Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهروز بیرشک روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره وسواس بیان کرد: وسواس یک اختلال اضطرابی است که با افکار غیر قابل کنترل، ناخواسته و رفتارهای متداول و رفتارهای تکراری بروز پیدا می‌کند، همه انسان‌ها می‌توانند افکار وسواسی داشته باشند و این اختلال در واقع عملکرد فرد را کنترل و ذهنش را درگیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: افراد مبتلا به اختلال وسواس چه ویژگی‌های شخصیتی دارند؟

وی درباره انواع وسواس گفت: اختلال وسواس به 2 نوع فکری و عملی تقسیم می‌شود؛ گاهی اوقات وسواس‌های فکری منجر به وسواس‌های عملی می‌شود؛ وقتی فرد دچار وسواس فکری می‌شود؛ ترس‌، اضطراب، ناراحتی و نگرانی به سراغش می‌آید و این موارد را تجربه می‌کند؛ برای مثال فرد نگران این است که به اطرافیان خود آسیب بزند؛ این مسائل ممکن است محدود کننده باشد و فرد نتواند با آن مقابله کند پس این افکار ذهن فرد را به شدت درگیر می‌کند در نتیجه در انجام بسیاری از کارها با مشکل رو به رو است.

علائم ابتلا به وسواس عملی

بیرشک ادامه داد‌‌: از سوی دیگر  ممکن است این ختلال  در برخی مواقع منجر به انجام کارهایی شود که به آن وسواس عملی می‌گویند و نسبتا هم شایع است، شستن چندباره دست‌ها، چک کردن باز یا بسته بودن درب منزل، چک کردن خاموش یا روشن بودن اجاق گاز مواردی از اختلال وسواس عملی است.

وی درباره عوامل ایجاد وسواس اظهار کرد‌: نقش وراثت ر ایجاد وسواس پررنگ است، مثلا در دو قلوهای همسان اگر یکی از آن‌ها به وسوای مبتلا شود احتمال مبتلا شدن دیگری نیز بسیار زیاد است؛ مسائل فیزیولوژیکی در ابتلای افراد تاثیر گذار است و در برخی مواقع محیط و شرایط زیستی فرد مانند داشتن والدین وسواسی عامل ایجاد این عارضه است.

بیشتر بخوانید: چگونه بیماری وسواس شستشو را درمان کنیم؟

این روانشناس درباره درمان وسواس تصریح کرد: بسیاری از متخصصان سال‌ها فکر می‌کردند که برای درمان این بیماری‌، دارو کافی است‌ اما در دو تا سه دهه اخیر درمان‌هایی مثل روان درمانی یا رفتار درمانی و شناخت درمانی به وجود آمده‌اند که تاثیر گذار هستند، گاهی هم از تلفیق هر دو راه برای درمان استفاده می‌شود که تاثیر پایدارتری دارد.

وی ادامه داد‌‌: وسواس به عنوان یک اختلال جبری با اختلالات مربوط به آن در یک طبقه بندی قرار می‌گیرند؛ در همین طبقه بندی اختلالات بدریخت انگاری‌، اختلال انباشتن،کندن مو و کندن و خراش پوست نیز وجود دارد؛ اختلال بدریخت انگاری یعنی فرد به هیچ عنوان از فرم بدن خود راضی نیست و اندام خود را زشت می‌بیند، در اختلال انباشتن؛ فرد تمایل زیادی به جمع آوری و ذخیره وسایل دارد و حاضر نیست هیچ چیزی را دور بریزد‌. اختلال کندن مو هم یک اختلال نسبتا شایع است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۹۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت آیت الله شهید مرتضی مطهری و روز معلم، نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور استان خوزستان با موضوع نقش اخلاق بر موفقیت استاد در در سالن جلسات ستاد دانشگاه برگزار گردید.

در این نشست، حجت الاسلام نبوی، مسئول نهاد مقام معظم رهبری در  دانشگاه پیام نور، در ابتدا با اشاره به عملیات وعده صادق در پاسخ به جنایت  رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق، این عملیات را غرورآفرین و مایه مباهات و افتخار بیان کرد. 

وی در ادامه به بیان اهمیت موضوع نشست پرداخته و اخلاق را یکی از مؤلفه‌های مهم در زمینه معلمی معرفی کرد.

حجت الاسلام نبوی  با بیان مثال‌ها و داستان‌هایی در خصوص اهمیت اخلاق عملی بر تاثیرگذاری بر مخاطب، التزام به اخلاق عملی استاد در برخورد با مخاطبین خود را گامی مهم و موثر بر جذب مخاطب دانشگاهی خصوصا جوانان دانشجو دانست.

وی ضمن تقدیر از زحمات اساتید دانشگاه و تبریک فرارسیدن روز معلم، از همه اساتید درخواست نمود تا هر زمانی از کلاس‌های درسی خود را (هر چند کوتاه) برای بیان مطالب دینی و معنوی جهت آشنایی و معرفت هر چه، بیشتر دانشجویان با معارف الهی اختصاص دهند.

دیگر خبرها

  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری
  • علت اختلال خط ۵ متروی تهران مشخص شد
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • حدود ۱۰۰ درصد مطالبات کارگران در مهاباد بروز است
  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • گام عملی برای جهش تولید
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان