Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@21:52:19 GMT

۱۱ هزار تن فندق امسال از باغات گیلان برداشت شد

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۰۱۴۸۸

۱۱ هزار تن فندق امسال از باغات گیلان برداشت شد

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان گفت:‌‌ امسال ۱۱ هزار تن فندق به ارزش اقتصادی ۱۱۰ میلیارد تومان از باغات گیلان برداشت شد. ۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۱ استانها گیلان نظرات

لیلا بذرکار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ در سال زراعی فعلی باغداران گیلانی موفق شدند 11 هزار تن فندق را از باغات خود برداشت کنند که ارزش اقتصادی این مقدار فندق برداشت شده توسط کشاورزان چیزی بیش از 110 میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان در مورد سطح زیرکشت باغات فندق این استان نیز عنوان کرد:‌ در حال حاضر 18 هزار و 681 هکتار باغ فندق در سراسر استان گیلان وجود دارد که از این میزان در حدود 16 هزار هکتار بارور بوده و به مرحله میوه دهی رسیده است.

بذرکار ارزش هر کیلو فند‌ق تازه برداشت شده را 40 هزار تومان اعلام کرد و ابراز داشت: بروز پدیده سرمازدگی که اوایل بهار امسال در سطح وسیعی از استان گیلان به وقوع پیوست علاوه بر مرکبات،‌ چای و گردو در میزان برداشت محصول فندق نیز اثرات منفی بر جای گذاشته است.

وی از کاهش برداشت و میزان بهره‌وری نهایی محصول فندق برداشت شده باغات گیلان خبر داد و تصریح کرد: ‌سرمازدگی علاوه بر وارد آوردن خسارت به محصولات باغی گیلان به کشاورزان و باغداران استان ضرور و زیان‌های اقتصادی فراوانی را تحمیل کرده است.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان تعداد بهره‌برداران فعال در عرصه تولید محصول فندق استان را برشمرد و اظهار داشت:‌ در حال حاضر حدود 57 هزار باغدار در مناطق شرقی،‌ غربی و جنوب استان گیلان فعال هستند که عمدتاً به تولید محصول فندق می‌پردازند.

بذرکار شهرستان‌های تولید کننده فندق در استان گیلان را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد:‌ در شرق گیلان شهرستان‌های رودسر،‌ سیاهکل‌ و املش در جنوب شهرستان رودبار و در مناطق واقع در غرب استان نیز باغداران شهرستان تالش در تولید محصول فندق نقش دارند.

وی‌ به وجود واحدهای فرآوری فندق در استان گیلان نیز اشاره کرد و ابراز داشت:‌ هم‌اکنون دو واحد فراوری محصول فندق واقع در شهرستان‌های رودسر‌ و یک واحد دیگر نیز در حوزه املش وجود دارند که فرآوری فندق برداشت شده استان را به صورت تکمیلی انجام می‌دهند.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان به سایر واحدهای فعال در عرصه فرآوری فندق اشاره کرد و بیان داشت:‌ به غیر از سه واحد فعال فرآوری در حوزه رودسر و املش یک مرکز صنعتی دیگر نیز در منطقه سیاهکل تأسیس شده که عملیات پوست کنی فندق را بر عهده دارد.

به گزارش تسنیم،‌ در حال حاضر فندق‌ تولیدی گیلان تنها به صورت آجیل استفاده می‌شود درحالی‌ که در کشورهای پیشرفته صنعتی از فندق بیش از 100 محصول آرایشی، بهداشتی و غذایی تولید می‌کنند.

همچنین مصرف فندق برای تقویت حافظه و درمان بیماری‌های گوارشی بسیار موثراست.

انتهای پیام/م

R7877/P1486/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۱۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سطح زیر کشت گل محمدی این استان به دلیل خشکسالی و افت چاه‌های آبیاری حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است. محمد میری گفت: سطح زیر کشت گل محمدی در خراسان رضوی از هزار و ۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.   او با بیان اینکه برداشت گل از اواسط اردیبهشت ماه جاری در مناطق گرمسیر به ترتیب تا سایر مناطق آغاز می‌شود، افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تن گل محمدی‌تر در استان برداشت شود.   معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اکنون در استان تعداد ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلاب‌گیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی فعالیت می‌کنند.   میری با بیان اینکه میزان اشتغالزایی در طول دوره برداشت گل محمدی حدود ۴۲۰ هزار نفر روز است، افزود: امسال تولید گل محمدی در خراسان رضوی، ۲ هزار و ۸۰۰ تن پیش‌بینی شده است.    

دیگر خبرها

  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • برداشت گل گاو زبان در گیلان
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • برداشت جو قصیل در قم
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند