Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-03-29@08:14:17 GMT

تحریم 20 بانک و نهاد ایرانی از سوی آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۰۰۶۰۶

به گزارش پارس نیوز، 

وزارت خزانه‌داری آمریکا تحت عنوان تحریم‌های ضدتروریستی، چند بانک و شرکت بزرگ ایرانی را تحریم کرد.

آمریکا ۱۸ اردیبهشت با فرمان اجرایی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور این کشور از برجام خارج شد. حقوق‌دانان دولت ایران که بنا به محدودیت‌های حقوقی متن برجام نمی‌توانست به کمیسیون برجام شکایت کند، از آمریکایی‌ها به دلیل نقض پیمان مودت سال ۱۳۳۴ به دادگاه لاهه شکایت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحریم‌های امشب وزارت خزانه‌داری چند روز پس از آن اعمال شده که دادگاه لاهه قراری موقت صادر کرد و از آمریکا خواست که تا نهایی شدن رسیدگی به این پرونده، از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خودداری کند.

در بیانیه امشب دفتر نظارت بر دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، از اعمال تحریم‌های جدید «ضدتروریستی» خبر آمده و نام ۲۰ شرکت، بانک و شرکت سرمایه‌گذاری ایرانی به شرح ذیل آمده است:

✔️ شرکت سرمایه‌گذاری اندیشه مهرآوران

✔️ گروه بهمن

✔️ شرکت تولید زینک بندرعباس

✔️ بانک ملت

✔️ بنیاد تعاون بسیج

✔️ شرکت کالسیمین

✔️ شرکت فولاد مبارکه اصفهان

✔️ شرکت تراکتورسازی ایران

✔️ شرکت توسعه معادن زینک ایران

✔️ بانک مهر اقتصاد

✔️ گروه مالی مهر اقتصاد

✔️ شرکت سرمایه‌گذاری نگین ساحل رویال

✔️ بانک پارسیان

✔️ شرکت کاتالیست شیمیایی پارسیان

✔️ شرکت ذوب زینک قشم

✔️ بانک سینا

✔️ شرکت سرمایه‌گذاری طبیعت‌گردان آتیه ایرانیان

✔️ شرکت سرمایه‌گذاری تکتار

✔️ شرکت مهندسی تکنوتار

✔️ شرکت اسیدسازی زنجان

یکی از شکایت‌های همیشگی مذاکره‌کنندگان وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در روزهای موسوم به پسابرجام و پیش از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، عملیاتی نشدن اتصال بانک‌های ایرانی به شبکه بانکی بین‌المللی بود.

در یک نوبت حتی «جان کری» وزیر خارجه اسبق آمریکا همزمان با «ولی ا.. سیف» رئیس‌کل سابق بانک مرکزی ایران به لندن رفت و در خصوص بی‌خطر بودن تعامل با بانک‌های ایرانی به بانک‌های اروپایی توضیحاتی داد.

همان روز خبرنگار آسوشیتدپرس نوشت که جان کری در برابر اصرار روسای بانک‌های اروپایی برای دادن تضمین مکتوب برای تحریم نشدن بانک‌های طرف معامله ایران، از این کار خودداری کرده است.

انتهای پیام/

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ایران فولاد مبارکه جمهوری اسلامی ایران وزیر خارجه بانک مرکزی لندن جان کری ایران حقوق سرمایه شرکت فولاد وزارت خارجه پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۰۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه برای دریافت پول فروش نفت به مشکل خورد

شرکت‌های نفتی روسیه با تاخیر چند ماهه برای دریافت پول فروش نفت و سوخت مواجه هستند، زیرا بانک‌های چین، ترکیه و امارات عربی متحده نسبت به تحریم‌های ثانویه آمریکا، محتاط‌تر شده‌اند.

به گزارش ایسنا، تاخیر در پرداخت، درآمد کرملین را کاهش داده و آن را نامنظم می‌کند و به واشنگتن اجازه می‌دهد تا به اهداف تحریمی دوگانه خود یعنی مختل کردن درآمد نفتی کرملین و در عین حال، حفظ عرضه انرژی در بازار جهانی، دست پیدا کند.

هشت منبع آگاه به رویترز گفتند: چندین بانک در چین، امارات و ترکیه، الزامات پایبندی به تحریم‌های خود را در هفته‌های اخیر افزایش داده‌اند که منجر به تاخیر یا حتی رد انتقال پول به مسکو شده است.

بانک‌ها، با احتیاط نسبت به تحریم‌های ثانویه آمریکا، از مشتریان خود درخواست کرده اند تضمین‌های کتبی ارائه دهند که هیچ شخص یا نهاد تحت تحریم آمریکا، در معامله دخالت نداشته یا از پرداختی، بهره‌مند نیست.

دو منبع اظهار کردند: در امارات، بانک‌های فِرست ابوظبی و بانک اسلامی دوبی، حسابهای مرتبط با تجارت کالاهای روسی را به حالت تعلیق درآورده اند.

به گفته چهار منبع آگاه، بانک مشرق امارات، زیارت و واکیف بانک ترکیه و بانک‌های چینی ICBC و بانک چین، هنوز پرداخت‌ها را انجام می‌دهند، اما پردازش آنها هفته ها یا ماهها طول می‌کشد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در مورد گزارش‌هایی مبنی بر اینکه بانک‌ها در چین پرداخت‌ها را کند کرده‌اند، گفت: مشکلات پرداخت وجود دارد. پسکوف در کنفرانس روزانه خود با خبرنگاران گفت: البته فشار بی سابقه آمریکا و اتحادیه اروپا بر جمهوری خلق چین، همچنان ادامه دارد.

پسکوف گفت: البته این امر، مشکلات خاصی ایجاد می‌کند، اما نمی‌تواند مانعی برای توسعه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی ما با چین شود.

فرمان اجرایی آمریکا

غرب پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، تحریم‌های زیادی را علیه روسیه اعمال کرده است. معامله با نفت روسیه تا زمانی که زیر سقف قیمتی ۶۰ دلار در هر بشکه توسط غرب فروخته شود، غیرقانونی نیست.

صادرات نفت روسیه و پرداخت‌های آن در ماه‌های اول جنگ مختل شد، اما بعدا با تغییر جریان تجارت مسکو به آسیا و آفریقا از اروپا، عادی شد.

یک منبع تجاری گفت: مشکلات از دسامبر پس از اینکه بانک‌ها و شرکت‌ها متوجه شدند تهدید تحریم‌های ثانویه آمریکا، واقعی است، بازگشت. این منبع آگاه به یک فرمان اجرایی خزانه داری آمریکا که در ۲۲ دسامبر سال ۲۰۲۳ منتشر شد، اشاره کرد که هشدار می‌داد ممکن است تحریم‌هایی را برای فرار از سقف قیمتی روسیه بر تحریم‌های خارجی اعمال کند و از آنها خواسته بود تا پایبندی خود را افزایش دهند. این اولین هشدار مستقیم در مورد احتمال تحریم‌های ثانویه علیه روسیه بود که آن را در برخی زمینه های تجاری، با تحریم‌ها علیه ایران، برابر ساخت.

به گفته منابع تجاری، پس از دستور آمریکا، بانک‌های چینی، امارات و ترکیه که با روسیه همکاری می‌کنند، بررسی ها را افزایش داده اند، درخواست ارائه اسناد اضافی را آغاز کرده اند و کارکنان بیشتری را آموزش داده اند تا مطمئن شوند معاملات با سقف قیمت مطابقت دارند.

به گفته یکی از منابع بانکی مطلع، در پایان فوریه، بانک‌های امارات متحده عربی مجبور شدند نظارت دقیقی بر پرداخت‌ها انجام دهند، زیرا از آنها خواسته شد تا در صورت داشتن تراکنش‌هایی که از طرف یک نهاد روسی به چین انجام می‌شود، داده‌هایی را در اختیار بانک‌های آمریکایی مربوط و خزانه‌داری آمریکا قرار دهند. این به معنای تاخیر در پردازش پرداخت‌ها به روسیه بود.

یک منبع گفت: یکی از پرداخت‌ها دو ماه به تعویق افتاده است، در حالی که منبع دیگری گفت: تاخیر،  دو تا سه هفته است.

بر اساس گزارش رویترز، یکی از معامله گران گفت: این امر حتی برای معاملات دلار سخت شده است. گاهی اوقات هفته ها طول می‌کشد تا معامله مستقیم یوان-روبل انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مخالفت خصمانه آمریکا با تکمیل خط لوله گاز «صلح»
  • تحریم‌های جدید آمریکا و کره جنوبی علیه کره شمالی
  • آمریکا ۶ فرد و ۲ نهاد مرتبط با کره شمالی را تحریم کرد
  • روسیه برای دریافت پول فروش نفت به مشکل خورد
  • تحریم‌ های جدید آمریکا علیه ایران، یمن و لبنان
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، یمن و لبنان
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله یمن  و حزب الله لبنان
  • آمریکا ۱۱ فرد و نهاد سوریه را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله یمن و حزب الله لبنان
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران، یمن و لبنان وضع کرد