Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-19@22:33:23 GMT

تولید نقطه برجسته اقتصاد مقاومتی

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۰۴۴۰۸

تنها تولیدی در عرصه اقتصاد مقاومتی موفق خواهد شد که از صفر تا صد با مشارکت ملی تحقق یافته باشد. به گزارش بلاغ، اقتصاد مقاومتی به جز کاربرد مقابله با تحریم‌ها و تهدیدات اقتصادی از سوی دشمنان می‌تواند به عنوان دانشی برای بررسی، ارتقاء، ایجاد شغل و کسب درآمد مورد مطالعه قرار گیرد، شکل‌گیری این نوع ساختار مشارکتی ملی می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اقتصاد براساس نظام تولید و مبادله، که نیاز مادی افراد جامعه به آن وابسته است حائز اهمیت بوده و این نهادهای اقتصادساز هستند که در نظام‌های اجتماعی اهمیت بالقوه‌ای پیدا می‌کنند لذا آنچه بر اقتصاد می‌گذرد معمولاً بر بسیاری از جنبه‌های زندگی اجتماعی تاثیر می‌گذارد. تولید و توسعه موجب شکل‌گیری ساختار اقتصادی سودآور، پویا و استحکام در نظام اقتصادی کشور خواهد شد.
صنایع تولیدی زمانی موفق خواهند بود که تولیدکننده احساس محرومیت بابت تامین مواد اولیه نداشته باشد تا با پیمودن مسیر تولید به توسعه‌ای پایدار و مقاوم در برابر تهدیدات بینجامد.
در هر جامعه نسبتاً باثبات، تعادلی میان ساختار اقتصادی، روابط اجتماعی و نظام سیاسی وجود دارد تغییرات اقتصادی موجب تشدید تضادها شده و باعث فاصله طبقات اجتماعی و منجر به بی‌ثباتی در اقتصاد کشور می‌شود.
غالب تهدیدات امروز از جانب جبهه استکبار جهانی تحریم اقتصادی بر علیه مردم ایران اسلامی است که اعمال چنین تحریم‌هایی بیشتر جنبه اقتصادی دارد عمده تحریم‌ها شامل مواردی است که اقتصاد براساس آن بخش از تولید است که نقش شریان اصلی را در احیاء و آینده زیرمجموعه‌ها در بخش‌های دیگر تولید بر عهده دارد، می‌شود.
تمرکز تحریم‌ها روی صنعت پتروشیمی، ماشین‌سازی، صنایع مادر که مواد اولیه برای مصرف تولید را تهیه می‌کنند بوده است اما نباید به تاثیر و نقش ارز در اقتصاد غافل شد موردی که قبل از تولید مطرح می‌شود بدین خاطر که وابستگی اقتصادی به ارز صرفا برای واردات و تامین خوراک اولیه برای مصرف بخش تولید چالش جدی پیش روی اقتصادی مقاوم است اما موارد دیگری که دارای اهمیت است قاچاق کالا به داخل و مناطق آزاد در کشور است.
عدم وابستگی به مواد اولیه برای چرخه تولید همان آرمان‌های اقتصاد مقاومتی است بدین خاطر که چرخ تولیدی که برای حرکت نیاز به واردات مواد اولیه دارد تا فرآیند تولید آغاز شود با قطع واردات به هر دلیلی تعطیل خواهد شد. در واقع تقویت در صنعت مادر یعنی تقویت صنایع وابسته و زیرمجموعه صنعت در بخش تولید خرد است این فرآیند موجب می‌شود بنگاه‌های کوچک حرکتی رو به جلو خواهند داشت.
تولید، توسعه اقتصادی به همراه خواهد داشت و موجب تشکیل ساختاری منظم و مستحکم در برابر تهدیدات خواهد بود و تنها تولیدی در این عرصه موفق خواهد شد که از صفر تا صد با مشارکت ملی تحقق یافته باشد.
غالب تهدیدات و تحریم‌ها زیرساخت‌های، صنایع اقتصادساز را هدف تحریم بر علیه کشورمان قرار می‌دهد که نقش مهمی در چرخه اقتصادی کشور دارد. صنایع تولیدی زمانی موفق و رو به رشد خواهند بود که تولیدکننده احساس محرومیت از تامین مواد اولیه را نداشته باشد تا با پیمودن مسیر توسعه و پیشرفت سد تحریم‌ها   فرو ریزد.
نحوه عملکرد ساعت مکانیکی توسط وارد شدن نیرو به محور اصلی است که توسط چرخ دنده مادر منجر به انتقال نیرو به دیگر چرخ دنده‌ها می‌شود و در نهایت با تولید انرژی عقربه‌های ساعت به صورت منظم گذر زمان را به ما نشان می‌دهد؛ صنعت مادر هم بدین منوال عمل می‌کند با چرخیدن چرخ‌های صنایع مادر است که تولیدات وابسته به صنایع مادر شکل می‌گیرد.
عدم وابستگی خارجی و واردات مواد اولیه برای تولید داخلی جزو آرمان‌های اقتصاد مقاومتی است بدین خاطر که چرخ تولیدی که برای چرخیدن نیازمند واردات خوراک مصرفی برای تولید دارد با کوچک‌ترین تهدید و تحریم آسیب‌پذیر خواهد بود اما در صورتی که فعالیت صنایع مادر برای تولید خوراک لازم جهت مصرف تولید داخلی ارزآوری قابل توجهی برای کشور خواهد داشت و تضمینی بر ثبات اقتصادی جامعه خواهد بود زیرا این ضمانت با مشارکتی ملی در عرصه اقتصاد است.
حضور شرکت‌های خارجی  تاثیر چندانی بر پایه‌های اقتصادی کشور نخواهد داشت و بعضا مخرب هم خواهد بود در سال‌های اخیر مشاهده کردیم که حضور شرکت‌های غربی همانند شرکت خودروسازی پژو، توتال فرانسه و... باعث تحمیل خسارت به اقتصاد کشور شد. این بدعهدی شرکت‌های خارجی اقتصاد ملی ایران اسلامی را نشانه گرفته است و فعالیت شرکت‌های خارجی براساس ساختار اقتصادی و تعاریفی است که منافع ملی کشورش را پوشش دهد نه منافع ملی کشور میزبان، در دوران پسابرجام مردم این موضوع را درک کردند که شرکت‌های خارجی با توجه به منافع‌شان تصمیم می‌گیرند پس درک این موضوع دشوار نیست که اقتصاد مقاومتی جهشی در خودکفایی و اقتصادی ثروت‌زا است.
سرمایه‌گذاری مردم روی سکه و ارز نوعی خودتحریمی است بدین خاطر که سرمایه‌ای که در چرخه تولید باشد به غول نقدینگی تبدیل می‌شود و رفته رفته انگیزه تولیدکننده برای رونق در چرخه تولید کمرنگ خواهد بود. سرمایه‌گذاری در بازاری که با ریسک بالا همراه است هر چند که ذخایر ارزی پشتوانه خوبی برای اقتصاد کشور است اما سرپا بودن تولید و چرخیدن چرخ اقتصاد کشور مهم‌تر از ذخایر ارزی است زیرا این چرخ اقتصاد است که ارزآوری برای کشور خواهد داشت و عدم فعالیت چرخه تولید موجب خروج ارز از کشور خواهد شد.
تصور کنید که خودرویی که از هزاران قطعه که هر قطعه هم متشکل از قطعات کوچک دیگر تشکیل می‌شود چه میزان نیروی کار را گردهم می‌آورد، تولید خودروی ملی باید زمینه مشارکت ملی در تولید را در پی داشته باشد، نه ضمانت واردات قطعات برای تولیدی که تنها مُهر ملی خورده است. اینجاست که ثمرات مشارکت ملی در اقتصاد می‌تواند اقتصاد ملی را رونق بخشد.
نکته ای که نباید فراموش کرد سهم  قاچاق کالا و گسترش مناطق آزاد و واردات بی‌رویه کالا به داخل کشور است که هیچ منافاتی با اقتصاد مقاومتی ندارد و حتی نیرویی بازدارنده برای به گل نشستن چرخ‌های اقتصادی رو به جلوی صنعت و تولید کشور است که این اتفاق تلخ تاثیر مستقیمی بر آنچه در جامعه می‌گذرد خواهد داشت.
اقتصاد مقاومتی با ریاضت اقتصادی متفاوت است زیرا در ریاضت اقتصادی کم کردن هزینه‌ها مطرح است اما در اقتصاد مقاومتی به حمایت از تولید می‌پردازد لذا واجب است که همه مردم ایران اسلامی به خصوص مسئولان نگاه جهادی به آن داشته باشند. تولید را می‌توان فرزند صنایع مادر نامید که از پس تولد هر تولید، فرزند دیگری از تولید متولد خواهد شد که منجر به پیشرفت و توسعه در بحث اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خواهد شد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۴۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب سکه‌های طلا خیانت به کشور است

محسن اراکی امروز در همایش «اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران» که در سالن همایش‌های دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به اینکه اقتصاد جامعه به واسطه چرخه اقتصادی شکل می‌گیرد، مطرح کرد: چرخه اقتصادی از پنج حلقه تشکیل شده است که ازجمله آن‌ها می‌توان به تولید اولیه، تولید ثانویه، عرضه و ... اشاره کرد.

به گزارش ایلنا، عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه یکی از کارکرد‌های پول تسهیل معامله است، عنوان کرد: در نظام اقتصادی باور داریم که باید طلا و نقره واسطه معامله باشند.

وی با اشاره به اینکه در مباحث فقهی آمده است که استفاده از واسطه معامله موجب ثبات بازار می‌شود، خاطرنشان کرد: اعتقاد ما بر این است که پول اعتباری نمی‌تواند واسطه معامله باشد مگر در شرایط استثناء که حاکمیت دخالت داشته باشد.

آیت الله اراکی با بیان اینکه در فقه اسلامی مبنای معامله باید دارای ارزش حقیقی باشد، تصریح کرد: همچنین واسطه معامله نیز باید ارزش حقیقی باشد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور اضافه کرد: پول فعلی ارزش حقیقی ندارد چراکه یک تکه کاغذ در هر کشور قدرت ارزش متفاوتی دارد و این بزرگ‌ترین دزدی است که در آمریکا رقم می‌خورد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه در شرایط فعلی ارزش پول اقتصادی نیست بلکه سیاسی است، یادآور شد: اینکه قدرت سیاسی یک کشور ارزش پول آن کشور را مشخص کند مورد پذیرش فقه اسلامی نیست.

وی با بیان اینکه با حقیقی کردن پول می‌توان مشکل اقتصادی کشور را حل کرد، ابراز کرد: خیانتی که به سرمایه‌های این مملکت می‌شود ضرب سکه‌های طلا است چراکه سکه‌های طلا در خانه‌ها انبار شده و هیچ مشکلی از جامعه را رفع نمی‌کند.

آیت الله اراکی بیان کرد: در بازار اقتصادی اسلامی خلق پول ممنوع است چراکه پول تنها واسطه معامله است و خود پول نمی‌تواند پول تولید کند.

وی با بیان اینکه در اقتصاد اسلامی پول باید زمینه کار شود، اظهار کرد: بانک‌ها در نظام سرمایه‌داری خود را تاجر پول می‌دانند و همه توان جامعه را جمع کرده و در منفعت خود مصرف می‌کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه افزایش تولید می‌تواند گرانی را کاهش دهد، ولی در تورم تاثیری ندارد، مطرح کرد: تورم نتیجه حتمی و قطعی پول اعتباری است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه پول‌طلا و نقره دارای ارزش حقیقی است، عنوان کرد: پولی که دارای ارزش حقیقی باشد، قدرت خرید را افزایش می‌دهد، ولی پول بدون ارزش حقیقی توان رقابت با ارزش کالا را ندارد.

آیت الله اراکی ادامه داد: تورمی که امروز در جامعه شاهد هستیم ناشی از افزایش تقاضا و عدم عرضه نیست بلکه ناشی از اعتباری بودن پول و عدم ارزش حقیقی پول است.

وی اضافه کرد: اعتقاد ما بر این است که پول‌طلا و نقره امکان حل مشکلات را دارد و به اقتصاد دانان پیشنهاد داریم که راجع به این موضوع بحث و بررسی دقیق و فنی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • جهادگران اقتصادی را لَنگ تسهیلات نگذارید
  • پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران
  • ۴۰۰۰ همت برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور نیاز است
  • بررسی موانع آغاز به کار واحدهای جدید استحصال یُد در نخستین جلسه اقتصاد مقاومتی دادگستری گلستان
  • ضرب سکه‌های طلا خیانت به کشور است
  • وضعیت بهتری در خصوص رشد اقتصادی و کاهش بیکاری نسبت به گذشته داریم
  • افتتاح دفتر حمایت از تولید و سرمایه گذاری در دادگستری
  • توجه به تعاونی ها و تولید آزاد راهکار تحقق شعار سال است
  • مسئولان به جای صندلی «مداخله‌جویی» روی صندلی «حکمرانی» بنشینند