Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمانشاه - ایرنا - سرپرست کاوش های باستان شناسی بین المللی تپه خیبر روانسر گفت: تپه تاریخی خیبر برای استان کرمانشاه و کشور بسیار پراهمیت است و با تداوم پژوهشها و کشفیات آینده می توان به مطرح شدن این اثر تاریخی در سطح جهان امیدوار بود.

سجاد علی بیگی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا افزود: با آغاز فصل سرما و شروع بارندگی ، امکان آسیب دیدن و تخریب کاوش ها بالا خواهد بود و در این راستا سه راه حل در نظر گرفته شده که ضرورت دارد مسئولان مربوطه، هر چه سریعتر در این خصوص تصمیم گیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در خصوص مهمترین یافته های باستان شناسی در این تپه اظهار داشت: بخشی از یک گل نوشته به خط میخی و مهری استوانه ای کتیبه دار با خط میخی، مهمترین یافته های باستان شناسی این محوطه تاریخی است و بیانگر این موضوع است که حداقل بخشی از مردمانی که در اینجا زندگی کرده اند در بیش از سه هزار سال پیش دارای سواد خواندن و نوشتن بوده اند و در این راستا برای انتقال پیام های خود از خط میخی استفاده کرده اند.
عضو هیات علمی گروه باستان شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه اضافه کرد: قدیمی ترین یافته های سطحی تپه متعلق به هزارۀ پنجم پیش از میلاد است، اما اکنون یافته های کاوش راس تپه مربوط به دوره اشکانی (کمی بیش از 2 هزار سال پیش) است و در ادامه کاوش ها یافته های قدیمی تر به دست خواهد آمد.
علی بیگی ادامه داد : براساس کاوش ها جدیدترین استقرار در تپه خیبر 2 هزار سال قدمت دارد و اثری 2 هزار ساله که با این سلامت به دست آمده ، نوید بخش خبر بسیار خوبی برای کاوش گسترده در سطح تپه و در نهایت ارائۀ آن به عنوان «سایت موزه باز» در سال های آینده است.
وی گفت: سفال های به دست آمده از این تپه مربوط به دوره اشکانیان است و با توجه به ابعاد محوطه و ساختمان کشف شده، احتمالاً این بخش از تپه، اقامتگاه حاکم یا والی منطقه در دوره اشکانی بوده است.
علی بیگی ابراز داشت: طی این کاوش ها علاوه بر مطالعۀ بقایای معماری و سفال، گروه باستان شناسی بقایای استخوانهای جانوری را نیز جمع آوری کرده و با کمک متخصصین باستان جانورشناسی آنها را بررسی خواهند نمود تا الگوی تغذیه و نوع دام یا جانوران مورد استفاده توسط ساکنان این محوطۀ باستانی مورد شناسائی قرار گیرد.
وی ادامه داد: همچنین این هیات در تلاش است تا به کمک متخصصین باستان گیاه شناسی و با شناورسازی بخش هایی از خاک تپه و بررسی آن به بقایای دانه های گیاهی و ذغال دست پیدا کند تا براساس آن به پوشش گیاهی منطقه و همچنین الگوی معیشتی ساکنان این محوطه در هزاران سال پیش پی ببرند.
سرپرست مشترک گروه کاوش باستان شناسی در تپه خیبر روانسر بیان داشت: ظاهرا این کاوشها فقط آشکار شدن شماری خشت و بقایای معماری است، اما براساس مطالعات مختلف هزاران هزار سطر اطلاعات از این کاوش ها استخراج خواهد شد که برای روشن شدن گذشتۀ تاریخی و فرهنگی استان کرمانشاه و کشور بسیار با اهمیت است.
علی بیگی گفت: مقیاس کاوش ها به تناسب ابعاد تپه بسیار ناچیز است اما در همین مقیاس نیز بقایای معماری ارزشمندی به دست آمده که اگر به همت میراث فرهنگی استان ساماندهی شود می تواند به عنوان سایت موزه از آن استفاده کرد و آثار به دست آمده را در معرض نمایش گذاشت.
وی اظهار داشت: دانشگاه کپنهاگ دانمارک علاقه مند به ادامه کاوش ها است از این رو گروه باستان شناسی برای درک برخی از مسائل باستان شناسی منطقه نیازمند است تا بررسی باستان شناسی در شهرستان روانسر انجام دهد تا وضعیت پراکندگی استقرارها، کارکرد احتمالی هر یک از آنها و سلسله مراتب آن (مرکز یا پیرامون بودن) مشخص شود.
وی افزود: همکاران دانمارکی به خوبی به اهمیت این آثار آگاه هستند و به همین دلیل امیدوارند این همکاریها تداوم بیابد و علاوه بر این دانشگاه برلین آلمان هم در این زمینه مایل به همکاری است و برای همکاری و حمایت مالی و اعزام باستان شناس اظهار تمایل کرده اند.
سرپرست کاوش های باستان شناسی مشترک بین المللی تپه خیبر گفت: در پایان کاوش ها، اخبار کشفیات تپه خیبر را علاوه بر ایران در سطح بین المللی منتشر خواهیم کرد و تلاش خواهیم نمود با انتشار مقالات و نوشته های متعدد اهمیت این محوطه تاریخی را نشان دهیم.
علی بیگی اظهار امیداوری کرد که بتوانیم کاوش ها را در سال های آتی ادامه دهیم تا تاریخ فرهنگی و سیاسی این منطقه را بازسازی کنیم و با حفظ و ارائۀ یافته های کاوش ها زمینه جذب گردشگر را در این بخش از غرب ایران فراهم کنیم.
شهرستان روانسر با 47 هزار نفر جمعیت در 60 کیلومتری غرب کرمانشاه واقع شده است.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای بیش از چهار هزار اثر تاریخی شناسایی شده است که تاکنون بیش از 2 هزار و 200 اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
کتیبه و سنگ نگاره های داریوس هخامنشی در دل کوه بیستون تنها اثر جهانی ثبت شده استان کرمانشاه است.
7455/8066

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي روانسر تپه خيبر دوران اشكاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۲۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه هیمنه رژیم اشغالگر قدس را در چشم مردم جهان شکست

شهردار و مدیران شهرداری کرمانشاه به مناسبت سالروز تأسیس سپاه پاسداران با فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) کرمانشاه دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، یکشنبه دوم اردیبهشت همزمان با سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، نادر نوروزی شهردار و مدیران شهرداری با سردار بهمن ریحانی فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه و سردار مسعود قنبری جانشین فرماندهی سپاه نبی اکرم (ص) دیدار و گفت‌وگو نمودند.

نادر نوروزی شهردار کرمانشاه در این دیدار با تبریک سالروز تأسیس سپاه و انجام عملیات غرورآفرین علیه رژیم غاصب صهیونیستی اظهار گرد: سپاه پاسداران نشان داد که در دفاع از انقلاب و آرمان‌های آن همچنان باقدرت پای کار است و برای دفاع از دین و وطن از هیچ رژیم و کشوری ترس به خود راه نمی‌دهد.

وی افزود: عملیات غرورآفرین اخیر هیمنه و ترس از قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را در دیدگاه مردم جهان در هم شکست و همه مردم ایران از انجام این عملیات دفاع کرده و به آن افتخار می‌کنند.

در این دیدار سردار بهمن ریحانی فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) کرمانشاه گفت: کشورهای حامی اسرائیل هر چه داشتند را آوردند تا این عملیات با شکست مواجه شود، اما جمهوری اسلامی ایران نشان داد از هیچ قدرتی ترسی ندارد و برای دفاع از اسلام و مردم غزه و حق خود ذره‌ای کوتاه نخواهد آمد.

وی افزود: مطمئن باشید آنچه که به سمت اسرائیل شلیک شد، همه قدرت موشکی ایران نبود، ایران شجاعانه اسرائیل را زد و این میسر نبود مگر با کمک خداوند متعال.

سردار مسعود قنبری جانشین فرماندهی سپاه نبی اکرم (ص) کرمانشاه هم در دیدار با شهردار و مجموعه مدیران شهرداری گفت: هدف همه ما خدمت به مردم و اسلام است، دشمن به دنبال انشقاق در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، اما مردم ما پای کار نظام هستند مشکلات را لمس می‌کنند و امنیت را می‌خواهند.

وی ادامه داد: ادارات و ارگان‌ها دولتی باید بیشتر تلاش کنند که به مردم خدمت‌رسانی کنند، چرا که لیاقت این مردم خیلی بیشتر است، در این راستا حضور شهردار در مساجد حرکت خوبی بود که به رفع مشکلات مردم کمک می‌کند.

جانشین فرمانده سپاه استان کرمانشاه در پایان گفت: حمله اخیر وفاق ملی را در کشور ایجاد کرده و باعث شده همه با تلاش مضاعف برای آبادانی ایران تلاش کنند.

کد خبر 746762

دیگر خبرها

  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • لایحه دو فوریتی اصلاحیه بودجه شهرداری کرمانشاه همچنان معطل مانده است
  • تداوم بارش باران در کرمانشاه تا فردا
  • ورود پژوهشگران ایرانی به «باستان شناسی جنایی» برای نخستین بار
  • سپاه هیمنه رژیم اشغالگر قدس را در چشم مردم جهان شکست