمخاطبي مانند «همسران» و «خانه سبز» از مديوم نمايشي براي ارائه راهبرد استفاده نکرده و مي‌خواهد مستقيم طرح مسأله کند؟
راحتتان کنم؛ در توليد مجموعه‌هاي نمايشي، دست‌ها بسته است و فضاي کار، محدود! چرا؟ چون کوچک‌ترين اشاره‌اي، فلان مدير يا بهمان صنف را ناراحت مي‌کند! بماند که روي غلتک انداختن توليد يک مجموعه نمايشي کلي زمان مي‌گيرد و در اين حين سوژه هم مي‌سوزد. از آن گذشته سازمان هم با مشکلات مالي عديده روبه‌روست و اين‌که بخواهد روي سريالي راهبردي که طرح چالش کند بودجه بگذارد، دشوار است. پس مي‌ماند توليد برنامه گفت‌وگومحور.
چرا طرح يک سريال راهبردي را به شبکه خانگي ارائه نمي‌دهيد؟ در آنجا که در اين سال‌ها بودجه‌هاي خوبي صرف توليد شده!
به هر حال من تجربه توليد در شبکه خانگي را هم پشت سر گذاشته‌ام. آنجا کاملا دست بخش خصوصي است و بخش خصوصي حوصله اين را ندارد که چند ماه منتظر بماند تا کار به ثمر بنشيند و مي‌خواهد در کوتاه‌ترين زمان سرمايه‌اش برگردد. حق هم دارد. وقتي از جيبش خرج مي‌کند بايد به سود برسد وگرنه ورشکسته مي‌شود. زماني که «عشق تعطيل نيست» را براي شبکه خانگي توليد مي‌کردم به دنبال اين بودم که رفته رفته فضا را براي طرح معضلات و ارائه راهبرد فراهم کنم اما عجله بخش خصوصي و بازيگرسالاري، عرصه را بر من تنگ کرد و توليد ناتمام ماند.
...و عجيب که همان بازيگرسالاري اين روزها بلاي جان تهيه کنندگان سينما و تلويزيون هم شده است؟
آن روزها هشدار دادم که اين اهميت بيش از حد به ستاره ها، سرانجامي خوش نخواهد داشت اما هشدارهايم جدي گرفته نشد تا اخيرا که درخواست‌هاي نجومي برخي بازيگران، انتقادات تند و تيز همکاران را موجب شده! اگر همان موقع هشدارها را جدي مي‌گرفتند مي‌شد سازوکاري مناسب براي کنترل تقاضاهاي مالي بي‌حساب و کتاب اين گروه طراحي و اجرا کرد.
حرف آخر؟
بيکاري از هر کاري سخت‌تر است اما نمي‌شود به هر قيمتي تن به کار داد!
آرشام خدادوست

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۸۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس گفت: واحد تولید آمونیاک سبز به‌عنوان سوخت دوستدار محیط زیست در بندرعباس احداث می‌شود.

به گزارش شانا، علیرضا جعفرپور با اشاره به حرکت کشورهای پیشرفته برای بهره‌گیری از انرژی‌های پاک در صنایع، توضیح داد: کشورهایی مانند ژاپن و چین تولید موتورهای آمونیاکی در حوزه بازیابی گازهای هیدروژن را به‌منظور استفاده در صنایع کشتی‌سازی و خودروسازی آغاز کرده‌اند.

وی ادامه داد: هیدروژن گران‌قیمت‌ترین فرآورده‌ حوزه نفت و گاز است که متأسفانه به دلیل پیش‌بینی نکردن برای استفاده از این نوع فرآورده در پالایشگاه، هم‌اکنون حجم عظیمی از این ماده ارزشمند از بین می‌رود.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس افزود: ازاین‌رو مقدمات احداث واحد تولید آمونیاک به‌عنوان سوختی پاک از هیدروژن در بندرعباس فراهم‌ شده است که در سه سال آینده با بهره‌برداری از این واحد می‌توانیم سالیانه ۵۰۰ هزار تن آمونیاک تولید و همگام با دنیا برای استفاده‌ از انرژی‌های تازه حرکت کنیم.

به گفته جعفرپور، برای تولید سوخت با هیدروژن دو نوع راه وجود دارد که راه نخست ترکیب آن با گازکربنیک و تولید هیدروکربن و بنزین است و راه دوم نیز ترکیب هیدروژن با نیترات موجود در هوا است که سبب تولید آمونیاک خواهد شد.

وی تصریح کرد: همه فرآیند تولید آمونیاک در داخل کشور انجام می‌شود و ساخت این واحد آمونیاک سبز که در دنیا بی‌نظیر خواهد بود نیز از سوی کارشناسان و متخصصان داخلی انجام خواهد شد.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس سرمایه‌گذاری این واحد  را حدود ۲۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: به‌زودی مقدمات اجرایی آن آغاز می شود.

صادرات روزانه ۵۰۰ تن ال‌پی‌جی

جعفرپور در ادامه با بیان اینکه این شرکت با تأمین ۴۰ درصد بنزین موردنیاز کشور، هم‌اکنون جایگاهی راهبردی در توازن انرژی کشور و منطقه دارد، گفت: متخصصان این پالایشگاه توانستند از هدررفت و سوزانده شدن  گاز مایع (ال‌پی‌جی) جلوگیری کنند و اکنون روزانه ۲ هزار تن گاز مایع از این پالایشگاه استحصال و صادر می‌شود و برای کشور ارزآوری دارد.

وی از افزایش ظرفیت  یکصدهزار بشکه از استحصال انواع فرآورده‌های نفتی‌ در یک و نیم سال اخیر به‌عنوان یکی از  کارهای شاخص پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس خبر داد و یادآور شد: حدود یک هزار و ۴۰۰ تن گاز مایع تولید می‌کردیم اما با تغییرات در واحدهای عملیاتی و راه‌اندازی برخی از پکیج‌های فرآیندی توانستیم این تولید را به یک هزار و ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ تن برسانیم.

صادرات دریایی نفت سفید

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس همچنین با اشاره به راه‌اندازی واحد تصفیه هیدروژنی نفت و گاز در ارتقای جایگاه صادرات فرآورده‌های نفتی ایران و کاهش آلودگی‌های ناشی از سوخت وسایل نقلیه در کشور، بیان کرد: واحدهای تصفیه فرآورده‌های نفتی و گازوئیل در این مجموعه به‌منظور جلوگیری از آسیب‌های محیط زیستی پالایشگاه، به بهره‌برداری رسیدند که نفت سفید و گازوئیل یورو ۵ تولید شد.

جعفرپور تصریح کرد: با تبدیل نفت سفید معمولی به نفت سفید یورو ۵ امکان صادرات دریایی نفت سفید برای نخستین بار فراهم شد.

وی از افزایش ۲۰ درصدی تولید بنزین پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در دولت سیزدهم سخن گفت و افزود: روند تولید بنزین در این پالایشگاه پیش از سال ۱۴۰۰ روند کاهشی داشته است اما تولید این پالایشگاه با روی کار آمدن دولت سیزدهم به افزایش ۲۰ درصدی در مدت ۲ سال و به روزانه ۳۹.۵ میلیون لیتر رسید.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس اظهار کرد: با توجه به ناترازی فزاینده بنزین در کشور و لزوم واردات برای تأمین این محصول، اگر پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس ساخته نمی‌شد، ایران باید ۲۸ میلیارد دلار برای واردات بنزین هزینه می‌کرد.

پیشرو در امر محیط‌زیست

جعفرپور با بیان اینکه این پالایشگاه پارسال اقدام‌هایی برای محیط‌زیست انجام داده است گفت: پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس یکی از پالایشگاه‌های پیشرو در امر محیط‌زیست است و با استناد به خروجی آزمایشگاه معتمد سازمان محیط‌زیست، این پالایشگاه در زمره‌ صنایع سبز کشور قرار دارد.

وی ادامه داد: این پالایشگاه در برگزاری همایش‌ها و محافظت از زیست‌کره گنو و پاکسازی ساحل و سواحل نیلگون خلیج‌فارس و جزایر پیشرو بوده است.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در این باره به  جمع‌آوری  ۱۳تن زباله و پلاستیک در سطح کوه گنو، کاشت یک‌صد هزار اصله نهال حرا در سواحل خلیج‌فارس از سوی کارکنان این پالایشگاه اشاره کرد.

گفتنی است پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان و بزرگ‌ترین پالایشگاه کشور است و حتی به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده بنزین در دنیا شناخته شده است.

دیگر خبرها

  • خبر‌هایی از اجرای برنامه های بسیج سازندگی در میامی
  • توضیحات جبلی درباره ساخت فصل جدید زیرخاکی، نون خ و پایتخت
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • پیوند سازمان فنی و حرفه‌ای با مجموعه‌های تحقیقاتی و محله محور
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ
  • عکس | بازدید رئیس رسانه ملی از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی»
  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود
  • واکاوی ممنوعیت پخش مجموعه «حشاشین»
  • سریال «سلمان فارسی» ۱۴۰۵ به پخش می‌رسد