Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-03@00:29:07 GMT

تحریم نفتی ایران عرضه را با مشکل مواجه می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۰۴۸۶۶

دارمندا پرادهان، وزیر نفت هند از صحبت در مورد معافیت از تحریم‌های آمریکا برای ادامه خرید نفت از ایران خودداری کرد و گفت موضع خود را در برابر واردات نفت از ایران در ماه نوامبر روشن کرده و چیز جدیدی برای گفتن ندارد.

هفته گذشته پرادهان گفته بود که دو پالایشگاه دولتی نفت واردات 1.25 میلیون تن نفت خام از ایران را در ماه نوامبر ثبت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دونالد ترامپ در ماه مه از معاهده اتمی 2015 با ایران کنار کشید و تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور را دوباره وضع کرد.

برخی از این تحریم ها از ششم ماه اوت اجرایی شدند، در حالی که تحریم‌های بخش‌های نفت و بانکداری از ماه نوامبر آغاز می‌شوند. این تحریم‌ها کانالهای بانکی ایران را می‌بندند و پرداخت پول نفت خریداری شده از ایران را با مشکل روبه‌رو می‌کنند. همچنین پوشش بیمه ای پالایشگاه های فرآوری کننده این نفت هم متوقف می شود.

پرادهان گفت:« امروزمسئله مهم در دسترس بودن نفت خام نیست. به خاطر بی ثباتی ژئوپولیتیکی در مناطق مختلف جهان، حساسیت زیادی به وجود آمده است. اصلی‌ترین چالش هم همین است. ما از روز اول مطمئن بودیم که مشکلی برای تهیه نفت وجود نخواهد داشت. در بخش‌های مختلفی از دنیا می توان نفت پیدا کرد».

وی افزود: حساسیت به وجود آمده در بازار، بیرون رفتن یک تولید کننده بزرگ نفت است که می‌تواند عرضه نفت را با مشکل مواجه کند ،بر قیمت آن تاثیر بگذارد و بازار را بی‌ثبات کند.

قیمت نفت در ماه جاری میلادی در بحبوحه درگیری بازار با کاهش صادرات نفت ایران ، به 86.74 دلاریعنی بالاترین قیمت در چهار سال گذشته رسید.

قیمت نفت با این امید که آمریکا مهلت اجرای تحریم‌های ایران را چند ماه به تاخیر بیندازد ، تا حدود 81 دلار پایین آمد.

بازار نفت از نظر فیزیکی متعادل است ولی به خاطر مسائل ژئوپلیتیکی تعادل روانی ندارد و این عدم تعادل روانی بر قیمت نفت تاثیر می گذارد.

پرادهان گفت اوپک باید ثبات بازار را تضمین کند. این هم به نفع کشورهای مصرف کننده است و هم تولید کنندگان نفت.

هند سومین مصرف کننده بزرگ نفت جهان است که بیش از 80 درصد نفت مورد نیاز خود را از راه واردات تامین می کند. ایران سومین تولیدکننده نفت بعد از عربستان و عراق است و بیش از 10 درصد نیاز کلی نفت را برطرف میکند.

پرادهان هفته گذشته گفت که شرکت ایندین اویل و پالایشگاه مانگالور روی هم سفارش واردات 1.25 میلیون تن نفت خام از ایران را داده اند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: نفت ایران واردات پول پوشش کاهش صادرات دلار قیمت نفت اوپک جهان عربستان عراق ایران تحریم نفتی وزیر نفت هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۴۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهوه یا چای؟ همون همیشگی!

باریستایی در صفحه‌اش با صاحبان مشاغل مختلف که برای خوردن قهوه به کافه می‌روند شوخی می‌کند و بازدید‌های میلیونی می‌گیرد. پربازدیدترین پست او «انتقام از کارمند بانک» است که ۲۲.۸ میلیون بازدید داشته. گذشته از وجه طنز و سرگرمی محتوا‌هایی که درباره کافه و قهوه خوردن تولید می‌شود؛ خودِ رواج قهوه و پرطرفدارشدن دوباره این نوشیدنی پدیده قابل بررسی است. نوشیدنی‌ای که در دوران صفویه تا عهد ناصری محبوبِ ایرانیان بود و در قهوه‌خانه‌ها -که مکانی برای جمع‌شدن طبقات مختلف مردم بود- سرو می‌شد.

به گزارش فرهیختگان، ۱۴۸ میلیون دلار، میزان واردات قهوه ایران در سال ۱۴۰۲ است که به گفته گمرک ۷۵ درصد افزایش داشته است. علی زعفری نایب‌رئیس اتحادیه کافی‌شاپ‌داران تهران می‌گوید در ۳ سال اخیر ۱۵۰۰ مجوز برای انواع مختلف قهوه‌فروشی‌ها در تهران صادر شده. این آمار‌ها از بزرگ‌شدن بازار قهوه در سال‌های اخیر خبر می‌دهد.

رد بزرگ شدن بازار قهوه را می‌توان از سبک زندگی شهری هم گرفت. جایی که حالا در بسیاری از خانه‌ها قهوه‌ساز برقی و عصاره‌گیر به یک وسیله رایچ تبدیل شده، دکه‌های خیابانی اسپرسو و لته می‌فروشند، کافه‌هایی که انواع قهوه را باترکیب‌های مختلف سرو می‌کنند. رئیس انجمن قهوه ایران درباره افزایش عرضه و به طبع آن رواج قهوه در ایران می‌گوید: «در سال‌های گذشته تجهیزات مربوط به قهوه در ایران زیاد نبود و قهوه‌های فرآوری‌شده اغلب وارداتی بود. وقتی تولید و فرآوری قهوه بومی و در داخل کشور انجام شد، به همان نسبت هم عرضه آن زیاد شد، به طوری که در حال حاضر در خیلی از دکه‌ها اسپرسو هم سرو می‌شود. قهوه دیگر کالای لوکس نیست، چرا که در قیمت‌های مختلف ارائه می‌شود.»

در حقیقت آنچه دارد اتفاق می‌افتد بیشترشدن قهوه‌خور‌ها و عرضه‌کنندگان قهوه است. از طرفی جوان‌تر‌ها بخشی از فراغت‌شان را در کافه‌ها می‌گذراند و افرادی که در طول روز مشغول کار هستند برای سرحال شدن قهوه می‌خورند. از طرف دیگر واردات قهوه و تجهیزات مربوط به آن با افزایش تقاضا بیشتر شده است. حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران می‌گوید: «نسل جوان از قهوه استقبال کردند و به نوعی سنت و شاید تعصب نسل گذشته نسبت به چای شکسته شده و دهه هفتاد و هشتادی‌ها بیشتر قهوه‌خور هستند.»

بیش از یک قرن پیش در ایران هنوز قهوه قجری از سکه نیفتاده بود. تا اواسط دوره ناصری چای گیاهی بود که در چین و هند یافت می‌شد و در میان اشراف قاجار رواج داشت. از اواسط دوره ناصری تا ۱۲۵۰ شمسی مصرف چای در ایران زیاد شد و جای قهوه را گرفت؛ طوری که «مورتیمر دوراند» انگلیسی در سفرنامه‌اش می‌نویسد: «ایرانیان خیلی چای می‌نوشند و چای را واقعاً خیلی شیرین مصرف می‌کنند». طرفه آن‌که تا دوره سلطنت مظفرالدین‌شاه چای در ایران کشت نمی‌شد و چای ایرانی‌ها وارداتی بود.

اولین‌بار «محمدخان قاجار قوانلو»، کنسول ایران در هند به‌خاطر شباهت آب‌وهوای مزارع چای هند با گیلان تصمیم به کشت چای در ایران گرفت. او در یادداشتی می‌نویسد: «می‌روم دنبال چای... ان‌شاءالله کسان دیگری هم در فکر رفع احتیاج سایر کالا‌ها باشند. علی‌التحقیق مبلغ ۱۰ کرور تومان [معادل ۵ میلیون تومان؛ هر کرور معادل ۵۰۰ هزار]برای خرید چای هر ساله از ایران خارج می‌شود. اگر همین مبلغ در مملکت بماند شاید جلوگیری از پریشانی و فقر و فاقه مملکت بکند».

او با آوردن ۳هزار بوته و مقدار زیادی بذر چای و کاشت آن در لاهیجان و تشویق محلی‌ها به پرورش چای از دربار لقب «کاشف‌السلطنه» گرفت. از زمان کاشف‌السطنه تا امروز را می‌توان به صورت استعاری عصر چای در ایران دانست، اما با توجه به تغییرات سبک زندگی شهرنشینان و رونق‌گرفتن بازار قهوه‌ها و قهوه‌ساز‌ها احتمالا دوران قهوه بار دیگر دارد شروع می‌شود و قهوه جای خود را بین نوشیدنی‌های محبوب ایرانی‌ها باز می‌کند.

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...