Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل(آنکتاد) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد سرمایه گذاری مستقیم خارجی جهان در نیمه اول سال 2018 ، 41 درصد کاهش یافت و به رقم تخمینی 470 میلیارد دلار آمریکا رسید. مقدار این سرمایه گذاری در زمان مشابه سال 2017 حدود 794 میلیارد دلار محاسبه شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل افت 41 درصدی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان طی نیمه نخست 2018 بروز جنگ تجاری در جهان و بازگرداندن درآمدهای خارجی بسیاری شرکت های مادر آمریکایی از وابسته هایشان در خارج از کشور پس از اصلاحات مالیاتی بود.

این کاهش جریان سرمایه‌گذاری بیشتر در کشورهای پیشرفته متمرکز بود که با افت شدید 69 درصدی به 135 میلیارد دلار رسید و به طور قابل توجهی تحت تأثیر جریان های منفی در ایرلند(81 میلیارد دلار) و سوئیس(77 میلیارد دلار) قرار داشت. کاهش شدیدی هم در آمریکا گزارش شد(73-درصد) معادل 46 میلیارد دلار. رشد سرمایه گذاری در حوزه های سبز هم در کشورهای پیشرفته ناچیز و کمتر از 5 درصد بود.

سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه در نیمه اول سال 2018 کاهش کمی داشت و تنها 4 درصد کمتر از زمان مشابه در سال 2017 و 310 میلیارد دلار محاسبه شد. سهم اقتصادهای در حال توسعه در سرمایه گذاری مستقیم خارجی به 66 درصد رسید که یک رکورد بود.

چین بزرگترین دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان بود. کشورهای در حال توسعه آسیایی همچنان با دارا بودن 47 درصد سرمایه گذاری مستقیم خارجی در نیمه اول سال 2018 ، بزرگ‌ترین منطقه میزبان بودند.

در سطح منطقه ای، کاهش جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در اروپا (93-%)، آمریکای شمالی(18-%) و اقتصاد های در حال گذار(18-%) مربوط می شود به کاهش جهانی. جریان سرمایه گذاری خارجی در سایر کشورهای پیشرفته افزایش یافت (49%) و در مناطق در حال توسعه نسبتا ثابت بود.

در نتیجه روندهای مختلف سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سطح منطقه‌ای ، سهم اقتصادهای در حال توسعه به رکورد 66 درصد رسید. نیمی از ده اقتصاد میزبان از کشورهای در حال توسعه هستند. چین بزرگترین دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی است و در نیمه اول سال 2018 حدود 70 میلیارد دلار سرمایه را جذب کرده است. پس از آن انگلستان با 66 میلیارد دلار قرار دارد و بعد هم آمریکا با 46 میلیارد دلار.

در آمریکای لاتین و حوزه کارائیب جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی 6 درصد کاهش داد. در آمریکای جنوبی بیشترین افت سرمایه‌گذاری در برزیل(22-%) گزارش شده است. سرمایه گذاری مستقیم خارجی در شیلی ، پرو و کلمبیا به خاطر قیمت بالای نفت و مس به طور قابل توجهی افزایش یافته است ( 158 درصد ، 43 درصد و 15 درصد).

در آفریقا روند کاهش سرمایه گذاری مستقیم خارجی از سال 2017 ادامه یافت(3 درصد). فقط آفریقای جنوبی توانست درصد سرمایه‌گذاری خود را افزایش دهد.

در اقتصادهای در حال گذار جنوب شرق اروپا، جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در نیمه نخست سال 2018 ، 18 درصد کاهش یافت. روسیه هم 19 درصد کاهش سرمایه‌گذاری داشت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۰۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ |برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷۱ سنت معادل ۰.۸۵ درصد کاهش به ۸۲ دلار و ۹۶ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت کاهش یافته و شدیدترین کاهش هفتگی را طی سه ماه گذشته تجربه کرده است. سرمایه‌گذاران در حال بررسی اطلاعات ضعیف اشتغال آمریکا و زمانبندی احتمالی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو هستند.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 71 سنت معادل 0.85 درصد کاهش به 82 دلار و 96 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 84 سنت معادل 1.06 درصد کاهش، 78 دلار و 11 سنت معامله می‌شود.

فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را در جلسه هفته گذشته ثابت نگه داشت و سرمایه‌گذاران نگرانند بالا ماندن هزینه‌های وامگیری رشد اقتصاد را در آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا محدود کند.

پیش‌بینی قیمت 84 دلاری برای نفت در سال 2024کاهش 100 هزار بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک

نفت برنت بیش از 7 درصد و نفت آمریکا 6.8 درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست داده‌اند.

اطلاعات اقتصادی آمریکا نشان می‌دهد  اشتغال در این کشور آهسته‌تر از حد انتظار در آوریل رشد کرده و رشد سالانه دستمزدها هم پایین بوده است. بدین ترتیب تاجران تخمین می‌زنند بانک مرکزی آمریکا اولین بار در ماه سپتامبر نرخ بهره را پایین بیاورد.

فدرال رزرو در اجلاس هفته گذشته نرخ بهره را ثابت نگه داشت و دلیل آن را تورم بالا اعلام کرد. بالا ماندن نرخ بهره رشد اقتصاد را کند کرده و تقاضا برای نفت را پایین می‌آورد.

شرکت‌های انرژی آمریکا تعداد چاه‌های نفت و گاز فعال خود را برای دومین هفته پیاپی کاهش داده‌اند. تعداد این چاه‌ها در حال حاضر به پایین‌ترین تعداد از ژانویه 2022 رسیده است.

تعداد چاه‌های نفت و گاز آمریکا که اولین نشانه تولید این کشور در آینده است، 8 حلقه در هفته منتهی به سوم ماه مه کاهش یافته و به 605 رسیده است که بزرگترین کاهش هفتگی از سپتامبر 2023 را نشان می‌دهد.

تاثیر جنگ رژیم صهیونیستی و حماس در افزایش قیمت نفت از بین رفته چون دو طرف در فکر یک آتش بس موقت هستند و مذاکرات صلح توسط میانجی‌های بین‌المللی ادامه دارد.

از طرف دیگر، اجلاس بعدی ائتلاف اوپک پلاس که از سازمان کشورهای صادر کننده نفت و متحدانش از جمله روسیه تشکیل شده قرار است در اول ژوئن برگزار شود.

طبق گفته برخی منابع، اگر تقاضا برای نفت افزایش پیدا نکند، این ائتلاف کاهش تولید داوطلبانه خود را پس از ماه ژوئن هم ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/64

 

دیگر خبرها

  • برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ |برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد
  • قیمت طلا کاهش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار