Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفتمین شرکت گروه زراعت امروز در حالی برای اولین بار عرضه میشود که قریب به ۶۰ درصد از سهام این شرکت بطور غیر مستقیم متعلق به بانک ملی بوده که سابقه ضعف تفکر و برنامه ریزی راهبردی در شرکت‌های زیر مجموعه بانک ملی، یکی از چالش‌های اساسی «زپارس» تلقی می‌شود. از سوی دیگر همچنین اما واگرهایی در خصوص نحوه افزایش نرخ تولیدات این مجموعه که باید به تایید وزارت جهاد کشاورزی برسد، رشد سودآوری «زپارس» را با ابهام روبرو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز جاری 10 درصد از سهام شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس به میزان 32.5 میلیون سهم برای اولین باردر بورس بصورت روش بوک بیلدینگ عرضه خواهد شد. از سوی دیگر با توجه به شرایط مطلوب بازار سرمایه و در پی آن ورود معامله گران جدید به این بازار، گزارش کوتاهی جهت شفاف شدن عملکرد و همچنین ارزندگی این شرکت تازه وارد بورسی در زیر آمده است.

شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس ، با سرمایه ثبت شده 325.3 میلیارد ریال در محدوده دشت مغان در شمال استان اردبیل واقع شده است. محصولات شرکت به دو دسته زراعی و دامی تقسیم می شود که در بخش زراعی شامل انواع بذر ، خوراک دامی ، زیتون ، چوب و ذرت و در بخش دامی شامل شیر خام و فروش گوساله نر است.

دردسرهای سهامداری «وبانک»

اما یکی از چالش های اساسی که شرکت با آن روبرو است سهامداری 60 درصدی بانک ملی در این نماد است. سابقه شرکت های زیرمجموعه گروه توسعه ملی «وبانک» نشان می دهد اغلب این شرکت با ضعف مدیریتی و برنامه ریزی بلند مدت مداوم مواجهند. ترکیب سهامداران شرکت به شرح زیر می‌باشد:

شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی : 39.99 درصد

شرکت سهامی کشت و دامپروری مغان : 39.99 درصد

شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا : 20 درصد

 

طرح‌های پیش روی «زپارس»

شرکت در نظر دارد با توجه به ارزش افزوده بیشتر تولیدات بذری ، وزن این محصولات را در بودجه خود افزایش دهد. در حال حاضر به دلیل عدم ورود تکنولوژی و فناوری های مورد نیاز ، تولید بذر هیبرید که از کیفیت مطلوبی برای زارعین برخوردار است ، در داخل کشور تولید نمی شود. اما شرکت کشت و صنعت پارس با اخذ امتیاز تولید ذرت بذری ، در پی انتقال تکنولوژی تولید بذر کلزا ، ذرت ، سورگوم و آفتابگردان از کشور فرانسه می باشد که تا امروز بذر کلزا در زمستان 1396 وارد و تکثیر شده است. با توجه به موقعیت جغرافیایی شرکت و قرار گیری در منطقه دشت مغان و مجاورت با رودخانه ارس ، از نظر تامین منابع آبی خطری متوجه فعالیت های عملیاتی شرکت نخواهد بود.

از سوی دیگر اما سه طرح توسعه با اهمیت در برنامه فعالیت شرکت وجود دارد :

پروژه 1380 هکتاری : تجهیز 1380 هکتار از اراضی به سیستم نوین آبیاری ، که سطح سرمایه گذاری مورد نیاز 42 میلیارد تومان می باشد و 28 میلیارد تومان از محل کمک های فنی اعتباری ( دولتی ) و 14 میلیارد تومان از محل تسهیلات تامین خواهد شد.

پروژه 3070 هکتاری : تجهیز 3070 هکتار از اراضی به سیستم پمپاژ و آبیاری نوین به جای آبیاری نشتی

احداث گاوداری شیری : احداث گاوداری 5000 راسی ، که در 2 فاز و با سرمایه گذاری 126 میلیارد تومانی اجرا خواهد شد.

 

چالشی به نام نرخ‌گذاری دستوری

نرخ فروش محصولات زراعی شرکت بصورت نرخ اعلامی توسط وزارت جهاد و کشاورزی تعیین شده و بر اساس این نرخ به اتاق بازرگانی ، شرکت دانه های روغنی و تعاومی روستایی فروخته می شود. نرخ فروش شیر شرکت نیز بر مبنای نرخ پایه فروش شیر خام که در حال حاضر 1570 تومان بر هر کیلو تعیین شده است ، عمدتا به شرکت های تولید کننده محصولات لبنی مانند پگاه تبریز و ارومیه ، شرکت مغان و ... فروخته می شود. از این رو به نظر می رسد این شرکت نیز با چالش به نام نرخ دستوری مواجه است که ناگزیر توسط دولت تعیین خواهد شد که می تواند پیش بینی های آینده را تا حدی با نوسان همراه کند.

 

بررسی سودآوری «زپارس» در سال‌های اخیر

نگاهی گذرا بر روند سودآوری سال های گذشته شرکت ملی کشت و صنعت پارس نشان می دهد این شرکت رشدهای خیره کننده ای در شناسایی سود نداشته بطوریکه  سال 92 سود هر سهم شرکت 1005 ریال، سال 93 این رقم به 471 ریال و در سال 94 به 871 ریال می رسد. مجددا در سال 95 رقم سود کاهش یافته (به دلیل افزایش سرمایه) و به 374 ریال و در سال 96 به 507 ریال می رسد. در شش ماهه منتهی به 31 خرداد 97 نیز 299 ریال سود برای هر سهم شناسایی کرده است که این رقم برای شش ماهه نخست سال 96 به میزان 225 ریال بوده است.

 

نقاط قوت شرکت

واقع شدن در اراضی حاصلخیز دشت مغان، وجود دامپروری 1000راسی و امکان توسعه آن ، وجود سیستم فرآوری پیشرفته انواع بذرهای کشاورزی از مهم ترین نقاط قوت شرکت به حساب می آید.

 

نقاط ضعف شرکت

همچنین زهردار شدن بخشی از اراضی به دلیل شیوه های نامناسب آبیاری در گذشته و عدم وجود برنامه های اصلاح و بهبود خاک، فقدان برنامه مناسب جهت جذب نیروهای متخصص برای آینده و نبود سیستم های انگیزشی کارکنان، کامل نبودن سیستم فرآوری بذر، ضعف تفکر و برنامه ریزی راهبردی در شرکت، کمبود ماشین آلات کشاورزی متناسب با اراضی و عدم وجود واحد فعال تحقیق و توسعه از جمله نقاط ضعف شرکت به حساب می آید.  

 

چالش‌های پیش روی شرکت 

از جمله چالش هایی که شرکت با آن مواجه خواهد بود عبارتست از : 

عدم امکان فروش محصولات تولیدی در فرجه زمانی مناسب با توجه به سیاست های بازار و وزارت جهاد کشاورزی، افزایش قیمت نهاده های زراعی و دامی و عدم تناسب آن با قیمت های فروش به دلیل مداخله دولت در قیمت ها، کم و کاستی های موجود در زیر ساخت ها و ماشین آلات و عدم اصلاح سند مالکیت شرکت ها به منظور تعیین تکلیف اراضی واگذاری وزارت کشاورزی به اشخاص و رفع سایر ابهامات احتمالی که مورد سوء استفاده افراد فرصت طلب و سودجو قرار می گیرد.

 

پیش‌بینی‌ها در خصوص آینده «زپارس»

با توجه به افزایش نرخ محصولات دامی مانند شیر خام و همچنین روند حرکت شرکت به سمت فروش محصولات بذری با ارزش افزوده بیشتر ، و در مقابل رشد تولید و فروش محصولات ( زراعی و دامی ) نسبت به سال 95 و 96 ، پیش بینی می شود شرکت کشت و صنعت پارس در سال 1397 بتواند 153.9 میلیارد تومان فروش و 20.6 میلیارد تومان سود خالص کسب کند که به ازای هر سهم 600 تا 634 ریال سود خالص محقق خواهد شد.

اما این نکته را نیز در پیش بین ها باید لحاظ کرد که این محصولات این شرکت عموما توسط جهاد کشاورزی و نهادهای وابسته آن خریداری می شود و امکان هرگونه نرخ گذاری و محدود کردن حاشیه سود از سمت سازمان های بالا دستی وجود دارد. همچنین با توجه به افزایش روز افزون قیمت نهادها های دامی و علوفه باید دید شرکت در شش ماه منتهی به 31 آذرماه می تواند به سوی بالغ بر 600 تومان برای هر سهم دسته یابد که در غیر اینصورت از ارزندگی ان نسبت به سایر سهام موجود در بازار سرمایه کاسته خواهد شد.

 

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000AIg برچسب ها: عرضه اولیه ، زپارس ، سهام

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: عرضه اولیه زپارس سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۲۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت+ جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _سه‌شنبه چهارم اردیبهشت_ روند کاهشی در پیش گرفته اما شدت افت قیمت در محصولات ایران خودرو به نسبت دیگر شرکت‌ها بیشتر است.

ساینا دنده‌ای S دوگانه‌سوز از معدود خودروهای دوگانه‌سوز بازار، امروز با پنج میلیون تومان افت قیمت و به نرخ ۴۶۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

کوییک اتوماتیک R یکی از اقتصادی‌ترین محصولات دنده اتومات بازار ۱۰ میلیون تومان ارزان‌تر از روز گذشته و با نرخ ۵۴۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

دنا پلاس اتوماتیک سدان محبوب بازار داخلی نیز پنج میلیون تومان ارزان‌تر از روز گذشته شده و به کانال یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است.

تارا اتوماتیک V۲ محصول لوکس ایران خودرو با افت ۱۵ میلیون تومانی و نرخ ۹۹۳ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۴۵ میلیون تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۵۵ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۵۴ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۸۱۷ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۳۴ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۸۷ میلیون تومان، پژو پارس ۶۷۹ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۲۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۷۹ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای پانوراما (ارتقا) ۸۳۱ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۳۷ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۳۹ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۱۹ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۸۵ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۶۵ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۸ میلیون تومان، کوییک S استاندارد ۴۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۶۹ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی نوسان قیمت به مراتب کمتر از خودروهای داخلی است.

جک J۴ آپشنال یکی از معدود محصولات مونتاژی ۱۰ میلیون تومان ارزان‌تر از روز گذشته و با نرخ ۸۸۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

هایما S5 اتوماتیک ۶ سرعته، کراس‌اوور مونتاژی ایران خودرو با افت پنج میلیون تومانی نسبت به دیروز، به قیمت یک میلیارد و ۵۱۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

دیگنیتی پرایم که یکی از محبوب‌ترین و لوکس‌ترین محصولات بهمن موتور به شمار می‌رود، امروز ۲۵ میلیون تومان ارزان‌تر شد و با دو میلیارد و ۶۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۷۰ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۸ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۶۲ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۵ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۴۵ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۴۳ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۳۱۸ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 746299

دیگر خبرها

  • عرضه محصولات خراسان جنوبی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران
  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد
  • افزایش ۱۱.۷ درصد فروش پاکشوما در فروردین ۱۴۰۳
  • واریز ۷۰۰۰ میلیارد ریال به خزانه از محل فروش مرزی فرآورده‌های سوختی در خراسان جنوبی
  • ۸۰۰ هزار تن روغن و گندم از بنادر مازندران وارد شد
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • پیش‌فروش محصول جدید سایپا بدون تعیین قیمت کارخانه
  • سیل ۱۱۰ هزار میلیارد ریال خسارت به زیر ساخت‌های سیستان و بلوچستان وارد کرد
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت+ جدول