Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با اشاره به تاکید اخیر رئیس جمهوری بر استفاده از دانشگاه ها و نخبگان در حل مسائل کشور گفت: کمیسیون پژوهش، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در این ستاد تشکیل می شود‌.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، منصور کبگانیان سه شنبه شب در پایان جلسه یکصدودهم ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این جلسه سه محور اساسی مطرح شد؛ مهم ترین بحث گزارشی از جلسه هفته گذشته (سه شنبه/ 17 مهر) شورای عالی انقلاب فرهنگی در حضور رئیس جمهوری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در این جلسه گزارشی از پیشرفت های علم، فناوری و‌ چالش های آن در کشور ارائه شد و در پی آن رئیس جمهوری جدی و مستحکم بر ایفای نقش نخبگان و مراکز دانشگاهی در حل مسایل کشور تاکید کردند.
عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: رئیس جمهوری همچنین در جلسه افتتاحیه دانشگاه ها بر همان مساله تاکید کردند و به نظر می رسد هیات دولت این سیاست را جدی در دستور کار قرار داده است که برای شورای عالی انقلاب فرهنگی، نخبگان و دانشگاه ها فرصت است؛ زیرا همیشه مطرح می شد دانشگاه ها توانایی حل مسایل کشور را دارند ولی به دلایل مختلفی ممانعت وجود دارد.
وی اظهار داشت: برای اجرا شدن مطالبات اخیر ریاست جمهوری؛ یعنی استفاده از دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و پارک های علم و فناوری در حل مسائل کشور و عبور از موانع تحریم، مقرر شد کمیسیون پژوهش، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با حضور دستگاه های ذیربط تشکیل شود.

*تاکید بر استفاده از تولیدات داخلی
وی ادامه داد: رئیس جهاد دانشگاهی در همین راستا در جلسه امروز پیشنهاد کر‌د خرید های کلان دولتی از محصولات داخلی انجام شود، که این امر به رغم تاکید رهبری هنوز رعایت نمی شود.
کبگانیان اظهار داشت: همچنین وزیر علوم گزارشی از جلسه دیروز (23 مهر) شورای عالی عتف با حضور معاون اول رئیس جمهوری ارائه داد که در این جلسه نیز بر استفاده از توان نخبگان دانشگاهی تاکید شد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد: همچنین مدتی است انجام طرح های پژوهشی و طرح های کلان ملی با آسیب مواجه شده است، باید تقویت شود و در نهایت به ستاد ماموریت داده شد با دعوت از تمام بازیگران این حوزه از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جهاد دانشگاهی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همه بازیگران در قسمت عرضه و تقاضا دعوت کرده و این موضوع را در دستور کار قرار دهیم تا هماهنگی های لازم برای استفاده از توان نخبگان دانشگاهی انجام شود. زیرا به خصوص در شرایط تحریم دانشگاه ها باید نقش خود را بیشتر ایفا کنند.

* تدوین سیاست های اجرایی اشتغال دانش آموختگان
وی در ادامه به دستور جلسه دیگر پرداخت و گفت: هر جلسه گزارشی از وضعیت علم و فناوری در کشور ارائه می شود، در جلسه امروز رئیس جهاد دانشگاهی گزارشی از دستاوردهای این نهاد شامل مته های حفاری، بازوی رباتیک بارگیری دریایی ارائه شد.
استاد دانشگاه امیرکبیر گفت: بحث اصلی امروز ادامه بحث جلسه قبل در زمینه اشتغال دانش آموخته های دانشگاهی بود، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به همراه معاون اشتغال این وزارتخانه حضور داشتند. وی با اشاره به پیشنهادها در این زمینه گفت: کاراموزی های دانشگاه ها باید جدی گرفته شود، خیلی از رشته ها کاراموزی دارند ولی استقبال خوبی از آنها نمی شود، کاراموزی در رشته های پزشکی هم هست ولی در رشته های صنعتی و فنی از طرف میزبان خوب استقبال نمی شود.
وی گفت: مشکلات عرصه کسب و کار نیز دیگر دستور این جلسه بود، این مشکلات باعث شده در زمینه تبدیل فناوری به محصول وضعیت خوبی بر اساس آمارهای جهانی نداشته باشیم.
کبگانیان در ادامه به گزارش وزیر علوم در زمینه اشتغال دانش آموخته ها اشاره کرده و افزود: بر اساس رایزنی ها در جلسه مقرر شد ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور آماری از وضعیت اشتغال دانش آموخته ها کامل تهیه کند تا از جلسه بعد بتوانیم بعد از گزارش های متعدد، مرحله تدوین سیاست های اجرایی بهبود وضعیت اشتغال دانش آموخته ها را آغاز کنیم.
نقشه جامع علمی کشور از دی ماه 1389 (زمان تصویب در شورای عالی نقلاب فرهنگی) و خرداد 1390 زمان انتشار رسمی به عنوان مهمترین سند مرتبط با حوزه علم و فناوری در چشم انداز 1404 در راستای طراحی راهبردهای مشخص برای اهداف علمی و فناوری، اقتصاد و صنعت در افق چشم انداز 20 ساله کشور ابلاغ شد؛ تدوین این سند به دنبال بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از دانشگاهیان در سال های 84 و 85 آغاز شده بود.
ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور مسئولیت اصلی پیگیری اجرای این نقشه، نظارت بر روند اجرای اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری و وضعیت کلی آموزش عالی و عمومی را برعهده دارد.
علمی **9157**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي علم و فناوري ايران نقشه جامع علمي كشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۱۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود

آیین رونمایی از سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور با عنوان «پتروآفرین» همزمان با بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور فعالان این حوزه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، این رویداد به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی صنایع پتروشیمی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با حضور صنعتگران پتروشیمی، محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار خواهد شد.

بنا به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، ضرورت حمایت از فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف تقویت و رشد تولید کشور بر پایه علوم و فناوری‌های نوظهور دوچندان شده است. صنعت پتروشیمی از جمله مهم‌ترین صنایع پیشران کشور است که نقش بسزایی در توسعه اقتصاد و ارزآوری برای کشور ایفا می‌کند. به دلیل کامل نبودن زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی در کشور، بسیاری از خوراک‌های پتروشیمی از خارج از کشور وارد شده و این امر منجر به خام‌فروشی یا حداقل نیمه‌خام‌فروشی محصولات پتروشیمی در ایران شده است. 

مرکز توسعه‌ فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همراه با ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته در نظر دارد تا با تمرکز بر این صنعت راهبردی، ضمن بررسی و شناسایی چالش‌های موجود، به شبکه‌سازی میان دانش‌بنیان‌های کشور و صاحبان صنایع پتروشیمی کمک کند.

این امر به وسیله ابزارهای حمایتی کشور که در اختیار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دارد، اعم از اعتبارات در نظر گرفته شده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، ساخت بار اول، اعطای تسهیلات و تضامین با عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی و ... انجام خواهد شد.

در پتروآفرین با نگاه دقیق به نیازهای اساسی و مشترک مجتمع‌های صنعتی پتروشیمی کشور و نیازهای بازار حال و آینده‌ پایین دستی زنجیره‌ ارزش پتروشیمی و با بکارگیری توان دانشمندان متخصص صنعت پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، گام‌هایی اساسی در مسیر توسعه‌ فناوری‌های راهبردی، ساخت تجهیزات و دانش طراحی در این صنعت برداشته می‌شود. 

همچنین، شرکت ملی پتروشیمی ایران با شبکه‌سازی میان مجتمع‌های پتروشیمی خصوصی و دولتی توسط معاونت پژوهش و فناوری و خودکفایی و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، هدایت علمی و اجرایی این طرح را به عهده خواهد داشت.  

مراسم افتتاحیه سکوی پتروآفرین در اولین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور مسئولان و بازیگران صنعت پتروشیمی کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه برگزار خواهد شد. در این مراسم نمایندگانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته حضور خواهند داشت و به تبادل نظر در این زمینه خواهند پرداخت.

از اهداف پتروآفرین می‌توان به مواردی همچون بومی‌سازی زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی، رفع چالش‌ها و نیازهای اساسی صنعت پتروشیمی در حوزه تجهیزات، استفاده از سازوکار اعتبار مالیاتی ذیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان، اعطای تسهیلات و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و بهره‌گیری از ارتباطات بین‌المللی معاونت علمی در راستای تقویت همکاری‌های فناورانه بین‌المللی اشاره کرد.

همچنین همراه با این رویداد، قرارداد ساخت بار اول یکی از تجهیزات موردنیاز در صنعت پتروشیمی میان یک شرکت دانش‌بنیان و یک مجتمع پتروشیمی منعقد خواهد شد و از فراخوان جدید ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با عنوان «جمع‌آوری کربن» رونمایی خواهد شد. 

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، این رویداد(رونمایی از پتروآفرین)، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۶:۳۰ در سالن کنفرانس شماره یک در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • جلسه کمیسیون دائمی هیأت امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره زنان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود