Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، ایرج مسجدی در گفتگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که سفارت ایران در بغداد تا کنون چه اقداماتی برای تسهیل سفر زائران اربعین حسینی به عراق انجام داده است ؟ گفت: چند روز بعد از برگزاری موفق مراسم اربعین سال گذشته که شاهد کمترین حواشی و مشکلات بودیم اولین جلسه هماهنگی برای اربعین سال جاری در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی چند ماه گذشته نیز جلسات فراوانی در سفارت تهران در عراق و سرکنسولگری‌های ایران در این کشور همسایه با حضور تعدادی از مقامات عالی عراقی از جمله وزیر کشور، مسئولان عتبات عالیات، ستاد بازسازی و ... برگزار شده است.

رییس ستاد اربعین در عراق با بیان این که کمیته مشترک اربعین میان دو کشور تشکیل و هماهنگی‌ های بسیار خوبی بین آنها انجام شده است، تصریح کرد: اوج هماهنگی‌ها بین دو کشور با سفر آقای عبدالرضا رحمانی فضلی در تاریخ 14 شهریور 97 به بغداد و امضای یادداشت تفاهم همکاری اربعین بین دو کشور به وجود آمد ،چنان که در یادداشت تفاهم امضا شده بین دو وزیر در 9 فصل و 71 بند خدمات متقابل ایران و عراق برای تامین امنیت زائران و همکاری های دستگاه های دو کشور با یکدیگر مشخص شده است.

وی با بیان این که مرزهای ورودی اربعین در این یادداشت تفاهم سه مرز اصلی مهران، چزابه و شلمچه در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: تردد از مرز خسروی نیز مشروط به آمادگی طرف عراقی شده بود و طرف عراقی هم تا کنون در این زمینه اعلام آمادگی نکرده است، از دیگر سو مرز سومار و مرز دریایی خرمشهر نیز به عنوان مرزهای جانشین در صورت نیاز در نظرگرفته شده اند.

مسجدی ایجاد هفت قرارگاه در عراق به ابتکار سفارت ایران در عراق برای هم‌پوشانی اربعین (کربلا، نجف، بصره، سامرا، کاظمین، کوت و ستاد هماهنگی فرهنگی) و همچنین ایجاد 16 دفتر صدور ویزا توسط عراق در ایران علاوه بر سفارت و سرکنسولگری‌های این کشور در تهران را از دیگر موارد این تفاهم نامه عنوان کرد.

سفیر ایران در عراق در توصیه این سفارت خانه به زائران اربعین حسینی نیز گفت: زائران اربعین حسینی و مسئولان موکب‌ها درمراسم اربعین هر کدام سفیری از جانب مردم ایران هستند لذا از همه این عزیزان می‌خواهیم مقررات و قوانین کشور عراق را رعایت کنند. بدون شک هدف اصلی اربعین بعد فرهنگی آن است و الحمدلله زوار ایرانی اربعین با رعایت قوانین و مقررات کشور عراق و تعامل با مردم این کشور، شان و منزلت کشور را بالاتر می‌برند و همین باعث شده است که هر روز علاقه‌مندی مردم عراق به مردم جمهوری اسلامی ایران افزایش یابد.

وی ادامه داد: به زائران توصیه می‌کنیم کلیه دستورالعمل‌ها و مقررات کشور عراق را در خصوص اخذ ویزا، عبور از مرز و مطمئن شدن از درج مهر ورود و خروج در گذرنامه، توصیه‌های بهداشتی و مسائل امنیتی اکیدا رعایت کنند و به توصیه مدیران و مسئولان کاروان‌ها در این زمینه توجه جدی داشته باشند.

رییس ستاد اربعین در عراق در پاسخ به این سوال که با توجه به نوسانات ارز و گران شدن برخی از امور خدماتی برای زائران ایرانی در عراق توصیه می‌کنید که زائران به چه میزان دینار برای این سفر به همراه داشته باشند؟، اظهار کرد : علیرغم تلاش های مذبوحانه‌ای که دشمنان مشترک مردم عراق و ایران کرده‌اند تا اختلاف بین دو کشور ایجاد کنند اما مردم عراق بی صبرانه منتظر استقبال از زوار ایرانی برای مراسم اربعین می‌باشند و بدون شک در سال جاری شاهد یک استقبال گرم از سوی مردم عراق از زوار اربعین خواهیم بود و این پیام خوبی است تا آمریکا بیشتر منطقه و مردم دو کشور را بشناسد.

سفیر کشورمان تاکید کرد: زیارت اربعین همانند حج مستلزم سفر به کشوری دیگر است لذا ضروری است که قبل از سفر به اندازه نیاز با خود دینار به همراه داشته باشند تا بتوانند حداقل ضروریات خود مانند هزینه سفر بین شهرهای مختلف عراق را تهیه و پرداخت کنند.

مسجدی در پاسخ به این سوال که میزان همکاری دولت عراق با ایران در ارتباط با فراهم کردن شرایط سفر زائران ایرانی برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ گفت: در سال جاری از سوی مسئولان عراقی همکاری بسیار خوبی برای مراسم اربعین انجام شده است، آنها تسهیلات خوبی برای صدور ویزا در نظر گرفته‌اند و ماموران کنسولی خود را به شدت افزایش داده‌اند به طوری که در بیش از 20 شهر و استان اقدام به صدور ویزا کرده‌اند. از طرف دیگر تسهیلات خوبی برای استقرار موکب‌های ایرانی و خدمه موکب‌ها فراهم کرده‌اند .

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: زائران اربعین مرز خسروی توصیه های سفیر ایران در عراق به زائران اربعین زائران ایرانی در عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۴۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق

به گزارش همشهری آنلاین، عراق یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری ایران است و عراق نیز به ایران نیاز دارد. به همین دلیل، هر دو کشور حساب ویژه‌ای برای توسعه مبادلات باز کرده‌اند و می‌خواهند تا سال ۱۴۰۶، ارزش تجارت دوجانبه را با افزایش ۱۰۰ درصدی به ۲۰ میلیارد دلار برسانند؛ اما ایران تنها تاجر حاضر در بازار عراق نیست و برای این هدف باید با ترکیه، به‌عنوان قدیمی‌ترین رقیب و حتی چین و عربستان رقابت کند.

البته هدف‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری برای تجارت ایران و عراق موضوع جدید نیست و در دهه ۹۰ چندین بار بر این هدف‌گذاری تأکید شده است. حتی در سال ۱۳۹۷، که عراق در بحث واردات از ایران، از چین نیز سبقت گرفت و به بزرگ‌ترین مشتری ایران تبدیل شد، گمان می‌شد قبل از سال ۱۴۰۰ رؤیای افزایش تجارت دوجانبه به ۲۰ میلیارد دلار محقق شود؛ اما تحقق این هدف فقط به خرید کالاهای ایرانی از عراق منوط نیست و باید مکانیسم‌های رقابتی در بازار عراق، نیاز این کشور به موازنه تجاری و خنثی کردن تبعات تحریم‌های ظالمانه غربی نیز مدنظر قرار گیرد.

چرا تجارت با عراق مهم است؟

اهمیت عراق برای ایران از چند منظر مطرح است. اول اینکه تجارت با این کشور عمدتاً توسط بازرگانان بخش خصوصی انجام می‌شود و سهم کالاهای ساخته شده و دارای ارزش‌افزوده بالا در آن زیاد است. به همین دلیل است که اهمیت تجارت با عراق، حتی از امارات که ارزش مبادلاتش با ایران به سه برابر عراق می‌رسد، بیشتر است؛ چراکه امارات برای ایران یک پایگاه تجاری است و بنا به شرایط تحریم جایگاه مهمی در تجارت با ایران پیدا کرده است درحالی‌که عراق با مبادلات مستقیم و بدون واسطه به شریک استراتژیک تجارت ایران تبدیل شده است.

بررسی آمارهای تجارت خارجی ایران در سال ۱۴۰۲ حاکی از این است که از بین ۴ شریک اول تجارت خارجی ایران، تراز تجاری کشور بدون نفت، با چین، امارات و ترکیه منفی و با عراق مثبت است. در حقیقت عراق بدون احتساب نفت، بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران محسوب می‌شود و بخش عمده تجارت ۹.۸ میلیارد دلاری با این کشور ربطی به نفت نداشته است.

نکته دیگر اینکه سهم زیادی از تجارت با عراق، مستقیم یا غیرمستقیم به بنگاه‌های کوچک و متوسط از گلخانه‌ها گرفته تا شرکت‌های تولیدی کوچک اختصاص دارد و تقویت آن به بهبود واقعی وضعیت کسب‌وکارها کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:

ادعای عجیب مقام عراقی | عراق بدهی خود به ایران را با نفت سیاه تسویه می کند

رفع چالش‌های صادرات به عراق

بازار صادراتی ایران در عراق با چند تهدید جدی روبروست. اول تحریم‌های بانکی و اقتصادی غرب و آمریکا. دوم رقیب قدرتمندی مانند ترکیه و سوم، یک‌طرفه بودن تجارت با عراق و بی‌رغبتی آنها برای توسعه مناسبات. در مورد اول، سال‌هاست که بخش خصوصی مسیرهای ابتکاری خود را به راه انداخته اما از اواسط سال گذشته، با دونرخی شدن ارز در عراق، تجارت ایران از مسیر صرافی‌ها با چالش افزایش قیمت تمام‌شده روبه‌رو شد. در آن زمان گرچه برخی فاتحه صادرات به عراق را خواندن اما رایزنی در رأس دولت توانست به عبور تجار از این گردنه سخت کمک کند.

مهدی ضیغمی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگو با همشهری، گفت: ترکیه قدیمی‌ترین رقیب ایران در بازار عراق است و تحولات مربوط به سهم بازار در رقابت با ترکیه اتفاق جدیدی نیست؛ اما از چندی پیش، مشکلاتی در بازار صادراتی ایران به خاطر اتفاقات ارزی عراق رخ داد که با تدابیر دولت و رایزنی‌های انجام شده به‌تدریج در حال مرتفع شدن است.

ضیغمی تأکید کرد: رسیدگی سریع به حواشی پیش‌آمده برای بازار صادراتی ایران در عراق این مسئله مدنظر رئیس‌جمهوری بود و یک هیات عالی‌رتبه نیز با همراهی وزیر امور خارجه کشورمان طی سفر به عراق با محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر این کشور دیدار کردند و مسئله در حال حل شدن است.

برآورد ضیغمی این است که ایران بازار صادرات عراق را از دست نخواهد دارد و به‌زودی توافق جامع تجاری بین دو کشور با هدف رساندن ارزش تجارت دوجانبه به ۲۰ میلیارد دلار اجرایی خواهد شد که حواشی فعلی را نیز برطرف می‌کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه ترکیه در بازار عراق رقیب ایران بوده و خواهد بود، گفت: «طبیعتاً آنها تلاش خود را برای حضور قوی‌تر در بازار عراق انجام می‌دهند و ما هم برنامه‌ریزی‌های خود را بر مبنای منفعت دوجانبه اجرایی خواهیم کرد.»

در این میان، از سال گذشته، تلاش‌های بزرگی برای سرمایه‌گذاری مشترک میان بخش‌های خصوصی ایران و عراق آغاز شده که هدف آن؛ وارد کردن تجارت ایران و عراق به جاده دوطرفه، و متوازن‌سازی مبادلات دو کشور است. اتفاقی که اگر رخ دهد، می‌تواند تجارت دو کشور را حتی به بالاتر از ارقامی نظیر ۲۰ میلیارد دلار برساند.

کد خبر 847409 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سازمان توسعه تجارت ایران تجارت خارجی عراق

دیگر خبرها

  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • «کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • میزبانی زائران اربعین مدال افتخار مردم ایلام است
  • ایلام استانی راهبردی در کشور شناخته می شود
  • پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند