Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@23:17:26 GMT

ساخت دستکش "لمس" اشیای مجازی

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۹۵۲۲

ساخت دستکش 'لمس' اشیای مجازی

"دکسترس" (DextrES) نام یک دستکش واقعیت مجازی (VR) است که امکان لمس اجسام مجازی را به کاربر می‌دهد و کاربر احساس می‌کند که واقعا اشیای مجازی را در دست دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، کنترل‌کننده‌های حرکتی واقعیت مجازی در همگام سازی حرکات دیجیتالی و حرکات واقعی بسیار خوب عمل می‌کنند، اما در ایجاد حس لمس چندان موفق نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دانشمندان موسسه فناوری لوزان (EPFL) و زوریخ (ETH Zurich) دستکش‌های جدیدی را ابداع کرده‌اند که می‌تواند به کاربران کمک کند با اشیاء مجازی ارتباط برقرار کنند.

سیستم‌های بازخورد لمسی مشخصا جدید نیستند. ما قبلا آن‌ها را در دستکش‌ها، چکمه‌ها، کت‌ها و حتی لباس‌های پوشش دهنده تمام بدن به همراه موتور‌های ارتعاشی، میدان‌های الکتریکی و یا اجزای مکانیکی دیده‌ایم.

اما دستکش جدید موسوم به "DextrES" با استفاده از یک تکنیک جدید کار می‌کند. بدین صورت که نوار‌های فلزی قابل انعطاف با یک عایق نازک بین آن‌ها روی انگشتان دست کشیده شده است.

هنگامی که یک شی مجازی باید شبیه‌سازی شود، یک اختلاف ولتاژ به نوار‌های فلزی اعمال می‌شود، که باعث می‌شود با هم هماهنگ شوند. این به نوبه خود یک نیروی ترمز ایجاد می‌کند و کاربر پس از لمس شیء مجازی و متناسب با اندازه آن شیء، نمی‌تواند انگشتان دست خود را بیش از حد معینی جمع کند و این ویژگی این احساس را به کاربر می‌دهد که واقعا آن شیء را در دست گرفته است.

هنگامی که کاربر شیء را رها کند، ولتاژ برداشته می‌شود و می‌تواند انگشتان دست خود را دوباره آزادانه حرکت دهد.

این دستکش‌ها به لطف نوار‌های فلزی کشیده شده روی انگشتان دست می‌تواند حرکات دست را محدود کند و حس در دست گرفتن اشیا را القا کند.

اتمار هیلیگس مدیر آزمایشگاه پیشرفته فناوری‌های تعاملی موسسه فناوری زوریخ می‌گوید: سیستم حسی انسان بسیار توسعه یافته و پیچیده است. ما انواع گوناگونی از گیرنده‌ها را در تراکم بسیار بالا در مفاصل انگشتان داریم که در پوست ما تعبیه شده‌اند. در نتیجه ایجاد حس لمس واقعی در هنگام تعامل با اجسام مجازی دشوار است.

وی افزود: کار ما یک گام در این راستا برداشته است و تمرکز ویژه‌ای روی ایجاد حس واقعی لمس اشیای مجازی دارد.

تیم سازنده برای آزمایش "دکسترس" از شرکت‌کنندگان خواست تعدادی از کار‌های واقعیت مجازی را انجام دهند که نیاز به مهارت‌های حرکتی خوب داشت و با بازخورد مثبت و نتایج راضی کننده‌ای همراه بود.

این دستکش نسبت به سایر سیستم‌ها از لحاظ اندازه و حجم کوچکتر است و تنها ۲ میلی‌متر ضخامت و ۴۰ گرم وزن دارد.

این سیستم می‌تواند با استفاده از تنها ۲۰۰ ولت برق و و چند میلی‌وات قدرت تا ۴۰ نیوتن نیرو بر روی هر انگشت اعمال کند.

این دستکش در شکل فعلی خود از کابل بهره می‌گیرد، اما با توجه به نیاز به قدرت کم، تیم سازنده می‌گوید می‌توان از یک باتری کوچک نیز استفاده کرد.

هربرت شیا، سرپرست آزمایشگاه مبدل‌های نرم افزاری در موسسه فناوری لوزان می‌گوید: ما می‌خواستیم یک وسیله سبک وزن را توسعه دهیم که بر خلاف دستکش‌های واقعیت مجازی کنونی، بزرگ و حجیم نباشد و نیازی به کابل‌های ضخیم نداشته باشد.

این تحقیق در هفته جاری در سمپوزیوم ACM، نرم افزار و تکنولوژی رابط کاربری (UIST) ارائه شده است

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری دستکش اشیای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۹۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در عظیمیه کرج

‌به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ محمد نادربیگی گفت: کارشناسان پلیس فتای استان البرز با بکارگیری روش‌های نوین بررسی جرایم رایانه‌ای و اقدامات فنی و پلیسی از فعالیت یک اکانت تلگرامی در زمینه فیشینگ مطلع شدند.

جانشین فرمانده انتظامی استان البرز اضافه کرد: پس از انجام اقدامات پلیسی هویت و مخفیگاه متهم مورد نظر در منطقه عظیمیه کرج شناسایی و نامبرده با هماهنگی مقام قضائی دستگیر شد.

وی بیان کرد: در بازرسی از تجهیزات الکترونیک متهم که به وسیله آنها اقدام به ارسال پیامک‌های جعلی ابلاغیه قضائی می‌کرد، اطلاعات بانکی بیش از ۴۰۰ کاربر شناسایی شد که تاکنون ۱۸ نفر از مالباختگان شناسایی شده‌اند.

سرهنگ نادربیگی با بیان اینکه ارزش کلاهبرداری انجام شده توسط این متهم توسط کارشناسان بیش از دو میلیارد ریال برآورد می‌شود، از معرفی وی به مرجع قضائی خبر داد.

وی گفت: مشاهده ابلاغیه قضائی هیچ نیازی به پرداخت وجه ندارد، لذا در مواجهه با سایت‌های جعلی که برای مشاهده ابلاغیه کاربر را به درگاه واریز منتقل می‌کند، به هیچ وجه اطلاعات بانکی را در آن بارگذاری نکنید.

کد خبر 6097093

دیگر خبرها

  • این اشیای نورانی در آسمان ایران چه بودند؟
  • ریموت کنترل جرثقیل و کاربرد آن
  • فیشینگ حرفه‌ای در عظیمیه کرج دستگیر شد
  • هوش مصنوعی iOS ۱۸ را زیر و رو می‌کند
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در عظیمیه کرج
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • رقابت سخت بین حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • دستکش گلر برزیلی نساجی به ارث رسید!
  • رقابت برای دستکش «طلا» سخت شد/ بیرانوند نباید در ۵ بازی گل بخورد
  • قطعی شد: دستکش طلا برای ستاره آرسنال