Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@09:37:40 GMT

وقتی که ۶ ساعت تمام در چمدان هستید!

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۰۲۴۰۹

وقتی که ۶ ساعت تمام در چمدان هستید!

برای بسیاری از ما این سوال پیش می آید که فضانوردان در سفرهای طولانی در ایستگاه فضایی بین‌المللی چه می‌کنند؟ خیلی از افراد در رسانه‌های تصویری فیلم و عکس فضانوردان را در حال چرخش در حالت در بی‌وزنی یا بازی با توده آب و غیره را دیده‌اند و تصویری از زندگی سراسر سرگرمی برای خود از زندگی در فضا می‌سازند.

به گزارش ایسنا، پاول وینوگرادوف فضانورد باسابقه روس که حدود ۵۵۰ روز از عمر خود را در مجتمع مداری میر و ایستگاه فضایی بین‌المللی گذرانده در پاسخ به اینکه فضانوردان مامور به انجام چه آزمایش‌هایی هستند و آیا کار در فضا تنها به همین نمایش‌ها ختم می‌شود می‌گوید: واقعیت قضیه این نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورها سالانه بودجه‌هایی کلان را برای تفریح فضانوردان نمی‌پردازند. یک فضانورد در کنار کارهایی که باید برای بقای ایستگاه انجام دهد, روزانه وقت زیادی را صرف انجام آزمایش‌های مختلف می‌کند.

وینوگرادوف که طی سه سفر طولانی به مدار زمین ۷ راهپیمایی فضایی داشته همچنین درباره راهپیمایی فضایی می‌گوید: مشکلات راهپیمایی فضایی ربطی به جاذبه ندارد. در جریان رهپیمایی‌های فضایی, از نظر فیزیکی فشار زیادی به انسان وارد می‌آید. لباسی که آنها برای راهپیمایی فضایی می‌پوشند در زمین ۲۰۰ کیلوگرم وزن دارد. درست است که آنجا وزن لباس حس نمی‌شود اما تمام حرکات باید با دست صورت گیرد. با دست حرکت می‌کنید، با دست باید ترمز کنید، با دست باید وضعیت را حفظ کنید. برای یک متر تغییر مکان شما باید دو بار حلقه کابل‌های بسته شده به کمرتان را از یک نقطه باز و به نقطه دیگر قفل کنید. تمام این کارها با کمک دست انجام می‌شود.

وی افزود: به این دلیل، در آخر راهپیمایی ۶–۵ ساعته، از خستگی نمی‌توانید انگشت دست‌ها را باز و بسته کنید. علاوه بر این ۶ ساعت به اصطلاح در «چمدان» هستید، ۶ ساعت کار در فضا یعنی تقریبا یک روز کاری. تمام روز کاری در این لباس کوچک و بسته. آب بدن هم به دلیل فشار کاری از بین می‌رود. از نظر روانی هم انسان در فشار است چون مسئولیت بزرگی دارد و باید انجام دهد. به این ترتیب در پایان کار هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی به کلی خسته و ناتوان می شود. یکی از فضانوردان بعد از انجام کار در بیرون از ایستگاه فضایی بقدری خسته شد که حتی توان حرکت را از دست داد و همکارش مجبور شد او را به "کول" بکشد و به ایستگاه برگرداند.

وینوگرادوف می‌گوید: هر یک از گروه‌های اعزامی به ایستگاه‌های فضایی وظایف دشواری از جمله انجام آزمایش‌های مختلفی را بر عهده دارند که برای انجام آنها, از ماهها قبل از سفر آموزش می‌بینند. بطور مثال در یک دوره در قسمت روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی بیش از ۲۰۰ آزمایش مختلف علمی با موفقیت اجرا شده است. این آزمایش‌ها دربرگیرنده حدود ۱۰ زمینه مختلف اعم از ژئوفیزیک، طب، زیست‌شناسی، مطالعه منابع طبیعی، بیوتکنولوژی فضایی، موادشناسی، وسایل فنی، سامانه‌های محرکه فضایی و نیز بررسی‌های نظری, علمی و آموزشی بوده است.

از جمله این آزمایش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سنتز خودگستر با حرارت بالا که امکان به دست آوردن مواد منحصر به فرد متخلخل را می‌دهد.

آزمایش دستگاهی برای تولید کریستال که در جریان آن بلور مولکول کلان بیولوژیکی برای بیوتکنولوژی، داروسازی، علوم پزشکی، ساخت نسل جدید داروها و حل مسایل بخش کشاورزی به دست می‌آید. مثلا بلورهای بی‌نظیر «اینترلیکین-۱ بتا» (یکی ازمهمترین آلبومین سیستم حفاظت از بدن دربرابر بیماری‌ها ) تولید شد. همچنین آلبومین‌های مصنوعی با نام علمی تی.بی-۱(T.B-۱)  که مدل مشخصات آنتی‌ژنی ویروس ایدز است و امکان دارد از این ماده در آینده برای ساخت واکسن ایدز استفاده شود.

آزمایشی با نام «توفان» که مخصوص نظارت بر حوادث طبیعی و بررسی وضعیت مناطقی است که تحت تأثیر عوامل شدید طبیعی قراردارند.

داده‌های جدیدی برای حل و فصل مسایل اساسی فیزیولوژی و بیولوژی جاذبه، فیزیولوژی روانشناختی و رادیو بیولوژی.

از جمله دیگر آزمایش‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی, کار بر روی نمونه‌های فعال میکروب‌هایی بود که می‌توانند نفت و محصولات نفتی را تجزیه کنند. از این میکروب ها در آینده می‌توان برای از بین بردن آلودگی‌های نفتی محیط زیست از جمله نشتی کشتی‌های حمل و نقل نفت در دریاها و اقیانوس‌ها استفاده کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آزمایش فضایی ايستگاه فضايي بين المللي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۲۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یازدهمین حراج سکه فردا برگزار می‌شود+ شرایط

به گزارش خبرگزاری مهر، یازدهمین جلسه حراج سکه طلا در فردا دوشنبه (۱۷ اردیبهشت)، برگزار خواهد شد. این حراج از طریق «سامانه معاملات» این مرکز برگزار می‌شود و دارایی موضوع یازدهمین حراج، تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته بندی است.

حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعاً ۵ قطعه سکه (۵ قطعه ربع سکه یا ۵ قطعه نیم سکه یا ۵ قطعه تمام سکه) یا ترکیبی از هر سه شامل تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه باشد که مجموعاً بیش از ۵ قطعه باشد.

براساس این گزارش، شروع جلسه حراج رأس ساعت ۱۲ ظهر و بازه ثبت سفارش نیز از ساعت ۱۲ الی ۱۵ خواهد بود؛ همچنین بازه نظارت و تخصیص نیز از ساعت ۱۵ تا ۱۷ همان روز است.

طبق شیوه اعلامی، ساعت ۱۷ نیز نتایج حراج اعلام می‌شود و شیوه برگزاری حراج نیز از طریق ثبت سفارش و تخصیص بر مبنای اولویت قیمت - زمان انجام می‌شود.

قابل توجه است که واریز وجه معاملات از طریق کارت‌های هدیه، بن کارت، کارت اعتباری مرابحه و کارت‌های بانکی فاقد شماره شبا ممنوع است و مسئولیت عدم استرداد وجه بر عهده شخص متقاضی است؛ فرآیند استرداد وجه کیف پول، برای واریز از حساب‌های بانک ملی ایران در همان روز درخواست انجام می‌پذیرد و برای سایر بانک‌ها ظرف مدت ۴۸ ساعت انجام می‌شود.

شایان ذکر است، متقاضیان جهت دریافت سکه، به جدول زمانی منتشر شده در تارنمای رسمی مرکز مبادله ایران توجه داشته باشند.

خاطر نشان می‌شود، متقاضیان شرکت در حراج‌های سکه طلای سامانه معاملات مرکز مبادله ایران، می‌توانند طی ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز، از طریق «سامانه معاملات» این مرکز اقدام به ثبت نام و احراز هویت کنند.

به گزارش مهر، تاکنون ۱۰ حراج سکه طلا در مرکز مبادله ایران برگزار شده است که در مجموع ۱۱۷ هزار و ۷۴۲ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان حراج تخصیص داده شده است. سهم ربع سکه از این حجم تخصیص، ۸۵ هزار و ۵۸ قطعه، نیم سکه ۱۷ هزار و ۱۴۹ قطعه و تمام سکه ۱۵ هزار و ۵۳۵ قطعه بوده است.

کد خبر 6097138 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!
  • فوت یک بیرجندی بر اثر سقوط در چاه فاضلاب
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • مصحف شریف « قرآن مبارک » چه ویژگی‌هایی دارد؟
  • مرگ؛ ایستگاه پایانی دو قاتل | اتفاق شیرین برای یک محکوم به قصاص که تا یک قدمی چوبه دار قرار گرفت اما ...
  • موج بارش دوباره از فردا در استان همدان
  • یازدهمین حراج سکه فردا برگزار می‌شود+ شرایط
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران